Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    26
  • коментара
    5
  • прегледа
    23780

Мисията - статия


Светлина и Хармония

1039 прегледа

За мисията на Българите и Славяните

Интуитивни схващания, приоритети за действие подходящи за осъществяване от българите.

Мисията е в приложението, но трябва да имаме силно желание за промяна на живота, в личен план, в себе си, в действията си.

В момента сме в позиция на спасяване на света чрез промяна на собственото си поведение, мислене, чувстване, хранене, молене.

Паневритмията е най-великата мисия, най-новото откровение на Духа Божи. Хиляди години асаните на Йога били следвани от адептите по Тибет и Индия, Дзен в Япония, и Дао в Китай...Какво ли не е имало по света, то е записано в нас, като наши минали животи.... Но най-последния шедьовър на Божествената Наука поднесено отново от Велик Учител е Паневритмия. Който иска да еволюира, трябва да я прави...

После идва вегетарианството, и то без млечните и яйцата. За да спасим животните от ужасната им служба. От начало може да ги употребявате отвреме на време като лекарства, не да се отхвърлят отведнъж, защото ще има срив. Постепенно намаляне... Нужно е за да освободим животните от тази безобразна мелница на плътта им. Не е лесно това. Трябва постепенно да се приложи.

Молитвите и песните да станат ежедневие, на българина му липсва точно това, но не и на славяните, добре че сме смесени.

" Постоянно се молете...за всичко което ви се случва в живота благодарете, Бог обръща всяко зло на добро..."

Във славяните е развито религиозното чувство, благоста, обичта към Бога, зачитането на достойнството на другите, милосърдието. Българите са обратно поставени - смели, волеви, зачитащи правото на силата и личноста, философи и мъдреци по природа. Българинът е сплав от тия качества. Чисти типове, рядко има. И зависи само от нас какво ще изберем в живота си да ни ръководи. Може да станем спасители, но също и поробители.

Живеем в особенно време. От този сегашен наш избор ще зависят бъдещите ни прераждания. За мнозина този живот е кардинален, тоест предопределящ цял цикъл от бъдещи прераждания. Ако изберем Светлината и Божията Любов, с тях ще живеем в бъдеще, ако изберем мрака и лъжата, за дълго ще останем с тях...

Земята е заобиколена отвред с невидими помагачи идващи от всички краища на космоса. Чакат молитвите на хората, за да помагат. Без молитва не могат да действат, необходимо е някой да заяви желание за помощ.

Общите молитви предизвикват мощни въздействия от тяхна страна, върху огромни групи от хора и територии. Получава се увеличаваща се вълна, на разширено съзнание. Което предизвиква хората да мислят по нов възвишен начин.

Например: някои решават да станат най-после вегетарианци, други да простят на своя враг, други да се откажат от поредната война, други най-после да направят дълго отлагано добро, какви ли не подвизи в доброто....

Но най-вече от българите се иска да приложат Любовта и Обичта във всичките и достъпни форми.

Да простиш! Да бъдеш благороден! Да спазваш закона на равновесието при вземане и даване. Да бъдеш внимателен. Да зачиташ достойнството на другите. Милост и Истина във всичко!

Понеже всеки човек е свързан телепатично с най-малко 200 човека по всички краища на земята се получава един силен подтик в тях - другите, които може би не познаваме. Ако ние се молим и те почват да се молят, ако ние избираме доброто, светлината и те го правят, защото сме свързани с невидими връзки.

В това е смисълът да направиш в себеси промяната. Така въздействаш на цялото човечество. В микроскопичен размер. И ако се съберат мнозина микроскопични капчици добро, става езеро на доброто, жива вода за жадни и изгубени.

Това спасява, истина е

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...