Jump to content
Порталът към съзнателен живот

не...'s Блог

  • постове
    14
  • коментара
    17
  • прегледа
    2326

Частички от Тайната...


не...

462 прегледа

Ще поместя тук някои хубави мисли на Виктор:

„Има два вида религии. Първата никога не е създавана от човека или нещо друго. Тя винаги Е, тоест – налична в обективността, в която липсва субективност. Когато хората са се откъснали от тази религия, поради липсата на връзка с обективността, са започнали да създават субективните религии.

Първата религия няма начало.

Преди това начало на хората не е била необходима религия, защото тя е била част от тях. Когато нещо е в тебе, не е необходимо да го търсиш.

Между тези създадени от човека, религии няма разлика. Това което сме създали, няма нищо общо с несъздадената религия. В този си вид, хората нямаме допирни точки с Обективната религия, понеже сме субекти.

Божествата са създадени чрез човешко-сътворените религии. Първо – поради липса на връзка на субекта с обективната реалност, започва да създава методология за да запълни липсата в себе си. Въз основа на методологията, се оживяват божествата или по-точно се създават.

Светът в който живеем, е изцяло измислен и самосътворен чрез субективността. Той няма нищо общо с несъздадената религия и несъздадената обективност.

Връзка с бог /обективното/ в този си човешки формат е невъзможна.

Материалният аспект на съществуване изглежда, че е илюзорен, защото материалните форми са в непрестанен процес на сътворяване и разпадане. Няма нищо материално, което да е същото във всеки миг. Формите подлежат на разпадане и трансформация. Религиите създадени от човека са форми /материални/, защото са създадени на база физическите сетива, поради което са непостоянни и не водят по-далеч от материята.

За „аза“ бог няма. Всеки „аз“ е материален бог, който се стреми да обсеби материята и да се самосътворява чрез нея. Азът не може да придобие доказателство за Обективността. Когато един субект влезе във връзка с обективното, той престава да съществува. „

„Субект = 1

Обект = 0

Между двете няма равенство.

В нулата няма форма.

Единицита вече е форма.

Интересното е, че нулата е родила единицата. Под нула може да се има предвид Творец, който обаче, няма нищо общо с единицата /роденото/. Нулата никога не се смесва с единицата – Твореца със сътвореното.

Абсолютна нула няма, проблемът е, че за да го разбере единицата и тя трябва да стане нула. „

„Когато нещо е част от обективното, на него не му е необходимо религия, за да се свързва с това, в което се намира /живее/. Ако едно възприятие е обективно, за него субективното не съществува – субективизма му е илюзия.

Смисълът на живота е точно този – да се дадат отговори на тези въпроси.

Как става?

Страдания и неудоволетвореност => Търсене => Прозрение => Просветление

Просветление = Отваряне на третото Око

Окото на Шива.

Причинно-следствени връзки.

Зад всяко явление стои причина, която е следствие от друга такава. Това е безкраен процес …

Смисълът на човешкия живот е съзнанието да се отдели от причината и следствията и да отиде отвъд тях. Тогава се получават всички отговори безлично, но индивидуално. Безкрайно обективно сливане със Знанието /Гносиса/. Липса на отделеност от същността на всичко.

Създателя е непознаваем. Той е отвъд творението, и е причина за наличието му. В човешкото същество има латентен център, който е независим от творението и причинно-следствените връзки. Мислите са материални и част от причините и следствията. Науката е продукт на физическите сетива и чраз нея не би могло да се докаже наличието на Създател, тъй като Той е независим от материята – сетивата ни са материални, както мислите, логиката и т.н.“

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...