Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • entries
    34
  • comments
    8
  • views
    55,568

Торинската Плащеница-нови разкрития


Stoyan_V

2,179 views

 Share

The Shroud Of Turin Hoax - Centuries of lies and hidden Nations

"Експерти: Торинската плащеница не е средновековен фалшификат. Друго проучване на Торинската плащеница с използването на инфрачервена светлина доказа: това не е средновековен фалшификат, но истински древен погребален саван, в който може действително да е било увито тялото на Христос.В продължение на няколко века, учените водят спорове относно автентичността на Плащеницата, която се е превърнала в една от най-емблематичните реликви на Римо-католическата църква. Сега изглежда, че този спор е приключил. Проф. Джулио Фанти, специалист в областта на механичните и термични измервания в Университета на Падуа, и журналистът Саверио Гавета са изследвали влакна от Плащеницата и са ги сравнили с проби от тъкани, датиращи отпреди 3000 години преди нашата ера до наши дни.

Резултатите от анализа показват, че "рожденият ден" на Плащеницата се намира в периода между 3000 г. пр.н.е. и 400 г. сл н.е. Вярно е, че относно това откъде на тъканта се е появил отпечатък на Христовия образ, експертите засега не могат да дадат отговор.

По-рано, през 1988 г., тъканта е била подложена на въглероден анализ, и той е установил,че плащеницата е създадена между 1260 и 1390 година. Оттогава учените неведнъж са отправяли искания към Църквата относно провеждане на нови анализи, но винаги са срещали отказ. Така че в своите изследвания Фанти и Гаета са използвали едни и същи влакна, както и учените през 1988 година."

/ Източник: "Pravda.Ru" /

 

"Руският доктор по химия Дмитри Кузнецов е провел няколко научни опита,за да убеди своите колеги, че те са допуснали грешка определяйки,че Плащеницата датира от 14-ти век. Той казва,че резултатите от радиовъглеродния анализ са били замърсени с излишен въглерод,който тъканта е поела по време на пожар,който Плащеницата е претърпяла. Той е заявил,че в действителност Плащеницата е по-стара отколкото обичайно се предполагаше и,че тя е поне на 2000 години...

Доказан факт е, че изображението на човешко тяло върху Плащеницата не е фалшификат. Никакви забележими следи от мастило, багрилно вещество или боя не са били открити на платното.Нещо повече, не е ясно как образът под формата на фотографски негатив се е появил изобщо.

Физикът доктор Джон Джаксън от Военно-Въздушната Академия на САЩ и ръководител на Проекта за Изследване на Торинската Плащеница казва,че фибрите на изображението са прогорени до дълбочина само от 15 микрона и при това единствено от едната страна. Той добавя,че силно рентгеново лъчение може да произведе подобен ефект.И това е огромна загадка какъв може да е бил източника на такава мощна радиация преди две хиляди години...

Има много неща около Плащеницата,които биха могли да докажат,че наистина е била погребалният саван на Христос, като например римска монета върху двете очи, изсечена между 29 и 33 година сл. н.е. Раните са сходни с Евангелския разказ за Христовото изпитание. А) Корона от тръни. Б) Рани по лицето. В) Охлузвания по рамената. Г) Охлузвания по колената Д) Следи от бичуване Е) Рани от пирони по ръцете и стъпалата Ж) Странична рана Е) Краката НЕ СА счупени...

Изследователят Алън Адлер казва неотдавна,че учени са открили следи от изцеден (анг. "exuding"-б.п. ) течен кръвен материал отдясно на Плащеницата. Докторите научиха за съществуването на такава течност едва през 20-ти век. Това доказва ,че дори и изкусен фалшификатор не е имал представа за подобна течност и поради това не би могъл да я нарисува върху Плащеницата. Така че, саванът действително е бил в допир с човешко тяло.

Важно е да се отбележи,че анализът на течността е потвърдил,че човекът, който е бил увит в савана е загинал от обезводняване и от шока, предизвикан от болката. По-рано познавачите отричаха хипотезата,че разпънатите на кръст хора неизбежно са умирали от задушаване. Извършен експеримент, включващ доброволци, е доказал, че позата на разпнат човек не е причинила затруднения на дишането и е позволила жертвите да останат живи в течение на няколко дни.

Торинската Плащеница е парче плат, в който Христос е бил увит, след като е бил свален от кръста. Древната плащеница дълга 4.36 см. и широка 1.13 см. се пази с особени грижи в специален метален сандък в катедралата на Св. Йоан Кръстител, Торино, Италия. По-рано се смяташе,че първото писмено свидетелство относно Плащеницата датира от 1354 година. Но скорошно изследване, ръководено от Йан Уилсън потвърди, че е имало и по-ранни записи, датиращи още от 1200 г. Тези описания споменават за саван, който по много черти напомня Торинската Плащеница. По това време реликвата е била известна като Свещеното Платно от Едеса, тъй като е била съхранявана в турския град Едеса.

Секундо Пия от Торино, адвокат и любител фотограф заснема Плащеницата, използвайки стъклени плаки за пръв път. Когато промива негативите,той бива възхитен да открие позитивно изображение и осъзнава,че той наблюдава тялото на разпнатия Иисус!

Торинската Плащеница е била повредена по време на пожар през 1532 г. и преживява друг през април 1998 г. Скорошни проучвания на изображението върху Плащеницата позволиха учените да установят височината на Христос. Той е бил приблизително 180 см. висок.

Малко позната реликва, пазена в манастир в Овиедо,Испания, е парче от древен плат с кървави петна. Скорошна експертиза разкри, че кръвта от платното е сходна с тази от Торинската Плащеница. Платът с размер 83-53 см. се нарича Судариум, което на латински означава "лицева кърпа". Изследователи смятат, че това е кърпата, с която лицето на Христос е било покрито, след като е бил разпнат и е била пазена прегъната в ковчег, заедно с мъртвото тяло. Хрониките разказват, че кърпата е била преместена от Йерусалим по време на войната срещу Персия през 614 г. сл н.е. Пристигнала е в Овиедо през 1113 г."

(Източник: english.pravda.ru- със съкращения)

the shroud of turin for example the shroud which bears

 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...