Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    34
  • коментара
    8
  • прегледа
    55480

Stoyan_V

2683 прегледа

Цветни илюстрации, показващи няколко различни вида човешка аура (според английския ясновидец Чарлз У. Ледбитър, 1854-1934):

 image
Дълбока депресия

image
Научен тип човек

image
Отдадена личност
image
Скъперничество
image
Влюбен човек

image
Шок от ужас

image
Силен гняв

image
Раздразнителна личност


(Из книгата "Човекът- видим и невидим" -Чарлз Ледбитър, 1902 г.)
/ Източник: anandgholap.net /

 


КИРЛИЯНОВА ФОТОГРАФИЯ
/ по метода за Цветен Коронен Спектрален Анализ на проф. Игнат Игнатов/ :

През 2010 г. проф. Игнатов (от Центъра по Медицинска Биофизика- НИЦМБ) успява да проведе един изключително прецизен експеримент. Фотографирани са цветни коронни (електрични) изображения на водни капки на различни видове вода. Фотографирането на коронния спектър е един от физичните методи, при които изображението е много по-качествено върху фотографски филм, в сравнение с цифрови (дигитални) методи или Полароид. Експериментът показва, че за различната вода се получава различнo електричнo изображение (проф. Игнатов, 2010).

ÐлаÑÑеÑна ÑоÑмаÑÐ¸Ñ Ð¾Ñ 6 водни молекÑли

Коронна фотография на 
водни капки върху филм
©: 
1 капка – чешмяна питейна вода; 
2 капка – планинска вода, 
Тетевен, България; 
3 капка – морска вода, 
Хамамет, Тунис; 
4 капка – карстова и минерална вода, 
Златна панега, България; 
(проф. Игнатов©, инж. Яцевич ©, 2010)

 

Проф. Игнат Игнатов се разграничава от прилагането на псевдонаучното изследване Аура камераСамият проф. Марин Маринов посочва: „Поради това, че образът не е центриран се наблюдава нереално изображение”. Аурата е с много слаба биофотонна емисия и не се наблюдава при дневна светлина. Изследванията се извършват от хора без академично образование и няма положителна рецензия на учен.

Kirlianauradirect.jpg
Прибор за коронен разряд 
(инж.Стоянов, проф. Игнатов)


ValentinaTomova.jpg
Коронна фотография- разряд в областта на контакт на палеца с фото емулсия
(Валентина Томова- България)

C274B.M.H.jpg.jpg
Коронна фотография -Бетина Мария Халер (Австрия)

C84T.W.jpg
Коронна фотография -Таня Вил (Германия)


Ð73-Eng. Tsolo Petkov (Bulgaria)

Коронна фотография- Инж. Цоло Петков (България)

Ð37-Tanya Metodieva (Bulgaria)

Коронна фотография- Таня Методиева (България)

Източник:http://www.medicalbiophysics.bg/ЧОВЕШКАТА АУРА

Муси Дачева


  2_3.jpg 

Аура на сребърен кръст

Аурата е енергийно поле, което обгръща човешкото тяло. Виждат я много сензитивните хора, а вероятно и някои животни.

В последната си книга “Аурата” (изд 1945г.) един от най-известните пророци на нашето време – американецът Едгар Кейси казва: „От момента, до който се простира паметта ми назад във времето, аз винаги съм виждал цветове, свързани с хората. Не си спомням случай, когато съм се срещал с човешки същества, ретината ми да не е регистрирала синьото, зеленото или червеното, меко струящи от техните глави и рамене… Беше изминало дълго време, преди да осъзная, че другите хора не виждат тези цветове. Измина също така много време, преди да чуя думата „аура” и да се науча да я прилагам към този феномен, който за мен беше нещо съвсем обичайно.Аз никога не мисля за хората по друг начин освен за тяхната връзка с аурата им. Аз наблюдавам промените при моите приятели и близки с течение на времето – при болести, униние, любов, удовлетворение – всичко това се отразява на аурата, а за мен тя е индикатор на душата. Тя ми показва в какви посоки духат ветровете на съдбата.”

Аура имат всички живи същества, растенията и някои твърди структури като минералите и изделията от метал. Човешката аура е триизмерна, има формата на яйце и се простира от 2 см. до 3,5 метра извън тялото. Аурата на високоеволюиралите души, на въплътените представители на висшата Духовна йерархия, е много по-голяма и може да се простре на километри извън физическите тела, които обитават. Ореолът, който се рисува около изображенията на светците в иконографията, всъщност представлява рисунка на аура.

Присъствие на аура около човека, животните, растенията, минералите, дори металите, е регистрирано от учените още в края на 19 век, а в средата на 20-ти век се създават и първите апарати за нейното заснемане. Известни през четиридесетте години на 20-ти век стават фотографиите на съпрузите Кирлиан, които заснемат излъчваната електромагнитна енергия от човешките ръце и от растения.

Аурата на човека е многопластова. Най-отчетливо обаче се различават два слоя. Първият е близо до тялото и следва неговия контур. В различни източници може да се срещне като чи, прана или етерно тяло. Най-лесно се вижда излъчването около пръстите на ръцете, дланите, стъпалата, около главата и раменете. Ширината варира от 1-2 см. около по-голяма част от тялото и стига до 7-10 см. около ръцете. Цветът на този слой на аурата може да бъде от сивкав до меко бледо синьо като започва непосредствено до тялото с тънка ивица в черно.

Кирлиянова фотография на върховете на пръстите

aura-kirlian

 

Поради фината енергия, от която е съставена аурата в нейната цялост, може да бъде видяна от много малък брой надарени с духовно зрение  хора.  Но пък може да бъде заснета с подходяща апаратура. От времето на кирлияновите фотографии досега, вече близо 70 години, са създадени устройства, с които се заснема аурата и промените, които настъпват в нея при различни психични и емоционално състояния, от влиянието на околната среда и начина на живот, и при провеждане на различен вид лечения.

Аурата отразява физическото и психическо здраве на човека. Пробивите в нея, промяната на обема, цвета, интензитета показват начало на деструктивни процеси в съответните зони, органи и системи. Има цял клон на алтернативната медицина, който се основава на състоянието и промените в ауричното поле.

Аурата е нашето невидимо Аз

Нашата човешка аура е уникална така както са уникални нашите пръстови отпечатъци, ирис и ДНК. Всеки човек притежава аура с индивидуална честота, на базата на която изпада в резонанс или в дисонанс с другите хора. Хората със сходни параметри на аурата се привличат.

При междуличностовото общуване се извършва непрекъснат енергиен обмен между аурите. Този процес не винаги е равностоен, някои хора повече отдават енергия, а други са склонни повече да взимат енергия от другите.
Човек може да обменя енергия с животните, с растенията, с минерали и с др. представители на одушевената и неодушевена проявена материя. Повечето от големите дървета притежават силни аурични полета и обменът с тях действа ободряващо на всеки докоснал се до дънерите им. Кристалите могат да акумулират енергия и да я отдават при ауричен обмен, което позволява лечение с тях. Също така общоизвестно е, че домашните животни могат да влияят положително върху здравето на стопаните си при смесване на аурите им. Животните са биологичен източник на инфрачервено излъчване, тъй като имат способността да генерират лазерни лъчи с малка мощност, които имат силен лечебен ефект.

Човек насища с енергията на своята аура средата, в която живее като по този начин си създава необходимият му енергиен комфорт. Неговият енергиен модел оставя следа навсякъде, където е или където е бил и тази следа може да бъде уловена от сензитивен човек или психометрична техника.

Няма двама души с еднакви аури. При продължително общуване или дълъг съвместен  живот обаче хората споделят своите аури и  изграждат общ енергиен групов модел или така наречената аура на двойката. Групова аура могат да изградят съпрузи, майка (баща) и дете, близки приятели. Колкото по-близък и продължителен е контактът, толкова по-силно и взаимнопроникващо е взаимодействието между ауричните полета. При раздяла изтеглянето на едната аура от общото енергийно поле на двойката оставя остро чувство на загуба и празнота.

В “Древната тайна на цветето на живота” Друнвало Мелхиседек казва: “ Човекът е обгърнат от множество геометрични полета, които в това измерение имат елекромагнитна природа.” и “ … първо, през чакрите тече енергиен поток. Оттам той достига до всяка клетка по меридианите.

Второ, близо до тялото е разположено пранично поле, създадено от енергийния поток в чакрите/меридианите.

По-нататък имаме аура, породена от мислите и емоциите/чувствата, която се простира на около метър извън тялото и е заобиколена от енергийно поле с яйцевидна форма. Следват геометричните светлинни полета, които образуват основната част от човешкото светлинно тяло.”

 

Източници на снимките:

http://www.madra.dp.ua/galery/galery2.html

http://www.kosmohealer.narod.ru/PHOTO.html

http://www.madra.dp.ua/galery/galery17.html

http://www.novosvit.com/paradigma/aura/aura_galereya.htm

http://www.photoaura.ru/export_photogallery_simple.php?docId=3332&page=1

http://www.auraphoto.com/examples/

http://www.auraphoto.com.au/aura/main_menu.htm

http://clients.net2000.com.au/~shankara/Aura Color.html

15 март 2009 година

Препубликация е възможна при следните условия:

1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

 

0 Коментара


Recommended Comments

Няма коментари за показване

Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...