Jump to content
Порталът към съзнателен живот

All Activity

This stream auto-updates

 1. Yesterday
 2. Last week
 3. оказва се че преболедувалите имат имунитет с години . Вижте по БНТ https://bntnews.bg/news/neochakvan-izvod-preboleduvalite-covid-19-imat-imunitet-za-desetiletiya-1157387news.html?fbclid=IwAR1M0eaDpVkPPdYNPKThMq8iBf2iVzC338fp5nt2rH2-bXBsEnQN7IgH5Vg Но след Ковида има още :
 4. Благославяй, душе моя, Господа (песен) Господнята молитва 120. Утринна беседа (без заглавие)-20.08.1922 - 20 август 1922 г. Добрата молитва
 5. не . Написах нещо което не ми хареса и не може да се махне по друг начин . светът се учи
 6. Многоточието означава известно съмнение. Светът е пълен със съмнения.
 7. Благодаря Ви за отговора .Иначе да,ходих около 1 година на психолог, някъде преди 3 години.До някъде помогна, но не изчезна напълно окр-то...
 8. ,,Нормално ли е окр ,да ме кара да се страхувам, че ще извърша действия, които по принцип не бих извършила?,, ОКР-то така работи, лъже човека че ще направиш най- страшните за него неща.Например, майка, която обича детето си, че ще полудее и ще го нарани.Човек, който обича живота, че ще си посегне и самоубие и т.н.. Хубавото е,че натрапливите мисли винаги са само една голяма лъжа и никога не се реализират.Време е да го приемеш.Те никога не се осъщестявяват. ,,Напоследък, все си представям ,как казвам натрапливите си мисли и страховете си на глас като желания ,а аз изобщо нямам намерение да ги казвам, за да не се материализират... и още нещо нормално ли е да ме атакуват окр мисли най-много преди изпити?,, Тези представи, които описваш, не са твои представи / зад тях няма никакво намерение/ , тези представи са именно вид натрапливост , продукт на твоето ОКР. Искам да ме разбереш, всеки човек има понякога натрапливости, особено когато е под стрес.За ОКР говорим тогава, когато количеството им нарушава качеството на живота на човека. В момента, при теб те са повече, защото поради изпитите ти в стрес. За мен, ОКР-то е просто симптом, че човека не се справя добре със собственият си стрес. Ако се замислиш, ще се убедиш сама ,че когато нещата ти са наред, тях почти ги няма и обратното, имаш предизвикателства и те се появяват. Видях,че преди няколко години съм ти предложил да започнеш работа с психотереапевт, направи ли го?
 9. има разлика между изговорените и неизговорените мисли .Тя е в конкретизирането , оформянето на самата мисъл . Което означава че изговорената е дълго обмисляна .Това е разликата . Има едно правило изразено с думите : ,,една лъжа повторена сто пъти става истина " . По точно , човека които я изговаря започва да и вярва . Нищо по различно . Това означава ,че ние хората можем да владеем емоционалния си живот като направляваме мислите си . Тези които задържаме в себе си за известно време .Тези които обмисляме . Няма значение какви са вярванията ти за да проведеш следния опит . Когато пак се разстроиш и те е страх от някои мисли , направи следното . Стисни юмрук пред гърдите си и бавно го изтласкай напред като повтаряш -- има Бог и Той е любов . Повтаряй го пет , десет минути и виж какво ще се случи . Когато повтаряме някоя дума с концентрация . В нас изплува чистото значение на тази дума , което е чувство .
 10. Благодаря Ви за този отговор. Да разбирам ли ,че мислите, когато са натрапливи, не се материализират дори и ако ги изкажа на глас в страха си ?
 11. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10217253814532475&set=p.10217253814532475&type=3 https://www.google.com/search?q=ourworldindata.org+covid-vaccinations%3Fcountry%3DOWID-WRL&rlz=1C1VSNG_enBG701BG715&sxsrf=AOaemvIja3l9MCrTUoJpJDqXKxz_Vz-RDw%3A1634563199702&ei=f3RtYfOOKq6P9u8P6JaxuAs&ved=0ahUKEwizyoW3htTzAhWuh_0HHWhLDLcQ4dUDCA4&oq=ourworldindata.org+covid-vaccinations%3Fcountry%3DOWID-WRL&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAw6CAgAEIAEELADOgkIABCwAxAHEB46BwgAELADEB46CAgAEBYQHhATOgUIIRCgAToGCAAQFhAeSgQIQRgBUMQbWMXAC2Cl4AtoAnAAeACAAf0BiAGuKpIBBjAuMzcuMpgBAKABAcgBBcABAQ&sclient=gws-wiz дикриминация ли са привилегиите на ваксинираните ?
 12. Нормално е преди изпити .То е стрес . Насочи вниманието си във представите как се представяш блестящо на изпита .Никак не е лошо да си го повтаряш . И не се страхувай , не е възможно да материализираш по този начин .
 13. Здравейте. Нормално ли е окр ,да ме кара да се страхувам, че ще извърша действия, които по принцип не бих извършила? Напоследък, все си представям ,как казвам натрапливите си мисли и страховете си на глас като желания ,а аз изобщо нямам намерение да ги казвам, за да не се материализират... и още нещо нормално ли е да ме атакуват окр мисли най-много преди изпити?
 14. А може би това е била Божията воля? Може би това е шансът ни да се научим да овладяваме съденето и да го трансформираме в Любов. А то става възможно само като се пренесем на мястото на човека, когото съдим... И разберем, че сме съдили поради невежеството си преди... Има само един начин да се спрем да съдим другите - като се научим да не съдим себе си, а това значи да се откажем от критериите си за добро и зло. И да - благодаря на д-р Първанов - когато се научим да уповаваме на Господ, да се опитваме поне да проявяваме частичка от неговата Любов и всеопрощение...
 15. Тайна молитва 119. Съвършеният мъж - 19 август 1922 г. Добрата молитва
 16. Дълбок поклон на доцента , че не му пука от изпълзялите партиини секретари .То е ясно че човек живее за едната чест .
 17. Earlier
 18. От книгата, "По образ и подобие". Неделни беседи (1937–1938). Първо издание. София, Който приеме свидетелството Негово - 2 януари 1938 г.
 19. - Учителю, разкажи някоя притча. Какъв е смисъла на живота? Как трябва да живеем? Какво става с човек след смъртта? - Откъде да знам бе, Пешко? Аз съм учител по трудово! Еволюция на здравеопазването : В древноста е личен проблем ---,,Защо българинът пие ракия? Отговорът на този въпрос от векове е скрит в името РАКИЯ. То е съставено от старобългарски думи. "РА" означава "Бог, слънце, владея", "КИ" - вътрешна енергия", "Я" - аз. В превод на съвременен език става: овладяване на вътрешната енергия--лекарство До 1944 г. за платежоспособните .---За пари може да се купи дом, но не и семейство.За пари може да се купи легло, но не и с*кс.За пари може да се купи часовник, но не и време.За пари може да се купи книга, но не и знания.За пари може да се купи храна, но не и апетит.За пари може да се купи с*кс, но не и любов.За пари може да се купи лекарство, но не и здраве.За пари може да се купи застраховка, но не и сигурност.Както виждаш, парите не са всичко. Така, че ако имаш от тях повечко, може да ми изпратиш някаква част. До 1999 г. безплатна .---Отново имате вълчи апетит? Отново не може да се нахраните? Изпитвате постоянно глад? Няма страшно! Таблетките "Здраве" ще Ви помогнете да се избавите от това. Тяхната главна особеност - може да се приемат в неограничени количества. Затова ползвайте таблетки "Здраве" без ограничение и ще се нахраните! Търсете в аптеките в опаковки от 1 до 5 килограма. До 2022 г. смесена .---,,Пациент се оплаква на лекаря от силна кашлица. - Трябва да спрете да пушите! - строго казва лекаря. Пациентът му подава плик с пари. Лекарят поглежда вътре и добавя: - Но не веднага! Вредно е пушенето да се спира рязко. Постепенно, постепенно…" После задължителна .---В тексаските затвори забранили на осъдените на смърт правото на последна цигара с мотива, че "това е вредно за тяхното здраве".
 20. Добрата молитва 118. Новият живот - Публична беседа , 19 август 1922 г. Господнята молитва Новият живот
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...