Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Внимаваш ли какво влиза в теб


B__

Recommended Posts

Човек, когато е малко дете има собствена уникална креативност. Като дете тя е 100%. Възрастният индивид от мъжки или женски пол има креативност 2%. Два процента. Стряскащо. Става въпрос за Западаното „напреднало” общество.

От деца ни залива тонове информация и ние я възприемаме съзнателно или несъзнателно и тя става част от нас. Информацията, която постоянно влиза в нас, не е просто носител на данни, тя съгражда нашият разум и мироглед, така както храната и водата го правят за тялото ни. Съвсем, съвсем буквално.

В нас се влива една река, която бавно и неумолимо отмива солта на същността ни. Изгражда нашите заблуди и нашия мироглед. Родителите искат да отгледат детето си, да го направят добър човек по техен си начин, да му дадат посоката в живота, пак по техен си начин. Създават свои копия. Когато се опиташ да създадеш свое копие, можеш единствено да създадеш нещо по-лошо от оригинала. Представяте ли си това как се натрупва през поколенията.

Според мен ние трябва да оставим Божествената промисъл да работи над малкото дете. Просто да създадем условията тя да си свърши работата. На детето стига само да кажем: „Мое малко мило Божие създание, просто знай, че има Висша сила”. Това е всичко. Ще видим как най-блестящото творчество работи пред очите ни.

Ние сме толкова загрижени какво влиза в нас като храна, че не виждаме какво влиза в умовете ни. Целия свят днес е една масмедия. Търсим зад гърба на масмедиите масони, илюминати, извънземни. Зад гърба на масмедиите стоим самите ние, които ги поглъщаме.

Мислим си, че науката за промиване на мозъците се учи в тайни държавни поделения. Не. Науката за промиване на мозъците можете да изучите в най-близкото учебно заведение, където се преподава маркетинг и реклама. Всичко е достъпно. Даже и курсове по невро-лингвистично програмиране.

Първо са слуховете. Те създават подходящата страхова настройка у човека и го подготвят да приеме желаните внушения. Методите за безброй. След това идват медийните капмании, които искат да създадат подходящото обществено „мнение”. След това се случва случката и всички я приемат казвайки си, че това е най-доброто, което трябваше да се случи.

Питате кой стои зад масмедиите. Ние стоим. Ние, които сме се отворили като черна дупка стоим и поглъщаме всичко, което ни се предлага.

Говорим за хигиена на душата. Дали е по-важно да се изкъпеш или да запазиш мислите си чисти и спокойни. В един манастир по време на ремонт предложили на игумена да построи баня. Той отговорил, че няма нужда. Чистотата на душите на монасите осигурявала благоуханието на телата им.

Гледаме филми с насилие. Гледането им се оправдава с най-светли цели. Насилие. Светли цели ли са тези, които си служат с демонстрация на насилие?! Има окултен закон, че за каквото мислиш, това ставаш. Това, което влиза в нас, ни прави това, което сме. Дори да са само мисли. Та мисълта е най-силното нещо на тази планета. Мислиш, че не можеш да направиш нещо и не го правиш. Мислиш, че можеш и го правиш. Мисъл като едно мъничко зрънце е вяра като едно мъничко зрънце. Вяра като едно мъничко зрънце може да обърне планина. Но и не-вяра като едно мъничко зрънце може да обърне планината върху нас.

Хигиена на душата. Аз искам да слушам само тази музика, която ме прави по-истински. Аз искам да гледам само тези филми, които ме правят по-истински. Аз искам да общувам само с тези хора, които ме правят по-истински.Аз искам да чета само тези книги и преса, които ме правят по-истински. Аз искам такова образование за децата си, което ги прави по-истински.

Аз искам да се погрижа за хората, които гледат филми с насилие и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които слушат музика с насилие и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които нямат достатъчно любов и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които четат книги с насилие и да им дам любов. Аз искам да дам любов на всички деца.

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 41
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Мда, ужасно е, от много време слушам една реклама за някакъв сериал, не помня по коя телевизия - "Всяка вечер нов труп!" или нещо подобно, при това произнесена с ентусиазиран тон от диктора на рекламата. Аз първия път направо се стреснах, след това като се позамислих ми се стори много безумно; след няколко чувания изкоментирахме с мъжа ми къде е СЕМ в случая, защото рекламата върви определено преди 22.00 часа. А като гледам децата свикнаха вече, въобще не им прави впечатление.

Линк към коментар
Share on other sites

За жалост Диянче в подсъзнанието всичко се записва. И не знаем кога, как и къде нещо може да отключи определена информация.

Прави ли ви впечатление, че по водещите ТВ няма детски, анимации, от старите, където можеш да видиш кой герой какъв е? Рядко има приказки и то в най-негледаното време... А колко деца се зомбират ежедневно, докато гледат безумията по някои аниманиционни канали?...:1eye:

Божидар

Според мен ние трябва да оставим Божествената промисъл да работи над малкото дете. Просто да създадем условията тя да си свърши работата. На детето стига само да кажем: „Мое малко мило Божие създание, просто знай, че има Висша сила”. Това е всичко. Ще видим как най-блестящото творчество работи пред очите ни.
:thumbsup1:

Само че, я помисли колко сериозни бизнес среди биха направили така, че да няма свобода?...;) Е и други среди, които не биха имали власт над свободния дух биха се заинтересовали, за да манипулират и управляват...

Но е неизбежно да има скок в съзнанието:angel:, защото виждаме, че сегашното зацикля и връща назад...

Линк към коментар
Share on other sites

Вестници не чета.

Телевизия почти не гледам, с изключение на нещо забавно-Пълна лудница или Бар наздраве например,докато си хапвам салатката.

Сведох и контактите с празни хора до санитарен минимум.

Не мога да се изолирам....напълно.Още имам задачки за отхвърляне......

:3d_146:

Линк към коментар
Share on other sites

Много хубаво и силно казано по темата -тук.

Линк към коментар
Share on other sites

Абе Божо, това ти е втора тема свързана с "влизане"... :)

Слънчева :Прави ли ви впечатление, че по водещите ТВ няма детски, анимации, от старите, където можеш да видиш кой герой какъв е? Рядко има приказки и то в най-негледаното време... А колко деца се зомбират ежедневно, докато гледат безумията по някои аниманиционни канали?...:1eye:
Едно времешните детски, май бяха по - очовечени от доста днешни детски с разни роботи и стрелби. Веднъж като бяхме на гости у баба ми, 11-годишния ми братовчед пусна на компютъра си някакви садистични детски в които имаше вадене на очи и тем подобни глупости, той им се кефеше : казваше на мен и на сестра ми да гледаме, но ние не искахме, защото ни беше неприятно, а той се подиграваше и казваше, че ни е страх. Затвор за авторите на такива творения !!!

А като гледам децата свикнаха вече, въобще не им прави впечатление.
Даааа. :lol: Свиква се. :lol:

където се преподава маркетинг и реклама. Всичко е достъпно.
И аз съм учил малко от това. :sorcerer: Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Донче, благодаря за статията:thumbsup:

Въпрос: Смятате ли, че след зачатието нашата генетична структура търпи промени?

Пиърс: Абсолютно. Например на около 11 годишна възраст мозъкът претърпява фина пренастройка и решава в коя посока ще се развива. Започват да се разпадат излишните нервни връзки или предимно в древния рептилен мозък, или в новите интелектуални области. Къде ще останат повече връзки зависи от жизнената ситуация на детето до това време. Въпросът дали детето се е чувствало обичано и сигурно, или е трябвало да се защитава срещу враждебния свят оказва огромно влияние върху неговата интелигентност. И отново всичко опира до сърцето. Децата за които говорим, са лишени от адекватно сърдечно – мозъчно подхранване. Те са се движили в среда на лишения и единственото, което можете да направите за тях, е да ги поставите в любящо и подхранващо ги обкръжение. Знам, че звучи опростенчески, но наистина това изчерпва всичко. Младият човек се нуждае от слухово-гласово общуване, емоционално подхранване, игри, движения на тялото, визуален контакт, нежни звуци и топъл допир на физическо ниво. .......

...Преди един век Рудолф Щайнер е предсказал, че най- голямото откритие на 20 век ще бъде, че сърцето е нещо много повече от помпа, и предизвикателството на новата епоха на човечеството ще бъде да оставим сърцето си да ни научи да мислим по нов начин. Това звучи съвсем окултно, но налице са преките биологични данни.

Сърце и ум

Дъщеря ми, която, знаете е с ДЦП, въпреки всички ужасии, които е преживяла знае да каже обичам. Обича да се гушка и за нея контакта, допира е изключително важен. За жалост, особено в зимните месеци ни липсват контактите, излизането и компенсираме с ТВ. А зная, че това е убийствено. За нея, гушкането и излизането навън е ига /игра/. Прибирането ни вкъщи е наказание.:feel happy:

Много е важно за децата изобщо да растат в среда, изпълнена с обич и спокойствие /малко излизам от темата, извинете/. Много е важно майката да е до детето и да може да го учи да отсява ненужната информация, да може да се учи да мисли, да има своя въображаем свят, контакта с природата. Все пак нямаме изолирано, чисто общество за сега. Макар че има и учени, които отричат въображението и смятат, че пречи за справяне с реалността, моето мнение е друго...

П.П.Забелязвам, че ако гледаме някой филм, рекламите за прекъсване изведнъж са с много по-висок звук, точно за събуждане:1eye:

Линк към коментар
Share on other sites

Много хубаво и силно казано по темата -тук.

Да, интересна статия - не го знаех това.

Но интуитивно не ми харесваше такъв начин на отглеждане на децата - телевизионни деца.thumbdown.gif

Ние нашите деца ги отгледахме на "диета" спрямо телевизия и компютър. Малко телевизия, много често само "Лека нощ деца" или редките случаи на излъчване на по-стара анимация или филмирани приказки (най-често руски). На компютъра у дома до това лято имаше парола за влизане - не могат да висят на него в наше отсъствие, само като сме си в къщи и им се отпуска опред. време. Сега вече голямата ще е в 9 клас и им подарихме лаптоп. До 4 клас лягането в 21.00 вечерта беше съвсем нормално, дори през лятото; до 7 клас - в 22.00 часа. Много хора ни мислеха (и сигурно продължават да мислят 60.gif ) едва ли не за малко фанатични на тези теми. Сега се убеждавам, че добре сме постъпили.

Линк към коментар
Share on other sites

Нещата са двустранни. Най-елементарен пример – ако липсваше тази способност да попиваме от обкръжението, т.е. да си създаваме навици, то никое дете няма да се научи да говори. Много неща правим автоматично и подсъзнателно. Въпросът е, че има неща, които не трябва да правим по този начин, а ги правим. Просто умът при хората е изключително слабо-развит, а съвременното общество с нищо не спомага за това развитие, тъкмо напротив. На хората се предлагат (всъщност продават) готови решения, вместо да се развива способността им да вземат самостоятелни такива. Тук съществува един основен проблем и той е, че хората се плашат от грешките си. Готовите решения винаги са непогрешими (разбирайте модни). Стремежът е към унифициране, индивидуалността се потиска. Извършват се процеси на обединяване, но в името на удовлетворяването на егоистични стремежи. За истински здраво обединение обаче са нужни силни и независими индивидуалности, свободно изразяващи себе си.

Линк към коментар
Share on other sites

Нещата са двустранни. Най-елементарен пример – ако липсваше тази способност да попиваме от обкръжението, т.е. да си създаваме навици, то никое дете няма да се научи да говори. Много неща правим автоматично и подсъзнателно. Въпросът е, че има неща, които не трябва да правим по този начин, а ги правим. Просто умът при хората е изключително слабо-развит, а съвременното общество с нищо не спомага за това развитие, тъкмо напротив. На хората се предлагат (всъщност продават) готови решения, вместо да се развива способността им да вземат самостоятелни такива. Тук съществува един основен проблем и той е, че хората се плашат от грешките си. Готовите решения винаги са непогрешими (разбирайте модни). Стремежът е към унифициране, индивидуалността се потиска. Извършват се процеси на обединяване, но в името на удовлетворяването на егоистични стремежи. За истински здраво обединение обаче са нужни силни и независими индивидуалности, свободно изразяващи себе си.

:thumbsup1:Не само индивидуалности, но изпълнени с Любов същества. Със знание, но не човешко. :sorcerer:

Линк към коментар
Share on other sites

Вестници не чета.

Телевизия почти не гледам, с изключение на нещо забавно-Пълна лудница или Бар наздраве например,докато си хапвам салатката.

Сведох и контактите с празни хора до санитарен минимум.

Не мога да се изолирам....напълно.Още имам задачки за отхвърляне......

:3d_146:

При мен е почти същото.

Има и друга посока -

освен да отхвърлям, работя върху себе си , за да съм силна и да Понеса малка доза от ставащото. Защото иначе няма как да съм информирана.

Дозата е важна . - както беше казал някой от великите лечители.

Линк към коментар
Share on other sites

Вестници не чета.

Телевизия почти не гледам, с изключение на нещо забавно-Пълна лудница или Бар наздраве например,докато си хапвам салатката.

Сведох и контактите с празни хора до санитарен минимум.

Не мога да се изолирам....напълно.Още имам задачки за отхвърляне......

:3d_146:

При мен е почти същото.

Има и друга посока -

освен да отхвърлям, работя върху себе си , за да съм силна и да Понеса малка доза от ставащото. Защото иначе няма как да съм информирана.

Дозата е важна . - както беше казал някой от великите лечители.

Късметче,мислех,че се подразбира-във всяка свободна секунда работя върху себе си.:smarty:

Линк към коментар
Share on other sites

Извинявай, Мария-София, и аз мислех да напиша, че при теб вероятно също е така, защото еднаквите решения се вземат често от еднаква позиция ... и защото съм чела твоите мнения.

После просто реших да споделя възможно най-кратко.

:3d_044:

Линк към коментар
Share on other sites

За себе си мога да кажа,че се старая да внимавам,но за съжаление не винаги успявам.

Аз съм от хората,които следят новините и всеки ден ми се случва да попадна на нещо,което ме наранява.Но въпреки това не мога и не искам да се изолирам от действителността - и аз съм част от нея.

Филмите,музиката,книгите - сама ги подбирам.Вече подбирам и хората с които общувам.

И все пак ми е трудно да постигна хармонията,към която се стремя.

Линк към коментар
Share on other sites

Извинявай, Мария-София, и аз мислех да напиша, че при теб вероятно също е така, защото еднаквите решения се вземат често от еднаква позиция ... и защото съм чела твоите мнения.

После просто реших да споделя възможно най-кратко.

:3d_044:

http://www.youtube.com/watch?v=iG_lNuNUVd4&feature=player_embedded#!

:3d_050:

Линк към коментар
Share on other sites

Именно вниманието спомага за понасянето.

Не става въпрос за отхвърляне, а за повече варианти за избор.

Когато знаеш как действа нещото, то следиш неговото действие съзнателно. Избираш дали да предприемеш вариант.

Вниманието е по-скоро приемане, а не отхвурляне.

Линк към коментар
Share on other sites

Много интересна тема, поздравления за Божидар! За родителството бих казала, че децата няма да те помнят заради материалните неща, а заради обичта, която си им дал.За това да развиваме и толерираме креативното им мислене, да се поучаваме от тях, защото те са наши духовни учители!!! Отглеждайки детето си , най-напред да се погрижим да има самочувствие, а след това дом. Повече да рисуваме с пръсти и по- малко да сочим с пръст. Да отделяме по- малко внимание на грешките и повече на близостта. Да гледаме по- малко часа и час по час да си отваряме очите. Да искаме по- малко да знаем и повече да обичаме съществата до себе си. Да престанем да си играем на сериозни и сериозно да играем. По-рядко да сме твърди и да утвърждаваме детското мнение. Моето послание към всички родители!

Линк към коментар
Share on other sites

Човек, когато е малко дете има собствена уникална креативност. Като дете тя е 100%. Възрастният индивид от мъжки или женски пол има креативност 2%. Два процента. Стряскащо. Става въпрос за Западаното „напреднало” общество.

От деца ни залива тонове информация и ние я възприемаме съзнателно или несъзнателно и тя става част от нас. Информацията, която постоянно влиза в нас, не е просто носител на данни, тя съгражда нашият разум и мироглед, така както храната и водата го правят за тялото ни. Съвсем, съвсем буквално.

В нас се влива една река, която бавно и неумолимо отмива солта на същността ни. Изгражда нашите заблуди и нашия мироглед. Родителите искат да отгледат детето си, да го направят добър човек по техен си начин, да му дадат посоката в живота, пак по техен си начин. Създават свои копия. Когато се опиташ да създадеш свое копие, можеш единствено да създадеш нещо по-лошо от оригинала. Представяте ли си това как се натрупва през поколенията.

Според мен ние трябва да оставим Божествената промисъл да работи над малкото дете. Просто да създадем условията тя да си свърши работата. На детето стига само да кажем: „Мое малко мило Божие създание, просто знай, че има Висша сила”. Това е всичко. Ще видим как най-блестящото творчество работи пред очите ни.

Ние сме толкова загрижени какво влиза в нас като храна, че не виждаме какво влиза в умовете ни. Целия свят днес е една масмедия. Търсим зад гърба на масмедиите масони, илюминати, извънземни. Зад гърба на масмедиите стоим самите ние, които ги поглъщаме.

Мислим си, че науката за промиване на мозъците се учи в тайни държавни поделения. Не. Науката за промиване на мозъците можете да изучите в най-близкото учебно заведение, където се преподава маркетинг и реклама. Всичко е достъпно. Даже и курсове по невро-лингвистично програмиране.

Първо са слуховете. Те създават подходящата страхова настройка у човека и го подготвят да приеме желаните внушения. Методите за безброй. След това идват медийните капмании, които искат да създадат подходящото обществено „мнение”. След това се случва случката и всички я приемат казвайки си, че това е най-доброто, което трябваше да се случи.

Питате кой стои зад масмедиите. Ние стоим. Ние, които сме се отворили като черна дупка стоим и поглъщаме всичко, което ни се предлага.

Говорим за хигиена на душата. Дали е по-важно да се изкъпеш или да запазиш мислите си чисти и спокойни. В един манастир по време на ремонт предложили на игумена да построи баня. Той отговорил, че няма нужда. Чистотата на душите на монасите осигурявала благоуханието на телата им.

Гледаме филми с насилие. Гледането им се оправдава с най-светли цели. Насилие. Светли цели ли са тези, които си служат с демонстрация на насилие?! Има окултен закон, че за каквото мислиш, това ставаш. Това, което влиза в нас, ни прави това, което сме. Дори да са само мисли. Та мисълта е най-силното нещо на тази планета. Мислиш, че не можеш да направиш нещо и не го правиш. Мислиш, че можеш и го правиш. Мисъл като едно мъничко зрънце е вяра като едно мъничко зрънце. Вяра като едно мъничко зрънце може да обърне планина. Но и не-вяра като едно мъничко зрънце може да обърне планината върху нас.

Хигиена на душата. Аз искам да слушам само тази музика, която ме прави по-истински. Аз искам да гледам само тези филми, които ме правят по-истински. Аз искам да общувам само с тези хора, които ме правят по-истински.Аз искам да чета само тези книги и преса, които ме правят по-истински. Аз искам такова образование за децата си, което ги прави по-истински.

Аз искам да се погрижа за хората, които гледат филми с насилие и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които слушат музика с насилие и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които нямат достатъчно любов и да им дам любов. Аз искам да се погрижа за хората, които четат книги с насилие и да им дам любов. Аз искам да дам любов на всички деца.

Знаеш ли, замислих се по-сериозно по тази тема.

Тя може би е една от най-сериозните, най-фундаменталните ...

Ако разрешим адекватно въпроса, който си поставил, то ние ще се радваме на един съвсем друг живот, други хора, друго общество ...

И ... как да кажа ... това синьото хубаво го искаш, то и аз го искам, сигурно и много други го искат, кои съзнателно, кои несъзнателно, но ... защо така не се получава това, което уж искаме?!

Какво да правим, за да се реализира?

За мен това е същественото развитие по тази тема, защото иначе стана ясно - единодушни сме общо взето, всички писали дотук не харесваме сегашното положение, обаче какво правим?

В най-добрия случай се опитваме да се изолираме, себе си, евентуално ако можем близките си ...

Това ли е само, което може да се направи? Какво е най-подходящо според вас?

А може би много искаме? Или не бива точно това да искаме? В такъв случай - какво?

Линк към коментар
Share on other sites

За мен това е същественото развитие по тази тема, защото иначе стана ясно - единодушни сме общо взето, всички писали дотук не харесваме сегашното положение, обаче какво правим?

В най-добрия случай се опитваме да се изолираме, себе си, евентуално ако можем близките си ...

Това ли е само, което може да се направи? Какво е най-подходящо според вас?

А може би много искаме? Или не бива точно това да искаме? В такъв случай - какво?

:thumbsup:

Както се научим да подбираме и преработваме информацията така, както храната - здравословно. То не, че и с храната много сме успели, но там сме по-внимателни май. :)

Направи ми голямо впечатление и статията сложена от Донка - "Сърце и ум"

– налице е намаляване с един процент за всяка година на средната сензорна чувствителност на човека и съответно – на неговата способност да получава информация от заобикалящия го свят. Информацията, която днешните деца могат да възприемат или регистрират от околния свят, е 80 процента от тази, която са възприемали децата, които сега са 20 годишни. Това означава, че те просто са с 20 процента по-неосъзнати за това къде се намират и какво става около тях.

това ми се струва доста тревожно. Аз мислех, че е обратното.

Редактирано от Ани
Линк към коментар
Share on other sites

Мозъкът е съставен от два вида материя: физическа, която се разлага, и духовна (ефирна), която не се разлага. Върху духовната материя на мозъка са отпечатани всички човешки мисли. Като умре, човек взема със себе си именно тази материя. Този мозък дава образа на заминалия. Цялата повърхност на човешкия мозък и на човешкото тяло е един възприемател на разни енергии, които идват отвред, от цялата природа.

Книга за здравето

Темата е свързана най-тясно с темата за чистотата(духовната). В тази връзка наистина е важно да се замислим какво влиза в нас. Особено, ако се стремим към духовна чистота. А както знаем тя е основополагаща.

Ако говорим за информацията, която ни залива от сутрин до вечер, няма как да не коментираме медийната. Там човек би могъл съзнателно да подбира това, което ще гледа. Същото е и с пресата и с компютъра.

Може би по-трудно си отсяваме информацията в професионалната среда с нейните клюки и интриганстване. Говоря за живия контакт, който лично мен понякога ме изморява(изтощава).

Вие как се справяте с него?:sleeping:

Линк към коментар
Share on other sites

Мозъкът е съставен от два вида материя: физическа, която се разлага, и духовна (ефирна), която не се разлага. Върху духовната материя на мозъка са отпечатани всички човешки мисли. Като умре, човек взема със себе си именно тази материя. Този мозък дава образа на заминалия. Цялата повърхност на човешкия мозък и на човешкото тяло е един възприемател на разни енергии, които идват отвред, от цялата природа.

Книга за здравето

Темата е свързана най-тясно с темата за чистотата(духовната). В тази връзка наистина е важно да се замислим какво влиза в нас. Особено, ако се стремим към духовна чистота. А както знаем тя е основополагаща.

Ако говорим за информацията, която ни залива от сутрин до вечер, няма как да не коментираме медийната. Там човек би могъл съзнателно да подбира това, което ще гледа. Същото е и с пресата и с компютъра.

Може би по-трудно си отсяваме информацията в професионалната среда с нейните клюки и интриганстване. Говоря за живия контакт, който лично мен понякога ме изморява(изтощава).

Вие как се справяте с него?:sleeping:

Клюките и интригантстването вредят и на засегнатия от интриги и на този който интригантства.Мен не само ме изтощава,но ме и отвращава.

Не интригантствам и се опитвам да не обръщам внимание на интригите.

Линк към коментар
Share on other sites

Клюките и интригантстването вредят и на засегнатия от интриги и на този който интригантства.Мен не само ме изтощава,но ме и отвращава.

Не интригантствам и се опитвам да не обръщам внимание на интригите.

А когато теб самата те вкарват в интрига?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...