Jump to content
Порталът към съзнателен живот

116. Фарисей и садукей


Recommended Posts

Тогава кой ще ни спаси?“ – Любовта. Освен Любовта, няма друга сила, която може да спаси човечеството. Това е абсолютна истина. Ако някой каже, че друга сила, вън от Любовта, може да ви спаси, той не разбира Божиите истини.

Казвам: Ако има сила в света, която може да спаси човечеството, това е Божията Любов. Ако има сила, която може да посочи правия път на хората, това е вярата. Ако има принцип, който да внесе светлина и знание в човешките умове, това е Божията Мъдрост. Значи Любовта спасява, Мъдростта прави човека мъдър и му посочва начин, как да живее. Вън от тези истини всяко друго учение е фарисейско и садукейско.

Божията мъдрост... колко често се изкушаваме ние, дребните човешки същества, не само да декларираме, че я разбираме, ами и да я поясняваме на другите...

Мъдростта прави човека мъдър и му посочва начин, как да живее

Ако човек живее по начина, който му сочи мъдростта, той е щастлив. Можем ли тогава да смятаме усещането за безусловно щастие за показател, че живеем по начина, който ни е посочен от Божията мъдрост? Може ли да се формулира тази мъдрост, или тя може само да се живее?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте съфорумци.

Много хубава и полезна беседа"Фарисей и садукей'".Разяснение върху : "Гледайте и пазете се от кваса фарисейски и садукейски"(Матея 16:6).

За пореден път, при прочита на тази беседа, се убедих,колко актуално звучи всичко казано от Учителя и днес.

Който не вярва може да прочете сам беседата и да види проявени нещата ,за които ни говори Учителят.

Всичко изпитвайте, доброто дръжте!“ Когато някои мисли ви смущават и произвеждат съмнение и подозрение във вас, търсете причината, как и защо са дошли те, и ги проверявайте.

Вложете в ума и в сърцето си идеята да възприемете Божията Любов и Мъдрост, да не сте нито фарисеи, нито садукеи. Не твърдете, че Бог съществува, нито Го отричайте, но Той да живее във вас. И с живота си покажете на хората, дали сте вярващи, или не. Питат ме: „Вярваш ли в Бога?“ – Аз съм скъсал вече с вярванията. За мене е важно Любовта и Мъдростта да се въплътят в живота ми. Какво се ползвам от моето учение и от моите теории, ако спъвам всеки човек, който се издига? Какво ще допринеса на човечеството със своите идеи, ако съм готов да подлея вода на всеки, който се изпречи на пътя ми? Какъв християнин съм, ако сърцето ми се свива болно при срещата ми с един учен и разумен човек? Християнинът трябва да се радва на доброто!

„Всичко изпитвайте, доброто дръжте!“ Изпитвайте и доброто, и злото, но задържайте само доброто, като условие за вашето повдигане.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...