Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Световен ден на миене на ръцете


Recommended Posts

Днес за трета поредна година се отбелязва

Световния ден за миене на ръцете

photo_verybig_602422.jpg

Повече от 80 страни и най-малко 200 милиона деца, родители, знаменитости и обикновени граждани се включват за трета поредна година в Световния Ден на миене на ръцете, който се отбелязва днес - 15 октомври.

Всяка година стомашно-чревни заболявания и остри респираторни инфекции причиняват смъртта на повече от 3.5 млн. даца под петгодишна възраст.

Миенето на ръцете с вода и сапун особено в критични моменти, след ползване на тоалетна и преди хранене, спомага за намаляване случаите на стомашно-чревните инфекции с повече от 40 процента, и въпреки това този метод не се прилага винаги и е трудно да бъде популяризиран. Световния Ден на миене на ръцете цели измиването на ръцете от абстрактна идея да се превърне в навик.

/БГНЕС /

Линк към коментар
Share on other sites

Мисли за миенето на ръцете от Учителя:

Ръцете са емблема на нашата воля. Вашата воля трябва да се очисти от всички мръсни действия. Като погледнеш към Бога, ще кажеш: „Десет пъти ще се измия и после ще ти похвана ръката“, защото и Бог има ръце.

Аз ще го възкреся

Ще имате един хубав леген, един чист леген, само за миене. Ще туриш ръцете си, ще ги наквасиш, ще започнеш полека внимателно и ще измиеш палеца на едната ръка, после палеца на другата ръка, после показалеца, средния пръст.

Вие ще кажете: „Че къде ще иде тая работа?“

Човек трябва да влезе във връзка с ония сили, които са свързани с тялото. И като си измиваш ръцете ще влезеш във връзка с ония сили в пространството. Тия пръсти са свързани с ония сили в пространството и ти несъзнателно влизаш в правилно отношение с природата.

Като се миете отгоре, избърсвате се с кърпата, то е недовършена работа.

Основният тон

Спазвали ли сте най-простото правило, да си измивате ръцете след свършването на каквато и да било работа? Ако спазвате това най-малко правило, то ще е едно благословение за вас. Дръжте ръцете си по възможност в по-голяма чистота! В такъв случай човешката мисъл, която се стреми да влезе в единение с Божията мисъл, ще се преобрази...

Та казвам: Ще правите упражнението за миене на ръце. Ако някой от вас го мързи да направи туй упражнение, нека дойде при мене, аз ще измия ръцете му десет пъти. Вие ще видите какво ще стане тогава.

Засега искам десет души да направят опита с миенето на ръцете според правилото, което ви дадох. Ако няма десет души, нека поне 1–2 души, като са неразположени, да направят този опит и да ми кажат какви резултати имат. Ще започнем опита с двама души и ще стигнем постепенно до десет души. Останалите нека почакат малко. Утре, след като изгрее слънцето, започнете опита и вижте какъв е резултатът. Ако има резултат, кажете ми да зная; ако няма резултат, пак ми кажете. И в единия, и в другия случай аз ще ви обясня причините за успеха и неуспеха на опита.

Наука е това! Може би да има нещо развалено във вашата инсталация. Не е лесен този опит! Ти можеш да измиеш и 20 пъти ръцете си, и пак да нямаш резултат. Първото нещо: Правете всичко с вяра. Вярата е акт, който усилва човешкия организъм, дава му стабилност.

Духът на Господа

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...