Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-29.11. - 5.12.2010г.


Recommended Posts

Христос казва на жената да отиде да повика мъжа си. Той ѝ казва, че ще ѝ даде жива вода. Каква е тази жива вода? Живата вода това е Христовото знание. Това знание, тези вярвания, които имате, с тях нищо не можете да постигнете. „Иди повикай мъжа си!“ Този мъж, който досега си имала, и той не е твой мъж. Досега ти си имала 5 мъжа. С такива мъже работа не върви. И пак ѝ казва: „Иди повикай мъжа си!“ Тя отива да разкаже в града, че е видяла човек, който знае всичко. Много работи ще ви каже. Да не би Той да е Месия? Кой е Месия в света? Месия е онзи, който може да научи хората да мислят правилно, да прилагат своята мисъл. Месия е онзи, който може да научи хората на науката да не лъжат. Могат да създадат колкото искат теории, но съзнателни лъжи да няма. Всяко нещо да е обосновано на известни факти. После да няма никакво морализиране и в това морализиране да няма никаква задкулисност, да няма никакво самолюбие. Ние не можем съвсем да се отречем от света, но във всяко нещо да седи истината. Ние трябва да знаем, че благото, което ние искаме, искат го, искат го и всички останали хора. Щом сме на земята, трябва да знаем как да споделим благата, които имаме.

Иди повикай мъжа си

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Вие ще кажете: какво отношение има между този домовит човек, който насадил лозето и между нас? - Вашето тяло е една лоза, насадена от самите вас. Всяка ваша клетка, всяка ваша мисъл, всяко ваше чувство, всяко ваше волево движение, тoва са силите в това лозе, които са дадени под наем.

За да познаеш, дали един човек е верующ, той трябва да има едно вътрешно, а не външно схващане за Бога, защото всеки човек, който има едно външно понятие за Бога, той е идолопоклоник, той е човек от една стара култура. Щом един човек има една външна форма, един външен образ за Бога и мисли, че той може да го наказва; такъв човек е идолопоклонник. Казвам: вие ще познаете верующия, когато е болен, когато е на смъртно легло. Ако роптае, когато е болен, той няма никаква вяра. Съмнява ли се, никаква вяра няма. Няма ли мир в душата си, той няма никаква вяра. ... Той не може да изнесе най-малките изпитания в света, не може да прояви най-малкото търпение. Ние не вярваме на такава вяра. Величието на човека в света, трябва са се прояви в неговия характер. Величието на човека се показва, само във време на страдания.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Да имаш вяра-песен 11 от албума "Моята молитва"

и песен 25 от същия албум-"Странник съм в този свят"

Това е моят поздрав към всички днес Искам да споделя ,че тези песни бяха моята спонтанна асоциация на мисълта за деня.

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

"Живият човек вярва в Бога на Любовта, който живее в душите и в Когото душите живеят: - в Бога на Любовта, в Когото всички са едно. Това единство, ония, които са пробудени, искат да оживее в съзнанието на всички и тогава ще отпаднат ония изкуствени и преходни деяния на раси, вери, народи и класи. И в това единство човек ще затрепти в своята първична същина - като жива душа".

"Една от най-големите заблуди на нашето време, е твърдението, че за Бога не можем да имаме определено понятие. Не, за Бога можем да имаме само едно понятие: Светлина без сенки - Живот без прекъсване, Любов без промени и измени - Знание без погрешки, Свобода без ограничения."

Из статията "Бог на живите" - от книгата "Живот за цялото*

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 5 декември 2010 година

Любовта не може да говори прямо на сегашния човек, тя говори на човека само по един начин - чрез живота. В живота пък има движение, затова животът говори на човека по два начина: чрез езика на Земята и чрез езика на Слънцето. Езикът на Земята е наречен език на страданията, а езикът на Слънцето е наречен език на радостите.

Заведоха Исуса

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва

Псалом 91

Псалом 23

Господнята молитва

Да се прослави Бог... – формула

Молитвен наряд за неделя:

В началото бе Словото – песен

Добрата молитва

Псалом 61

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...