Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Смехът и кармата


Guest Христо

Recommended Posts

Мисля че е по - правилно "Смехът и кармата", ако съм прав, нека се поправи заглавието и нека бъде изтрито уточняващото изречение, което написах току що.;)

Чувството за хумор, шегите и смехът са нещо хубаво, оживотворяващо, лечебно. Предполагам обаче, че има значение с какво и с кого се шегуваме, по какъв повод се шегуваме и се смеем. Може ли шегите и смехът да бъдат като тънък лед, стъпването по което може да доведе до по - леко или по - сериозно кармично пропадане и изтиване. :) Все пак, струва ми се всеки нормален човек от плът и кръв има нужда от поне малко смях, сигурно и безплътните същества се смеят, или поне част от тях. Знам че и Учителят е проявявал чувство за хумор. "Господари на ефира" - предаване, което съм гледал доста пъти и доста съм се смял, смял съм се и в много други случаи, не само докато гледам господарите. Като малък още са ме учили, че е лошо да се присмиваш на хора с недъзи, защото просто не е хубаво и защото всичко се връща. Въпреки това, в някои забавни тв предавания, обект на приСмех са ставали човешки болести ( доста често характерни за третата възраст). В предаванията със скрита камера е имало хора, които са се престрували на слепи. Възможно ли е това, което казах за шегуването с болестите ( особено в третата възраст) и лъжеслепците да е утежнило кармата на измислилите съответните скечове, участващите в скечовете и смеещите се зрители ? Бих искар в тази тема да коментирате за шегите, смеха и отношението им към кармата. Може би не е добре да се смеем прекалено, може би не е добре да се смеем и на показан пръст, дет се вика, защото не се знае дали няма да се пресмеем на нещо или някого, и това да доведе до кармични нарушения от наша страна. В господарите на ефира, обект на присмех са различни човешки грешки или смешни изказвания. Дали в предавания като това, няма излъчвани материали, присмехът към които да доведе до трупане на карма за зрителите, както и до трупане на карма за тези, които участват по някакъв начин в излъчването на съответните материали. И все пак без смях не може, смехът е важен.

Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Хубаво е човек да се смее - смехът е здраве,но е лошо да се присмива.Според мен присмехът води до трупане на лоша карма,особено когато е насочен към човек,който не е виновен за това за което му се присмиват.Когато ставам свидетел на присмех над възрастен болен човек или инвалид все ми се ще да кажа на присмехулниците какво предизвикват,но... премълчавам.

В живота има толкова много примери за това,какво се случва на хората,които имат слабостта да се присмиват.

Повод за здравословен смях винаги може да се намери - например да се посмеем на собствените си недостатъци.:)

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

Смехът е само изразно средство.

Надникни зад него -

каква е мисълта и още по-важно -

какво е чувството ,

което в съответния случай се изразява чрез смях.

Има и други изразни средства от този тип - пример - целувката на Юда.

По-висшите същества понякога се смеят и когато ние се ядосваме или плачем, защото знаят , колко временно и заслепено е това ни състояние и колко близо е изходът от него, макар да не го виждаме.

Също както на нас ни е забавно, когато кучето гони опашката си.

Линк към коментар
Share on other sites

Предлагам автора на темата (която е интересна и може да се развие много полезно),да даде предложение за друго заглавие.

Хриско ,така формулирана темата не ме стимулира да пиша в нея.:sleeping:

Една от любимите ми детски книжки беше ;

"Тим Талер и продадения смях"

Препоръчвам я горещо.В приказките и детските книжки има много мъдрост,която ние като пораснем забравяме.

"Проданный смех".-филм

Линк към коментар
Share on other sites

Какво друга заглавие ?:) Например "прекаленият присмехулник и богу не е драг" или "прекаленият присмехулник и клоуну не е драг". :lol: Не знам какво друго заглавие. :)

п.п.: Имаше тема и за хумора на Бог.Късметче и аз бях чел, че по - висшите същества понякога ни се смеят като гледат как се вживяваме.Много злобни бе. :lol:

Редактирано от Христо6
Линк към коментар
Share on other sites

Какво друга заглавие ?:) Например "прекаленият присмехулник и богу не е драг" или "прекаленият присмехулник и клоуну не е драг". :lol: Не знам какво друго заглавие. :)

:)Можеш (ако желаеш) да озаглавиш темата: "Смях и присмех - прилики,разлики и последици"

Линк към коментар
Share on other sites

Ами добре, но не зависи от мен. :)

Мен и това заглавие ме устройва!:)

Ето едно определение за смеха,което ми харесва:

"Смехът - това е мярка,показател за умственото развитие.Хора,които се смеят глупаво,никога не биват остроумни.Смехът - това е физиономията на ума."

Е.Гонкур,Ж.Гонкур "Дневник"

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

висшите същества понякога ни се смеят като гледат как се вживяваме.Много злобни бе. :lol:

:D

Защото знаят няколко хода напред и - че има изход. Спокойни са за нас.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, хубава темичка , в тези трудни времена мисля,че наистина трябва повече да се усмихват хората,да се присмиват не бих казала,но усмивки трябва да има повече......за да премахват негативната енергия,без и това ни е в повече.Смехът според мен е израз на вътрешното състояни на човека,затова има и различни видове смях,аз например съм забелязала,че се смея не само когато съм се чувствам добре,но и когато съм напрегната,един вид защитна реакция на организма...по принцип обичам да се смея.Смехът е здаве!Дори на моменти се ядосвам,че хората са станали толкова сериозни на последък,който каже че всичко му е 6 - ще излъже,липсва ми хубавия добродушен смях,изпълнен с добродушие и любов.Пожелавам на всички много усмивки и много любов....:3d_047::3d_044::3d_041:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Смехът и кармата...шегите. Да вземем такава хипотеза : трима души решават да си направят лоша шега със своя приятелка и резултатът от тази шега е смърт на приятелката, която те естествено не са желали да причинят (в темата за стреса, ворфакс е приложил подобна случка заснета в клип - не съм на 100% убеден, че показаното в записа е истина, но да допуснем, че е реален номер с реална трагична последица). Не знам дали (неволното) причиняване на такава нелепа смърт се наказва от човешките закони. Как стоят нещата в кармичен план ? "Играчка плачка"...има един лаф. А при подобен случай ? Да вземем за пример нещо по - леко : скриваш се някъде си (дори без маска на лицето), твой близък влиза в помещението, ти изскачаш и му правиш "па!" , а той умира от шока (наскоро са му открили проблеми със сърцето, а ти не знаеш, не ти е казал) - кармични последствия за теб ? Дали подобна смърт може да е била предопределена ?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...