Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Друнвало Мелхизедек


Guest pavletA

Recommended Posts

Друнвало Мелхизедек е духовен учител с американски произход.Той изучава задълбочено физика и изкуства.Но съдбата му се променя, защото решава да се посвети на духовното.Получава интуитивно информация от египетския бог Тот по време на медитации.Посещава не еднократно египетските пирамиди.Разгадава тайната на Цветето на живота, изучава сакралната геометрия, стига до истини за модела на Сътворението.Неговите търсения са насочени към активиране на нашата Мер-Ка -Ба, с подходящи дихателни техники.Книгите му "Древната тайна на цветето на живота" в два тома са интересни с това, че изясняват измерението, хармонията, вълновата вселена, звездния тетраедър, смяната на полюсите, екологичните проблеми на Земята, решетката на Христовото съзнание.Информацията в книгите на Друнвало Мелхизедек е разнообразна, будеща съзнанието.Самият автор е инструктор, провежда много семинари посветени на това да разкрие тайните на произхода ни като човешки същества.Подпомага преминаването на съзнанието ни в енергията на новата епоха,четвъртото измерение.

Цветето на живота се среща по цял свят, нарича се още Език на Светлината или Език на Безмълвието, отразява жизнения цикъл на плодно дърво.Петте етапа са -дърво, цвят, плод, семе и ново дърво.

Линк към коментар
Share on other sites

Вчера Друнвало Мелхизедек имаше рожден ден- новатор на нашето време, горещо препоръчвам, неговите две заглавия"Древната тайна на цветето на живота".Просто преосмислят живота на всеки, който се докосне да неговите прозрения.Негов последовател е и Боб Фрисъл, инструктор на дихателните му техники. :3d_146: Има книги, които идват в живота ти, в определеното , когато си готов и стават като езоеричен буквар.Това от мен- опитност!!! :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря pavletA!

Аз също намерих ценни неща в книгите му и в точния момент. Допълних си някои неща от Учителя, просто Друнвало ги поднася по по-различен начин. :) Духа е Един, той ни обединява.

Линк към коментар
Share on other sites

Друнвало Мелхизедек .........."Древната тайна на цветето на живота".Просто преосмислят живота на всеки, който се докосне да неговите прозрения.Негов последовател е и Боб Фрисъл, инструктор на дихателните му техники. :3d_146: Има книги, които идват в живота ти, в определеното , когато си готов и стават като езоеричен буквар.Това от мен- опитност!!! :thumbsup2:

pavletA, съгласна съм с казаното.Книгите на Друнвало Мелхизедек са наистина интересни.Освен "Древната тайна на цветето на живота" ,в която се говори за свещенната геометрия по начин, несрещан от мене ,като систематизация при друг автор,много ме впечатлиха също "Змията от светлина" и "Да живееш в сърцето си".Няма да е преувеличено ако кажа,че именно Друнвало Мелхизедек и неговите книги,ми помогнаха да осъзная какво имаме ние българите в лицето на Учителя Беинса Дуно и всичко което ни е оставил.Точно бях приключила с книгите на Друнвало Мелхизедек и се отвори възможност за курс по паневритмия.Смятам,че паневритмия и медитацията Мер-Ка -Ба на Друнвало Мелхизедек постигат едни и същи цели ,при онзи човек,който последователно и системно работи и се усъвършенствува чрез практикуване.

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

За мен е много приятно да осъзная, че Друнвало Мелхизедек е оставил нещо хубаво и в други души.Гледната точка на всеки е отражение на неговото възприятие за нещата от живота.За книгата "Змия от светлина" знам,че също разкрива истини относно историята на Земята.Не бих казала, че омаловажавам мисията на Учителя сред нас и за света.Никога не бих сравнявала делото на Петър Дънов, с делото на който и да е друг духовен учуител.В теми за духовни мостове, откривам и други измерения на духовността. :3d_015:

Линк към коментар
Share on other sites

и аз съм му фен, всичките книги съм изчела. Сега Змията от светлина я подарих на търсеща душа :))

Линк към коментар
Share on other sites

Поздравления Eshavt, за хубавата инициатива.И аз имах такива моменти в моя живот да си предаваме с мои приятелки книги от ръка на ръка.Такава е била ситуацията тогава, срещах нови съдби нещо оставяхме една у друга, запознавахме се .Даже е много интересно, че моя приятелка, ми даде заглавие на Друнвало Мелхизедек и след това си го купих.Светлината си намира път към душите на хората по невероятен начин :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

в момента чета Цветето на живота на Друнвало Мелхизедек. Искам да ви уверя че има още много хора, които са чували и се възхищават на работата на Друнвало, макар и да не срещате много коментари в интернет и по форумите от почитатели (поне аз познавам хора, които не използват инетернет, но той е доста популярен с книгите си)

Искам да добавя за всички, които биха искали потвърждение на информацията дадена в книгите на Друнвало :thumbsup2: могат да си направят едно много добро проучване използвайки www.youtube.com където интервютата на Project Camelot не само ще потвърдят книгите на Друнвало Мелхизедек, а и ще ви покажат нещата под различен ъгъл. Това е за всеки, който се съмнява. Доказателствата и хората подкрепящи тези твърдения са невероятно много.

http://www.youtube.c...h?v=UkCnE8YdFP0

http://www.youtube.com/watch?v=0qgMFO0KU-I&feature=related

Имам въпрос към Павлета: Опитвала ли си медитацията по метода на Друнвало? Можеш ли да ни разкажеш?

Благодаря много :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Интересен ракурс, но всеки има избори как да тълкува книгите, не мислиш ли?:rolleyes:

Забавен е факта, че ние сме забравили духовната си същност.Преди хиляди години с потъването на Атлантида нашето съзнание е пропаднало до ниски нива.Сега пред нас стои предизвикателството да си спомним това.У всеки от нас има тръба, която минава през тялото ни, чиито диаметър може да узнаем като съберем палец и показалец.Дължината и е педя над главата и педя под краката ни.Още ми хареса факта, че нашата пинеална жлеза или хипофиза е станала като грахово зърно.В реален размер е била като топче за пинг- понг.С нея сме примали праната, а не както сега чрез носа.Праната е жизнената енергия, която минава през тръбата и всичките ни чакри.Целта на еволюцията ни е да активираме и своята Мел-Ка- Ба.Електромагнитно поле, с диаметър около 34 метра около всеки от нас.То присъства около всички тела от Космоса.:thumbsup2:.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Смятам,че паневритмия и медитацията Мер-Ка -Ба на Друнвало Мелхизедек постигат едни и същи цели ,при онзи човек,който последователно и системно работи и се усъвършенствува чрез практикуване.

Много интересно и това, че не знам почти нищо за паневритмия! Видях, че в този форум има писано за пеневритмията, ще трябва да го прочета.smile.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Относно книгите на Друнвало и аз с удоволствие ги четох, на един дъх както се казва. И той споменава, че Духът е един в книгите си. Но най-силно впечатление ми направи там липсата на осъждение. Толкова много страници написани и без капка осъждение!

Беше изключително и така можех да си изключа онази вътрешна лампичка, която обикновено стои включена, за да отделя истината от лъжата, осъждението от любовта.

Много рядко се срещат подобни книги - без осъждение! Все едно са на друго ниво.

Да ви кажа честно опитах се да правя медитацията точно един, единствен път, докато четях книгата. Имах чувството, че ще премина в друго измерение или ще умра и спрях до там. Повече не повторих. Неизвестното ме плаши и смъртта също.

Редактирано от dcveta
Линк към коментар
Share on other sites

Привет и благодаря за споделеното! :3d_039:

Друнвало е любимия ми автор, защото поднася много задълбочено, всеобхватно истините за сътворението, сакралната геометрия и Мер- ка - ба.Не съм в състояние да изброя всичко, най- много ме впечатлява пътят му на просвещение, особено в Египетските пирамиди.Прилагах една от техниките му за медитация, прониква се на много дълбоки нива на съзнанието.Скока във времето е невероятен, но само да си подготвен за това.В смисъл да е готово съзнанието да приеме истините.Има инструктори, които се посвещават на това занятие на Друнвало- Боб Фрисъл е един от тях.Може да се прилагат тези техники и в домашна обстановка, не го считам за проблем.При мен беше така.Единствено тялото ти да издържа на високите вибрации.

Изобщо двете книги за "Древната тайна на цветето на Живота", са за хора с отворени души.Автора е предал всичко като информация чрез бог Тот.Такова слово, че не се учудвам dcveta, за споделеното от теб/ няма нищо осъдително/.И моето усещане е такова.Приеми,че ти също можеш да медитираш и то съвсем естествено, без страх от получаваната информация.Това е Бог, който влиза в душата ти, чрез времето.Не се страхувай.

Линк към коментар
Share on other sites

И аз благодаря за темата!3d_113.gif

Всъщност не мисля да си правя повече експерименти. Ще медитирам само ако е необходимо и при наличието на учител от тук нататък. Не знам, много не си падам по медитации. Повечето не действат. Една единствена имаше, която беше много ефикасна от книгата на Согиал Ринпоче за смъртта и живота, тибетската книга за смъртта и живота.

Пропуснах и още нещо. След като прочетох книгите на Друнвало, взех да рисувам Мандала от Цветето на живота. Пуснала съм някои от тях и тук, в този сайт. Първо си чертая Цветето и след това си виждам фигурките, които оцветявам. Понякога се получават и такива, които са различни от очертанията. И знаеш ли защо се спрях на тази форма или защо използвах точно нея?

Защото тази форма наподобява на Библията/Словото на живота/ и както от Библията можеш да извлечеш много житейски уроци и принципи, така и от Цветето на живота, можеш да извлечеш много от живота. Бях учудена и че всички руни са извлечени от там/дървото на живота/, но на мен ми се дадоха по друг начин, по най-обикновения възможен. Може би защото все още се стряскам от необичайното и го спирам. Затова и всичко при мен си идва по най-обичайния начин.

Та, ценни са книгите на Друнвало. Що си мисля, че ще пише още пет подобни или имам такова вътрешно усещане, не знам точно! Също и книгата на Тот за скрижалите е много ценна. Четох откъси от нея и много често използвам един цитат "каквото горе, такова и долу".

Този цитат, принцип е описан и в Библията, в молитвата дадена от Исус - Отче наш. Там се казва "Да бъде Твоята воля както на небето, така и на земята". Но от тук следва, че понякога може да има и разминаване на това, което е горе/небето/ и това, което е долу/земята/. А молитвата показва, че не трябва да има подобно разминаване.

Докато писах и научих нещо ново, Слава на Бог!

Редактирано от dcveta
Линк към коментар
Share on other sites

Относно книгите на Друнвало и аз с удоволствие ги четох, на един дъх както се казва. И той споменава, че Духът е един в книгите си. Но най-силно впечатление ми направи там липсата на осъждение. Толкова много страници написани и без капка осъждение!

Беше изключително и така можех да си изключа онази вътрешна лампичка, която обикновено стои включена, за да отделя истината от лъжата, осъждението от любовта.

Много рядко се срещат подобни книги - без осъждение! Все едно са на друго ниво.

Да ви кажа честно опитах се да правя медитацията точно един, единствен път, докато четях книгата. Имах чувството, че ще премина в друго измерение или ще умра и спрях до там. Повече не повторих. Неизвестното ме плаши и смъртта също.

"...Неизвестното ме плаши и смъртта също."

Неизвестното те плаши ,а нима очакваш регулирано кръстовище в пустинята или указателни табели със сигнализации.

А къде остават вярата ти, и надеждата .

Не ти ли е скучно ако няма риск, ако не можеш да решиш задача ,да речем поне с три възможни решения.

Линк към коментар
Share on other sites

Неизвестното те плаши ,а нима очакваш регулирано кръстовище в пустинята или указателни табели със сигнализации.

А къде остават вярата ти, и надеждата .

Не ти ли е скучно ако няма риск, ако не можеш да решиш задача ,да речем поне с три възможни решения.

Казваш, че в пустинята сам намираш пътя ли? Животът е един непрестанен риск и непрекъснато ни сервира изненади, и скуката няма да е скука в този случай. Духовните неща ги приемам по-сериозно отколкото ги представяш в примера. Предпочитам да не си вземам лекарствата от аптеката сама, а да ходя на лекар, който да ми даде точната рецепта и доза.

Редактирано от dcveta
Линк към коментар
Share on other sites

Бих добавила един цитат от книгата "Древната тайна на цветето на живота" първа част

"Веднъж с моя учител по алхимия бяхме седнали един срещу друг и заедно правехме една специална медитация с отворени очи, при която задържахме дъха си и дишахме по определен начин.Той се на мираше на около един метър от мен и двамата медитирахме може би час или два- доста дълго време.Тогава се случи нещо, което никога до сега не бях виждал!Той сякаш започна да се превръща в мъгла и после буквално се разтвори пред очите ми!Просто изчезна.Никога няма да забравя това.Известно време седях и не знаех какво да правя.След това плахо се приближих до мястото, на което седеше и се опитах да го напипам.Но там нямаше никого.Казах си:"Ама , че работа!"Бях напълно зашеметен.Направо ударен като от гръм!Не знаех какво да правя, затова просто продължих да седя на мястото.Малко след това срещу мен се появи друг човек-абсолютно съвършен, различен!По нищо не приличаше на моя учител.Учителят ми беше на около 35 г., а онзи човек беше може би на 60 или 70 години и доста по- нисък- около 1,60 м.

Човекът беше дребен и приличаше на египтянин.Имаше тъмна кожа, а косите му бяха доста дълги и пригладени назад.Лицето му беше гладко избръснато, с изключение на гъстата брада, дълга около 15 см и завързана на пет места.Беше облечен в проста жълто- кафява дреха с дълги ръкави и панталони и седеше срещу мен с кръстосани крака.Когато излязох от шока, погледнах в очите на непознатия.В тях видях нещо, което съм виждал единствено в очите на бебетата.Когато погледнете в очите на едно бебе, виждате колко са прости нещата, защото там няма нищо- няма осъждане, няма оценки, нищо.Вие просто потъвате в тези очи и те потъват във вашите.Е, такова беше усещането ми, когато гледах този човек.Виждах само онези големи бебешки очи върху старческото лице.Той просто си седеше и не правеше нищо.Мигновено се свързах с този човек- нямаше никакви прегради.Той докосна сърцето ми както никой друг досега.

Така и не го попитах кой е всъщност, а и той повече не се върна.Времето минаваше, а споменът от преживяването постепенно започна да избледнява.Но продължавах да си задавам въпроса:кой беше този човек?

Копнеех да го видя отново, защото това беше най- чистия човек, когото някога съм срещал.След 12 години разбрах кой е той.Това беше Тот."

Прекрасно описана медитация от Друнвало Мелхизедек.Страховете са връзката ни със земното, а самата медитация е връзката ни с Божественото.

Линк към коментар
Share on other sites

Четейки мненията за медитацията по метода на Друнвало Мелхизедек се сетих за първите ми емоции свързани с неговите книги.

Толкова се впечатлих от всичко, незабавно започнах да чертая и рисувам фигурите на свещената геометрия да усетя формата и енергията на всяка една част.

Но като цяло не ми харесва медитацията. Казвам го от позицията на човек, който никога не се е страхувал да експериментира, от малка го правя, непознатото не ме плаши. Но цялата медитация ми се струва безсмислена, не я усещам в сърцето си, не и след като съм виждала и усещала какво може да се постигне ...

Може би защото я сравянвам постоянно (без това да е целта ми) с динамичните медитации, които се правят при Силва метод.

Но без значение дали правим медитацията или не припомнете си какво казва Друнвало Мелхизедек - Любовта е другия начин за активиране на Меркаба полето. Което напълно ме устройва, това е природният, естествен начин, за който пише във всички духовни учения.

А и какво ще кажете за една майка на 3 деца например, дали тя има време да чете литература и да учи сложни ритуали и медитации ... и все пак и тя ще отиде там, където и всички останали, които прилагат своите разлини методи...

Линк към коментар
Share on other sites

Четейки мненията за медитацията по метода на Друнвало Мелхизедек се сетих за първите ми емоции свързани с неговите книги.

Толкова се впечатлих от всичко, незабавно започнах да чертая и рисувам фигурите на свещената геометрия да усетя формата и енергията на всяка една част.

Но като цяло не ми харесва медитацията. Казвам го от позицията на човек, който никога не се е страхувал да експериментира, от малка го правя, непознатото не ме плаши. Но цялата медитация ми се струва безсмислена, не я усещам в сърцето си, не и след като съм виждала и усещала какво може да се постигне ...

Може би защото я сравянвам постоянно (без това да е целта ми) с динамичните медитации, които се правят при Силва метод.

Но без значение дали правим медитацията или не припомнете си какво казва Друнвало Мелхизедек - Любовта е другия начин за активиране на Меркаба полето. Което напълно ме устройва, това е природният, естествен начин, за който пише във всички духовни учения.

А и какво ще кажете за една майка на 3 деца например, дали тя има време да чете литература и да учи сложни ритуали и медитации ... и все пак и тя ще отиде там, където и всички останали, които прилагат своите разлини методи...

thumbup2.gif

Не си го спомням, но много точно го е казал. В Библията също е споменат този принцип за спасение, чрез чадородието.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

:3d_048: Здравейте! И аз съм голям фен на Друнвало! Била съм на негови семинари - изключителна същност и много обаятелен човек! Всъщност, друг такъв "еднополюсен" не познавам в това измерение.

От доста години "изучавам" високите вибрации на Цветните лъчи на Светлината и, може да прозвучи абсурдно, голяма част от отговорите намерих именно при Друнвало. Благодаря на Духа и Учителя за пътя!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Прочетох първия том от "Древната тайна на цветето на живота". Обичам геометрията и книгата определено ми харесва.

А днес намерих това:

http://vbox7.com/play:2041bd08

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Друнвало Мелхизедек: Ще се превъплъщавате дотогава, докато не се научите да си тръгвате от тук съзнателно

http://www.facebook....175760942519539

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...