Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Загадки от Тибет


Recommended Posts

Много от нас чувстват промяна в света. Някои чувстват много силно, някои тепърва започват да се вслушват в събитията. И не напразно. Изглежда, че със Земята нещо се случва и всеки ден е все по-активно. Честата поява на НЛО. Нарасналият брой земетресения. Мистериозни пукнатини в земята, в много страни едновременно… Главоболие, замайване, странни апокалиптични сънища. Случва ли ви се и на вас?

Или да вземем нашето Слънце, на което за последните 2 месеца имаше толкова изригвания, колкото за трите предходни години.

Наблюдения по целия свят говорят за увеличаване на броя на сигналите в обхвата VLF (ниските честоти) и тласкат мислите на учените към идеята, че нещо става все по-активно. В тази връзка е и настоящата публикация. Потребителят ChrisTref е публикувал клип на YouTube, съдържащ любопитен звуков файл.

Записът на звука е бил направен от тибетски монах в така наречената „Пещера на духовете“.

В тази пещера спят тибетските светци.

Старейшините казват, че бог Шива започва да пее мантрата си, като призовава .......

Странни звуци от пещерата на духовете

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря късметче:thumbsup:

Това е звукът на променящата се, пробудена Земя. Има въздействие върху сърдечна чакра и нагоре. Този, който се свърже със Земята усеща звука вътре в себе си. А Земята се отваря за Новите Космически сили:sorcerer:

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Този звук не е ли от някой човек. На мен ми прилича на мантра от монаси, протяжна дълга. Честно казано настръхнах, малко е страшно. Доколко е достоверно?

Често слушам свистенето на вятъра в боровите иглички, донякъде има общо.

Сигурно вятърът когато преминава през дългия ход на пещерата образува резонанси. Гласът на Природата. Но е доста страшно...

Линк към коментар
Share on other sites

Загадките от Тибет са просто напомняне, че съзнанието ни трябва да е будно.Особена енергетика има от клипчето, късметче.Тибет и Шамбала винаги са влияли на съзнанието на хората.Наближава 2012, сроковете са кратки, промените някъде ще са резки, Божествения план е в ход.Всеки ден носи промяна в съзнанието желаем или не.Благодаря за информацията!

Линк към коментар
Share on other sites

Отговорите всеки може да намери вътре в себе си само.

Сега запитвате, защо се случват тия работи. Да допуснем, че не биха съществували никакви бури, никакви ветрове не биха съществували, знаете ли какво ще бъде положението на земята, на водните течения? Представете си, че бурята на земята, би била еднаква навсякъде. Да кажем, ако нямаше никакви ветрове, температурата беше еднаква по цялото земно кълбо, какво щеше да бъде положението на земята? Сега нали вие се занимавате с философия? Понякой път вие си задавате въпроса: „Защо са тия промени в живота?“ – Туй, което става на земята, става и в човека. Туй, което става във вселената, става и в самия човек. Човек не може да избегне промените, които съществуват в природата. На тия промени всички същества са изложени. Ония същества, които са на по-висока степен на развитие са изложени повече на промени, отколкото ония същества, които са на по-ниска степен на развитие. Те са изложени по-малко на промени...

Та казвам: Знанието е потребно за да се облагороди нашият живот. Човек е свързан с три свята: със света на мислите, със света на чувствуванията и със света на постъпките си. Или физическият свят, духовният свят и Божественият свят – те са три свята съвършени. И тогава връзката е Божественият свят, причината, това е духовният свят, това е средата и физическият свят, това е резултатът. Следователно, на физическото поле ние от резултата ще съдим за причината. От причината може да знаем, какъв ще бъде резултатът в Божествения свят. А пък тази причина, да кажем слънчевата светлина, минава през известна среда. Коя е средата между земята и слънцето? – Етера. Тук на земята има и една друга среда – въздуха, през която минава светлината. Казвам: Всеки един човек се нуждае от известна среда за да може Божествената енергия да премине. Следователно, духовният свят съставя средата, през която човек възприема благата, които идат от великия свят. А сам човек е един резултат на ония причини, които действуват извън неговия обсег. Тъй щото вие живеете на земята, но съдбата ви е разрешена от друго място. Съдбата на човешката глава зависи от неговата глава. Неговият мозък зависи от неговото съпоставяне, както е съпоставен той в отношение с разумната природа. Казвам: Всякога се пазете да не изгубвате връзката, която природата е турила във вас....

Сега, запример, ако на вас ви дадат една тема да развиете: „Кои са причините, които създават водните течения, обръщането на големи маси вода, които постоянно се движат. Кои са причините, които заставят водата да се движи?“ Туй, което става в океана, което става на сушата, става и в човека. Има общност в законите. Ние считаме, че законите, които управляват нашия организъм, не са общи със земята. Пък ония закони, които движат земята, движат същевременно и човека, и онези закони, които движат слънцето. Да кажем, нашата земя има две движения. Едното около себе си, около своята ос, на какво се дължи, да се обясни? При това има и друго едно движение, около слънцето. Питам сега: Ако земята не се движеше около себе си, ако не се движеше около слънцето, какво щеше да бъде? Движението на земята около слънцето, това е идеята за Бога. Разумният живот на човека се движи около един голям център. Движението на земята около себе си, разбираме личния живот на човека. В туй обръщане има практическо приложение. Понеже земята, ако не се движеше, едната част щеше да бъде осветена, щеше да има благоприятни условия, другата не щеше да има. Сега при туй движение равномерно земята се осветява, тъй щото всичките части имат еднаква привилегия. Сега понякой път вие задавате въпроса, защо трябва да се движи около слънцето? Накъде трябва да се движи човек? Кое е по-хубаво – движението или застоят? – Движението. Посока на движение в природата трябва да има. Новите идеи в света идат, да се даде една правилна насока на ония енергии, които са вложени, да дойдем в съгласие с великите закони на природата. В това отношение и обществото, и народът, само така може да се повдигне човечеството. Ако човек се движи в пространството като комета без никаква идея, нищо не може да се очаква от него, всякога ще дойде един катаклизъм. Там дето светът няма общ център, катаклизми се случват често; дето има общ център, катаклизмите са изключение. Но всичките неприятности в живота произтичат от известни колебания. Понеже сме свободни същества, ние искаме някой път да изменим живота си. При туй изменение, ако изменим своя център, по който трябва да се движиш, ще се случи някаква промяна нежелателна. Та казвам: Обща идея трябва да имате. Трябва да имате една обща идея за Бога, която да може да я турите на изпит, на един личен изпит.

Причина, среда, факти

Съвременните геолози изучават земята, различните огъвания и пертурбации, през които е минала тя, без да знаят дълбоките причини, които са предизвикали тези промени. Учените казват, че някакви естествени, природни причини са предизвикали промените в земните пластове, но тези промени не са случайни. Зад всяка промяна се крие разумно същество, разумна сила. Геолозите изучават фактите, но дали има някаква разумност в промените, които стават със земята, това не ги интересува. Защо едни планински върхове са по-високи, а други – по-ниски, това е цяла философия. Фактът, че планинците се различават от полските хора по характер, по интелигентност, това говори за различните сили, които действат по високите и ниски места. Високите върхове са динамични центрове. Те представят резервоар на сили, които ще се използват в бъдеще. Планинските върхове са свързани с центъра на земята и на слънцето. Същевременно те са помпи, които изтеглят нечистотиите. Запример, ако сте неразположени и се изкачвате на някой планински връх, неразположението ви ще изчезне и вие ще се върнете освежен, обновен. В долината човек се чувства неразположен, угнетен, напрегнат. Щом се качи на планината, неразположението изчезва.
Човешки и природни енергии
Линк към коментар
Share on other sites

и аз ги усеещам в сърд чакра и нагоре...Пробвах да се отпусна и /по принцип си се свързвам с татко ми/ и ми мина мисъл" Руме,къде отиде бе,татко- ти намери себе си"/ какво ли значи това:31:... и усетих гъделичкане по обърнатите нагоре длани. Не изчаках до край,обаче,щото ме достраша ...:) а сега съм със сърцебиене/може и от страх:sleeping:/

Редактирано от марсин
Линк към коментар
Share on other sites

С риск да не ме приемете сериозно- аз пак ,така - с татко си се свързах/заради сърцебиенето / и той ми "каза" да не правя повече такова нещо никога...не приемам мислите си на 100процента негови,но сега беше много отчетлива мисълта...страхувам се.....

Линк към коментар
Share on other sites

влязох в клипчето със записа от пещерата в Тибет и се отпуснах като за медитация ,с обърнати нагоре за приемане длани.Мина ми мисъл все едно покойния ми баща ми говори/ честичко в трудни за мен моменти,си "говоря" по моему с него,минават ми мисли-отговор/"Руме,къде отиде бе,татко- ти намери себе си" ,постоях още малко,в това време усещах гъделичкане по дланите си....Всичко до тук за около 3-4мин,постоях още 1-2мин, но ми се разтуптя сърцето и спрях клипа.....Заради сърцебиенето се уплаших и се помолих на татко да ме успокои и тогава той ми каза "Повече никога не прави това!"...:)сега съм малко по-спокойна/откъм сърцебиене/, но напрегната

Линк към коментар
Share on other sites

Този звук от клипа предизвиква това, аз разбирам от звуци. Това е стенание. Земята стене. Вика за помощ! Обикновен човек не може да издържи този вопъл. Затова ти е казано така. Аз специално, се ужасих като го слушах.

Линк към коментар
Share on other sites

В началото ме заинтригува, но и аз усетих след няколко минути подтик да го спра.

Все пак ми се струва твърде музикално и наистина все едно се пеят мантри... поне докато го слушах...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Виждам, че в тази тема, и не само в тема става дума за инобитийни преживявания, за които всички са специалисти.

Лошо няма разбира се, но пътуването до този Тибет, които всички уж мечтаят, е постижимо.

Ще се лишите от 5 заплати, от други срещи, от какво ли още не, но от срещата с Високата Земя, няма как да се лиши никой, тръгнал натам. Няма как да се лиши, не.

Но има един прост въпрос, някой направи ли си труда да иде до онези земи, където това уж се случва, да види сам с очите си. Отдаде ли пари да види със сетивата си какво се случва..

Не.

 

Нека преминем над Улан Батор и после слезем над Свещения град. Да прелетим от Москва до Делхи. После от Делхи до Джайпур, после пак на север, до Дарджийлинг, Западен Бенгал.

И потънем там, това струва средно около 5000 лева. Който е бил там, е добре да говори. Или по-скоро да замълчи ... И пак да спомене.

 

Сега пак отивам там. Без капка въбражение и страст. Защото има други обекти и други страсти - защото изгубеният рай го има само, ако е изгубен. А лХаса е този рай.

И той е отвъд загадката, отвъд въображенито, отвъд приумицата, отвъд желаното битие на самк'я.

Това е онова, което ти се случва.

То винаги е предикатно на самото случващо се, ако упоменем Веданта.

 

Всеки трябва да следва своята лична легенда :)

Редактирано от Лиула
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Всеки трябва да следва своята лична легенда :)

 

Личната легенда се измерва в пари, това май са пропуснали да споменат и Кембъл, и Юнг :) И не е важно какво казваш на някого, важно е какво ти се случва реално в живота, на практично ниво. Обикновено, хората са теоретици, аз обаче реших да съм практик.

 

Не е лошо, просто е по-скъпо. И наистина е добре да се пътува до уж далечни дестинации, каквито са Тибет, но на мен лично Бутан ми е по-интересно място. Там традициите са далеч по-запазени, отколкото в Лхаса. Същото е и ако се иде до Западна Африка - въпреки, че Фес е близо до пустинята, реално е "филмов" град, както е и Лхаса в Тибет.

 

Онова, което е видяла Блаватска някога или други хора, няма нищо общо с онова, което се вижда днес. Аз лично не се вдъхнових. Стигнах до извода, че всички места, които са пропити с религиозно чувство, не са моите места, както и не са място за анализи. Понякога е по-интересно да щракаш от лаптопа си или от телефона си за далечни пътувания, отколкото да ги осъществиш. Да мечтаеш. Осъществяването на мечтите не е за всеки.

 

Търсим невъзможното, но по-добре да открием невъзможното безумие, отколкото възможното видимо такова :)

Ше продължим напред, държави много.

 

Да се върна на темата Загадки от Тибет - такива няма. Според мен.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте 

 

Ще коментирам гореспоменатото чувство на страх

Страхът води след себе си гняв,гневът-злоба,злобата-омраза.Добре се вижда, че това не е пътя към светлината

Страхът е първичен инстинкт появява се когато се сблъскаме с нещо ново,непознато, което не разбираме

Преодоляваме страха когато се опитаме и в последствие разберем/опознаем/ ситуацията.Не винаги ситуацията е нова, ако вече сме се сблъсквали с дадена ситуация, но не сме я разбрали,а сме избягали от нея то страха породен от ситуацията си остава и при всеки следващ контакт със същата ситуация ни кара да се страхуваме, докато не я осъзнаем.

Като забележка ще отбележа да се разграничават добре опасност и страх.

Не случайно в народните предания винаги са възхвалявани храбрите

Знайте, че няма абсолютно безстрашно същество,както и страх, който не може да бъде преодолян

 

Надявам се, че съм бил полезен

Пожелание за светъл път

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, явно аз съм в нечас, но какво общо има твоят пост с моя или с предходен.

И каква му в връзката с Тибет.? Просто питам.

Редактирано от Лиула
Линк към коментар
Share on other sites

Съжалявам, че коментара е неразбран

Опитах се да последвам линка на записа, но не се отваря...по коментарите разбирам, че повечето слушали записа изпитват страх.В случая се търси нещо от любопитство, слуша се записа, а се намира страх.Не съм сигурен какво усещане се търси, но страхът не е нещо "добро".

Затова си позволих да коментирам тези чувства и емоции

 

Лиула много се радвам на хора, който пътешестват,защото придобиват опит какъвто не може да се придобие по друг начин, от друга страна за всяко пътуване се изисква много енергия.Щом си достатъчно силна продължавай да трупаш опит :)

 

Поздрави

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Съжалявам, че коментара е неразбран

Опитах се да последвам линка на записа, но не се отваря...по коментарите разбирам, че повечето слушали записа изпитват страх.В случая се търси нещо от любопитство, слуша се записа, а се намира страх.Не съм сигурен какво усещане се търси, но страхът не е нещо "добро".

Затова си позволих да коментирам тези чувства и емоции

 

Лиула много се радвам на хора, който пътешестват,защото придобиват опит какъвто не може да се придобие по друг начин, от друга страна за всяко пътуване се изисква много енергия.Щом си достатъчно силна продължавай да трупаш опит :)

 

Поздрави

 

Акация, благодаря, но не е нужна енергия, може би не се изрязяваме с теб верно към истината - много хора мечтаят да идат някъде, и после отиват, все едно дали това място е близо или е далеч.

Исках друго да кажа, не е нужна енергия само, а същата целенасоченост да е подкрепена с пари, всичко в този свят е такова - а всяко далечно пътуване, още повече.

Кодовата фраза е пари - не можеш да си представиш, че на всяка граница, за която няма правила, ти искат пари и рушвети, това е истината, съжалявам, че го казвам. Правилата засега са установени само в някои обиталища в цивилизациите, родени от Европа.

Но, точно там - това го няма.

Понеже говорим за Тибет, верното й име е Сидзан - земята на Боговете, от 1950 година е китайски протекторат. Тогава се окупира и територията на Северна Корея.

 

Ужасно е тъжно да гледаш убити якове за храна на всички онези, които се сочат от целия свят за вегетарианци или за проникновени люде. Не, няма такова нещо. Направих вързка с онова, което видях и съм виждала в Африка и в Средна Азия.

 

За манастирите им - всичко е бивша слава, тогава винаги се сещах за думите на Камю - аз умирам, бивша слава съм.

Пясъчните си горобове правят сами, да. Казвам пясъчни горобове, защото те самите не знаят, че правят мандали, това е просто част от ритуалите, няма осъзнаване. Все едно аз и ти да знаем всички тайнства, които се извършват в нашите църкви.

 

На фона на това, някакви хора, които са се върнали от Сидзан, да ни казват, че са имали проникновения, е смешно. Има и лесно обяснение и това - на такова надморско равнище, се получава хипоксия - липсата на кислород влияе сериозно. Но същото се е получило и се получава, когато отидеш в Андите, просто няма спасение. Обикновен човек там няма да издържи, но там се раждат деца, хората се трудят и работят яко, изминават километри, за да продадат вълната от лами.

Навсякъде животът е тежък. А хората са добри.

 

Но, нямат общо с онова, което знаем за тях и за земите им. Мисля, че е време да се разделим с тези илюзии и за Тибет.

Тибет не е обетованата земя.

Сидзан е просто поредното място за трудно живеене.

Западният човек реално не ползва оригинални източници на познание, не казвам, че всички трябва да са специалисти по дравидски езици (те се отнасят до Южна Индия, но от там черпим информация през последните столетия), санскрит, макар че и те са непреки извори, но от уважениие към уважението, което изпитваш към културата, към която искаш да бъдеш съсъд, е добре да се постараеш да научиш и езика.

 

За мен, пътешственикът, е тъжен човек. Дано други са щастливи :)

Линк към коментар
Share on other sites

Ако някой се интересува от сидхи - на 20.12 в Ст. Загора може да види (явно) реален случай на живо, който е учил от Тибет. Човекът се казва Красимир Гетчев, за жалост ще съм в Германия тогава, така че бих бил благодарен за инфо от присъствали. https://www.facebook.com/1527531067482900/photos/a.1527822887453718.1073741831.1527531067482900/1562136534022353/?type=1&fref=nf

Бяло Братство Стара Загора
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Една препоръка за всички, умопомрачени от източните практики - първо научете санскрит. После почнете да изучавате и тамилски езици - на тези езици са запазени най-автентичните файлове на будистите.

И, второ, на хора, които нямат никаква представа от този език, не се довервявайте и не вярвайте - няма как човек, който не говори и не чете автентичния език, да бъде автентичен приносител на познание. 

Уча 10 години санскрит (пък и това е моята специалност от най-престижния универститет в света в тия науки и се тая) и прилежащите езици и още нямам достъп до онова познание, до което всякакви "учени" вече имат. Разберете, това е бездна и в нея се скача само с много сигурен парашут. 

 

Някой бил в Тибет, някой бил там, някой бил някъде - никой никъде не е бил, най-малкото трябваше да изкарат поне месец в Дарждийлинг, за да говорят изобщо за онова, което говорят, невъзможно е да си прекарал там няколко месеца (повечето не изкарват и два месеца) и да сказват. 

Бих искала да се запозная лично с тези познавачи на източните практики и да обменим опит. 

 

И, всеки, който има удоволствието да бъде и да се нарече "сидхи", би трябвало да знае какво е Пуруша и защо в Упанишадите е наречена с други имена. 

Но май няма отговори на тези въпроси. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...