Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кампания ''Да подарим видео с упражнения на Учителя''


Recommended Posts

Преди около 20 години коментирахме с Геро ,че упражненията от беседите на Учителя трябва да бъдат систематизирани, издадени в отделна книга и заснети,защото те не са по-малко важни от Паневритмията.Особено през зимата,когато свити в жилищата си ,трудно можем да играем Паневритмия/ А и тя тогава само се учи./.Допълнителна причина са и нарастващият брой болни хора. Един спор ''роди''идеята за книгата"'Окултни упражнения''/След това те се събраха с помощта на много братски групи/. Изминаха около десет години на молби ,призиви,съгласувания ,показвания ,пробни снимки и т. н., за да се създаде и учебния филм ''Упражнения за духа и тялото''./Молбите и призивите ги има и в този форум/ Бих искал да благодаря на всички ,които го създадоха и по този начин сбъднаха мечтата ни. Днес искам да поставя началото на кампанията ''Да подарим видео с упражнения на Учителя''.Нека подарим на близки хора или на някои ,които имат нужда от лечение с упражнения, учебния филм ''Упражнения за духа и тялото''.Знам ,че някои ще се ''втурнат'' да го копират.Призовавам ги да не го правят.Не само заради авторското право ,а и заради възможността да финансираме и други подобни проекти.Има още упражнения ,които не са заснети.

Редактирано от solej
Линк към коментар
Share on other sites

Преди около 10 години прогнозирах ,че книгата ''Окултни упражнения ''ще се продаде много бързо.Така и стана /Не беше необходимо да съм медиум/.

Нека се опитаме да популяризираме това видео ,то да се продаде бързо и да съберем средства за нов тираж или други упражнения/подобни/.Аковсеки от нас напише някъде в нета или разкаже на познати .може и да се изчерпи бързо този тираж.

Линк към коментар
Share on other sites

Solej, хубава идея! Още по-хубаво ще е ако ние започнем да играем редовно упражненията. В София от миналата година има такава "вълна" и все повече хора се интересуват и започват да разучават и играят различните комплекси, не само шесте + музикалното упражнения, които се играят преди Паневритмия.

Ако имаш идеи за други упражнения, които могат да се заснемат пиши ми! Проблемът с упражненията от Учителя е, че не е създадена традиция за практикуването им, така да се каже и поради това трябва да се разучават от описанията в беседите, което е много трудно.

Има много хубави и много упражнения дадени от Учителя за дишането, и според мен е много важно да се направи нещо в тази насока. Дишането е слабо място на цялото ни поколение!

Линк към коментар
Share on other sites

Някои срещат трудности с пускането на видеото на компютъра си.Какво трябва да направят ,за да могат да го гледат и там?Само някаква програма ли е необходима?

Сблъсквал съм се с проблема за ''дешифрирането'' на упражненията още когато подготвях някои от тях за сайта ни.Записаното е фрагментарно и не е спазена необходимата методика /Такава има в НСА/.

Необходимо е да се познават доста принципи от Учението и да е налице богат опит от практикуването им.Аз познавам такива хора ,но за жалост,трябваше да минат около 10 години ,за да се създаде група ,която да уточни някои детайли и да се създаде общ продукт.

Ние имахме ''суров вариант ''на 21 упражнения от преди няколко години..Молихме се ,молихме се,но ''знаещите'' не се съгласяваха да ги заснемат и ние намерихме приятел ,който се ''прежали за делото''. Не го монтирахме заради братската коректност.Мисля ,че така стана по-добре.Според мен, вече трябва да има и група/или комисия/ за упражненията.

Имаме наблюдения в около 100 страни по света/ където са се чели текстове на Учителя/.Най-голям интерес има към упражненията,Паневритмията и музиката на Учителя.Те са универсалния духовен език.

Живко Стоилов може да покаже как трябва да се правят дихателните упражнения според Учителя.Той има много богат опит ,натрупан от практикуването на йога.Познава много добре и други упражнения от Учителя.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Солей, за това прекрасно дело! Не знам какво бих правила без шестте упражнения и без компанията на Геро всеки ден. Чувствам се прекрасно :3d_041:

Идеята за подарък е страхотна!

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте !

Не искам да отварям реч за упражненията. Всички знаем за силата им.

Трябва внимателно да пипаме тази материя и да работим с нея !

"......Малкото, което запомните, упражнявайте го и то ще ви пренесе своя специфична полза. Упражнявайте се сутрин, на обяд или вечер. Съхранете тези упражнения, те съставляват една наука и ако ги погрешите, ще затворите ключа. Най-първо опитайте самите вие тези неща, а щом забогатеете, тогава давайте на всички. Но преди това изчакайте, докато протечете щедро като една чешма. Щом природата ни направи съпричастни в своите блага, тогава можем да даваме. Това са нейни подаръци, могат да се прилагат............."

" Акордиране на човешката душа "

том 2 стр. 92

Поздрави !

Линк към коментар
Share on other sites

Съгласна съм Алма :thumbsup:. Тук мисля, че става въпрос, за свещено отношение. Според мен най- голямата погрешка ще бъде направена ако някой подхожда към тях без свещено отношение което отваря вратата.

"Защото Бог е, Който, според благоволението Си, действува във вас и да желаете това и да го изработвате." (Филипяни 2:13) Поздрави! :hypocrite:

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...