Jump to content
Порталът към съзнателен живот

2012 и планетата Х


Recommended Posts

http://www.youtube.com/watch?v=-qEHL3SOqdA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=7A9AeIl1MSc&feature=related

Може да е вярно може и да не е вярно. Може да е направено от иллуминатите за да убия билиони хора, при налагането на New World order, но все пка е информация.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз не вярвам , че през 2012 или други следващи години ще дойде краят на света. .Плаша се повече за хората, които все повече вярват на секти и самозвани мислители, гадатели и други подобни, и влияят негативно на колективното мислене на човечеството. Катаклизми е имало и ще има – Земята е жив организъм и се освобождава от натрупаните енергии и планетарни влияния. Предсказанията са едно – изследванията на астрономите , телескопите и обсерваториите са друго. Всички хипотетично съществуващи планети са отбелязвани с Х – преди да бъде открит Плутон през 1930 година е отбелязван също по този начин. В ДНЕШНИ ВРЕМЕНА всеки голям любител на астрономията би попаднал на Нибиру........За мен това е пълна конспирация, къде са оптическите доказателства за нея? Къде са гравитационните й ефекти? Ако планетата Х се намира някъде в Слънчевата система и е толкова голяма, колкото твърдят, то би трябвало тя да се наблюдава и с просто око, както Юпитер, например.

Линк към коментар
Share on other sites

http://www.youtube.c...feature=related

http://www.youtube.c...feature=related

Може да е вярно може и да не е вярно. Може да е направено от иллуминатите за да убия билиони хора, при налагането на New World order, но все пка е информация.

В първото филмче ми направи впечатление:

1) започва се с лъжа, че филма е базиран на астрономически и научни факти;

2) около 2 мин и 15 сек се казва, че Нибиру е една от няколкото планите, които обикалят около звезда – кафяво джудже. Коя е тази звезда? Защо не се споменава името й? Все пак, в близост до слънцето няма как да съществува звезда и тя да остане незабелязана. Как разбраха авторите на клипа, че около звездата заедно с Нибиру обикалят още шест планети? Все пак представят материала си като основан на научни факти, а това означава, че учените трябва да са наблюдавали не само Нибиру, но и останалите шест планети.

3) В текста непосредствено следващ предходния се споменава, че т. нар. планета „Дом“ (Homeworld) е мястото където живеят Анунаки. Това също ли е научно доказан факт?

4) Следващият текст: „Когато тъмната звезда е в своя перихелий (най-близкото си приближаване спрямо нашето Слънце) на 60-70 астрономични единици, орбитата на Нибиру, която е на 60 AU от своя родител, е с достатъчно широка орбита за да пресече нашата слънчева система, обикновено в областта на орбитата на Юпитер, въпреки че това е променливо.“ Първо на всеки трябва да е ясно, че такова едно приближаване до Слънцето и отдалечаване от предполагаемата тъмна звезда, около която обикаля Нибиру ще промени кардинално орбитата й, и то по абсолютно непредвидим за всеки учен начин. Най-вероятно е Нибиру в този случай да бъде хваната от нашата слънчева система и да не успее да я напусне никога. И как при положение, че това вероятно не е първото преминаване на Нибиру през системата ни, това вече не се е случило, а в клипа се говори с такава точност за орбитата й, все едно тази орбита е нещо твърдо-установено. Да, планетите са с относително стабилни орбити, но в случая описан в клипа, такова нещо е невъзможно. Още повече, по-нататък се споменават и обикалящи около Нибиру луни.

5) Твърдението, че Нибиру е причина за разрушаването на планета и образуването на т.нар. астрономически пояс и за кратерите на луната е смешно. Как планетата може да доведе до образуването на кратери на луната? И как може да разруши предполагаемата планета между Юпитер и Марс? Да, теоритически е невъзможно, но последствията върху самата Нибиру ще са катастрофални и за нея. Най-малкото ще изгуби огромна част от атмосферата, която от картинките се вижда, че уж притежава. За луните, които също уж притежава да не говорим.

6) „Фактът“ от петата минута на клипа вече го споменах. Как може така грубо да се пренебрегва гравитационното влияние на Слънцето???

7) около 5:45 пише, че да 2009 година Нибиру може да се види само от най-най-южните райони на Земята. Това са глупости. Щом може да се вижда от южния полюс, значи може да се види и от по-голямата част от южното полукълбо. Да не говорим, че всъщност дадените в клипчето цифри въобще не съответстват помежду си и ако се направят по-прецизни изчисления това ще се види ясно.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...