Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Паневритмия в Унгария с Живко Стоилов. Покана за 1 седмица живот в ашрам


Recommended Posts

Една седмица живот в ашрам в Унгария

Заминаване: 13 юни (понеделник)

Връщане: 20 юни (понеделник)

Искате ли да усетите какво е да живееш в ашрам поне за една седмица?

Сигурно ще попитате: “А какво е това ашрам?”

Думата идва от санскрит и означава “подслон, обител, място за духовен напредък”.

В Индия ашрамите са уединени места (подобно на манастирите), където човек може да отиде и да остане за известно време, за да изучава философията и практиката на йога, свещените писания като извор на мъдрост и да практикува чист и прост начин на живот. Под ръководството на гуру (духовен учител) и следвайки добър дневен режим човек може да научи много за древната жива традиция на йога и как да отвори ума и сърцето си за Вселената и Божественото.

Каним ви на едно именно такова преживяване в ашрама “Лудащо” (името означава “Лебедово езеро”) в Унгария, намиращ се на 90 км южно от Будапеща, на 700 км от София. Всяка година там се чества празника на Лятното Слънцестоене, откъдето идва и името на ашрама: “Слънчевата ферма”. Според унгарската и древната индийска митология лебедът е същество, което може да преминава в различни измерения. “Лебедите” са чисти и святи личности, имащи достъп до по-висши светове.

По време на тази седмица живот в ашрама в Лудащо ще изучаваме:

класическа йога (асани и пранаяма) с Ямуна

аюрведично готвене с Парамананда

паневритмия с Живко Стоилов

Всеки ден ще имаме среща-лекция с гуруто на ашрама Тиртха Махарадж, който ще ни разкаже за философията на йога и древните хиндуистки свещени писания и тяхната мъдрост, както и ще отговори на нашите въпроси. Интервю и снимки на Тиртха Махарадж можете да видите в последния 4-ти брой на списание “Йога за всички”.

А ето и дневната програма:

- посрещане на изгрева (по желание)

- сутрешно йога занимание

- закуска

- среща с Тиртха Махарадж – лекция или приятелски разговор с въпроси и отговори

- карма йога – ще поработим в градината на ашрама и ще научим нещо за био- и еко- земеделието в действие, защото карма йога е изкуството на безкористната работа, пречистваща ума и сърцето

- обяд

- свободно време след обяда

- урок по паневритмия

- урок по аюрведично готвене – каквото си сготвим, това ще ядем на вечеря! :)

Един от следобедите ще участваме в 4 часова тренинг-игра в гората до ашрама, наречена “Играта на живота”, в която ще открием нови неща за себе си.

Друг от следобедите ще прескочим до малкото китно унгарско градче Кечкемет, намиращо се на около 20 км от ашрама за среща с цивилизацията и сладоледов следобед!

На 18-ти юни, събота, заедно с гостите на ашрама от цялата страна ще отпразнуваме Лятното Слънцестоене с агни хотра – древна хиндуистка огнена церемония, водена от гуруто на ашрама и посветена на Бог, на доброто на Вселената и планетата Земя. Изпълнява се също и за доброто на участниците в нея, за пречистване на кармата и изпълнение на добрите ни желания.

На 20-ти юни, понеделник, след закуска тръгваме с коли обратно за родината.

За да заявите желанието си да участвате в семинара “Една седмица живот в ашрам” моля свържете се с Ямуна:

Емайл: yamuna@abv.bg

GSM: 088 77 66 555

Или Живко Стоилов

Емайл: evera@abv.bg

GSM: 0882 629 115

Такса за семинара: 280 лв. – включена храна, спане, семинарни занимания по йога, аюрведично готвене и паневритмия за едноседмичния ни престой в ашрама.

Спането в ашрама може да е по желание: в семпли дървени еко бунгала или на палатка в двора на ашрама. За любителите на по-силни усещания е възможно и спане под звездите със спален чувал.

- пътуването ще е с коли, като пътните с кола в двете посоки излизат около 100-125 лв. на човек (бензина, зелената карта и магистрални такси в Югославия се разпределят между пътуващите в една кола)

Условията в ашрама са семпли, според древната традиция. Няма електричество, водата се затопля от слънцето и баните са в индийски стил.

Храната, разбира се, е вегетарианска.

Среща на желаещите да участват в семинара – събота, 11-ти юни, ресторант “Слънце Луна” на ул. “Гладстон” 18Б (ъгъла с Княз Борис), 12:00 на обяд. Тогава ще се състои и заплащането на таксата за семинара, както и разпределението на участниците по коли.

И разбира се, вегетариански обяд!

Линк за галерия снимки:

https://picasaweb.google.com/104184078552824530674/bYrsSD#

информацията е предоставена от Живко Стоилов

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...