Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Aлфа - центаурус


Recommended Posts

На няколко места в своите лекции Петър Дънов споменава звездната система Алфа Центариус

Тук

и Тук

Може ли да предоставите малко повече информация за него?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Жулиан,

За звездната система Алфа Центаурус не съм чела нищо, но ти благодаря за двете беседи. След прочитането им за пореден път се убеждавам във верността на българската поговорка:”Бог дава, но в кошара не вкарва”.

Бог е създал Живота, създал е условия за нашето самоусъвършенстване, за правилното и хармоничното ни развитие, за еволюцията ни,но само от нас зависи какво ще е качеството на живота ни, дали ще сме в състояние да се свържем с Него, дали ще съумеем да запалим Божествения огън в себе си и то така, че да не изгорим в Него. Това е възможно, но само когато се научим да спазваме необходимите дистанции помежду си, каквито са дистанциите между звездните системи. Да се научим да не чакаме другите да ни избавят и ни учат как да живеем в хармония със себе си, а сами да “пробиваме черупките на своето яйце”, като се учим и просвещаваме, като издигаме нивото на съзнанието си.Единствената връзка помежду ни трябва да е Бог. Само тогава можем да бъдем истински добри и да живеем в хармония със себе си и с околните. Всяка друга близост създава условия за спор и недоразумения. За да бъде Бог между хората и те да бъдат във връзка с Него, трябва да спазват принципите и законите Му,трябва да живеят в абсолютна чистота, без лъжа,без лоши мисли и чувства,без насилие и суеверия,да бъдат честни към себе си и околните, да са в непрекъсната връзка с Божествената Любов, Мъдрост и Истина. Само в това състояние на Духа, можем да се свържем и чуем песните дори на жителите на звездната система Алфа Центаурус, която се намира на 25 билиона мили от Земята и че това е възможно и зависи от самите нас.

Благодаря за темата и за беседите. :sorcerer:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Таня

Интересно е как Петър Дънов успява да намери различен подход с едни и същи слова към може би всяко едно съзнание сред хората, четящи внимателно и разбиращо неговите лекции.

Вероятно основната цел на хората тук, на Земята е първо да намерят себе си, да разберат кои и какво са всъщност. Нашето развитие нагоре по спиралата е всъщност достигане на първоначалното състояние, от което по едни или други причини сме се разграничили, и се намираме Тук и Сега :sleeping:. Погледната отдолу, една спирала представлява кръг :yinyang: . Човек, лишен от познание не би могъл да знае какво всъщност е спирала, ако не я е виждал преди. Може би единствено би могъл да различи началото...

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Жулиан,

Съгласна съм с теб, че

"основната цел на хората тук, на Земята е първо да намерят себе си, да разберат кои и какво са всъщност. Нашето развитие нагоре по спиралата е всъщност достигане на първоначалното състояние, от което по едни или други причини сме се разграничили, и се намираме Тук и Сега".

Ще допълня само, че колкото по- широка е основата на спиралата, т.е. колкото по- надълбоко в материята е инволюирал Духът ни, толкова по- трудно ще е на Душата ни да еволюира и да се завърне обратно при своя Отец.

Пожеланието ми е да се научим да чуваме песните дори и на звездната система Алфа Центаурус, а и на всички звездни системи, в частност, дори и на нашите микрокосмоси, защото те пеят много красиво, но радиостанциите ни /съзнанията ни/ не са настроени на правилната честота:D

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...