Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Нибиру


Guest Дриада

Recommended Posts

Тиамат и Нибиру

Сред всички необикновени и невероятни неща, които шумерите са знаели(а те са твърде много), може би най- поразителна е истинската история за началото на човешката раса преди Адам и Ева.Тя разказва за много, много далечни времена.Историята започва преди няколко милиарда години, когато Земята била много млада.Тогава имало една голяма планета,наречена Тиамат, която обикаляла около Слунцето между Марс и Юпитер.Според шумерските текстове, древната земя имала голям спътник, който в бъдеще щял да стане самостоятелна планета.

В хрониките се твърди, че имало още една планета в нашата Слънчева система, за чието съществуване ние днес само смътно подозираме.Вавилонците наричали тази планета Мардук и това име в известна степен се наложило, но шумерите я наричали Нибиру. Нибиру била огромна планета, която се въртяла ретроградно на другите.Останалите планети в Слънчевата система се въртят приблизително в една плоскост и в една посока, но Нибиру се движи в обратна посока и когато се приближава до тях, тя пресича орбитата на Марс и Юпитер.

Шумерите казват, че тя пресича нашата Слънчева система на всеки 3600 години и когато се завръща, това обикновено е голямо събитие зацялата система.След това тя преминава покрай външните планети и изчезва от поглед.Между другото специалистите от НАСА може би са открили тази планета.Във всеки случай това е много вероятно. Използвали са два спътника, установени на огромно разстояние от Слънцето.Тя е някъде там, в Космоса, а шумерите са знаели това преди хиляди години!

По- нататък според летописите им, по волята на съдбата станало така, че когато пресичала орбитите на планетите от Слънчевата система, тя преминала толкова близо, че една от луните и се сблъскала с Тиамат(нашата Земя) и откъснала почти половината от нея- просто разчупила планетата на две.Според шумерските текстове, едната половина на Тиамат, заедно с голямата и луна била изтласкана от мястото си и се установила на орбита между Венера и Марс- това е нашата сегашна Земя.Другата половина се разбила на милиони парчета и се превърнала онова, коет шумерите наричат "Кованата гривна", а ние наричаме астероиден пояс между Марс и Юпитер. Има още нещо, което поразява астрономите.Откъде шумерите са знаели за Астероидния пояс- той не се вижда с просто око?

Ето колко назад във времето отиват шумерските летописи.В текстовете продължава да се разказва за по- ранни събития, после отново се говори за Нибиру. Тя била населена от разумни същества наречени Нефилими.Нефилимите били доста високи:жените около 3-3,7 м, мъжете 4-5 м.Те не били безсмърни, но според шумерите живеели около 360 000 земни години.След това умирали.

Друнвало Мелхизедек "Древната тайна на цветето на живота" том първи

Линк към коментар
Share on other sites

Nibiru

Tiamat

Marduk

Nephilim

(на англ.)

Малко ми е странно каква връзка има едно чисто еврейско название (Нефилим) с Вавилонската и Шумерската митология.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...