Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пети Международен Събор на Тринога, Перма Фемили, М.И.Р., Слънце - Луна и клуб Юнеко


Recommended Posts

Пети Международен Събор на Тринога, Перма Фемили, М.И.Р., Слънце - Луна и клуб Юнеко в София и с. Желен

Jelen.png

1. В София, на 8.07., от 16 до 20 часа, в Софийския Университет, зала 2, северното крило, вляво, ще има представяне на идеи – екологични, природномедицински, педагогически, бизнес за устойчиво развитие и др., с участието на гости от страната и чужбина и на журналисти. То ще завърши с Кръгла маса по представените актуални въпроси. Вход свободен. (Все още има възможност за по-разширено участие, а не само като гости, и на други организации, моля да ни се обадите обаче предварително!)

2. От 09 до 17.07. вкл., в махала Черни камик, с. Желен (близо до Своге), ще се проведе 9-дневен събор, посветен на актуални теми: екоземеделие и опазване на околната среда, природна медицина и профилактика, по-адекватни форми на образование, възпитание и общуване и различни видове изкуство. Основни инициатори са сдружение "Тринога", М.И.Р. и "Перма фемили", като се очаква подкрепа от страна на местното кметство и организации с отношение към споменатата проблематика, както и участие на екоактивисти, селски стопани, педагози, психолози, натуропати, музиканти и т.н. от цялата страна и от други държави.

Всеки ще може да участва безплатно - през цялото време или през част от него. Основната форма за пренощуване ще е палатков лагер (само на установените места; молбата ни е да не се газят ливадите, стопаните ги пазят за косене!!!). Възможно е след предварителна заявка да се осигури преспиване в къща или фургон, срещу дарение от 3 до 7 лв. За всички ще бъде осигурена растително-млечна храна, срещу дарение от 1,50 лв. на ядене.

Акценти в програмата:

– Запознаване с дейността на „Тринога”, „М.И.Р.”, "Перма фемили", „Слънце-Луна” и други сходни инициативи;

– Практически обучения в екологични форми на земеделието, подхранване на растенията, събиране на сено, отглеждане на коне и др. – Филип Кирилов;

- Дострояване на автентична пещ за домашен хляб от екипа на „Слънце-Луна” и доброволци;

- Разпознаване и правилна употреба на диворастящи лечебни растения; социалнозначими заболявания и тяхната профилактика и лечение с природни средства – д-р Пашкулев;

- Важни въпроси на оцеляването – поведение при трудности в планините, земетресения, спасителни акции, възли и т.н.;

- Кратки семинари, демонстрации и събеседвания по други важни за човека, обществото и природата въпроси;

- Културна програма (включително спонтанна изява на скрити таланти!).

Програмата ще бъде доуточнявана в течение на събора.

Транспортният достъп до Черни камик е до центъра на с. Желен с кола или до гара Церово с влак (вж. картата) после по черен път; ако идвате за пръв път, може ни да се обадите за повече разяснения.

Jelen_map.png

Всички желаещи да сътрудничат в организацията и провеждането на мероприятието са добре дошли! Основни изисквания са съблюдаване на установения ред, опазване на природните богатства и... дух на ентусиазъм и споделяне!

За повече инфо - тел. 0885 050565 и 0888 214483;

www.trinoga.org; www.mirbg.info; www.permafamily.com; www.sunmoon.bg; www.uneco.info.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Възможно е след предварителна заявка да се осигури преспиване в къща или фургон, срещу дарение от 3 до 7 лв. За всички ще бъде осигурена растително-млечна храна, срещу дарение от 1,50 лв. на ядене.

Не разбирам защо са тия йезуитски изпълнения. :unsure: Какво пречи да се напише както си е: срещу заплащане?

Няма нужда от корупционни практики.

Линк към коментар
Share on other sites

А според мен си е съвсем точно казано. Ако обявят цена, то това ще означава, че човекът се превръща в купувач и този, който приготвя храната за гостите си - продавач. Не вярвам нито домакините, нито гостите да харесат тези роли. В същото време разбираемо е, че домакините не бих могли да поемат разходите на всички, а и гостите съвсем не биха искали да им лежат на гърба ей така безгрижно.

Аз съм изпитвала подобно неудобство на едно братско събиране, давайки си сметка колко струва храната, с която ни посрещнаха гостоприемните домакини - пенсионери. Опитвах се да помогна за сервирането, носенето, почистването, но си остана усещането, че съм натежала на бюджета им, макар, че те явно си го бяха "отчели" като дар за Бог. Искаше ми се някак и аз да направя някакъв дар....

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...