Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Апокалипсисът. Защо?


Recommended Posts

Не мога да разбера, защо е необходим апокалипсисът?

Защо се появяват черните месии, Хитлерите и антихристите, защо трябва да гинат милиони и милиарди хора и да се леят реки от кръв?

Откровението на Йоан винаги е преизвиквало едно гадно чувство в мен. Нима Бог е приготвил всички тези злини само, за да ни тества?

:unsure:

Линк към коментар
Share on other sites

Ако разгледаме човечеството като един жив организъм, може би ще успеем да си отговорим на този въпрос. Ако един човек има отрицателни черти в себе си, за да се освободи от тях и за да утвърди съответстващите им положителни черти, то е необходимо първо тези отрицателни черти да излязат на повърхността за да може да ги види. Те в същото време са нужното изпитание преминаването на което ще покаже, че положителните страни са действително утвърдени. Ако отрицателните черти в човека остават вечно скрити за него и той никога не забелязва и признава съществуването им, то как ще ги замени с положителни? За да бъдат преодолени, те следва да се проявят напълно. За да се премине на новото стъпало, всичко принадлежащо към старото следва да бъде отхвърлено като ненужно и несъответстващо на новия етап. Проявата на единия полюс води след себе си съответсваща проява и на другия именно за да може човек да направи окончателен избор между двата.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Канел.

има една стара поговорка- каквото оставиш зад гърба си, ще го срещнеш пред себе си ....

нима според теб, всичко в този свят е наред ,или всичко върви в правилната посока или както трябва.

светът просто следва своят път или своята участ , нима това те притеснява.

...каквото толкова, когато му дойде времето, тогава.

човекът е духовно същество ,само че не следва този път .

е всеки си учи уроците.

ето ти един линк ,разгледай го .ще ми бъде интересно да чуя твоето мнение по въпроса ,какво е .

http://30dumi.eu/201...t-metchki-foto/

тази цивилизация към която принадлежим всички ние, сега руши всичко каквото има по Земята ,не зачитайки другите две цивилизации на нея и не само тях.

а за пирамидата на ценностите няма да говорим.

истината е, че ако го нямаше другият полюс или сблъсъкът с него ,

едва ли щеше да има такива темпове на растеж или провали .

е отрицателният резултат също е резултат стига да си извлечеш поуките и да не повтаряш грешките

но е толкова простичко, че не можеш да се отдалечаваш до безкрай.

БОГ е дал на всеки един от нас едно силно оръжие - свободната воля .

човек сам прави своят избор накъде да върви или какво да твори ,с това което му е поверено.

така че, всеки от нас гради сам своята съдба и карма.

както я градят и по -големите групи от хора като народи , или цивилизации.

Линк към коментар
Share on other sites

Не мога да разбера, защо е необходим апокалипсисът?

Защо се появяват черните месии, Хитлерите и антихристите, защо трябва да гинат милиони и милиарди хора и да се леят реки от кръв?

Откровението на Йоан винаги е преизвиквало едно гадно чувство в мен. Нима Бог е приготвил всички тези злини само, за да ни тества?

:unsure:

Защо мислиш, че приготвеното от Бог са злини? :)

Линк към коментар
Share on other sites

светът просто следва своят път или своята участ , нима това те притеснява.

Не, притеснява ме нещо написано преди почти 2000 години. По принцип не обичам лошите пророци. :)

ето ти един линк ,разгледай го .ще ми бъде интересно да чуя твоето мнение по въпроса ,какво е .

http://30dumi.eu/201...t-metchki-foto/

Да, това е варварщина, спор няма.

така че, всеки от нас гради сам своята съдба и карма.

както я градят и по -големите групи от хора като народи , или цивилизации.

Именно. Но ако втълпяваш на хората нещата за крайните дни, те подсъзнателно ще се стремят да ги изпълнят като "волята божия".

Защо мислиш, че приготвеното от Бог са злини? :)

Хм, може би си права. За кокошката брадвата може да е злина, а за другата страна - удобен инструмент за напълване на трапезата. :)

Така че наистина, може би насилствената смърт на милиарди хора не би била толкова страшна. Може пък да е дошъл момента и нас да ни екзекутират както ние екзекутираме селскостопанските животни. ;)

Редактирано от Канел
Линк към коментар
Share on other sites

1. Апокалипсис произлиза от Αποκάλυψις - „разкриване“, „смъкване на завеса“, „откровение". Защо под него разбираме предупреждение за бедствия? - Защото все на някой му се разкрива при смъкването на завесата на лъжливите ценности какви ще бъдат последствията от неразумната човешка воля. Не че не знаем за гравитацията и не че не сме си трошили костите, но все скачаме от високото със самочувствието, че този път ще ни се размине тупването на земята. После плачем и обявяваме строшените кокали за Божия зла воля.

Ако откровено кажеш на човека, който за опит се кани да скочи от високо какво ще му се случи там долу, и той въпреки това скочи, значи болката от удара му е нужна като безценно лекарство. И аз съм гълтала такова. Горчиво като отрова, но те променя завинаги.

Войните в началото на 20 век създадоха света какъвто го познаваме днес. Ако не бяха те и поуките от тях, можеше вече да ни няма на тази планета.

"В разговорния език, поради съдържанието на най-известния апокалипсис в Библията — този на Йоан, думата се използва като синоним на „свършека на света“." - Да, за да поникне новото жито, старото трябва да се ожъне и изоре нивата. Няма друг начин.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

"...Именно. Но ако втълпяваш на хората нещата за крайните дни, те подсъзнателно ще се стремят да ги изпълнят като "волята божия"."

не втълпявам на никого нищо .

нека всеки следва пътят си ,

ако те притеснява това, че светът се променя,

запитвал ли си се, а не ли се ли променя въз основа на човешката дейност ,и то в не положителна посока.

всъщност на атеистите понякога им е трудно да приемат някои факти .

всеки по пътя си .

Линк към коментар
Share on other sites

Защо е необходим Апокалипсисът?

Много отговори може да се дадат на този въпрос. Ще ти кажа вътрешното си разбиране за него, за този момент.

Когато един човек се ражда, той не се ражда за да си остане вечно бебе, а за да се развие напълно, да достигне своя предел.

Светът достига своя предел на развитие в Апокалипсисът и затова е неизбежен, част от развитието, от естествения ход на нещата.

С пример по-простичко и ясно е обяснено в Даниил. Ако едната сила на Навуходоносор/представител на антихрист/ не се беше развила напълно, как би се развила и другата сила, Божествената - на Даниил/представител на Божият Дух, на Бог/?

Даниил би ли познал Бог, без всички уроци през които е преминал? И би ли могъл Бог да се прояви чрез него без нуждите и ситуациите в които е поставен, на живот и смърт?

Тези времена предстоят, времена разделни, когато се отсява житото от плявата.

Можеш да свържеш проявлението на Светлината и Тъмнината, Слънцето и Луната, Добро и Зло. На фона на едното се проявява другото. И винаги противоположните духове и сили вървят ръка за ръка - Даниил с Навуходоносор. Илия/духа на пророците/ с Езавел/духа на лъжепророците, Моисей и Фараон, Йосиф и Фараон, Христос и Антихрист.

Да, има нещо верно, че съзнателно хората, ще се стремят да имитират пророчествата, но те не ги разбират и ще проличат имитациите им за истинските пророци.

При Пришествието праведните мъртви ще възкръснат се казва. Не знам как ще го имитират. Дори да имитират с холограма Пришествие, не ми се вярва да имитират възкресение на праведните!

Отделно няма как да имитират двамата пророци описани в Откровение 11, в храма/който още не е построен, че и тяхната смърт от звярът, който излиза от бездната ги убива, когато излиза, тоест три години и половина преди неговото царство, трите дни през които не ги погребват и тяхното възнесение. А след това цялата Земя или тези, които не били писани в книгата на Живота щели да последват звяра, чиято рана оздравяла. А как ще имитират жената от Откровения 12 и събитията описани там, а останалите?

Малко трудно ще им бъде. Там се говори за войни на небесата, не само на Земята.

Относно смъртта, за което питаш - то всички сме обречени на нея, по-рано или по-късно. Божията цел е създанието да премине към нетлението, към вечния живот. /в посланията на ап. Павел се споменаваше/.

Всъщност Апокалипсисът го свързвам с Кръста, а кръста с краят на нещо старо и началото на нещо ново.

Новото за едни ще бъде смърт, а за други вечен живот. Но това не е в наша власт!

Виж статията - Желания и Страдания. Има връзка с временното/което преминава/ и вечното, което остава, както и темата.

http://cveta1.blogspot.com/2011/07/blog-post.html

Линк към коментар
Share on other sites

Страданието е поради неправилно възприемане на Любовта - така казват всички учители. Аз също, гледайки собствения си живот, отношение и възприятие, виждам същото, като причина.

Та, това, което иде е просто една засилена Любовта вибрация, изхождаща от Божествения Свят, от Бога.

Тази Любов повдига и отключва много неща.

Когато не се възприема правилно Любовта може и тумор да се равие, може психически отклонения да се появят, раздразнителност, агресивност, крайности всякакви в поведението и отношението на човек към света и към себе си, може до самоубийство да се стигне, или до отнемането на чужд живот и пр.. Всички болести са поради тази причина. Всички изкривявания са поради тази причина.

Та именно това е посочено в Откровението от Йоана. То разказва за Второто Пришествие на Христос, сиреч на Любовта. Именно тя е и Съдията, която ще съди хората.

Някои хора ще я величаят и възхваляват, ще и се радват, ще я изживяват, отдавайки благоговение, докато други хора ще страдат поради нейната поява, поради личностното си желание (лична воля, личен възглед и лични желания - всички тези различни от Божествението, като посока) и нежелание да поемат по пътя на промяната.

Значи, ако от една страна имаме Бог, който поради Любовта си иска да ни доведе при Себе Си, за да почувстваме и за да живеем в истинско Щастие, а от друга страна имаме човека, който иска сам да се доведе до щастието, по свой път, със свой избор, и ето - то се получава конфликт.

Да, Господ до сега оставя често човека да опитва да се самоосъществи в щастието. Бог знае, че човек в избора си ще греши, защото му липсва мъдрост и познание, ще пада, ще става, ще страда по пътя си и в търсенето си.

Бог страда когато човека страда и у Бог се появява Милосърдие и Любов. С тази Любов той обгръща човека. Ако тази Любов се възприеме от човека правилно, тогава всичко е наред, обаче ако човек не иска да възприеме Любовта, защото първо не я разпознава, тогава има многократно по-голямо страдание, което малко по малко обръща човека към Твореца.

Та Бог, тъй или иначе, изпълнява своя Замисъл и нищо и сантиметър не може да излезе извън него.

Думата "душа" (нефеш) се превежда и като "копнеж", "желание". В Тора а описани 613 гряха (криви желания) и респективно в отговор на това има 613 заповеди.

Всички тези криви желания (нечестиви души) - тяхната участ е в Огненото езеро.

Редактирано от Ники_
Линк към коментар
Share on other sites

Ако разгледаме човечеството като един жив организъм,................................

..........................................

Проявата на единия полюс води след себе си съответсваща проява и на другия именно за да може човек да направи окончателен избор между двата.

Ако разгледаме човечеството като жив организъм,........НЕ Е необходимо да се разделят двата полюса. Разделянето на полюсите води до смърт. Отрицанието или някакво изолиране на който и да е на полюсите / Ин и Ян / също.

Човек / човечеството ... като жив организъм се "блъска" в полюсите поради алчността и жестокостта си.

Ако искаме нормален живот, какъвто Бог го е създал, двата полюса трябва да работят във синхрон, хармония, съдружие и сговор.

А този Апокалипсис толкова много хора го четат неправилно. От гръцки αποκάλυψης = откровение на български . А от своя страна откровението се получава от Бог само и единствено еднолично на даден човек във видение, като вътрешно/ езотерично/ мистично състояние на човешкия Дух. Когато бъде получено, то откровението носи със себе си разрушението на старите разбирания и илюзии на този човек, който го получава. Но това не означава, че планетата Земя ще бъде разрушена, а само илюзорното разбиране на дадения човек за заобикалящия го Свят.

Извинявам се ако съм досадил на някой с мнението си.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако разгледаме човечеството като един жив организъм,................................

..........................................

Проявата на единия полюс води след себе си съответстваща проява и на другия именно за да може човек да направи окончателен избор между двата.

Ако разгледаме човечеството като жив организъм,........НЕ Е необходимо да се разделят двата полюса. Разделянето на полюсите води до смърт. Отрицанието или някакво изолиране на който и да е на полюсите / Ин и Ян / също.

...

Писах да се избере единия от полюсите. И е необходимо. Иначе какво се получава? Веднъж казвам истината, после лъжа. Към някого съм загрижен, а другия убивам. Веднъж съм състрадателен и давам пари на бедния, а следващия път отнемам къщата на някой друг. Не, можеш да приемеш съществуването на двата полюса, но трябва да избереш съзнателно с кой да се свържеш.

Линк към коментар
Share on other sites

Писах да се избере единия от полюсите. И е необходимо.

Защо да е необходимо? Не мисля, че Бог постоянно ни поставя пред дилеми, още повече окончателни.

Добри-лоши... приказката за доброто и лошото ченге я знаем - манипулация на съзнанието.

Човек не е нито само добър, нито само лош, а е някаква смесица между двете.

Преди не много време американците ги учеха за лошите руснаци, които ще дойдат да ги превземат. Руснаците пък ги учеха за лошите империалисти от запад, които искат да ги завладеят. Кои са тогава лошите и кои добрите, руснаците или американците?

Линк към коментар
Share on other sites

По-горе се спомена свободната воля. Имаме избор - да мразим, недоволстваме, завиждаме, убиваме, да сме алчни и властни.... Или да обичаме, прощаваме, разбираме, отдаваме, учим...

Някакво количество души, разумни души ще бъде свободно, защото е избрало втората част и ще продължи. А останалите ще си останат в това съзнание, което сами са формирали /да мразим, недоволстваме, завиждаме, убиваме, да сме алчни и властни..../:whistling:

И няма Бог, който да ни го причинява, ние с нашите чувства, мисли действия си го причиняваме:dancing yes:

Руснаци, американци, лоши, добри... а не просто хора, души...:feel happy: А и човекът слезе да бере плодове от дървото за познаване на добро и зло /познанието/. Та за това трябва да види себе си, такъв, какъвто е и ако не се уплаши, но прояви обич и разбиране ще продължи и ще започне да бере плодове от друго дърво....:hypocrite:

Слънцето е изгрявало и залязвало милиони пъти и ще изгрява и залязва още милиони пъти. Божият Дух иде и скоро ще дойде. Той не е на един километър, не е на 500 метра, на 100 метра, а близо до вас.

„Това като рече Исус, смути се Духът Му и рече: „Истина, истина ви казвам, че един от вас ще Ме предаде.“ Щом се смути твоя дух, ще изгубиш твоята сила.

„В последните дни ще излея Своя Дух и тогава ще почнат да пророкуват и сънища да сънуват.“ Аз казвам: Едно време хората не са пророкували, сега пророкуват. Всякога хората са пророкували в настояще време.

Нашите духовни братя са на 100 метра от нас. Сто духовни метра са те.

„Бог ще отвори умовете ви, за да разберете и узнаете що трябва да речете.“ В света няма по-хубаво нещо от това да знаеш да четеш, да знаеш да ядеш. Да четеш, това значи да се храниш. Ние ще се молим на Господа да отвори устата ни. Коя уста? Устата на нашата душа. Словото Божие като го приемеш в ума си, то ще възрасне там и тогава ти ще научиш много неща.

Аз желая да вземете тези мои мисли под внимание и да ги приложите в живота, в тази школа нам ни е потребно присъствието на Божествения Дух, носителя на всички Божествени блага.

Първото условие за един ученик в окултната школа е да има един висок идеал, стремеж към Бога. И когато учените искат да докажат, че Бог е такъв или онакъв, те заблуждават света. Чрез Него ние възприемаме мисълта, чрез Него ние любим и т.н.

Когато дойде Духът

Светът е обоснован на един морален закон, на една абсолютна свобода. Праведен или грешен, той трябва да бъде свободен. Да прави добро или да греши, свобода трябва да съществува. Защо е злото? Злото съществува, понеже има свобода в света. Доброто съществува, понеже има свобода в света. Ако нямаше свобода, нито доброто, нито злото можеха да съществуват. При несвободен режим не може да има нито добро, нито зло. Понеже доброто само при абсолютна свобода може да функционира, следователно всички други сили трябва да функционират при едни и същи условия. Вие казвате: „Защо Господ е направил света така?“ Защото той е дал абсолютна свобода. Не мислете, че всичко, каквото може да направите, че това е свобода. Свободата не седи да направиш всичко, каквото искаш. Нима, ако те търкулят от един планински връх и паднеш, това е свобода? Не. Казвам, под думата свобода ще разбирате нещо, което ти в даден случай може да направиш, каквито и да бъдат резултатите – без разлика в дадения случай. Защото ние разбираме при абсолютната свобода – крайните резултати винаги са добри. Не може да има никакво изключение. Вие ще кажете: „Аз ще съгреша, ще живея лош живот.“ Може да грешиш колкото искаш, но твоите грехове ще се превърнат в нещо добро – ако не за тебе, за другите около тебе или за бъдещите поколения, които ще дойдат след тебе. Има хиляди същества, които ще изменят силите, които ти си употребил за зло, и те ще направят нещо добро от тях. Лично за тебе може да няма добро, но в природата – общият закон на цялото, зло не може да има. Злото съществува като единичен закон за индивида. За цялото няма зло в света. За цялото има абсолютна свобода.

Когато ние говорим за доброто и злото, ние подразбираме отношенията, които съществуват между частите и цялото, между нас хората, които сме на земята, и между всички други същества, от каквато степен и на развитие да са. Законът е един и същ според степента на тяхното развитие. Значи духът не е нещо нереално, както някои мислят. Той си има форма, образ, сила. Под думата дух се разбира разумното. Когато влиза разумното във вашата глава, духът го праща да покаже на израилския народ какви ще бъдат последствията за далечното бъдеще за един грешен човек и какви ще бъдат за един разумен човек. Сега да заменим грешен с неразумен и думата праведен с разумен. Защото праведният не може да бъде праведен, ако не е разумен, и грешникът не може да бъде грешен, ако не е невежа. Той мисли, че е много умен човек. Ако той е невежа, той е умен за едни неща, не е умен за бъдещите последствия. Въпросът не е сега да избягваме греха за последствията, които идат. Не е там въпросът. Това е относително право в света. Тебе те е страх да не страдаш. Въпросът не е там. За един разумен човек законът е да не наруши общата хармония на цялото, а не че той ще страда. Обща хармония да има. Понеже всяко едно престъпление, извършено в какъвто и да е смисъл, лошите постъпки се отразяват на цялото. И тогава всички се заемат да поправят, но хармонията не може да се наруши. Онова благоговение, което по-напредналите същества имат към едно същество, което не греши, изгубва се туй благоговение и вече туй същество се излага и на ред страдания. Сега няма какво да ви доказвам това. Вземете в един народ. Когато някой не изпълни завета на народа, който те имат, всички имат презрение към него – минават се векове.

Ще влезе Духът
Линк към коментар
Share on other sites

Писах да се избере единия от полюсите. И е необходимо.

Защо да е необходимо? Не мисля, че Бог постоянно ни поставя пред дилеми, още повече окончателни.

Добри-лоши... приказката за доброто и лошото ченге я знаем - манипулация на съзнанието.

Човек не е нито само добър, нито само лош, а е някаква смесица между двете.

Преди не много време американците ги учеха за лошите руснаци, които ще дойдат да ги превземат. Руснаците пък ги учеха за лошите империалисти от запад, които искат да ги завладеят. Кои са тогава лошите и кои добрите, руснаците или американците?

За да приемеш новото, трябва да отхвърлиш старото. Не може и с двете. Все едно да се опиташ да преплуваш една река носейки на гърба си чувал с камъни. Ще оставиш камъните на брега ако искаш да продължиш. Разбира се свободен си и да не преплуваш реката. Избор имаш, но ако решиш да преплуваш, трябва да оставиш камъните.

Кой говори за това да оценяваме хората като добри или като лоши? Въпросът е за нашия собствен избор. Ти като искаш кради и убивай, щом смяташ, че имаш нужда от проявите на полюса на тъмнината. Обаче действително го прави, а не само да пишеш, че трябва да се отнасяме по един и същ начин към двата полюса.

Линк към коментар
Share on other sites

За да приемеш новото, трябва да отхвърлиш старото.

Не ме интересува нито старото, нито новото, интересува ме вечното. Тая опозиция старо-ново пак е някакъв фалшив дуализъм. Презумпцията, че новото е по-добро от старото е подвеждаща (т.е. полуистина), макар и широко да се използва в рекламата (ново!! тичай народе!) и културата на положителното мислене.

Например музиката. С какво например днешната поп-музика е по-добра от тази преди 30 или 50 години?

Почти всеки автомеханик ще ти каже, че колите правени през 1990-те са по-здрави от днешните.

В архитектурата също.

Въпросът е за нашия собствен избор.

Избор на какво, добро и зло? Да но това са относителни категории (май трябва да си припомниш писмо на махатмите Nо 57). Доброто за един е зло за друг.

По същата причина аз негодувам от касапницата описна в Откровение на Йоан:

6. И седемте ангела, които държаха седемте тръби, се приготвиха да затръбят.

7. Като затръби първият ангел, падна град и огън, размесени с кръв, които бяха хвърлени на земята; и една трета част от земята изгоря, също и една трета част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева.

8. И като затръби вторият ангел, нещо като голяма планина, пламнала в огън, бе хвърлена в морето; и една трета част от морето стана кръв

9. и измря една трета част от одушевените същества, които бяха в морето; и една трета част от корабите бе унищожена.

10. След като затръби третият ангел, от небето падна голяма звезда, която гореше като светило, и падна върху една трета част от реките и върху водните извори.

11. А името на звездата е Пелин и една трета част от водите стана пелин, и много човеци измряха от водите, защото станаха горчиви.

12. И като затръби четвъртият ангел, една трета част от слънцето и една трета част от луната, и една трета част от звездите беше поразена, така че да потъмнее една трета част от тях и една трета част от деня да не свети, както и една трета част от нощта.

13. Тогава видях и чух един орел, който летеше сред небето и казваше с висок глас: Горко, горко, горко на земните жители поради останалите тръбни гласове от тримата ангели, които още има да затръбят.

Откровение, глава 8

А може да се окаже, че за Бога това не е голяма драма. Но някак си, от човешка гледна точка, е гадно да наблюдаваш смъртта на много милиони хора, както е гадно да има световна война, например. Също така ми е трудно да възприема и такова отношение към човеците от Бога:

5. И им бе позволено не да убиват тези хора, а само да ги мъчат пет месеца; и мъката им беше като мъка от скорпион, когато ужили човека.

6. През онези дни човеците ще потърсят смъртта, но никак няма да я намерят; и ще пожелаят да умрат, но смъртта ще побегне от тях.

Откровение, глава 9

<_<

Линк към коментар
Share on other sites

Канел, спокойно. Сега сме тук Откровение 21 /тълкуванието не е супер, но е добър; една вметка-невестата е душата/:feel happy:

Всичко е вътре в нас- и доброто и злото. Доброто е вътрешен стремеж, на душите. Достатъчно е да осъзнаем, че сме правили грешки и искрено да се покаем, да си простим и да простим и да продължим... с добронамереност:feel happy:

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

За да приемеш новото, трябва да отхвърлиш старото.

Не ме интересува нито старото, нито новото, интересува ме вечното. Тая опозиция старо-ново пак е някакъв фалшив дуализъм. Презумпцията, че новото е по-добро от старото е подвеждаща (т.е. полуистина), макар и широко да се използва в рекламата (ново!! тичай народе!) и културата на положителното мислене.

Например музиката. С какво например днешната поп-музика е по-добра от тази преди 30 или 50 години?

Почти всеки автомеханик ще ти каже, че колите правени през 1990-те са по-здрави от днешните.

В архитектурата също.

Вечно - преходно също е форма на дуелизъм и отново става въпрос за предпочитание на едно пред друго. Презумцията, че новото е по-добро от старото ти ми я вменяваш. Новото си е ново, старото - старо, кое е по-добро, не съм коментирал и няма отношение към дискусията. Става въпрос за избора, а той е неизбежен, колкото и да се опитваме да избягаме от него.

Линк към коментар
Share on other sites

Най-важната точка, до която

човешката личност слиза на Земята и където тя трябваше да се обърне

нагоре, е моментът на идването на Христа Исуса на Земята. Той даде на

Земята силата, която дава възможност на човечеството отново да възлезе

нагоре. И човечеството възлиза до толкова, доколкото то има общение с

Христа Исуса. Когато една по-голяма част от човечеството ще разбере,

какво значение има това събитие, когато за една по-голяма част от

човечеството този Христов Импулс ще стане собствен импулс в неговото

вътрешно същество, от който хората ще действуват и тъкат всяко

съществуване, тогава човечеството все повече ще напредва в своя възход

нагоре.

Човекът трябва все повече и повече да се научи да разбира това, което

апостол Павел е казал: "Не съм аз този, който действува, а Христос

действува в мене." Следователно, когато Импулсът, който слезе на

нашето физическо поле през Четвъртата културна епоха, ще се вживее в

сърцата на хората, когато той стане подтик за тяхното действуване,

тогава ще стане възлизането нагоре. И всички души, които ще намерят

тази връзка, които ще осъществят съюза с Христовия Принцип, те ще

намерят пътя нагоре. Обаче всички души, които не ще търсят и не ще

намерят тази връзка, ще трябва постепенно да потънат в бездната. Те ще

са добили за себе си Аза, егоизма, но не ще бъдат в състояние да се

издигнат отново с този аз в духовния свят. И последствието за един такъв

човек, който не намери никаква връзка с Христовия Принцип, ще бъде, че

той ще се откъсне от духовното възлизане; вместо да възлезе, той все

повече ще се втвърди в своя Аз. Вместо да е намерил в материята само

възможността да добие Аза и тогава отново да възлезе, той би потънал

все повече и повече в материята.

След като печатите ще бъдат разтворени,

човекът ще носи отпечатано в неговата външна форма това, което той

носи вътре в своето сърце.

Онзи, който носи Христа вътрешно в своята душа, след отварянето на

печатите той ще носи на своето лице знака на Христа Исуса; в своята

външна форма той ще стане подобен на Христа.

Нашето развитие е насочено към това, да сближи хората в любов.

Когато в бъдеще Земята ще намери своя край, след като е прозвучала 7-та

тръба, когато тя ще изгуби своето физическо вещество и ще се превърне в

астрално небесно тяло, тогава Любовта ще бъде вдъхната на целия

човешки род на всичко земно. Защото мисията на Земното развитие е да

бъде вдъхната тази сила на Любовта на човечеството.

Кое ще даде на тези същества способността да

разтворят материята? Това ще бъде именно силата на Любовта, която ще

бъде добита чрез Христовия Принцип. Съществата ще станат способни да

разтварят материята чрез това, че те ще приемат в своите души Любовта.

Колкото душата става по-топла чрез Любовта, толкова по-силно ще може

тя да действува върху материята; тя ще одухотвори, ще астрализира

цялата Земя, ще я превърне в едно астрално кълбо. Но също както

Любовта разтваря материята, както топлата вода разтваря солта, така и

противоположното на Любов та ще изтласка в течение на 7 степени това,

което не е станало способно да изпълни мисията на Земята.

Противоположното на божествената Любов се нарича Божи гняв, този

е техническия израз за тази сила. Както тази Любов е била всадена в

човечеството в течение на Четвъртата културна епоха, както тя става все

по-топла и по-топла в течение на последните културни епохи на нашата

голяма Пета епоха, през Шестата и Седмата, така расте от друга страна

онова, което втвърдява около себе си материята: Божият гняв. И това

действие на божия Гняв, това изтласкване на материята ни е показано в

Откровението на Йоана чрез изливането на 7-те чаши на божия Гняв.

Представете си, как всичко ще стане така да се каже образно; земята

ще стане все по-фина и по-фина в нейната материя, а най-грубите части

ще се виждат сред фината материя като черупки, както например

влечугите или охлювите изхвърлят своите обвивки. Така твърдите части

ще бъдат все повече и повече окачени към префинената материя. През

последната епоха, епохата на тръбните звуци, вие бихте виждали вече с

ясновидските очи, как хората са съставени от тънки тела, от

одухотворени тела и как онези, които са втвърдили в себе си материалния

принцип, са запазили в себе си това, което днес съставлява най-важните

съставни части на материята. Вие бихте видели, как това отпада като

обвивка на плод в материалното кълбо, което ще бъде като един остатък

след тази епоха, обозначена със 7-те звуци на тръбите. Това ни дава

Откровението на Йоана като пророчество. И много е важно да

почувствуваме това пророчество вътре в душите си, така че то да

действува възпламеняващо върху нашата воля. Защото, какво ще е

направил от себе си човекът тогава, когато ще изминат тази Шеста и тази

Седма епохи? Какво ще е направил тогава човекът от своето тяло? Когато

гледаме сега човешкото тяло, то не е още израз на живеещата в него

душа; обаче тялото ще стане все повече и повече израз на това, което

човекът изживява вътре в себе си.

Чрез това външното тяло ще стане израз на Доброто, когато човекът ще

приеме най-възвишеното благовестие, най-възвишеното учение, което

съществува на тази Земя; а това най-възвишено учение е благовестието за

Христа Исуса на Земята. Най-възвишеното, което може да ни бъде

дадено, е благовестието за Христа Исуса. И ние ще трябва да го приемем!

Ние ще трябва да го приемем не само с ума си, но ще трябва да го

приемем с най-вътрешната част на нашето същество, както приемаме

храната във физическото тяло. И развивайки се през тези културни

степени човечеството ще приеме все повече и повече радостната вест в

своето вътрешно същество. То ще счита като резултат на мисията на

Земята именно приемането на благовестието на Любовта. В Евангелията

се съдържа силата на Любовта, всяка сила на Любовта

Апокалипсисън на Йоан,Р.Щайнер

Линк към коментар
Share on other sites

6. И седемте ангела, които държаха седемте тръби, се приготвиха да затръбят.

7. Като затръби първият ангел, падна град и огън, размесени с кръв, които бяха хвърлени на земята; и една трета част от земята изгоря, също и една трета част от дърветата изгоря, изгоря и всяка зелена трева.

8. И като затръби вторият ангел, нещо като голяма планина, пламнала в огън, бе хвърлена в морето; и една трета част от морето стана кръв

9. и измря една трета част от одушевените същества, които бяха в морето; и една трета част от корабите бе унищожена.

10. След като затръби третият ангел, от небето падна голяма звезда, която гореше като светило, и падна върху една трета част от реките и върху водните извори.

11. А името на звездата е Пелин и една трета част от водите стана пелин, и много човеци измряха от водите, защото станаха горчиви.

12. И като затръби четвъртият ангел, една трета част от слънцето и една трета част от луната, и една трета част от звездите беше поразена, така че да потъмнее една трета част от тях и една трета част от деня да не свети, както и една трета част от нощта.

13. Тогава видях и чух един орел, който летеше сред небето и казваше с висок глас: Горко, горко, горко на земните жители поради останалите тръбни гласове от тримата ангели, които още има да затръбят.

Откровение, глава 8

А може да се окаже, че за Бога това не е голяма драма. Но някак си, от човешка гледна точка, е гадно да наблюдаваш смъртта на много милиони хора, както е гадно да има световна война, например. Също така ми е трудно да възприема и такова отношение към човеците от Бога:

Както споменах, изборът е неизбежен, но всеки избор носи съответните последствия. Човекът като част от човечеството, без значение дали му харесва или не, е отговорен и за цялото, и носи част от тежестта на предизвиканите от човечеството последствия. Ако по някакъв начин от бедствие или война умрат един милион или сто милиона души, това е следствие от причини създадени от самите хора, а не от Бог. Драмите сами си ги създаваме.

Линк към коментар
Share on other sites

Не ме интересува нито старото, нито новото, интересува ме вечното. Тая опозиция старо-ново пак е някакъв фалшив дуализъм. Презумпцията, че новото е по-добро от старото е подвеждаща

<_<

Аха... тук съм много съгласен. Има много ценна мисъл в цитата.

Има някакъв фалшив дуализъм - да. Има някаква полуистина - да.

За да се достигне обаче до Вечното ....( Новата Земя, Новия Йерусалим) е необходимо човек да получи по някакъв начин Откровение от Бог, как да достигне до Новата Земя и как от тление премине към нетление ( Вечното) .

Точно това е и записал Свети Йоан - своето Откровение, когато го е получил на остров Патмос.

Все си мисля, че всеки един от нас може да получи своето Откровение за Божествената Истина навсякъде по Света. По-важният въпрос е, после какво ще прави с това Откровение ???. Дали ще изработи собственото си влизане в Новата Земя ? Или нещо различно от това ? Нали знаете какво е станало с Мойсей ? - Достигнал до .... "Брега на Реката" ... и не бил допуснат в Новата Земя.

Така, че всеки да се бори, за това, да получи своето собствено Откровение вътре в себе си от Бог и да изработи със собствения си труд Спасението си и Преминаването на Реката на Забравата...... и да влезе в Новата Земя - Вечното. Тук на тази Земя "старо-ново" си е полуистина. Айнщайн си го е казал - относителност. Сиреч дуалността трябва да бъде съотправена към дадена координатна система от мерни единици и така се получи ТРОИЧНОСТА. Иначе дуалността си остава полуистина ако не бъде съизмерима с Новото Съдържание на човешката същност, която е вътре в нас. Така съизмеримата с троичността дуалност става Истина чрез съизмеримостта си в Новите мерни единици на Новата човешка същност. Сиреч потенцията се превръща в кинетичност.

Линк към коментар
Share on other sites

Прочетеното за мечките ми повлия буквално физически

ето ти един линк ,разгледай го .ще ми бъде интересно да чуя твоето мнение по въпроса ,какво е .

http://30dumi.eu/201...t-metchki-foto/

Затова потърсих инфо:

Index of differential diagnosis - Част 13.4 Лекарства въздействащи ...safe.gif

medicine-bg.net/index.php?option=com... - Кеширана версия27 Окт 2006 – Урзодезоксихолевата киселина се намира в малки количества в човешкиЯ жлъчен сок, и в големи количества в жлъчниЯ сок на нЯкои видове мечки. ...

Truden Web Site - Forums - Здраве - камъни в жлъчкатаsafe.gif

truden.com › Truden Web Site ФорумиЗдраве - Кеширана версияЗехтина и цитрусовия сок са мощен стимулатор за контракция на жлъчния мехур,но само при ... камъни/ренгенонегативните/ и той се прави от жлъчка на мечка . ...

От кратки справки става ясно, че е лек за жлъчка.

Ако болните и лекарите знаеха друг начин, нямаше да се стига до това.

Ако болните знаеха, колко негативна енегргия си наливат с този "лек" !

Да видим и какви проблеми при хората пораждат камъни в жлъчката:

Луиз Хей: "Язвителност. Тежки мисли, Укори. Гордост."

Ако няма търсене, няма и предлагане. Излиза, че мечките изкупват негативни човешки качества от една страна

а от друга - нежеланието да търсим лек, който не причинява още болка.

Впрочем Китай е известен с жестокостта си дори към олимпийските си спортисти, какво останало за мечки.

Обаче от двете му страни са Непал и Тибет, защо ли?

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Презумцията, че новото е по-добро от старото ти ми я вменяваш.

Е, нали написа "За да приемеш новото, трябва да отхвърлиш старото." То се подразбира - иначе ако старото е по-добро от новото защо ще го оставяш, за да приемаш новото?

И моля ви се, стига с тоя избор и свободна воля. Свободната воля сама по себе си не струва нищо, тя се управлява от съзнанието. Ако съзнанието не е на необходимата висота, тогава какво става? Силна воля + ниско съзнание = слон в стъкларски магазин. Камикадзетата също имат свободна воля, но тяхното съзнание не е свободно и резултатът е БУМ!

Ян, благодаря за включването, ще помисля над думите ти. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Според по -мъдрите от нас този свят е майа , или просто илюзия , а ние сме си тук просто за да учим и да се развързваме, разплащаме.

Всеки от нас си има своят личен Армагедон и това е нормално.

Така че, в кой отрязък от време живеем едва ли е толкова важно ,освен това, че за едни това е лош късмет / да си преживяват може би по- спокойничко /, а за други шанс и възможност за по -бързичко придвижване към тяхната крайна цел.

А тези които са се научили да ценят свободата ,

се стремят да я даряват и на другите около тях, просто защото осъзнават какво е тя ,за тях.

И тъй имаше доста цитатчета,ще си позволя да се позова и аз на нещо красиво.

Притчата за сеяча по разказа на св. евангелисти Лука, Матей и Марко

"А когато се събра множество народ, и жителите от всички градове се стичаха при Него, Той почна да говори с притча:

излезе сеяч да сее семе; и когато сееше, едни зърна паднаха край пътя и бяха потъпкани, и птиците небесни ги изкълваха;

а други паднаха на камък и, като поникнаха, изсъхнаха, защото нямаха влага;

други пък паднаха между тръни; и израснаха тръните заедно със зърната и ги заглушиха;

а други паднаха на добра земя и, като изникнаха, дадоха плод стократен.

Като каза това, извика: който има уши да слуша, нека слуша!"

А учениците Му Го попитаха и рекоха: какво значи тая притча?

Той отговори: вам е дадено да знаете тайните на царството Божие,а на другите се говори с притчи, та, като гледат, да не виждат и, като слушат,да не разбират.

Тая притча значи: семето е словото Божие; а това, що падна край пътя, са ония, които слушат; но отсетне дохожда при тях дяволът и грабва словото от сърцето им, за да не повярват и се спасят; а това, що падна на камък, са ония, които, кога чуят словото, с радост го приемат, ала нямат корени временно вярват, а във време на изкушение отстъпват; а това, що падна между тръните, са ония, които чуят словото, но в живота си се задавят от грижи,богатство и светски наслади и не принасят плод; а това, що падна на добра земя,са ония, които, като чуят словото, пазят го в добро и чисто сърце и принасят плод с търпение..."

И още един цитат по темата:

Всеки път, когато законът отслабва И беззаконието взима връх, Аз влизам в проявление. За спасение на праведните, за наказание на злодеите, за утвърждаване на Закона, се раждам Аз от век във век."

Бхагават Гита Книга IV, Сутри 7 и 8

…Не виждам защо някои се притесняват от промените ,колкото и да са болезнени понякога / може би просто се руши техният свят , е това си е техен проблем, а и изборът също си е техен…/

Редактирано от val68z
Линк към коментар
Share on other sites

Презумцията, че новото е по-добро от старото ти ми я вменяваш.

Е, нали написа "За да приемеш новото, трябва да отхвърлиш старото." То се подразбира - иначе ако старото е по-добро от новото защо ще го оставяш, за да приемаш новото?

Нищо подобно не се подразбира. Новото е нещо различно от старото. Може да е по-добро, но може и само ние да си мислим, че е по-добро. Въпросът е, че ние не можем да избягаме от избора, но това не означава, че изборът ни ще е правилен.

И моля ви се, стига с тоя избор и свободна воля. Свободната воля сама по себе си не струва нищо, тя се управлява от съзнанието. Ако съзнанието не е на необходимата висота, тогава какво става? Силна воля + ниско съзнание = слон в стъкларски магазин. Камикадзетата също имат свободна воля, но тяхното съзнание не е свободно и резултатът е БУМ!

Това, което пишеш, причина ли е да се пренебрегне волята? Ами човек е комплекс от множество качества. Разрушителната воля поне може да се обърне в градивна посока, но човека без воля не може да постиген нищо, каквито и други качества да притежава.

При камекадзетата волята е сведена почти до нула.

И нещо за размисъл относно противоположностите:

15 Зная делата ти, че не си студен нито топъл. Дано да беше ти студен, или топъл.

16 Така, понеже си хладък, нито топъл, нито студен, ще те повърна из устата Си.

Откровение 3 гл.

space.gif

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...