Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Взаимно привличане и любовта


Recommended Posts

ама аз търся нефт/пентаграм
Знаеш ли сестрице, като разберат мъжете, че търсиш пентаграм все си мислят, че само те ще са допуснати до него. И ги е страх от жени с Пентаграм :feel happy:

Мъжкото високомерие още е в повече, но ще се усетят, че има нужда и от жените в този свят. Топлината и нежността на жената са необходими.... :yinyang:

бедата е и в тщеславието + гордостта + егоцентричността sleeping.gif та дай Боже щото безчетните фалшиво / по човешки титуловани учени наши smartass.gif все някога проумеят + преживеят дълбочината на безкористието + пълнотата на себеотдадеността в служба на цялото + отговорността...това може да помогне на света
:thumbsup:

Ето за това говоря, не разбират, че не е нужно да откриеш Америка, а просто да си "с пълна себеотдаденост в служба на цялото" :yinyang:

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup:

Преди време някъде прочетох, че фразата "обичам те" на повечето езици има агресивен подтекст. Нещо подобно прочетох малко по-късно и в беседите на Учителя:

Обичате ли някого , и той ви обича. Няма защо да го питате.Щом питаш , ти не вярваш вече."

за любовта

Така е, защото обичайното привличане в действителност е отвличане :) - от собствената ни Същност. И това е парадоксалното, че то същевременно ни напомня за Нея :hmmmmm: Като се спра по-дълго върху проблематиката от тоя род, винаги стигам до това, че с изключение на някои много специални моменти, обичайно не се решавам да бъда докрай откровен със себе си, да осъзная, че преследвам някаква илюзия... Както един суфи Учител, срещайки разни философи, които "бистрели същността на света", ги попитал какво правят, те отговорили "ловим луната в езерото", т.е. изследваме същността по нейната проява. Тогава Той ги попитал: "А да не би да имате циреи на вратовете си, какво ви пречи да вдигнете погледи направо към луната?" Така и ние си играем с отраженията... дали и доколко имат някаква полезна роля тук и за нас... кой знае...

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

I love you.-Аз те обичам. /английски/

Я люблю тебя.- Аз те обичам. /руски/

И простичкото-Обичам те. На български.- не Аз, а обичам... :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

То обаче в случая забравяме, че и невербалната комуникация е важна, често определяща. Ако го има етерното проникновение, кой му пука, че чува думичката "аз", а когато го няма - и най-неегоистичното изявление ще бъде разчоплено и намерено, че е повод за обида...

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

Ако го има етерното проникновение, кой му пука, че чува думичката "аз"
;)

Така е, понякога думите са излишни, да не казвам, че са и фалшиви. Зависи от енергията вкарана в тях. :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

"ПРИВЛИЧАНЕТО...за мен означава, че имаме да вършим някаква духовна работа...заедно да растем по ум +сърце +воля."

Добре до тук!Но,ако и когато взаимното привличане на телата стане неудържимо,и постоянно се разкъсваме между желание и чувство за вина(по ред причини,обусловени от различни обстоятелства,задължения и отговорности),как да се ориентираме в правилната посока...? :hmmmmm:

Такъв е дежурният случай почти при всички хора. Има изключения... това обаче, което е трудно или невъзможно, е тези изключения да убедят човека, все още подвластен изцяло на правилото, а то пък в случая е: в тоя свят не личи да има неегоистично привличане. (А може би последното въобще не си личи?! :) ) Нашето обичайно привличане, което почти повсеместно се отъждествява с любовта, е своего рода пристрастяване. А когато има пристрастяване, угодия не може да има. Или ще е силно привличане с чувство за вина, или ще е удовлетворително привличане, но за кратко, последвано от разочарование или носталгия... Дори и устойчивото привличане (плод на зряла връзка между две горе-долу понапреднали души) в крайна сметка рядко оставя преобладаващо светлина в душата (изпитът в тоя случай е принудителната раздяла). И тогава? :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Загадките на Любовта

Загад , загад, шът , шът ,шът , шепне загадъчната , шатръчна , напръстничена , шапчена любов !

Шепне и шътка загадъчно като евъргрийн. /Винаги е млада ,любовта /

Безполезно е да се правя на глуха .

Безполезно и безпричинно се инатя .

Шът, шът ,шът се прокрадва около мен ,около мислите ми около очакванията ми.

Черна нощна пеперуда се чувствам. :D

Като голямо набъбнало дърво с покарали корени в живота ,сериозния живот на 25 - годишния човек . :)

Шът,шът ,шът и вече ще полетя към черното , звездно, далечно небе .

Шът,шът шът шътка черната ми риза, шът,шът,шът шътка черната ми коса .

Кри,кри,кри проблясват белите ми зъби в усмивка .

Уау,бау мяу ще кажа . :):):D

Шипирип,шът,шът ,шът - довиждане !

загад,загад - усещам нещо новоо,нещо забележително ,нещо странно ,загадъчност

шът= запази тишина

шъткам- казвам на всички да запазят тишина

уау,бау,мяу= говоря

кри,кри= искря

шипирип =подсвърквам си безгрижно

Да внеса яснота в моята импресия :D:D:D:D:D

Поздрави :Ина

Редактирано от Инатари
Линк към коментар
Share on other sites

:) благодаря ви, че сме заедно :feel happy:

Така е, защото обичайното привличане в действителност е отвличане  - от собствената ни Същност. И това е парадоксалното, че то същевременно ни напомня за Нея

:) често собствената ни Същност ни подава сигнал да не си пилеем времето + чистотата + светлината с обичайни привличания/отвличания :sleeping:

:):thumbsup2: кри, кри, кри + шипирип + кри, кри , кри :angel:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

И жените ги удря хормонът, по-точно във времето преди овулацията. :P

А какво става при привличане на душите ? А на духа ? :1eye:

:feel happy:

Бих помолила някой нехормонален да обясни точно какво става с духа и привличането на душите?

Предварително благодаря.

Мисля си, че за да има взаимно привличане трябват и малко хормони, поне при някои е така. Ако впоследствие това привличане прерастне в любов, тогава сме щастливци. И ми се струва, че ако овулацията+раждането бяха присъдени на друг, а не на пола с овулация, човечеството отдавна да се е свършило.

Спомнян си една мисъл, че ако в любовта си с подходящия човек ти се струва, че летиш над земята. Пожелавам на всички да полетят!

'Изворът на Доброто':

Всичко в света е проява на Любовта. Но какво е всъщност тя, малцина знаят. Тя е Реалност извън физическия свят. Тя е извън вашата воля, извън вашия ум и вашето сърце. Тя има само допирни точки с тях. ......

Не обяснявайте какво нещо е Любовта, но обяснявайте проявите й. Тя е единственото нещо, което човек не може да обясни.

Редактирано от AIM
Линк към коментар
Share on other sites

:)  благодаря ви, че сме заедно  :feel happy:

:) често собствената ни Същност ни подава сигнал да не си пилеем времето + чистотата + светлината с обичайни привличания/отвличания :sleeping:

:)  :thumbsup2: кри, кри, кри + шипирип + кри, кри , кри :angel:

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост  :feel happy:

Загад,загад, шът ,шът ,става нещо интересно !

:D:D:D:D:angel::)

Линк към коментар
Share on other sites

:) интересното е, че взаимно си се привличаме + кри , кри , кри + политаме :angel:

:) Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

И жените ги удря хормонът, по-точно във времето преди овулацията. :P

А какво става при привличане на душите ? А на духа ? :1eye:

:feel happy:

Хормоните имат последната дума. Те са проявата на физическото ниво на привличане. А самото привличане е от по - друго измерение, но ние го свеждаме нисичко, за съжаление.

А какво става при привличане на духовно ниво? Става това, че се питаш какво става :D ? Това " аз " ли съм, не съм ли?..Не съм аз...

" Най - накрая започнах да различавам една неясно очертана фигура на трийсет - четирийсет стъпки от мен, която започна да се приближава постепенно, докато я разпознах. Чарлийн! Когато тя приближи на десетина крачки до мен, почувствах лекота в тялото си и пълно отпускане. В същото време забелязах розовочервеникавото енергийно поле, което обкръжаваше Чарлийн. Секунди по - късно, за моя собствена изненада, забелязах подобно поле около самия мен. Когато бяхме на пет крачки един от друг, тялото ми бе обзето от силна, чувствена любов.

Внезапно загубих способност да мисля. Какво ставаше?"

Джеймс Редфийлд - Десетото откровение

Линк към коментар
Share on other sites

Бих помолила някой нехормонален да обясни точно какво става с духа и привличането на душите?

:D:D Съвсем съм си хормонална, но ще си напиша моето обяснение - след доста опитности различни съм си го съставила.

Когато съм имала физическо привличане и после се е оказвало, че е само "химия" - независимо дали съм го консумирала или не, то е било привличане - обсебеност. Хормонална буря, която блокира всички други сензори и мисленето. Всяка клетка трепери и се стреми към сливане с обекта, който междувременно изпълва цялото пространство на съзнанието. Всяка мисъл, всяка емоция, всяко действие е подчинено на тази хормонална буря. Съзнанието и личността изпадат в непреодолима зависимост от отношението и поведението на обекта и последният става външен стимул и регулатор на щастието и любовта, които ние изпитваме. Един поглед, една дума само от него са в състояние да ни хвърлят от висините в бездната....

Два пъти през живота си съм имала привличане на душите. Първият път бях на 20 години. Пропъдих птичето дето беше кацнало на рамото ми, защото ми бяха внушили, че няма истинска любов без хормоналната буря, а друг човек бе събудил тази буря вече.

На 46тата година вече бях изпитала резултатите от хормоналните бури и бях повярвала в Божествената Любов. Тогава птичето кацна за втори път... пак по време на една хормонална буря, предизвикана от друг човек. Така че имах шанса да сравнявам - този път избрах щастието на спокойствието. Когато се привличат душите, телата не усещат буря, а блажено спокойствие. Съзнанието си е ясно, личността е свободна, поведението и емоциите не зависят от другия - аз съм си аз повече от всеки друг път. Нещо повече - точно сега разбирам и усещам истинското си Аз. Няма ги очакванията, желанията, претенциите, няма болка, няма предположения, няма страст.... Сексът е нежен, спокоен - зарежда всеки от партньорите, не ги изпразва като страстта...

Това е...макар и да не можах да го кажа точно каквото е всъщност... :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

когато се привличат душите, телата не усещат буря, а блажено спокойствие. Съзнанието си е ясно, личността е свободна, поведението и емоциите не зависят от другия - аз съм си аз повече от всеки друг път. Нещо повече - точно сега разбирам и усещам истинското си Аз. Няма ги очакванията, желанията, претенциите, няма болка, няма предположения, няма страст.... Сексът е нежен, спокоен - зарежда всеки от партньорите, не ги изпразва като страстта...

Това е...макар и да не можах да го кажа точно каквото е всъщност...

:thumbsup:

из книгата Изворът на Доброто от Учителя:

Всичко в света е проява на Любовта. Но какво е всъщност тя, малцина знаят. Тя е Реалност извън физическия свят. Тя е извън вашата воля, извън вашия ум и вашето сърце. Тя има само допирни точки с тях. ......

Не обяснявайте какво нещо е Любовта, но обяснявайте проявите й. Тя е единственото нещо, което човек не може да обясни.

И аз пожелавам на всички да полетят... :thumbsup2::yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Благодаря за изказаните мнения и опитности приятели:)

в момента съм в един такъв период на мисли ...свързани с тази тема,но четейки писанията ви намерих много ценни неща:)

БЛАГОДАРЯ ВИ :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Така е, защото обичайното привличане в действителност е отвличане :) - от собствената ни Същност. И това е парадоксалното, че то същевременно ни напомня за Нея  :hmmmmm: 

Напълно съгласен :thumbsup:

Изважда ни от себе си, разконцетрира, изчезва спокойствието. И същевременно ни показва в миниатюра в какъв екстаз може да живее душата. В този момент сме напълно в настоящето, както медитацията-тя е в настоящето. Само в настоящето може да се изпитва екстаз. Вкусваме, виждаме че не можем да го задържим завинаги, и това ни прави тъжни, празни. А след това тази тъга, тази празнота, породена от копнеж към този екстаз, отново ни връща навътре към себе си. И там намираме вечният екстаз-по-висшият, и по-трайният. :hypocrite: Екстаза в Бога (поне така се предполага). Онези, които са го открили, вече никога не търсят този мимолетният.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Взаимно привличане и любов.

Те нямат много общо по между си.

Привличането е химия, игра на физиката- движение, аромат, смътен спомен,желана форма, асоциация, копнеж по нещо желано, просто сходна визия.

Ако с това описание се рамкира прехода към любавта, което често става, се преминава през дълъг тромав тунел от объркани чувства и емоции.

Привличане може да има постоянно, хората се привличат по между си непрекъснато, създавайки добро впечатление за себе си в кръга в който искат да пребивават. За да съществува там, всеки трябва да умее да привлича. Друг е въпроса с каква цел го прави. Може да е с цел приятелство, с цел интимност, с цел лична изгода някаква.

Привличането е подсъзнателна цел, това е началната точка на всяко познанство, то е необходимо за общуването.

Любовта сякаш ми тежи, ако я сложа до привличането.

Тя може да се прояви много след като привличането е надживяно, много след като движението е станало форма, споменът се е превърнал във визия, а ароматът в смътен спомен за копнежа.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

Учителят Петър Дънов

Годишна среща 1921год. гр.В.Търново

20 август,събота,10ч.

"Аз мога да ви посоча случаи,при които млади хора стават ясновидци,щом дойдат във възраста на половата любов,която е най-малката любов,проявена на физическото поле.

Момъкът казва:

-Тя ми се усмихва.

-Другите не виждат това.

-Не тя ми се усмихва-настоява момъкът.

-Не,тя беше много сериозна-казват другите.

-А,много хубаво ми се усмихва тя.

-Не ти се заблуждаваш!

 Аз вярвам,че младите ще потвърдят това,което говоря като факт.Половата любов е най-малката любов на физическото поле и ако в нея не можем да дадем жертви,как ще можем да дадем жертви в Божията Любов? Затова Божията Любов започва с най-малките величини,тя е любовта на младите.Ако тази Любов започне с лъжа,целият ви живот ще мине в лъжи-няма изключения.А ако тя започне по ум,воля и сила,целият ви живот ще бъде честен."

"Любовта подразбира три акта:помислено,почувствано и свършено."

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Нещо от драконовата книга на Омраам:dancing yes:.

"... . Колко религиозни хора полагат обет за безбрачие, без да съзнават достатъчно на какво се обричат! Твърде млади, без да познават човешката природа, без да познават себе си, застават пред олтара, а един ден, ко­гато инстинктите и страстите им се про­будят, те затъват в тях. Каква трагедия! Наистина, с колко човешки трагедии са изпълнени както мъжките, така и женските манастири! Много по-добре би било, вмес­то да се измъчва зад манастирските зидове, да нарича себе си невеста на Исуса, а мислено да прелюбодейства с кого ли не, една жена да се задоми и да народи деца. Бог не е толкова тесногръд и от никого не очаква да му се посвещава изцяло, щом това би превърнало живота на човека в ад. Той предпочита добрите дела на хората: да се женят, да се омъжват, да създават деца, вместо да водят един неуравновесен, объркан живот и да тровят атмосферата с незадоволимите си желания. Светиите също са били измъчвани през целия им живот от сексуалната сила, но с много усилия накрая са намирали по­кой. Света Тереза от Авила (1515 - 1582) е била много страстна натура. Дори за са­мата Света Тереза от "Младенеца Исус" в Лизийо (1873 - 1897) не се знае нито как е живяла, нито на какви изкушения е трябвало да устоява. Но тя съвсем не е била такава, каквато я представят - младо мо­миче с нежно и миловидно личице. Не, тя е била силна, мощна по природа. Аз много обичам Света Тереза, възхищавам се от нея, но не съм съгласен, че съществува причина, поради която да я представят невярно.

II

Много светци и светици запазват своята пламенност до последната си ми­нута и в това няма нищо лошо, напротив. Хората, които умеят да оползотворяват сексуалната сила, са най-богати, най-превилигировани, тъй като тази сила е благос­ловена..."

Страхотна е книжката:3d_015:

Редактирано от Eлф
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Леле, какви глупости съм си съчинявала преди пет години, ужас,хахахахах.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...