Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помните ли книгите-игри ?


Recommended Posts

Препрочитаме ги, когато намерим време...

По едно време имaше една интересна идея - да се играе някаква кореспондентна игра (чието заглавие не си спомням). Получавахме по пощата (офлайн!) малък текст и варианти за действие. И изпращахме отговорите си обратно - до един от авторите на книги-игри. За съжаление, настъплението на компютърните игри и инфлацията убиха тази идея още в зародиш. Спомням си, че основната идея беше да има определен брой играчи, които в началото трябва да обзаведат замъка си и да въоръжат войниците си. После - да разузнават, да нападат съседните замъци (на други играчи) и така нататък. Една от ситуациите беше това, дали да закупиш бъчва вино за войниците си или - обсадни машини и стълби. Много добре беше измислено, но приключи с размяната на няколко писма. Много жалко!...

Всъщност, такова нещо би могло да се изпраща по електронната поща до читателите. Те биа могли да си принтират географски карти, карти на лабиринти...

Настолните (книги-)игри също се опитаха да заемат някаква ниша. Опитвал съм ги, но не останах особено очарован. Не се оказаха толкова забавни, кокото очаквах.

Имаше и някакво списание, посветено на тези жанрове, но и то залезе. Факт, също достоен за съжаление.

Редактирано от ISTORIK
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Е, читателю, ако ти харесва да бъдеш главният герой, очакват те още не едно, а цели три приключения в първи брой на сборника с книги-игри „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ”!!!

Ще се измъкнеш ли от свирепите създания в мола при настъпилия „Зомбокалипсис“? Ще изпълниш ли важната и опасна мисията в перлата на Андалусия, на която те е пратил цар Иван Асен II в „Зарево над Кордоба”? Ще предотвратиш ли коварна измяна, целяща да предаде града ви в ръцете на бунтовника Непокор в "Падението на Мрак"?

Отговорите на тези въпроси зависят само от теб! Очаквай през декември „ПРИЗВАНИЕ ГЕРОЙ” и събери цялата си смелост и съобразителност, защото героят отново си ТИ!

29z8u4z.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
На 30 Ноември между 7 и 10 часа в приятната обстановка на Хамбара се състоя представяне на жанра в бар *Хамбара* в София.Присъстваха едни от най-големите автори на книги-игри - Любомир Николов (Колин), Симеон Николов, Елена Павлова (Върджил), Ейдриън Уейн. Там беше и един от създателите на сайта knigi-igri.net (Велиан Панделиев), хора от екипа му и, разбира се, прилично количество фенове.
 
Събитието (по идея на Уейн) до голяма степен бе организирано и от Ники Николов, който също е един от авторите, на чиито нови разкази се радваме и сега, а има издадена и книжка в разцвета на жанра. Та той откри и закри събитието с кратки речи, а на своеобразната сцена бяха поканени Колин, Уейн и Торо да кажат по няколко думи за жанра, какво се случва с него и какво да се очаква. Бяха представени новата книга на Хамелеона - *Карибски вълни*, която излезе от печат в седмицата преди събитието, както и бъдещият сборник *Призвание герой*, който очакваме да излезе седмица преди Коледа и да зарадва феновете из цялата страна.
 
Вечерта продължи в разговори, като всички постоянно обикаляха насам натам в непосилни опити да се видят и да си побъбрят с всички готини и интересни хора наоколо и така след някой друг час, лека полека хората започнаха да се оттеглят към останалите си занимания в петъчната вечер.
Линк към коментар
Share on other sites

Благодарение на задружните усилия на общността вече има възможност за преордър сборника с разкази-игри "Призвание Герой":
 
Търси се герой! Да бъде умел с меча, с остър ум и рефлекси на тигър!
Читателю, очакват те ТРИ приключения, в които няма да си страничен наблюдател, а ще трябва със своята съобразителност самият ТИ да преминеш през всички опасности, които съдбата е приготвила за теб. Само от твоите решения зависи дали ще се справиш успешно със задачите или ще намериш гибелта си!
Непознат вирус само за ден превръща София в град, пълен с безмозъчни и свирепи ЗОМБИТА! Единствено с хладнокръвна и безпогрешна преценка ще можеш да преживееш „Зомбокалипсис в мола“!
"Зарево над Кордоба" ще те пренесе в XIII век, за да влезеш в ролята на младия българин Ахрин. Ще трябва да проявиш храброст и героизъм, за да изпълниш важната и опасна мисия, на която си изпратен от цар Иван Асен II и да се измъкнеш благополучно от обсадената перла на Андалусия.
Влез в кожата на лоялния Мандрейк, ефрейтор от Градската стража на Мрак! Заговорници подготвят коварна измяна, целяща да предаде огромния град в ръцете на бунтовника Непокор. Мандрейк ще се нуждае от много хитрост и кураж, за да предотврати "Падението на Мрак"!
И така, читателю, въоръжи се с цялата си смелост и се приготви да бъдеш ГЕРОЙ
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...
23.01.2013
 
Станете част от "Призвание Герой"
 
След успешния старт на "Призвание герой", екипът ни е повече от амбициран да продължи с тази хубава инициатива и през новата година да излязе още един, а защо не и два броя от нашия сборник. В тази връзка обявяваме четиримесечен срок за набиране на книги-игри от български автори, които виждат този сборник като една хубава възможност да достигнат до читателите.
 
Какво осигуряваме ? Какво търсим в авторите ? Изисквания ? Какво още повлиява на подбора ?
 
 
03.03.2013
 
Една година по-късно - Официално изявление на Майкъл Майндкрайм
 
Какво свърших през изминалата година по книгата-игра ? Защо книгата още не е издадена ? Какво предвиждам за следващите няколко месеца. Условия за оттегляне от Инициативата.
 
 
10.03.2013
 
Скъпи приятели на книгите игри, представяме ви второто участие на сайта в голяма телевизия - в предаването "България днес" на БНТ2. За съжаление не получихме информация навреме преди да бъде излъчено предаването, но интересната за нас част е налична на запис. В репортажа взеха участие Колин Уолъмбъри - Любомир Николов, Джордж М. Джордж - Георги Миндизов и Ал Торо - Александър Торофиев.
 
 
13.03.2013
 
На днешния ден - преди цели две години - започна една нова инициатива с цел запазване и продължаване на книгите-игри в България. В рамките на този период сайтът www.knigi-igri.NET приобщи над хиляда души и оформи истинска общност. Успя да завърне в лоното на жанра множество стари читатели и спомогна за изграждането на нови автори. Дори дигитализира стотици заглавия, издаде редица нови на хартия и проведе няколко медийни и фестивални участия.
 
Честит рожден ден, knigi-igri.NET!
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
26.03.2013
 
Книга-игра: Мутирала Плът
 
Привет, читателю! Питал ли си се какво би станало, ако мистериозна зараза превърне почти всички хора около теб в мутанти? Докато писах настоящата книга-игра се опитвах да си представя центъра на родния ми град Русе след евентуален такъв апокалипсис. Това е и причината почти всички имена на герои да са типични за страната. Изключение е само това на приятелката на главния герой, но то е по-скоро за потвърждение на правилото. Искам да благодаря на цялата общност от фенове на неумиращия жанр книги-игри за реализирането на настоящия продукт. Надявам се да прекараш приятно време с него. Ако искаш да прочетеш книги-игри в дигитална форма или да получиш информация за други печатни 
 
издания, заповядай на www.knigi-igri.net или на www.legacyofkreya.com .
 
 
 
 
23.04.2013
 
Готово за игра е продължението на "Карибски вълни" - "Карибски вълни 2: Съкровището на вълчицата"
 
Здравей читателю и добре дошъл отново в карибския басейн. В следващите няколко страници пак ще поемеш контрола над сър Джеймс Елиът — младеж, чийто живот е поел по странен курс – първо офицер от английския флот, след това изгнаник, капер и в крайна сметка – капитан на малкия слуп „Либерти”. Ако се интересуваш от пълната му история, съветвам те да прочетеш първа част от поредицата.
 
 
 
 
28.04.2013
 
Приказка-игра: Голямото приключение на малкото таласъмче
 
Кое обичат децата повече – играта или приказките? В тази единствена по рода си детска книга играта и приказката си подават лапички и отиват заедно на едно голямо приключение! Развийте фантазията на своето дете с близо 100-те начина да прочетете тази приказка-игра! Помогнете му, с 20 възможни края, да разбере как неговите избори променят неговата реалност! А реалността лесно може да бъде приказка в този уникален експеримент на Никола Райков, издаван и награждаван за научнофантастичните си разкази, фентъзи с български фолклорни мотиви, антиутопия и филмов сценарий. Това е неговият дебют с детска приказка-игра, написана за 3-годишния му син. 
 
Луксозното издание с илюстрации на художници от цял свят ще помогне на вашето малко таласъмче да преоткрива ежедневно света на въображението. Ако обичате Мечо Пух, Приключенията на Лиско и Алиса, лесно ще се влюбите в тази книжка!
 
Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...
Обновление Коледа 2013
 
Излязоха двата коледни пакета свързани с жанра - "Фен на призвание герой" и "Фен на Крея". В тях освен двата броя на сборника са включени и много други изненади.
 
За най-малките почитатели на жанра също има изненада преди празниците. Коледния пакет на Таласъмчо може да се намери в Мрежата. В него са включени интересни "Таласъмски игри", в които могат да се включат деца на всички възрасти.
 
С пълна сила текат дебатите по наскоро излязлата книга-игра на историческа тема - "Калоян и златният печат" във форума. Авторът обещава във втората й част много стратегия, дипломация и битки. За повече информация от кухнята на "Проект Калоян" можете да посетите форума или едноименния сайт на проекта.
Линк към коментар
Share on other sites

Facebook група за Книги-Игри, Настолни, Бордови, Ролеви Игри и Фентъзи!
 
Тук при нас ти ще си припомниш и ще научиш повече за Книгите-Игри, които съществуват в България от началото на 90те години и се издават у нас дори и днес! Ние ще те държим в течение за всякакви гейм новини, свързани с този жанр, вкл. ще научиш за сродните жанрове като различни Настолни, Бордови и Ролеви игри, които се играят от феновете навсякъде по света! Чети, играй и се забавлявай заедно с нас! :-)
 
Заповядайте и в обновенията ни сайт за книги-игри
 
Научете всичко ново покрай книгите-игри и изтеглете и изиграйте старите от каталога!
 
Разгледайте и статиите за книгите-игри в Уикипедия:
 
Призвание герой, брой 1 и брой 2
Котаракът и Черният Нарцис
Асасините на Персия 1 - Спящият убиец
 
Всички те са свързани в категорията книги-игри откъдето лесно можете да прочете всичко за автори от жанра и други поредици.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Знаете ли какво е хуаранг?

Не, това не са зеленикавите, сополиви, дребни плешивци, със склонност към самоубийство от книгата-игра „Да намериш Дракон“ на Спасимир Игнатов. Хуаранг, това е един от най-древните рицарски ордени, зародил се в кралство Шилла (eдно от трите древни корейски кралства), със свой уникален кодекс. Дори се смята че са първоизточника на самураите.

Стана ли ви интересно?

А знаете ли че лисицата е най-яркото олицетворение на злото в корейския фолклор? Там тя е демонично създание, с девет опашки, което убива мъже, жени и пеленачета. Може да приема човешка форма. Съблазнява жертвите си и ги убива, като изтръгва черния им дроб докато са още живи. На корейски тази лисица се нарича кумихо. Зловеща работа.

Ще попитате защо ви разказвам тези неща?

Защото искам да ви представя един разказ-игра, в който това са основните действащи лица. В него ТИ, читателю, си призван да бъдеш в ролята на героя хуаранг Ким Ги Су, който ще трябва да спаси едно прокълнато село. Ще ти е нужна находчивост, сила и търпение. Смелост и самоконтрол, а и не малка доза късмет. Но на първо място чувство за справедливост и чест.  Тук ще можеш да се потопиш в атмосферата на Древна Корея, така както само аз мога да я пресъздам. Ще научиш повече за тази екзотична според европейските представи страна, с нейния специфичен фолклор, нрави и мироглед. И всичко това докато се забавляваш в едно истинско приключение, с духовит и смел герой.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 weeks later...
Какво се случи през 2013 г. в жанра? Ами, много неща, притеснително е да не стане твърде дълга за четене тази новина, затова ще се опитаме да ви разкажем съвсем накратко.
 
По книжарниците излязоха три нови книги-игри и вече започнаха да си оформят рафтче, а книжарите - да не гледат толкова учудено, когато се спомене жанра.
 
"Калоян и златния печат" е на практика първата книга-игра на тематика българска история и достойнствата й въобще не се изчерпват с това - атмосферата и детайлът ще ви погълнат отвсякъде.
 
Втори брой на сборника "Призвание герой" сложи край на негативната тенденция нищо "второ" от новата вълна да не вижда бял свят (с огромно закъснение). В този брой на сборника направи завръщането си и един от най-обичаните автори на старата вълна - Майкъл Майндкрайм с книгата-игра "Отново заедно". Сборникът постави и рекорд по обем в жанра у нас, а освен това е и първата книга-игра в България (за възрастни) с луксозен вариант с твърда корица и цял куп допълнителни екстри покрай него - плакати, значки, картички...
 
"Пътят на тигъра - Отмъстител" пък е първата преводна книга-игра от новата вълна и предложи на читателите завръщане към култовата поредица, от която у нас преди 20 години излязоха от трета до шеста книга. Е, сега вече можете да видите как започва всичко в света на Орб.
 
Каквото и да се каже за първата ни приказка-игра, ще бъде малко. "Голямото приключение на Малкото таласъмче" се оказа изключителен хит и за нула време изчерпа тиража си. Впечатлява и уникалния модел на разпространение на автора, Никола Райков - продажби единствено онлайн и то с предоставена книга в дигитален формат за безплатно сваляне!
 
През изминалата година кратки книги-игри, дигитален печат (популярни като "тетрадки"), доказаха своето място като специфичен вид книги-игри със своята динамика и изключителна достъпност - цената им е по джоба на всеки, а обемът им позволява и на по-несигурните читатели да се престрашат и да пробват що е то книга-игра. Излязоха цели три "тетрадки" - втора част на "Карибски вълни", "Мутирала плът" и "Невероятните приключения на дядо Коледа".
 
''Популяризацията продължи да играе своята роля. Клип на "Призвание герой" се появи в Замунда, а Никола Райков даде десетки интервюта по медиите в цялата страна. Отново бяхме в центъра на всички по-значими младежки и литературни събития, сред които "София диша", панаирите на книгата в НДК и "On! Fest". На гости ни беше и Иън Ливингстън, един от авторите с изключителен принос за жанра. В резултат на тази среща в началото на пролетта ще излезе у нас най-новата му книга-игра - "Кръвта на зомбитата".
 
Ако си мислите, че обмяната на книги-игри е в посока само към България - бъркате. Първата наша електронна книга-игра на англоезичния пазар е вече факт - "Пътят на светлината" на Рони Мейдей. Всички стискаме палци и следим с интерес тази инициатива.
 
Благодарение най-вече на нашия приятел Ringlas, сайтът на книгите-игри вече има напълно нов, функционален и модерен облик. Екипът по дигитализация също свърши огромна работа и колекцията от качествено дигитализирани книги-игри е наистина огромна - шансовете да не намерите там книга-игра, която търсите, са много малки.
 
Тук ли сте още? Вече имаме и официално лице - Сдружение "Книги-игри"! Предвижданията ни са същите като и миналата година - и 2014-а посоките за жанра у нас ще са напред и нагоре!
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Очаквани книги-игри през 2014 г. 
 
След обзора на 2013-а е редно да погледнем и напред. Третата година, откак отново имаме книги-игри, ни предложи четири издания в голям тираж и още три кратки книги-игри. Дори според най-песимистичните прогнози, 2014-а ще е още по-силна. 
 
Екипът на "Призвание герой" вече ви подготвя първите четири приключения! В ранна пролет ви очакват две преводни книги-игри. 
 
"Кръвта на зомбитата" на невероятния Иън Ливингстън, с десетки книги-игри от поредицата "Битки безброй" зад гърба си, ще ви предложи едно динамично приключение, съчетаващо най-добрите традиции на жанра с модерната зомби тематика. 
 
Едновременно с него ще открием и една нова поредица, "Призвание герой представя", която ще започне със "Съновидение", ужас, вдъхновен от произведенията на Х.Ф. Лъвкрафт, Стивън Кинг и филмите на Джон Карпентър. Автор е талантливия Емануел Керо, а произведението неслучайно е отличено с награда най-добра френска книга-игра за 2010-а. 
 
В края на пролетта очаквайте "Призвание герой 3". Съдържанието му ще запазим още малко в тайна, но вече се работи по разказите, приети от нашия конкурс. Очакват ви още по-разнообразни жанрово истории, изпипани по всички правила от нашия екип. 
 
Най-после през 2014-а ще можете отново да влезете в ролята на Котарака! В "Абаносовия Дракон" ще се впуснете във фентъзи пиратско приключение, разказващо за пътуването до загадъчния остров на Белязания Чък. Отново дипломацията и предвидливостта ще са от най-ценните ви умения, но този път ще трябва да минете и през цял куп сражения, за да отървете кожата си. За добро или лошо отпадна първоначалният план за една цяла книга, обединяваща приключенията на кораба и острова, поради раздуването в обем и време, но дори и така ви очаква значително по-дълга игра, по която вече работи редакторският ни екип. 
 
Има още няколко заглавия, които е възможно да видите от нас до края на годината - "Призвание герой 4", втората книга от поредицата "Призвание герой представя" и други, но нека не избързваме, а да видим какво очакваме и от останалите. Като сме заговорили за продължения, такива предстоят и на най-успешните книги-игри от миналата година. 
 
"Още по-голямото приключение на малкото таласъмче" на Никола Райков ще зарадва най-малките читатели (или по-скоро "слушатели") на книги-игри. Лапичките, опашката и муцунката са стегнали своя багаж и са готови отново да приключенстват по света! А дали няма да излезе първо "Необикновеното пътешествие на една обикновена фотьойлйонка", която авторът подготвя? Можете да научите повече и да дадете мнението си на сайта на приказките-игри. Повече от вероятно е да видим едната през 2014-а, а защо не и двете? 
 
В края на "Калоян и златния печат", короната тепърва започна да натежава и пред нас се очертаха десетки проблеми с изключителна важност за държавата, с които ще трябва да се оправяме. Църквата, войнствените ни съседи, недоброжелателните боляри, ненаситните търговци и богомилите - за всичко това ще трябва да се погрижим през 2014-а в очакваното продължение. 
 
Е. Уейн, който е централна фигура за жанра от разбуждането му през 2011-а насам (разбира се също и преди това) и вече издаде цели три книги, сега готви още три заглавия - дългоочакваното продължение на "Асасините на Персия", пренаписаната и изключително разширена първа книга от поредицата за отец Валенс - "Олтарът на тъгата", както и следващата книга от поредицата "Пътя на Тигъра" (или може би новоизлязлата "нулева"). 
 
Надяваме се, че и M. Mайндкрайм ще ни зарадва тази година с планувания си шедьовър, който е обещал на своите фенове. Всички следим с голямо внимание случващото се покрай него и може би 2014-а най-сетне ще получим книгата, която несъмнено ще е огромно събитие за жанра. 
 
Последно, но по никакъв начин по значение, очакваме много от новите автори, които до момента ни радват най-вече с кратките си книги-игри, издавани на дигитален печат или в електронен формат. Вече текът два конкурса - Таласъмия 2014 за книга-игра и поредният конкурс за кратка книга-игра на сайта на книгите-игри. И двата обещават издаване за победителите. Очакваме там (и не само) да се включат Рони Мейдей, Недялко Петров, Лейдрин Суйвър и останалите, които ни радват със своите произведения последните години, а при всички положения и нови автори ще изплуват на хоризонта. 
 
Надяваме се, разбира се, и някой да ни изненада приятно с неочаквана творба, но дори и да имаме неприятни изненади покрай горните планове, сигурно е, че предстои една още по-силна година с много нови книги-игри. Та, както обича да казва един от любимите на феновете на "Призвание герой" автори - Спасимир Игнатов: 
 
ИГРИТЕ С ВАС!
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
Всяка година на 14-и Февруари се развихрят спорове дали това е празникът на виното или любовта. За 14-и Април обаче няма да има колебания - тази година това ще бъде денят на Ужаса за феновете на книги-игри в България! На тази дата са премиерите на двете преводни заглавия, за които ви споменахме през март.
 
"Кръвта на Зомбитата" на Иън Ливингстън ще ви предложи новаторско приключение от серията Fighting Fantasy (известна у нас като "Битки безброй"), където ще трябва да се справите собственоръчно със стотици (без да преувеличаваме) зомбита в опита си да се измъкнете от зловещ замък. Ако сте от феновете на ББ, определено трябва да пробвате този модернизиран вариант на добрата стара формула "намери и избий всичко".
 
В "Съновидение" на Емануел Керо пък ще се изправите срещу най-лошите си кошмари, в една зловеща история, вдъхновена от майсторите на ужаса - Стивън Кинг, Х. Ф. Лъвкрафт и филмите на Джон Карпентър. Книгата е избрана за най-добра френска книга-игра за 2010-а, препоръчваме я за почитателите на класическите ужаси.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...
„Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“
 
Изминала е цяла седмица от „Голямото приключение на малкото таласъмче“. А цялата седмица е много дълго неприключенско време за едно таласъмче. Когато есенните дъждове наводняват дупката му, Таласъмчо тръгва да подири нов дом в едно още по-голямо приключение, което разчупва границите на фантазията! През горещи пустини, джунглести джунгли, морета от мляко, и разбира се, острови на съкровища! От ледения полюс, та до къщичката на автора! По суша, въздух и вода, та чак в Страната на Сънищата, където нищо не е такова, каквото изглежда. Очакват Ви двойно повече приключения и тридесет края, които можете да достигнете!
 
След феноменалния успех на експерименталната приказка-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“, Никола Райков ни кани на едно още по-голямо приключение в дебрите на детското въображение. В своя уникален стил, обикнат от читателите, той смесва бивалици-небивалици с остроумни закачки и умело жонглира с думите в търсене на доброто и човешката топлина. Никола Райков уверено е надскочил своя дебют, добавяйки в своята палитра ярък диалог, динамично действие и мащабен размах.
 
Резултатът е "ОЩЕ ПО-ГОЛЯМОТО ПРИКЛЮЧЕНИЕ на малкото таласъмче"!Наближава най-детският от детските празници - 1 юни! Какъв по-хубав подарък за едно малко таласъмче от луксозна, приключенска книга написана от български автор!
 
 
 
Новите Книги-Игри от любимите автори
 
Току що се разбра коя ще да е тайнствената първа книга от серията книги-игри от старите класически автори! И заглавието, и авторът ни оправдават очакванията - но кои са те и дали е така, преценете сами като видите текста от задната корица на книгата:
 
“Бързи вятърни шейни браздят безкрайната пустош на този суров свят - а най-бързите сред тях са на Ледените пирати, страховитите грабители на Севера. Когато призрачната им Ледена фрегата отнася похитената принцеса на борда си, само ТИ, млад приключенец, можеш да възпреш дръзкия план на пиратския главатар, който заплашва съдбините на Кралството. Ще успееш ли да прекосиш обвеяната от смъртоносни вихри повърхност на заледения океан, да се справиш с дивите племена, които я обитават, да откриеш митичната пиратска Цитадела - и да разбулиш най-голямата тайна от забравеното минало на тази замръзнала земя?”
 
 
 
Книгите-игри в Русия
 
През месец май започна една инициатива за сближаване на българската книги-игри общност с руската такава. За целта в руския форум за книги-игри започнаха да се публикуват поредица статии за книгите-игри в България. В специален блог руските фенове на книгите-игри могат да се запознаят с историята, настоящето и бъдещето на книгите-игри в България. Какво ще произлезе от тази междунационална инициатива впоследствие - само бъдещето ще покаже.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...
Конкурс 10 - Конкурс за кратък интерактивен разказ
 
Ето, че дойде времето поредния и дългоочакван конкурс за разкази-игри. Негови организатори отново са всеотдайните хора от отдел Дигитализация. Като в случая се надявам да получим рамо и от бурно развиващия се отдел Популяризация. Този път, за разлика от предишните конкурси със строго определени рамки почти единственото ограничение за участниците ще е срокът за писане, времето, което ще успеят да отделят, за да оформят произведенията си и самата тема естествено.
 
Срок: почти месец - до 1-ви декември 2014 г.
 
Условия: в темата на форума за книги-игри
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...