Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пренаселването на планетата и произтичащата гладна заплаха


Recommended Posts

Мит или реалност? Има ли пренаселване на планетата? Къде е лимитът и да изхранва населението и? Каква популация може да изхрани планетата ни?

Сякаш е споменавана тема, но търсачката не откри посветена на въпроса. Натъкнах се само как от някакъв доклад на ООН се обяснява, че трябва да спрем да ядем месо и мляко. А интересно как е възникнала ООН?

 

http://vbox7.com/play:47c498dfe8

Линк към коментар
Share on other sites

Запитах се дали се чувствам пренаселен......интересното е, че дори да сме човек до човек, някои хора пак ще се чувстват самотни.

 

vorfax, и аз мисля, че това е мит. Има много население, за да може мутациите да с по-бързи. Все пак сме на края на една епоха и трябва да минем в следващата.
Линк към коментар
Share on other sites

Това с мутациите беше много интересна "подробност". Чисто статистически би следвало техния брой да се увеличи, а с това и шанса да уцелим кьоравото. Примерно да се научим да фоносинтезираме или мислим по различен начин. Дори да не е толкова радикално, всъщност това е май единствения естествен начин да ускорим собствената си еволюция - предоставяйки и повече материал.

А дали е мит, и аз смятам, че това е експлоатирана тема, види се от векове, нямаща реално последици върху човечеството. Факта, че човечеството се размножава успешно отразява факта, че има благоприятни условия за това. С други думи в момента човечеството е в своя разцвет. Притеснително би било, ако популацията ни намалява. За това са се борели нашите прадеди - да имаме условия за живот. Когато популацията ни е наброявала няколко хиляди души на планетата, съдбата на вида ни не е била по-розова.

Между другото аз мога да дефинирам "проблема" с други думи: Чумите и глада са спрели да вземат своя дан в чудовищните размери, които са обезлюдявали цели градове. Средната продължителност на живота не е под 40 години, както е било в Средновековието. Хората раждат 5-6-7 пъти по-малко, но почти всички от децата им остават живи.

По данни на ООН има ресурси за издръжката на 10 млрд. души. Проблем ще има когато се роди 10 000 000 001-я човек, но това съвсем не значи и че няма да има решения за него. Примерно спряга се най-голямото необработваемо поле, което е два пъти по-голямо от цялата суша - Световния океан. Изчислено е, че цялата човешка популация може да се изхрани само с водорасли. Между другото 2012 се смяташе като година на глада, където човешкият род ще изчезне. Започвам да се замислям, покрай дългия списък с предстоящи и неосъществени Апокалипсиси, дали хората нямат нужда да бъдат плашени и да живеят в страх...

Линк към коментар
Share on other sites

......Започвам да се замислям, покрай дългия списък с предстоящи и неосъществени Апокалипсиси, дали хората нямат нужда да бъдат плашени и да живеят в страх...

 

Последните няколко дена като те чета и си мисля, че се е случило нещо с теб и интуицията ти е гениална :)

 

Страховете идват от едно определено направление сред звездите и ролята им е точно да изпълнят определено предназначение в човешкия живот. Най-малкото да ни дадат нещо, с което да се справяме :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...