Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Най-важното за България


Аделаида

Recommended Posts

Кое е нещото което е най-важното за България в момента?

Пенсии, заплащане, производителност, раждаемост, намаление на емиграцията...или може би мирът ни стига???

Линк към коментар
Share on other sites

Повече духовност и добрина сред хората. :D:hypocrite::angel:

Чела съм за думите на Учителя (пиша па памет),че той оттговаря пред Бога за учениците си, те отговарят за България, а България - за света. :smarty: Май така беше? :hmmmmm:

Беинса Дуно е изпълнил своята задача - сега е ред на учениците му. Трябва да се повдигне българския дух, който в момента е доста зле, поне според мен. :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

През земите на българите два пъти е минало Универсалното учение. Аха-аха да мине и трети път.

Едно време ни учеха, че битието определя съзнанието. После се оказа, че е само донякъде така, даже твърде донякъде. В по- голяма степен съзнанието определя битието. Така че щом не ни харесва битието ни, явно трябва да се погрижим за съзнанието.

Така че дано на третия път поне стигнем до Универсалното учение...

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup:

много вярно.

Сънародници споделят загрижеността си заради неефективната работа на съдебната система. Вследствие на това мнозинството хора не вярват в законността и справедливостта.

Това е пречка за интеграцията с Европа и с нейните ценности на гражданската отговорност.

Но откъде да се почне е трудно да се каже.

Линк към коментар
Share on other sites

Да се започне от личността. Всеки да заяви своята позиция, поне ние събудените. Аз също не знам от къде да се почне, защото политиката е мръсотия, но знам, че хората платиха прехода и е време да има по-спокоен живот, да имаправо на работа, на образование, защото там нещата са трагични, да се будят децата, а не просто да минават от клас в клас... Голяма помия е на всякъде... Уф... :yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Да се започне от личността.

Направо няма друг начин! Какво можем да искаме от другите, ако не го искаме от себе си?

А и колкото и да ни е яд на моменти на държава ни (може и перманентно!) , в нея като неразделна част влиза всеки един от нас...

Линк към коментар
Share on other sites

Много важно за България сега е да не я отъждествяваме със смазващата държавна машина, от която всеки иска да избяга, а да й отдадем каквото и колкото можем, за да се изправи на крака милата ни майчица.

Линк към коментар
Share on other sites

Някъде Учителят беше казал, че България е черният дроб на Европа.

Черният дроб в човешкият организъм има много особени функции и във финоматериален план. Черният дроб е мястото, в което е захванато астралното ни тяло с физическото. Черният дроб се явява врата към финоматериалните светове, вход/изход и като такъв играе роля и на Пазач, на филтър. Докато човек е груб материалист, агресивен и порочен, и черният му дроб е синхронен на цялото му състояние и е ясно какви сили ще пропуска. Но ако ние се пречистим, ако живеем според Планинската проповед на нашия Спасител /Мат. гл. 5-8/ и се отдадем на Светлината, то и черният ни дроб започва да пропуска в двете посоки Гностична радиация. Ето това е задачата на България сега, и тази жизненоважна за света задача се пада на нас, хората, обрекли се на Светлината. Тази задача, братя и сестри, е целта на нашия живот, ЕДИНСТВЕНОТО БЛАГО, както е писал Триждивеликият Хермес Трисмегист. Да си пожелаем взаимно успех по Христовия Път! :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Много важно за България сега е да не я отъждествяваме със смазващата държавна машина, от която всеки иска да избяга, а да й отдадем каквото и колкото можем, за да се изправи на крака милата ни майчица.

Това мисля,че е добре!

Мога да добавя......и всеки да си гледа преките задължения до перфекционизъм. Иначе, гледайки в чуждата чиния, няма да се измъкнем скоро от блатото!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Приятели, а колко от Вас ще гласуват? :hmmmmm:

И не носим ли и ние отговорност с решението си дали ще дадем глас в изборите си или не, защото все пак ние избираме хората които да управляват нашата държава? :v:

Линк към коментар
Share on other sites

Най важното е да бъдем отново българи.

"Българинът съгражда (не руши,не разгражда).

Българинът събира дом(не разпилява).

Българинът уважава съграденото(създаденото,постигнатото) от другите (не завижда).

Българинът е трудолюбив( не е мързелив).

Българинът е носител на висока духовност(не е бездуховен).

Позитивността е характерна за българина(негативността не е свойствена за българина).

Българинът твори(не му е необходимо да плагиатства).

Българинът е доброжелателен(не е зложелателен).

Българинът е любознателен(не е ограничен).

Българинът е открит(не е коварен).

Българинът е гостоприемен.

Българинът обича(не мрази).

Българинът цени българското(не се стреми към чуждото).

Българинът не е настроен (насочен) към завладяване на чужди територии.

Българинът е толерантен към другите народности..."

Нека бъдем БЪЛГАРИ :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

От вчера мисля над нещо, което открих тук:

Българите казват: „Съединението прави силата." Тук липсва нещо. Правилно е да се каже: „Любовта прави съединението, а съединението прави силата." Ако българите искат работите им да вървят добре, трябва да си служат с целия израз, а не само с последния – съединението прави силата. За да бъдем силни като народ, като вярващи, трябва да сме съединени в Любовта. Това съединение ще ни направи силни. Казват: “Да се съединим, да образуваме дружество”. Съединение или сдружаване без Любов лесно се разпада, както се разпадат обръчите на кацата. Развивайте Надеждата, Вярата и Любовта си, за да се закрепите и в трите свята: Надеждата ще свърши всичките ви работи на физическия свят, Вярата – в Умствения и Духовния свят, а Любовта – в Божествения.

Неизвестното (Неделни Беседи, 29.12.1918)

Да, различни сме, да често сме на конфликтни позиции, но мисля, че можем и вече е нужно да се съединим "в Любовта". Само че какво ще означава това за нас? Да спрем да се интересуваме от това, което ни разделя и противопоставя - винаги го е имало и няма как да го няма, защото сме хора и различията са нашето богатство.

Да започнем да търсим допирните ни точки - тези, които ще ни дадат усещането, че живеем с приятели, на които можем да разчитаме. Тези, благодарение на които ще създадем нещо заедно...

Коя е Надеждата (общата българска надежда), която ще ни съедини с Любов?

В какво вярваме всички? Какво обичаме всички без условия?

Линк към коментар
Share on other sites

захи, Днес изгледах още един азиатски филм и вече определено мога да кажа че азиатците са ни надминали по духовност и усещане за човешките ценности. :(

Светът е прекалено голям,а българите сме малка част от него.Най-великите и добри личности и творци не са българи за жалост.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Вярвам ,че един ден в България ще има бъдеще..във всяка една сфера.Може би късно, но все някога това ще стане..поне аз силно се надявам.Но за да се оправи България...трябва ние ..народа да се постараем да бъде така.В България има много добри хора..сигурна съм в това,но за съжаление са малко.Малко са честните..щедрите..вобще прекалено малко са останали ЧОВЕЦИ.Младите хора все повече ее..не всички,но дори и грубо казано затъпяват поради липсата им на интелект..Тогава идва въпроса.Какво ще стане когато днешните деца..станат възрастни? Дали тогава още ще бъдат останали поне мъничко добри или може би хора които да хах меко казано подобрят бъдещето на нашата мила родина ..а след това и държава ? ;)

Редактирано от Pamsi
Линк към коментар
Share on other sites

Учителят Петър Дънов

"Спасението на България е в това; всички българи да се обърнат към живия Господ, който държи съдбините на народите  в ръцете Си ... Нека българите се обърнат към Бога и кажат: - На Тебе Господи, се кланяме.На тебе уповаваме."

"Бог е решил да подложи човечеството на голямо пречистване, да не остане в света нито един лъжец и крадец."

"Когато работите на един народ тръгнат назад, той трябва да се обърне към Сина. Ще се моли,ще се ракайва,докато Синът отново го посети."

Администраторска бележка: Моля посочете източник!

Линк към коментар
Share on other sites

:) томи, благодаря за този цитат. Но първо всеки човек в себе си трябва да се обърне към Бога. Защото нова църква не ни е нужна. Ние за Доброто, Любовта и Истината да отворим ума и сърцето си. По мъничко, всеки ден, да прилагаме...

Тогава по един магичен начин ще се подобри всичко... Аз Вярвам, че вече има семенца, които дават плод. Колко прекрасно би било всичко, ако само за няколко дни спрем да съдим. И всеки направи нещо, мъничко, колкото сили има... Ей така, заради себе си, защото иска да направи добринка... Без логика и без въпроси... :wub:

Сигурно звучи страно, но мисля, че ще се получи нещо прекрасно....

Свръхчовекът е кротък, смирен, чистосърдечен. За него се казва, че ще наследи земята. Той нищо не говори за себе си, не се хвали, не се препоръчва и работи тихо, никой не го вижда, навсякъде минава незабелязан. Който иска да влезе в Царството Божие, трябва да се смири. Това значи, да стане свръхчовек. Според съвременните хора, свръхчовекът се разширява, заема голям обем. От духовно гледище, свръхчовекът се смалява. Обаче смисълът на човешкия живот се заключава външно в материално смаляване, а вътрешно – в духовно разширяване. Между смаляването и разширяването има тясна връзка.

Работи с любов, без никакво користолюбие. Защо ще се мъчиш да обърнеш някой богат човек към Бога, ако той не е готов за това? Защо ще се мъчиш да привлечеш учения човек в дома си, ако той не иска доброволно да те посети? Каквото и да правиш, нищо не се постига насила. Чрез насилие нито богатият обръща кесията си, нито ученият отваря ума и сърцето си. Има смисъл да дойде някой учен в дома ти, но да е готов да нахвърля в двора ти от своите камъни, с които да градиш.

Слушаш ли тихия глас на Бога вътре в себе си, ти си здрав, бодър, свободен, готов на всякаква разумна жертва. Който губи връзката си с Божественото, придобива тъмночервен цвят на лицето си, става недоволен, мрачен, груб. Обърнете се към Бога с молитва, да възстановите вътрешния си мир, да придобиете загубената си любов. Пазете добрите си отношения към близките си, за да се радвате на здраве и вътрешен мир. Отношенията на хората трябва да бъдат като тези на майката и на бащата към децата, на братята към сестрите и на сестрите към братята. Тези отношения са мярка, с която се определят правилните връзки.

Из Лозата и пръчките, от ТУК

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...