Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мистерията около пирамидата край Мадара


Максим

Recommended Posts

Доста се шумя в медиите в последните седмици във връзка с ненадейно посторената пирамида на Мадарското плато, както и с появлите се икони в църквата при крепостта. Днес група от 5 човека от Шуменската братска група ,тъй като никой нищо не знаеше по въпроса, посетихме мястото, направихме оглед и заснехме всичко по-интересно. :) Както се казва-информация от извора без медийни измислици. Натъкнахме се на доста интересни неща. :) Ето снимките:

http://maxmet.hit.bg/hram.jpg

http://maxmet.hit.bg/ikoni.jpg

http://maxmet.hit.bg/simvol.jpg

http://maxmet.hit.bg/simvol2.jpg

http://maxmet.hit.bg/znak.jpg

http://maxmet.hit.bg/piramida.jpg

http://maxmet.hit.bg/piramida_blizo.jpg

http://maxmet.hit.bg/nadpisi.jpg

Точно до пирамидата върху скалата е изписан следния надпис "За слава на единния и неделим Бог". Под него адрес на интернет сайт: www.sirius-ru.net

Всеки може да влезе в сайта и да разбере за какво става въпрос-тяхното учение се води "Велико бяло братство(а не Всемирно!). Българското Бяло братство на учителя Петър Дънов няма нищо общо с всичко, което е направено сега над Мадара и изводът е, че в медиите се е спекулирало с името на Учителя и учението му. Е, поне за традиционния събор през май в мадара вече ще има още идна интересна забележителност в лицето на тази пирамида :lol:

Един брат е бил на разходка на платото през ноември, когато е видял че някакъв човек строи пирамидата сам. Бил е българин и е казал, че го прави, за да популяризира сайта на тяхното учение, който е издълбан на скалата. Хижарят от хижата днес също потвърди, че знае че човек е строил пирамидата съвсем сам няколко месеца.

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Защо не се е намесил някой от стопанисващите резервата?Те май само чакат пари от билетите за вход.

Защо ръководството на Братството не излезе с официално опровержение в медиите?

Жалко за надрасканите скали.Ще ми е много неприятно да ги гледам.Пирамидата ще я преживея някак.

Линк към коментар
Share on other sites

Защо ръководството на Братството не излезе с официално опровержение в медиите?

Оказа се, че е имало изпратено опровержение но бТВ, но те са отказали да го пуснат. :(

Редактирано от Васил
Линк към коментар
Share on other sites

Макс, благодаря, че сте снимали. Лошото е, че много неща /като тази случка/ съсипват красивите идеи и Учението, но нека не съдим прекалено строго. Всички сме хора и грешим. Търсенето на показност и криворазбраната духовност са част от света, в който живеем :feel happy:

Може би ще има официално становище, но и да няма, който трябва ще разбере истината.

Линк към коментар
Share on other sites

Затова всяка организация ,фирма или общество си имат група за връзки с обществеността.Тя реагира почти на момента,след като е проверила фактите,които я/го/злепоставят.

За жалост много има още да учим/включително и аз/за съвременната реклама,право,икономика...Доста трудно ''хвърляме мостове''между нас и другите,т.н. от някои наши приятели ''обикновени''хора от света.

Светът непрекъснато ни изпитва.Анкети,филми,игри,пари,евтини антиреклами на Учителя и Учението...Трябва да се борим ,за да оцелеем.Да си смирен не означава да си примирен.

Редактирано от vehadi
Линк към коментар
Share on other sites

Когато си по-настоятелен ,можеш да  намериш медия.Трябваше бързо да се снимат ''пораженията'', да се направи връзка със сайта , който са имали наглостта и глупостта да напишат.Можеше да се направи и едно разяснение в различни форуми в интернат ,макар че посетителите им не винаги са добронамерени към Учителя.

Какво е трябвало да се направи вече няма значение. Всичко е минало. Няма смисъл от критики и недоволство вече. Миналото не може да се върне. :) И аз се подразних от написаното в местния вестник, защото всичко беше журналистически измислици. После имаше опровержение във вестника от две сестри(но те не бяха го обсъдили с всички), то не се прие добре от вестика, май не бяха подходили правилно, и това е минало. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Максим и Вехади,

Длъжен съм да ви направя забележка, че постингите ви излизат от рамките на Правилата за участие в този форум. По-точно:

Лично начало.

Тук не е място за разрешаване, дискутиране на проблеми и обслужване на общества и организации. Участието в Портала е лично. Това ще бъде стриктно съблюдавано от Модераторите.

Моля, придържайте се към това правило в постингите си.

Редактирано от Васил
Линк към коментар
Share on other sites

Защо все се оправдаваме ,когато не сме си свършили работата .Като малки деца сме.Това не е критика,а елементарна констатация.Обсъждаме като зрели хора как трябва да реагираме при подобни провокации.Дори малките групи имат ''мозъчен тръст ''за корекции.А ние сме цяло духовно общество.

Днес сте направили една правилна стъпка.Разходили сте се до Мадара в този хубав слънчев ден и сте заснели професионално ''пораженията''.Така трябва да се действа , но почти веднага след ''събитието''.

Линк към коментар
Share on other sites

Тук не е място за разрешаване, дискутиране на проблеми и обслужване на общества и организации. Участието в Портала е лично.

Моля, придържайте се към това правило в постингите си.

Интересно ми беше, отидох, заснех и представих нещата такива, каквито са. :) Мисля, че темата е интересна на читателите на форума. Направих го лично-отворих интересна тема. Не виждам кой и защо трябва да бяга от нея. И какво толкова се е случило? Някой посторил нещо, и какво от това? Едно време кой каквото построил сега е историческа забележителност и се цени. Когато някой в днешно време получи вдъхновението да построи нещо и е положил толкова труд-предизвиква смут в обществото. Раздухва се и се прави огрооомен проблем, търси се скандал. Нека и тази пирамида да стане историческа атракция :lol: Издателите на братския вестник са изявили желание да публикуват материал със снимки от пирамидата в следващия брой и ще получат снимка от мен. Няма лошо.

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Извинявайте за дискусията ,макар че при тези УСЛОВИЯ ,според мен,форумът става малко бизличен.В този случай Личното е пряко засегнато от Общото.Но правилата се определят от модераторите и администраторите. Дискусията може да продължи и на друго място.Макар че се питам дали има смисъл. Като че ли дълго време ще си останем в рамките на добрите пожелания/като реални действия/Аз излизам от форума.Ще се намесвам само при съществени проблеми.И...ще чета с удоволствие мненията ви.В този форум открих доста умни и разкрепостени хора.

Някои от потребителите знаят къде да ме намерят.Там отговорността е ЛИЧНА.Ако имате въпроси към мен ,можете да ми изпращате лични съобщения.Ще се радвам да помагам.Ако мога...

Весело посрещане на Новата Година!Много здраве и успехи на всички нива!

Линк към коментар
Share on other sites

...

Защо ръководството на Братството не излезе с официално опровержение в медиите?

...

Това е въпросът - причина за забележката ми. Не сме компетентни по него и не е мястото тук да го обсъждаме в детайли...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Мадарският конник

Реших,че информацията,която прочетох може да е интересна и на вас.Тя може да се нарече и хипотеза,защото няма доказателства,но звучи много логично.Според нея,Мадарският конник е паметник на бога на прабългарите-бог ТАНГРА.Започнат по времето на Аспарух и по негова идея,той е завършен чак при Тервел и открит за посещения и ритуали по негово време.Целта е била да се изгради паметник,който да се вижда отдалеч,да бъде трудно достъпен и да бъде на свещено място.Конникът е обърнат на юг,за да гледа винаги Слънцето и да следва орела(мисълта на бога).Звяра, когото убива конникът не е лъв,а рис или барс,защото той живее в планините и не може да се опитоми като лъва.Убиването му е знак за извършване на подвиг.След изсичането в скалата,конникът,конят,кучето и орелът са облицовани със злато,само звярът със сребро.В ръката си конникът държал сияен кристал(символ на слънцето).

Целта била изпълнена блестящо.

"Никой да не е виждал досега такъв искрящ конник.Никой да не познава досега такова великолепно произведение.Никой да не е давал досега такъв оброк на Бога."-пожеланото от Аспарух се сбъднало.

Всичко било до покръстването от княз Борис.Свалят златните обшивки.Конникът е разсъблечен и унижен.Забраняват се всички "езически "ритуали и светилища.Забранява се всичко,свързано с името на бог Тангра.

"Виждам ужасна сеч...Избиват жени...И млади мъже...Мирише на кръв."

"Чувам проклятие към тази земя,към този народ,проклятие към новия бог,към владетелите...."

(преразказано от книга на Мариана Везнева) :3d_134:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...

Конникът изобразен в Мадара е този небесен войн изпратен от Бога за да възвести и положи началото на монотеистичната религия и държавата, без която тя е немислима. Атрибутите носени едновременно от Човека и коня са именно такива - оплетената конска опашка (държавната власт) и чашата в ръката на Човека, която винаги е означавала Дълг и Служение. Тържествуващият Цар и войн носи атрибута на дълга и служението възседнал формата на осъществяването - държавата. Няма религия, която да не е стигала до свой религиозен представител оли­цетворяващ този символ – кон и човек в единство с божествен произход. Дори християнството има своя Свети Георги Победоносец.

Кучето, което определено внушава радостно скачане около господаря си, в езотеричен смисъл олицетворява съзвездие Голямо Куче - главен митологичен символ и жертвено животно при българите. По-точно то­ва е звездата Сириус. Това е неотменната връзка между Народ и Звезда, ръководеща циклите на еволюцията на Седем Слънчеви системи, една от които е и нашата. Амон-Ра и Танг-Ра са единосъщни братя. Голямо Куче е едно от 56-те съзвездия известни на прабългарите далеч преди посве­теният пророк на Индия (РАМА) да оповести новият цикъл и да даде но­вите имена, но само на дванадесетте съзвездия отбелязващи пътя на нашата Слънчева система.

Покореното животно в краката на конника не е Лъв, а Барс (едно от свещените зодиакални съзвездия на прабългарите) и езотерично съответствува в композицията на Алфа от съзвездие Лъв. Барс( Лъв) е съзвездието на дълбоките езотерични тайни на нашата вселена.

МАДАРСКИЯТ КОННИК

п.с. не намерих тема конкретно за Мадарският конник

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ето един материал за мистерията около пирамидата на Мадарското плато. Не съм го чел сега подробно, но мисля че има интересни неща в него.

Адресът е:

http://www.pokazatel.net/index.php?option=...5&Itemid=34

Редактирано от Теодор
Линк към коментар
Share on other sites

Ето един материал за мистерията около пирамидата на Мадарското плато. Не съм го чел сега подробно, но мисля че има интересни неща в него.

Адресът е:

http://www.pokazatel.net/index.php?option=...5&Itemid=34

Доста интересно...

Аз бих ги оставила да си строят там, без да ги закачам, ако действията им не нарушават законите на България.

Те едва ли биха попречили на някого, но съм склонна да призная, че учението на Микушина доста се различава от онова, което по света се нарича Бяло братство...

Но разликите са предимно в техниката.

А и... избор. :rolleyes:

п.п. Смешно ми е това изписване на нет линка по камъните.

По - са ми интересни подбудите за такова действие... :rolleyes:

Редактирано от infinity1305
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...