Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"Мысли на каждый день" (18.07.16 - 24.07.16)


Recommended Posts

18.07.16

Изучая великие законы Бытия, вы замечаете, что причины и силы, действовавшие и действующие при создании всего мира, остаются одними и теми же, а изменяется только сама форма знания. Но если причины и силы изменяются (как изменяется форма знания) – вы потеряете почву под ногами. Например: в какой-бы форме и не проходила идея о Боге, сам Бог, как Любовь, как абсолютный Закон и Сила, остаётся неизменным.

В своё время

 

Като изучавате великите закони на Битието, забелязвате, че причините и силите, които са действали и действат при създаването на света, остават едни и същи, но се изменя само формата на знанието. Ако причините и силите се изменят, както формата, вие ще изпаднете на фалшива почва. Например, през каквато форма и да минава идеята за Бога, сам Бог, като Любов, като абсолютен Закон и Сила, остава неизменен.

На своето време

Линк към коментар
Share on other sites

19.07.16

Какую основную мысль я хочу вам завещать? Стремитесь к точной (положительной, связанной с Добром) науке и философии, вносящим нечто ценное в человеческий ум и сердце. Всякая наука, ничего не вносящая в ум и сердце человека, – упражнение. Истинная наука обновляет и омолаживает человека. Зная это – стремитесь к такой науке, чтобы обновить свои мысли, чувства и поступки.

В своё время

 

Коя е основната мисъл, която искам да ви оставя? Да се стремите към една положителна наука и философия, които внасят нещо ценно е човешкия ум и сърце. Всяка наука, която не внася нищо в ума и сърцето на човека, е упражнение. Истинската наука обновява и подмладява човека. Като знаете това, стремете се към тази наука, за да обновите своите мисли, чувства и постъпки.

На своето време

 

Линк към коментар
Share on other sites

20.07.16

Доходите... и до идеи ангела, не имея ясного представления о нём. Согласно [пониманию] некоторых людей, ангел напоминает человека, но в чём это сходство? Насколько человек похож на «первичную клетку» (от которой произошёл), настолько и ангел похож на человека. Между «первичной клеткой» и человеком существует огромное различие. Это выражается в приобретённом.

Счастливые числа

 

Дохождате... и до идеята за ангела, без да имате ясна представа за него. Според някои, ангелът наподобява човека, но де е това наподобяване? Колкото човек прилича на клетката, от която е произлязъл, толкова и ангелът прилича на човека. Между първата клетка и човека има грамадна разлика. Тя се изразява в придобитото.

Щастливи числа

Линк към коментар
Share on other sites

21.07.16

Однако, существует что-то, которое человеку нужно было познавать в прошлом и необходимо познавать сейчас. Это – Любовь. Где Любовь – там жизнь, но Любовь не является жизнью. Любовь поддерживает добро, но не является Добром. Любовь поддерживает и разумность, но не является Разумностью. Любовь – всё и ничего. Однако, небытие, как раз и есть Реальность. То, чего нет, в сущности, есть; и то, что существует его нет.

Счастливые числа

 

Обаче, има нещо, което човек и в миналото, и сега трябва да познава. Това е любовта. Дето е любовта, там е животът, но любовта не е живот. Любовта поддържа доброто, но не е добро. Любовта поддържа и разумността, но не е разумност. Любовта е всичко и нищо. Обаче, небитието, именно, е реалността. Това, което не е, всъщност, е; и това, което е, не е.

Щастливи числа

Линк към коментар
Share on other sites

22.07.16

Говорю вам: «Если и вы перестанете интересоваться Богом и стремиться к нему, то и Он откажется помогать вам». Это значит, что прекратится связь между человеком и Богом, не будете иметь никакого света. Хочешь быть счастлив – будешь думать о Боге. Счастье – результат мысли человека о Боге. Это цель, которую необходимо реализовать в далёком или близком будущем. Мысли о Боге пробуждают в человеке скрытые силы.

Счастливые числа

 

Казвам: Ако и вие престанете, да се интересувате от Бога и не се стремите към Него, и Той ще се откаже да ви помага. Това значи да се прекъсне връзката между човека и Бога, да нямате никаква светлина. Искаш да бъдеш щастлив – ще мислиш за Бога. Щастието е резултат на мисълта на човека за Бога. Това е целта, която трябва да се реализира в далечно или близко бъдеще. Мисълта за Бога събужда скритите сили в човека.

Щастливи числа

Линк към коментар
Share on other sites

23.07.16

Если человек, находясь в плохих условиях, не теряет веру, тогда приходит хорошее. Значит, хорошо понятые и разумно использованные плохие условия ведут к добру. В плохих условиях скрывается нечто хорошее. В дисгармонии скрываются условия для гармонии. Для человека важно понять это скрытое условие и его использовать.

Счастливые числа

 

Ако при лошите условия човек не губи вяра, тогава иде доброто. Значи, добре разбрани и разумно използвани, лошите условия водят към добро. В лошите условия се крие нещо добро. В дисхармонията се крият условия за хармония. Важно е човек да схване това скрито условие и да го използва.

Щастливи числа

Линк към коментар
Share on other sites

24.07.16

Соблюдайте в своей жизни следующее правило: разбив сосуд, не оставляйте его осколки на пути. Соберите их в одну торбу и заройте в землю. Иначе кто-нибудь сможет наступить на них и пораниться. Зарой осколки в землю и скажи: «Буду внимателен, следующий раз сосуд не разобью». Сегодня все молодые и старые люди страдают от разбитых сосудов, от разбитых мыслей и чувств. Если вы встретитесь с разбитыми сосудами – заройте их. Придёт день, когда зарывать ничего не придётся.

Счастливые числа

 

Пазете следното правило в живота си: когато счупите едно шише, не оставяйте счупените части на пътя. Съберете ги в една торба и ги заровете в земята. Иначе, ще стъпи някой върху тях и ще се нарани. И вие може да стъпите върху тях и да се нараните. Зарови ги в земята и кажи: Ще бъда внимателен, друг път да не чупя шишета. Днес млади и стари страдат все от счупени шишета, от счупени мисли и чувства. Ако попаднете на счупени шишета, заровете ги. Ще дойде ден, когато няма да заравяте нищо.

Щастливи числа

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...