Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 8.08.-14.08.2016г


Recommended Posts

Мисъл за деня-8.08.2016г

Какво правя аз, когато се спъна някъде? Стана, изчистя се, усмихна се и казвам: Трябва да бъда внимателен. Не се извинявам, не обвинявам другите, но започвам да мисля, защо се спънах. Ако отивам по работа, свързана с някой човек, разбирам, че по тоя начин разумните същества ме предупреждават да не правя връзка с тоя човек. Следователно, всичко, което ви спъва, противодейства или ви огражда, е съзнателно, разумно.

Свободата

SIGNP015__07535_zoom.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-9.08.2016г

 

Като ученици, вие трябва да правите преводи на явленията в живота и в природата, и да се домогнете до техния вътрешен смисъл. Трябва да знаете произхода на всички неща, на противоречията, на всички мисли и чувства, които се явяват в ума и в сърцето ви. Ако не дойдете до вътрешната философия на живота, не може да разберете сегашния си живот.

Свободата

115397606_staugustine211.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 10.8.2016

Не си правете илюзии да мислите, че ще вървите по гладък път. Христос, най-великият човек в света, беше подиграван и осмиван. ...Няма човек на земята, който да не е бил осмиван и подиграван . Ако мислите, че вие ще минете по друг път, лъжете се. Че ще ви осмиват и подиграват, в това няма нищо лошо. Вашата задача е да търсите причината за това и да се поучавате. Това значи, да бъдеш герой. Герой е оня, който може да се справя с мъчнотиите си.

Свободата

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-11.08.2016г

Щом има ум, всеки може да бъде щастлив. Само едно условие е нужно: да има предвид щастието и на другите хора. Ако мислиш само за своето щастие, никога няма да бъдеш щастлив. Дръж в ума си едновременно мисълта за своето щастие, както и за щастието на другите хора. Това ще усили ума ти.

Сенки на Битието

ум.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-12.08.2016г

Сега, вие сте дошли на земята, не като фактори, но като удове на едно велико Съзнание, да свършите работата си, както трябва. Не се индивидуализирайте, но бъдете в хармония с това велико Съзнание. Вашето съзнание е лист, цвят или малко клонче от дървото на великото Съзнание. Ако сте в хармония с Него, силите Му ще потекат и през вас. Нещо велико ще се роди във вас. Изгубите ли връзката си с това Съзнание, вие ще изгубите смисъла на своя живот и ще се превърнете на сух клон и лист.

Сенки на Битието

81094214_large_vetvi_2.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 13 август 2016

Съществува ли любовта, сама за себе си? Срещали ли сте я някъде? Любовта и мъдростта са извън физическия свят. Каква ще бъде любовта, която може да срещнете? Ако сте я срещнали, желая да я опитате. Човек отчасти проявява любовта. Как познавате тази любов? Как познавате, кой има любов в себе си? – Който има любов, той твори и създава. Значи, любовта и мъдростта са атрибути на творчеството.

Съзнателни и несъзнателни движения

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-14.08.2016г

 

Изучавате астрологията, но знаете ли, какво взаимно влияние съществува между самите планети? Казвате, че планетите влияят върху човека. Така е, но една и съща планета, в продължение само на една година, оказва различно влияние върху даден човек. – Защо? – Защото и в нея стават различни промени. Видимите звезди и планети са свързани с други някои, които често оказват върху човека обратно влияние на първите. Има тъмни и светли планети. Някога светлината на светлата планета, като минава близо до тъмна планета, оказва известно влияние върху нея.

Съзнателни и несъзнателни движения

изтеглен файл.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...