Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 17.10.-23.10.2016г


Recommended Posts

Мисъл за деня-17.10.2016г

Ти казваш: „Не мога да обичам. Сърцето ми е студено.“ Там е злото, понеже сърцата на хората са студени. Защо са студени? Студени са, защото вярват в човешкото, а не вярват в Божественото и тогаз всичките тези благословения в света, които Бог ни дава, ние не можем да ги използваме. Ти казваш: „Де да го зная как да го обичам.“... Когато дойде до Любовта и искаш да обичаш, то Бог ще ти проговори. На Любовта само Бог може да те научи, никое друго същество не може да те научи. Другите хора могат да бъдат предмет на Любовта, но Бог ще те научи.

Новият опит

heart.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-18.10.2016г

Стой на камъка и разсъждавай за онези, великите работи, които Бог е създал. Ти се спираш да мислиш за лошите хора и казваш: „Има нещо лошо в света.“ Не мисли за лошото! Няма нищо лошо в света! Лошото в света хората сами са го създали, а всичко онова, което Бог е създал, е добро. Ако тази мисъл не я вложите в себе си, не можете да напредвате. Казваш: „Те са много лоши хора!“ Но и ти, който минаваш за светия, и ти не си добър.

Тайната-на-даването

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-19.10.2016г

Някой казва: „Ние трябва да обичаме, както Бог обича.“ Тогава аз ще тръгна подир Бога и каквото прави Той, и аз ще го правя – ще внимавам какво прави Господ. Вие не смеете да отидете при един свят човек, казвате: „Той е свят човек, при него човек не може да се допре, като него друг няма.“ Аз разбирам следното: вие не искате да живеете като него. Вие казвате: „Той е много свят човек.“ Туряте си една преграда, понеже не искате да живеете в неговата святост.

Стар и нов порядък

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-20.10.2016г

За да бъдете благоугодни на Бога, трябва да бъдете преди всичко справедливи. Вие казвате: „Как може да бъде човек добър?“ Преди всичко човек трябва да бъде справедлив. Щом имаш справедливост, Любовта ще дойде. Божественият свят върви по закона на справедливостта, по закона на Любовта и по закона на доброто.

Божествената справедливост

DSCN2103.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-21.10.2016г

Закон за Любовта е: ти, за да обичаш някого, трябва да намериш най-първо една добра черта в него, една добродетел – трябва да има защо да го обичаш. И всеки един от вас, когато обичате някого, вие трябва да намерите една добра черта в него. Един музикант се обича за музиката. Един художник се обича за неговото художество. Един учен за неговата ученост се обича. Един християнин се обича за неговото християнство. Човек вън от добродетелите си не може да се обича. Ти не можеш да обичаш едно същество, което няма нито една добродетел.

Богат и сиромах

kartini-za-stena_6097FA.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-22.10.2016г

Сега законът е - у вас има едно естество, което не го събуждайте, защото, когато го събудите, другото естество, лошо става. А това не е необходимо. Има нещо в човека, което е злокобно, и когато се събуди, то е ужасно. Най-лошите змии, зверове не са нищо в сравнение с това. Това е по-страшно от кобрата, от тигъра, от крокодила. А като спи, няма нищо. Българите казват: „Да спи зло под камък.” И когато ти си вършиш работата, да спи дяволът.

Веселие и радост 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 23.10.2016

Красивото е от Бога. Доброто е от Бога. Благородното, възвишеното е от Бога. Любовта, Мъдростта, Истината – всички тия велики добродетели, всичко това, което дава живот, то е от Бога! Какво има да се смущавате от това, което е от Бога? Когато кажа, че всички трябва да се обичат, аз разбирам, че всичко, което е излязло от Бога, трябва да го обичате – нищо повече! Това разбирам аз. Но казваш, че някои работи не можеш да ги обичаш. Това подразбира, човешките работи. Ако ти остане време, можеш да обичаш и тия неща. Те нищо не допринасят. Човешките работи отнасят, а Божествените работи допринасят. Ако имаш какво да ти се отнесе, обичай човешкия порядък. И ако вие се разочаровате в живота, вие сте вървели по един човешки порядък, който отнася нещата.

Новото учение

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...