Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Постоянна ревност - споделено и съвети


marshalgm

Recommended Posts

Имам приятелка по-голяма от мен тя ме уверява че не е имала сексуален контакт с никой освен мен и предходния и приятел но не го вярвам преди имаше по ******* поведение и се съмнявам в нея не че ми изневерява защото няма как без да знае съм я следил... чел чатове всичко... просто не знам миналото и ме притеснява и въпреки че тя ме уверява постоянно излиза нещо което не знам... така от 7 години идва ми да се гръмна вече не знам какво да правя. Преди нея аз съм имал една приятелка за 4-5 години бяхме заедно разделихме се защото тя замина в чужбина но преди това преспа с един приятел в съседната стая докато бяхме на новогодишно парти. Въпроса ми е въпреки че сега се държи както аз искам има ли начин да разбера преди какво е ставало или не или аз какво да правя да я зарежа ли което много ще я нарани. Нейната реакция към моята критика е да се обиди и плаче че я обиждам моли ме да спра да я обвинявам за неща които не е правила преди...

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Приятел ? Същество което обичаш по свой особен начин .Същество което те обича по свой си начин .Същество с което е приятно да живеете заедно . Като  всеки от вас с удоволствие споделя част от личния живот с този на другия . До колко и по какъв начин личния живот е зависим от този на приятеля е друг въпрос .Въпрос на представата за живота и нейното съвместно интерпретиране .

Цитат

Нейната реакция към моята критика е да се обиди и плаче че я обиждам моли ме да спра да я обвинявам за неща които не е правила преди...

Разумно е , да я послушаш (ако не харесваш мазохизма) .

А в същност не казваш какво искаш ,какво търсиш . Ако търсиш човек , Опознай душата ѝ . Едва после говори .

пп   не исках да те обидя и да кажа направо ---това е губещо поведение . Дори и да успееш да я държиш под контрол пак си загубил .

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

не искам контрол искам истината само това след това каквото ще и тя сама си се държи под контрол прави каквото и кажа и мисли като мен вече... но това вече...

Линк към коментар
Share on other sites

Ами тя ви я е казала, но вие не сте склонен да вярвате... вие не искате истината - вие искате да ви каже това, което вие си мислите. 

 

Една добра подборка за ревността

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Добре това ми помага благодаря ами последно време (няколко дена) започна да ми казва неща които искам да чуя и за сега съм много доволен... ще видя как ще се развият нещата

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Темата за ревността е интересна и близка до почти всеки на даден етап от живота - не намерих друга във форума за ревността, затова реших да пиша тук, провокирана от споделянето на създателя й. 

Винаги произлиза от желание за болен контрол. "Искам просто да знам истината" - както Донка е писала, всъщност това е искането да знаем, че сме в състояние на контрол (илюзорен, разбира се, но даващ временно успокоение на ревнуващия).

Ревнивите хора са като черна дупка, искат още и още и никога не им стига -  жестоко деструктивно поведение, повличащо всички замесени в тази бездна на безлюбие. 

Винаги го има убеждението за недостатъчност - "аз не съм достатъчен и за мен няма да има достатъчно" - преживяване на някакъв недоимък, дефицит - емоционален, психически, финансов, всякакви варианти има. 

И съответно ревнуващият иска да си подсигури "нещо"... Докато не би отказал всичко, което му се дава "и от другаде" - нещо, което самият той не би простил, разбрал, преодолял, ако посрещне от своя партньор. 

 

И Орлин е писал нещо интересно по темата.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...