Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кодираното общуване и силата на мислите


Recommended Posts

Силата на клетвата...клеветата...обидата...молитвата,по

желанието...Едно и също ли са? Мисълта ми достига до магическите заклинания...,та те също са клетва.Въздействие от разтояние.Молитвите като кодово общуване с Бога,пожеланията към някого...магически слова.Силата, която придобиват тези магически кодове или заклинания е страшно мощна и в много случаи пагубна. В друг смисъл магическите думи могат да бъдат и молитва,само че тя притежава благотворен заряд, но отново се образува от магически слова, код, който е предназначен за комуникация между нас и Бог. Силата на мисълта и целта с която използваме подобен начин на общуване с Висшите Сили и като цяло с Природата е загадката, в която се крие ключът, който отключва тайното знание да въздействаме по някакъв начин на събитията в своя живот. Как да се научим правилно да използваме тези свои знания обаче? Така, че да не вредим а да помагаме?! Магически кодове са и клетвите и молитвите и магическите думи или заклинания.Всеки от тези кодове придобива свое предназначение и цел. В желанието си да се избавим от дадена трудност ние се молим "Всичко да мине като по вода", ето един пример за магическа вибрация в този код...Какво означава: "да мине като по вода", употребявайки този магически код със силата на мисълта си и духовната настройка, може да обърнем срещу себе си иначе наглед безобидното пожелание... Всичко да тръгне (да се задвижи) по-бързо от обичайното и от очакваното от нас, в случая може да изпуснем от контрол събитията които са в наши ръце. Знаем, че водата е един от Първоелементите, че в "Живата вода" можем да се избавим от надвиснало ни зло, но и че във бързо течащата вода може и да се удавим, особено ако не можем да плуваме. С други думи познаваме ли достатъчно силата на кодираното общуване? Знаем ли как да го използваме за добро? Магически могат да бъдат всички думи, всяка буква, цифра, звук. Подготвено ли е човешкото самосъзнание за това богатство да общуваме с кодовете на вселената-със силата на мисълта в корените му?

Линк към коментар
Share on other sites

Всичко да мине като по вода
Звучи ми, като молитва от типа искам пуканки. Проблема тук е, че ние незнаем какво е да мине нещо по вода, обикновненно за нас това означава без болка и страдание, а само радост. Епа неможе така. :blink:

По - добре кажи - Да бъде Твоята воля. Той да не мислиш, че е съдист или нешо такова?

На всяко изпитание, вместо като порблем, трябва да гледаме, като на шанс да станем по - силни и да заслужим по - голямото изпитание.

Споко с него идва и по - голямата радост. :thumbsup1:

За какво да се опитваме да Разгадаваме, какво иска той от нас, да си мислим за някой негов много сложен план спрямо нас, като не изпълняваме най - малките и прости неща, които той иска от нас?

Силата на клетвата...клеветата...обидата...молитвата,по

желанието...

Клетва да ти кажа, незнам дали ще дам дори и в свадбения си ден. То си пише да не се заклеваме... Аз дори немога да се зарека нещо вмомента,

Който клевети си е на нгов гръб. Ако клевети срещу теб, твойте думи ще се измерват срещу неговите. Ако ти си праведен кво те бърка ? Пак той губи.

Обидата, когато си знаеш, че е неоснователна няма нужда дори да се преглъща. А като е основателна си изавди поука и му прости.

Молитвата-

и молитвата, която е с вяра, ще избави страдалеца, Господ ще го повдигне и ако е извършил грехове, ще му се простят.

Голяма сила има усърдната молитва на праведния.

Илия беше човек със същото естество като нас; и помоли се усърдно да не вали дъжд, и не валя дъжд на земята три години и шест месеца; и пак се помоли, и небето даде дъжд, и земята произведе плода си

Значи молитвата, незнам до колко е " тайното знание да въздействаме по някакъв начин на събитията в своя живот ".

Виж човек като се стреми към любов, то му е постоянно в главата, молитвавта ако искаш го приеми като постоянно подсещане за целта.

Как да се научим правилно да използваме тези свои знания обаче? Така, че да не вредим а да помагаме?!

Молитвата неможе да навреди на никого, тя ти дава само добра сила. А всяко истинно знание има и опътване как да се използва. :harhar:

Ако вредиш на някого, то е заради нещо друго, което не го търси в Бога.

Я ми разясни за кви магически заклинания говориш, че явно съм пропуснал нещо пак ?

Линк към коментар
Share on other sites

:hmmmmm: Да, думата е код, който дава програма за определени случки /материализира/.

За това и думите, и заряда, който влагаме в тях трябва да е ясен. Защото всичко, което излъчваме се връща при нас.

Една много добра книжка на тази тема е "Четирите споразумения" на Дон Мигел Руис

Линк към коментар
Share on other sites

С други думи познаваме ли достатъчно силата на кодираното общуване? Знаем ли как да го използваме за добро? Магически могат да бъдат всички думи, всяка буква, цифра, звук. Подготвено ли е човешкото самосъзнание за това богатство да общуваме с кодовете на вселената-със силата на мисълта в корените му?

:thumbsup: Щом започваме да се замисляме над силата им и да я изучаваме, щом започваме да се вслушваме и внимаваме какво изричаме и какво чуваме и четем, значи започваме да подготвяме самосъзнанието си за тях...

За Дон Мигел Руис и "Четирите споразумения" - :thumbsup::thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте! За пример искам да спомена и приказките...Каква сила притежават,детето се отпуска и заспива спокойно.... Песните в които е вложен любовен мотив както в музиката, така и чрез текста... Това са два примера за въздействието на магически кодираните думи а и звуци, които въздействат върху психиката ни,душевността ни и състоянието в което се намираме в момента. Колкото до магическите заклинания те могат да бъдат пагубни.Заклинанието според мене лично произхожда от клетвата, а с какви цели се кълнем то ........всеки за себе си.

Линк към коментар
Share on other sites

Щом започваме да се замисляме над силата им и да я изучаваме, щом започваме да се вслушваме и внимаваме какво изричаме и какво чуваме и четем, значи започваме да подготвяме самосъзнанието си за тях...
Напълно си права. Според мен всяко нещо, което се прави и ти незнаеш, що, щот некой така казва няма смисъл за нас самите, дори и да е правилно. Ако сам не го пожелаеш то си губи смисъла, ако не ти пасне също. (можеби физическите упражнения са некво изключение, ама пак не е много ясно)

Механичното повтаряне на молитвата също, според мен е ненужно. :P

Целта е да съчетаеш чувства, реални емоции с думи. Или действия.

За пример искам да спомена и приказките...Каква сила притежават,детето се отпуска и заспива спокойно.... Песните в които е вложен любовен мотив както в музиката, така и чрез текста... Това са два примера за въздействието на магически кодираните думи а и звуци, които въздействат върху психиката ни,душевността ни и състоянието в което се намираме в момента.

Братле, първо искам да ти благодаря за темата.

Мене на психиката ми, душевността ми и състоянието в което се намирам вмоменента и майками ми въздейства страхотно. За състоянието, тя беше единствения човек, който можеше да ме изкара извън релси, са вече не и се отдава. Преподавателя в НБУ също и всеки, с когото общувам, дори и някои хора, които виждам.

Смисъл кво да ти кажа на човек всичко му въздейства, са тва че не обръщаме внимание на всичко, което ни въздейства е наш избор. :dancing yes:

Заклинанието според мене лично може да си остане само в приказките, са ако ти знаеш как, ще се радвам да споделиш.

А ти какво разбираш под клетва ?

Линк към коментар
Share on other sites

По мое мнение основната част от комуникацията ни с другите се извършва на не-вербално ниво.

От "енергията",която усещаме от другия ние си правим заключение искрен ли е той, уравновесен, ограничен ли е, въобще - заслужава ли си да му се обръща внимание и какво.И доста пъти се доверяваме главно на анализа на това излъчване и не обръщаме сериозно внимание на това,което другия казва устно,писмено.

И в това е основната ни грешка - пренебрегваме половината от информацията.

А в доста случай точно тя е определяща за развитието на отношенията.

Колкото до магическите заклинания те могат да бъдат пагубни.
:hmmmmm:

Не съм специалист /безпорно :D /,но на този етап считам,че това не е така.

Ако то е вярно,то следва,че дявола,злото винаги е по-силно от доброто,от Бог.

Защото в който и да е момент бихме могли да убием който си искаме.

Но живота показва,че това не е така,че не е възможно дори.Най-яркия пример е може би този с Торкемада /ако не греша името/ - създателя на инквизицията,който умира от естествена смърт и чак години след това горенията се прекратени.Той е горил "вещиците".

Ако е могло да бъде убит с заклинание все някоя "Баба Яга" щеше да го стори.Но не.

Сталин също умира естествено,на върховата си обществна позиция.

Четох някъде,че мисълта е енергия,която веднъж създадена не може да бъде унищожена.

Въпроса е - срещу теб ли действа или срещу този,към който РС-то иска и счита,че я насочва?

Линк към коментар
Share on other sites

Да, името е Торквемада, но това не е толкова важно. По-важното е, че Майкъл и PeaceMAker говорят на съвсем друг език спрямо останалите участници във форума. Не искам да прозвучи лошо, просто отбелязвам...

Мисълта и думите наистина са енергия и действат по скоро върху самия човек, "срещу теб" може да се превърне в "за теб", това зависи от това, което си вложил в тях -лошо или добро.

Много ми хареса примера на Никола_ за приказките и песните :thumbsup: - не бях се замисляла, благодаря, че ме подсети!

Линк към коментар
Share on other sites

Езикът също е кодирано общуване! Замислете се колко езици съществуват в света! Общуването би се спречкало с огромна бариера ако не разбирахме речта...Същото се отнася и за възприемането на смисъла от общуването. Видовете общуване са много и със сигурност не се създава само чрез езика на общуване. Кодираното в посланието е онази информация, чиито вибрации изпратени към нас създават магическия ключ на възприятие. Ето защо неправилно възприетите вибрации или неправилно изпратената информация като код водят до НЕ-разбирателството и до отрицателното въздействие, което може да се нарече и ЗАБЛУДА! Колкото до клетвата и заклинанията, о да те съществуват и в ръцете на опитен практикуващ ги, те са доста опасни и дори смъртоносни. Чували сте че от уруки човек може не само да се разболее но и да умре. Това става именно на този вид отрицателно кодирано общуване наречено клетва, заклинание, лошо око и т.н.-пак ще си остане изпращане на негативна енергия.

Линк към коментар
Share on other sites

Чували сте че от уруки човек може не само да се разболее но и да умре.
Освен от теб го чувам основно по TV от разни очевидно примитивни създания,

убеждаващи да звънкаме на импулсни телефони.И тъй като

...Майкъл и PeaceMAker говорят на съвсем друг език спрямо останалите участници във форума.

то май е време Диана да им се обадиш и да похарчиш поне 200-300лв.Ще ти бъдат благодарни.

Линк към коментар
Share on other sites

Определено днес шансът е над 99% да срешнеш неподходящ (комерсиален или самозаблуждаващ се безкористен) консултант в областите на психичното и магично влияние. Много хора са ми споделяли колко средства, време и напразни надежди са вложили в такива, независимо дали агресивно рекламиращи се по ТВ или доверително пошепнати "на ухо" от познат или "доволен"... Това, което се разбира масово, е само върхът на айсберга, тъй като (както и много от споменатите хора са ми признавали) повечето от страх, срам или деликатност изобщо не са споделяли даже с близките си за тези свои "консултантства", какво остава да научи широката общественост. Затова е много важно да формираме достоверни критерии и за състоянията на "повлияност от чужди енергии и мисли" - считам, че наистина поне огромната част от тях се дължат на друго - така и за необходимите качества на "екзорциста"...

Разбира се, това увредено състояние би следвало да е много различно от обичайните влияния, които имаме помежду си във всекидневието - ако включим и тях, тогава всички ние сме потърпевши и всяко лошо настроение и всяка болест трябва да я отдадем на "омагьосване". Действително, някои разсъждават и точно така - "всички болести за от ядове, а всички ядове - от гадове", само че на мен това ми върви към изпростяване. И изискванията към избавителите следва да бъдат по-високи от тези към обичайните лечители - колкото са по-високи претенциите, толкото през по-гъсто сито следва да бъдат прецеждани... А на хората, които не са сигурни, че могат да преценят, е най-добре да се препоръчват изпитаните (и съвсем нескъпи) мерки, като регулиране на начина на живот, базови духовни практики и пребиваване на доказали ефективността си свети места.

Редактирано от Добромир
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup: Така е, наистина. Аз лично съм патила от такива консултанти, защото има много недобросъвестни и шарлатани между тях. И всичко е преди всичко въпрос на психика и съзнание. Ако приемаме за чиста монета всяка приказка, от т. нар. консултант без да мислим и анализираме сами си правим магийка. :1eye:

А магийките атакуват нашите страхове и слабости. :feel happy:

С риск да ме обвинят в пристрастие ще кажа, че беседите на Учителя са ми били пътеводител и помощник да осъзная всичко, което ми се случва.

:smarty::yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Майкъл!

Не исках да те засегна :feel happy: , просто ми направи впечатление, защото нали точно това обсъждаме - кодираното общуване, т.е. езика, начина на изразяване и т.н.

В същност аз преди време също говорех така разпалено, категорично, опитвах се да вадя "логични изводи"... и какво да си кривя душата, то и сега ми се случва от време на време :D , но по-рядко.

А форумите в този сайт обикновено се водят в дух на хармония, толерантност и дори бих казала взаимопомощ, каквото не съм намирала на други сайтове и точно затова много ми харесват :thumbsup:

Бъди здрав и успех :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Диана,

Не ме засегна мнението ти,а внушението,което реших,че правиш към другите,а именно:

"Не искам да кажа какъв е точно М. ама искам някой да го каже.Кажете го!"

Очевидно съм разчел погрешно кода на мислите ти :D

Съжалявам.

А магийките атакуват нашите страхове и слабости.
:thumbsup:

Първо си създаваме "С"-тата,после магийките - за да ги махнем,а накрая - виним магиите за слабостите,страховете и невежеството ни.

регулиране на начина на живот, базови духовни практики и пребиваване на доказали ефективността си свети места.

Мисля,че тези неща трябва да ги правим постоянно :)

Линк към коментар
Share on other sites

Освен от теб го чувам основно по TV от разни очевидно примитивни създания,

убеждаващи да звънкаме на импулсни телефони.И тъй като

то май е време Диана да им се обадиш и да похарчиш поне 200-300лв.Ще ти бъдат благодарни.

Жив пример за неразпознаването на кодираното в речта!

Линк към коментар
Share on other sites

Струва ми се някъде съм го писала, но ще кажа пак. Важно е какво се влага в думите. Вибрацията. Една и съща дума казана по различен начин, с подходяща интонация и тон може да предизвика и обич и омраза. Зависи и от приемника, от неговото ниво на радост или страх в момента.

Колкото до клетвата и заклинанията, о да те съществуват и в ръцете на опитен практикуващ ги, те са доста опасни и дори смъртоносни. Чували сте че от уруки човек може не само да се разболее но и да умре. Това става именно на този вид отрицателно кодирано общуване наречено клетва, заклинание, лошо око и т.н.-пак ще си остане изпращане на негативна енергия.

Ако човек е изпълнен с Любов и вътрешен мир едва ли тези думи ще повлияят. ;)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Нвероятна тема! Благодаря на Никола!

Наскоро се наложи да се заровя по-задълбочено в мисловните модели и влиянието им върху нашето собствено съзнание. Бях изумена до каква степен човек може да се самоомагьоса и да стане роб на изреченията, които са заседнали в ума му.

Какво се случва, когато езиковите конструкции заемат приоритетно място в съзнанието ни - човекът започва да говори със заучени фрази. Те се познават лесно. Следете за честотата на употреба на глагола "съм". Ако почти всяко изречение се гради върху него, умът е зациклил, загубил е динамиката... Започнал е да слага етикети на нещата вместо да ги изследва.

Например:

"Омразата е преосмислена любов."

Звучи като сентенция на велик ум, но само на пръв поглед. Този ум си е позволил да изтрие самоличността на човека, който е обичал, а после е сменил любовта си с омраза,

както и допълнението за това, което той мрази,

както и обстоятелствата, причините за "преосмислянето".

Като се замислим, всъщност точно изтритите елементи са важните!

После става нещо далеч по-опасно. Умът започва да доказва правотата на новородената "мъдрост", като си позволява да манипулира постъпващите факти - затваря си очите пред тези, които оборват тезата и дава изопачено тълкуване на други.

Нещо повече - изречението започва да звучи като: "Внимавай какво правиш, защото ще преосмисля любовта си към теб в омраза, ако..."

Учените са разработили специален език, наречен e-prime, който може да помогне на хора с подобни проблеми на мисленето си (ако те ги осъзнават като проблеми, разбира се, а не се гордеят с афоризмите си... :rolleyes: )

Ако има интерес към този език, бих могла да споделя интересни подробности.... :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Ако има интерес към този език, бих могла да споделя интересни подробности.... :feel happy:

Благодаря, Донка!

Ще ми бъде много интересно да науча повече за езика e-prime. :3d_016:

Редактирано от Васил
Линк към коментар
Share on other sites

:) Благодаря за интереса и линка от Уикипедия - за съжаление е на английски и съдържа доста професионална терминология - поради това се поколебах да го предложа.

Като пример за влиянието, което оказва употребата на глагола "съм" можем да разгледаме изреченията - определения.

"Този филм е скучен" - говорещият всъщност казва "Аз не усещам интерес към съдържанието и посланието на този филм"

Каква разлика можем да забележим?

- Първото изречение прехвърля ролята на подлог (субект) върху филма и определя качество на филма като негов обективен признак.

- Второто разкрива активността върху човека, който гледа филма и описва усещанията на зрителя по време на възприемането му.

Първото изречение изключва истинския субект - себе си. Човек, който разсъждава с подобни "обективни извършители" като първото изречение живее с убеждението, че обективни качества на външните явления или предмети (хора) причиняват това, което той усеща и следователно всички останали би трябвало да усещат същото като него. Така мислещият елиминира нуждата от смяна на гледната точка и приемането на чуждата като равноправна.

Второто изречение отчита субективността на възприятията и зависимостта им от момента на възприемане, следователно допуска другите хора да имат свои възприятия, до диаметралност по-различни от неговите.

Първото изречение изключва динамика на собствената позиция, а изисква външният обект да задоволи определени неподлежащи на промяна критерии за "добро". Това "замразява" развитието на личността и налага приоритет на абстрактните понятия над постъпващата обективна информация.

Второто изречение допуска в друго време и други обстоятелства същият филм да "ми стане интересен и добър" - т.е. ако нещо се промени в мен - възприемащия, аз мога да променя отношението си към обекта. Това освобождава мисленето ни и стимулира развитието на личността и ценностите ни. Подобен подход дава приоритет на сензорния опит и ни запазва шансовете да попълваме и редактираме непрекъснато "картата" си за света в синхрон с промените в него и в самите нас. Т.е. оставаме "живи". :)

(Простете ми, ако не успях да го кажа ясно, логично и без специфична терминология :3d_133: )

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Добре , долу- горе започва да ми става ясно . Но каква е същината на този език Е- prime. Какво всъщност означава , кой го използва има ли някаква връзка с психологията ?

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за насочващите въпроси и проявения интерес. :feel happy:

Когато работещите в сферата на психолингвистиката учени доказват влиянието на конструкциите върху мисленето, взаимоотношенията със заобикалящия свят и самата личност на човека, който ги използва, те разработват "неутрализиращи" конструкции. Те перифразират конструкциите, основани на глагола "съм" и неговите форми така, че да ги заместят със смислови глаголи. Смисловите глаголи веднага изискват възстановяване на съществена информация за субекта, обекта и обстоятелствата на действието или отношението, както и уточняване на самото действие и отношение.

Например:

"Тази картина е неразбираема." се замества със:

"Аз не мога да разбера смисъла, който художникът е вложил в тази картина"

:smarty: В предния пост се постарах да обясня какво влияние има първата конструкция, а какво втората върху психиката, мисленето и личността на човека, който ги използва.

Кой ги използва?

Все повече хора, които знаят за e-prime, се опитват да го прилагат в ежедневието си. (И аз се старая да го прилагам в постовете си и в работата си в школата. Когато чуя или видя в изречението си форма на "съм", търся синонимна конструкция със смислов глагол. Усетих, че самата аз започнах да забелязвам много повече интересни подробности в и около себе си, хората започнаха да ме разбират по-добре, и аз да приемам спокойно техните гледни точки...Прави ми впечатление и колко упорито присъства този глагол в конструкциите на хора, които са склонни да налагат своите модели на мислене като разбиращи се от самосебе си истини...)

Предлагам ви едно малко забавно упражнение - бройте колко глагола "съм" има в поста, който четете (и моя в момента :D и във вашите собствени) и се опитвайте да заместите тези изречения с е-prime конструкции (да кажете същото, но като заместите глагола съм с нормален смислов глагол). Отначало и на мен ми се стори трудно, но после става много забавно... :thumbsup:

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Ами можем да активираме автоматична забрана на глагола "съм" за целият портал :3d_118:

Линк към коментар
Share on other sites

:3d_135: Оле, моля, не го правете! :3d_132:

Ще ме лишите от материал за наблюдение и упражнения. :3d_016:

А има и една стара истина с глагол "съм" :

"Забраненият плод Е най-сладък!"

на е-prime това звучи така:

"Когато един човек забранява на друг(и) да извършват някакви действия, тези действия започват да изглеждат на потърпевшите по-привлекателни от преди - умът се опитва да разбере защо другият ги забранява, личността се опитва да запази свободата си, около забраната и забраняващия се концентрират отрицателни емоции, което увеличава концентрацията на положителните около забранената дейност"

Мисля, че когато знаем за ефекта на "съм" и е-prime върху нас, ние сами можем да се освободим от "магията" си (ако го пожелаем). :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...