Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Изплашен съм. Халюцинирам ли?


Recommended Posts

Здравейте на всички тук
момче съм на 20 години от Благоевград. От 2 седмици насам ми се случва нещо много странно. Като се заглеждам в разни сенки или в разни точки по стената , или по вратата , или по пода , или където и да било , ми се струва , че мърдат и си променят формата и размера , или от части изчезват. Понякога ми заприличват на червеи , или на разни насекоми. Напълно осъзнавам , че това е някаква игра на моето зрение , осъзнавам , че това , което виждам , не е истинско , но все пак ме стряска доста и всеки път като се случи , се плаша много. Може би трябва да кажа , че преди 2 седмици изгледах 2 страшни филма , от които доста се наплаших. Възможно ли е да е някакво самовнушение това , или са зрителни халюцинации? 
Направих си експеримент , случва се и през деня , с малки точици , или петънца по стените , или по вратите , които от далеч не мога да видя ясно. А вечер , когато тези петънца са осветени от лампите в стаите , ги виждам по-ясно и като се загледам в тях , ми се вижда , че променят формата си (сякаш се свиват и разпускат) , по някое време изчезват почти , след като мръдна с поглед , пак се появяват. 
Снощи докато седяхме с един приятел на терасата по тъмно и си говорихме , се загледах в една сянка на клон от дърво , падаща на стената на отсрещния блок. По едно време ми заприлича на мъничко мърдащо човече , даже го гледах с интерес , но в следващия момент пак се изплаших доста , че се случва така. 
Друго , което ми се случва , е , понякога виждам в периферното ми зрение нещо като светкавици за секунда , две.
Може би глупаво го обясних , но моля , някой , който е наясно с тези неща , да ми каже , дали това може да означава някакъв проблем със зрението ( да посетя очен лекар ) , или зрителни халюцинации , или пък нещо друго? 
По принцип съм човек с доста голямо въображение , но възможно ли е да се дължи на това? Интересното е , че ако трябва да се загледам поне 2-3 секунди в дадената сянка , точка , или някакъв предмет , за да видя подобно изменение.
Извинявам се , ако въпросите ми са глупави , но бих искал да знам , ако някой тук има идея , какво може да е това. Дали трябва да посетя лекар , или може да е някакво самовнушение и трябва да потърся психотерапевт/психолог?

Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Мило момче, още като малки деца се забавлявахме с нещата които описваш.Това са оптични илюзии и са много забавни, за малките деца.Явно не си имал, а и нямаш приятели, с които да се забавляваш.

Намери си приятели!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...