Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня 18.09.2017 - 21.09.2017


Recommended Posts

Мисъл за деня 18.9.2017

Вие очаквате, един ден, да възприемете Божията Любов, както еврейските първосвещеници. Вие искате да станете чисти и святи, за да отидете при Бога. То е смешно. Няма такова нещо! Любовта предшества святостта. Любовта предшества живота. Любовта предшества всички неща. Ти ще имаш положението на Христа. Христос казва: Ще искаш положението на дете, което не знае какво нещо е грях. И всички тия хитрости на света, които ги знаете – трябва да се отучите от всичко това.

Към извора

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-19.9.2017г

И не роптайте. Не питайте защо Господ е създал тези страдания. Когато минете през страданията и ги превъзмогнете, идете и попитайте Господа, и Той ще ви каже. Но докато не се научите да ги носите, никой няма да ви даде обяснение, защо са страданията. Непременно трябва да страдате, защото никой човек не може без страдания.

Опити

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-20.9.2017г

Трябва да знаем закона на любовта, понеже любовта е, която дава направление на човешката душа. Ти не можеш да мислиш правилно, ако в тебе втичането на любовта не е правилно. Ако втичането в тебе е правилно, то и мисълта ти ще бъде правилна.

Естественото положение на човешката душа

20882772_1638238086250979_354111633688573340_n.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-21.9.2017г

Ако хората питат за вас кои сте, вие още не сте на пътя. Ти казваш: "Човек трябва да бъде много скромен." Нямам нищо против това, но ви казвам, аз съм за милосърдието, за смирението и за молитвата. За мен животът има смисъл само за милосърдието, за смирението и за молитвата. Единствените неща, на които съм се спрял, са милосърдие, смирение, молитва. Милосърдието е закон на любовта, смирението е закон на знанието, а молитвата - на истината. Ти чрез молитвата ще се научиш да влезеш в общение с Бога, да се разговаряш с Бога. Ако ти на своя Баща не можеш да говориш, не можеш да се развиваш правилно.

Милосърдие, смирение и молитва

molitva11_139685235-300x219.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Мисъл за деня-1.10.2017г

И тъй, поставете като задача в живота си желанието да пеете и свирите. В каквото и положение да се намирате, пейте. Дали ще имате добър резултат в работите си, не мислете. Пейте и свирете! Пеенето е зов на човешката душа към природата. Като пее и свири, като мисли, чувства и постъпва право, човек предизвиква разумните сили на природата да му помагат. Който пее и свири, той всякога успява. Затова е казано: „Който пее, зло не мисли“.


Функции-на-човешкия-организъм

hqdefault.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...