Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Полудява ли


Recommended Posts

Здравейте.Ужасно съм объркана и притеснена не знам какво се случва с мен имам чувството че съм на път да полудея. До скоро някак се справях със положението си имам ПА с натрапчиво мисли. До скоро беше поносимo. В но малко преди Коледа получих нервна криза като от страх бях вдигнал много високо кръвно. От там в спешното ми направиха кардиограма и кръвни изследвания. Казаха че всичко е е норма и съм здрава всичко е на психическа основа случвало се често. но от тогава изобщо не съм на себе си.  Имам ужасно засилени постоянни мисли като да не се повтори това със кръвното меря го постоянно ... страх да не пропадна да не се задавая или задуша докато ям да не полудея и още безброй куп мисли които ме ужасява и не ми дават мира. Наи се страхувам от настроенията си които на моменти се смянат асцки пла6е6то в един момент си казвам 6те се справя 6те изляза от това положение а в следва6тия примерно след 10 мин не няма да успея 6те полудея  и т.н не е е постояннп 4ъвствам се така през ден два като предимно се 4увствам обесебемна пот страх от мислите 4е не6то 6те се слу4и не66то ло6о с мен с детрето ми 4е просто 6те полудея или 4е 6те се събудя един ден и 6ет съм ги наранила или когато остана насаме с малкия 6те му сторя не6то и т,н. Друго което се слу4ва в главата ми е сяка6 понякога съзнанието ми се замъглява сяка6 всеки момент 6те загубя контрол над себеси над действията си сяка6 вси4ко наоколо е странно аз съм страннаа. Имам 4увството 4е имам БАР или  някаква лека форм на 6изофрения знам ли. Моля ви даите ми съвет как да процедирам. В момента нямам финансовата възможност да посе6тавам редовно приохолог . Просто моля ви каже те ми възможжно ли е да развия 6изофрения от тя цялата тревожност изоб6то какво ми е  Дали 6те буда някога пълноценен 4овек. Страх ме е. 

 

Благодаря за вниманието и се извинявам за правописа  :(

 

 

 

 

 

Редактирано от tvoeto_bijy
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей от мен !

Добре е да помислих върху причините, които те доведоха до тази нервна криза - хора, които не те оценяват, работа или занимание, които не ти носи удоволствие, липса на движение и спорт, недостатъчно сън и почивка. Може да са много, при всеки са различни.

После ги преработи - начинът, по който ги възприемаш - обикновено това се постига с психотерапия, а ако имаш възможност, може и да премахнеш част от тях - напр. ако не спортуваш - запиши се на йога, плуване, ако не спиш достатъчно - отдели си повече време за почивка. Отдели време за себе си, прави неща, които обичаш - излез с приятелки, прочети книга, запиши се на курс по нещо, научи нови умения. По този начин напрежението спада. Концентрирайки се върху положителните неща, отрицателните избледняват. 

Всичко, които описваш, се дължи на непреработен стрес.

Когато имаш такова напрежение в себе си, опитай за 5 минути с дълбоко дишане, като се концентрираш изцяло върху него. Ако в началото умът ти бяга, не се отказвай, ще се получи с повече практика. Може и да броиш на ум първоначално докато усвоиш този метод.

Натрапливите мисли, както и паник атаките, са сигнал за необходима промяна. Душата ти дава сигнал, че нещо не е наред, има злоупотреба. Разбери посланието и всичко ще се нареди. Започни да четеш подходяща литература, работи с психотерапевт.

Поздрави :)

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...