Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Прилагане на учението в работата-идеи


Recommended Posts

Здравейте, задачата на тази тема е да си обменяме идеи кои дялове от учението точно в кои професии/занаяти ще са ни полезни. Представете си, че сте добър в хиромантията-как можете да сте полезни на себе си и другите? В търсене на работа към коя професия можете да се насочите тогава? Имаме познания в дадена област, но не ги практикуваме-е, нека го променим.

Чрез кои знания ще сме по-предпочитани от своите конкуренти за дадено свободно място, или пък тези знания ще ни дадат повече резултати.

Моля в темата да се дискутира и дава мнения само за това, без разводняване. Пример:

Приложение на френологията и астрологията: Ако си специалист "Човешки ресурси"

Редактирано от Ivan Ivanov
Мои грешки във въвеждането на информация
Линк към коментар
Share on other sites

За мен Учението е виделина за моя личен път и за осъзнаването на безусловната любов и свободата в отношенията ни. Това е едно от най-ценните качества в професиите, свързани с общуване с хора, както и там, където е нужна работа в екип. 

Учението ми дава и разбиране за Божията воля и нейното следване - това за професиите, в които е нужна гъвкавост, интуиция, бърза реактивност в ситуациите. 

Тук, обаче, не съм съгласна с това, че Учението би ни дало предимство в някакъв конкурс. Напротив, то ме научи да не се конкурирам с никого - да давам с любов само и всичко, което е лично моята сила и богатство. В същото време да уважавам и се радвам на успехите на другите. 

Колкото до науките, споменати по-горе - физиогномиката е изключително полезна в моята професия - педагогиката, както и в професии, подобни на нея. 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Най - добрия пример за който мога да се сетя по отношение на прилагане на учението е когато някой колега те нерви (и не му е за първи път), да се въздържиш от това да станеш и (най - малкото...) да му разбиеш физиономията, а да му отговориш максимално спокойно. И после, ако видиш, че няма да излиза в обедна почивка, а ти излизаш за малко (поради това, че не сте успели да приключите с важна работа до 12:00 ч.) да му предложиш да му купиш нещо за ядене (при все това, че по - рано през деня ти се е счуло, че е промърморил по твой адрес, макар и необръщайки се към теб "ще ти счупя зъбите" и то след напрегната ситуация между вас двамата в същата сутрин). :D 

Редактирано от Кон Сивобелев
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...