Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За астралните паразити - реалност или измишльотина?


holyvalentine

Recommended Posts

Здравейте, 

 

Знам, че тази тема е нелепа, но понеже страдам от неоправдан страх, просто трябва да потърся помощ. В мен се надига мощен вътрешен конфликт и изпадайки в него имам чувство, че ставам жертва на нещо подобно или поне мозъкът може да даде само това обяснение на случващото се. Тук прилагам малък цитат от статия, който наистина описва какво чувствам.. не знам какъв е точно механизмът, но искам да се науча да се справям с тези състояния. 

'Прикачвайки се към енергийното тяло на „хазяина”, те започват да „смучат” енергията му, като го правят все по-слаб и по-слаб (отслабва биополето), беззащитен, докато не постигнат своята така желана цел-да живеят отново, като се наместят изцяло във физическото му тяло, така както някога и те са имали и управлявали физически тела. Това представлява т.нар. обсебване (Човек може да бъде обсебен от тленни и нетленни същества. Механизмите са различни.)'

 

Аз съм интелигентен човек, и самият факт , че се занимавам и страхувам от подобни работи ме изкарва извън нерви. Уж съм осъзнала, а вътре в мен има един такъв страх от подобни същества и че мога да бъда нападната и губя мисловна и всякаква друга енергия. Снощи сънувах кошмар и се събудих в 2ч и от тогава не съм мигнала. На една приятелка баща й почина предния ден и ходихме да се видим с нея. След това сънувах нещо, което не помня, но помня че си обяснявах какво е когато се събудих. Бяха 2 същества от астралния свят, 2 субстанции, нямаха форма. Ако някъде се описва ада, то това го почувствах като нещо такова. Един мрак и една студенина, абсолютна липса на любов. АБСОЛЮТНО ОТСЪСТВИЕ НА ЛЮБОВ. Нищо нямаше смисъл. Пълна обреченост. Почувствах, че не ми е там мястото, но се събудих много изплашена.  След това дълго си обяснявах, че тези неща се преборват с любов, а аз имам любов, но се чувствам много уязвима към подобни неща, а именно защото преди 20г бях жертва на религиозна секта и по време на един екзорсизъм ми беше втълпено, че демонът, който гонеха много драматично от едно момиче се е вселил в мен, защото съм била отворила вратата на греха широко, понеже съм правила секс преди брака. От тогава сексът го свръзвам с демони, с нещо ужасно, мръсно и нечисто. И също така ми беше втълпено, че аз сама си навреждам и предизвиквам тези страхове, от ко ито се хранят демоните, като не следвам 'словото божие'. Сами разбирате , че това са способи да направят човека слаб и уязвим, за да могат да го контролират. Много време мина от тогава и много неща осъзнах, но съм постоянно уязвима на темата демони, астрални паразити. Не мога да се отпусна и да бъда изцяло себе си и да задоволявам всичките си нужди, било то сексуални или други. Това 'неразрешаване' на себе си да бъда себе си, ми носи страдания, които сякаш идват от 'демона', и се зараждат едни страхове, че сякаш не мога да се справя с живота и живея на 30% от капацитета си, които още повече подхранват този 'демон' имам чувството и така се въртя в един порочен кръг вече 20г почти.

Когато успея да изляза от тези състояния и съм изпълнена с любов и спокойствие, виждам ясно нещата, но винаги съм с едно наум, че пак мога да вляза, което и се случва, и това е защото няма емпирично обяснение на нищо от този астрален свят и не мога да съм сигурна. 

 

Също така много често в живота се срещаме с подобни въпроси, които често ме навличат на подобни мисли. Например снощи в просъницата от кошмара си мислех защо е толкова важно водното кръщение. Аз съм кръстена както всеки друг човек. Някои хора ми казват, че това предпазва от подобни същества. Баба ми, която е евангелистка ми каза, че това са глупости и че кръщението е във вярата. Колко от тези неща са суеверия и колко не? Например , сега като почина на моята приятелка баща й, им казали да закрият огледалата. Всеки го прави машинално, но дори не знае и защо. Едни казват за да няма суета, други не знаят. Трябвало да се раздадат дрехите на починалия? Защо? Трябвало да не се гледа телевизия, едните казват от 2-3 дена до 40дена , казват други. Мен ме дразнят всякакви такива суеверия, но още повече се дразня, че се страхувам от тях. В крайна сметка какво може да ти направи един енергиен вампир? Той ли ти пие енергията или твоят страх и натрапливи мисли? Но какъвто и да е отговорът , този страх и натрпаливи мисли така сковават тялото ми, че всъщност всичко започва да придобива реална форма, сякаш този 'демон' физически те наранява. Чувството е отвратително и не можеш да избягаш никъде. Чувството е на капан, а животът е ужасен по този начин. Бих искала да разнищя този страх и ще ми е необходима малко помощ. 

Линк към коментар
Share on other sites

  • И още една извадка от статия:
  • Aстрални създания: измерението, което отразява физическата реалност, но не на материално ниво. Или същество – живо или мъртво, което няма или се е отделило от своята физическа форма. Човешкият вид може да е жив или мъртъв /според определенията на физическия Живот/. Живи са хората, които все още се намират във физ. измерение, но в момента са напуснали телата си.- Обикновено нощем при сън. Може да се натъкнем и на мисловни форми, които се държат сякаш са същества, но всъщност не са. Най-голямо объркване поражда онова което познаваме като нисши астрални създания.те обитават места където се отдават на долни и вулгарни навици и поведения. от рода на наркотици, алкохол, пушене, сексуални оргии, сектите и други. Проблем с такива същности може да имат хората с лошо здраве, чиято аура е лишена от жизненост заради по горе ги описахме. При по-силен и вибриращ от енергия човек, никое прилепване или обсебване не може да издържи повече от няколко часове или дни. Винаги се намират хора които хвърлят вината за личния си дисбаланс и проблеми на нисшите астрални създания, в/у дявола или някаква друга сила задължително извън тях самите

Дразня се и от друго. Редът, който съм подчертала. Почти навсякъде едва ли не се тръби , че ако имаш горе-споменатите пороци, едва ли не ще си обсебен от такива същества. Хайде , моля ви се. Точно в сектите приказват подобни неща и точно в сектите всяват такива страхове, и точно в сектите ги гонят уж тези същества, а тук пише, че от там се прихващат. Дайте да се изясним кой крив, кой прав? Демек, всичко , което обществото или моралните ценности налагат за лошо, едва ли не е почвата на астралните същества. Еми малко като за деца ми звучи това и приказката за Торбалан. 

Значи аз не съм нито от пиещите, нито от пушещите, нито от приемащите наркотици. Оргии не правя, макар че нямам нищо против да се включа в подобно вълнуващо преживяване. Не знам защо, но хората свързват оргиите с низши , долни индивиди, а там енергията всъщност е много сексуална, женска и мъжка,  но никой не ги разглежда като нещо хубаво, освен хората, ко ито участват в тях, и които изобщо не страдат от страхове за вампири и просототии, просто защото са себе си. Аз това мисля, другото е просто чешене на езиците  и защитни механизми от хора, които ги е страх. 

 

  • Обсебвания: разликата с прилепванията е, че вече прикачилата се структура налага своеобразен поведенчески модел на човека, които може да доведе до лудост, депресия, ревност, самоубийство, престъпления, блудства и какво ли не още.

И как точно води до лудост и промяна в поведението. Как нещо ще движи твоите неврони? Или до лудост води натрапливата мисъл, която постоянно е смразила съзнанието ти? Колко хора сте виждали доведени до лудост, защото са пили, пушили или правили повечко секс? Че те тогава алкохолиците, наркозависимите и порно актьорите всички трябва да са луди , ревниви, самоубиийци и какво ли още не. Странни и нелогични са ми тези обяснения, макар че съответстват едно към едно на моето чвуство и страх, които изпитвам, макар че аз не правя нищо от тези неща, освен , че съм била в секта, но там те уж бяха много чисти и ги гонеха тези същества. 

Основен извод: когато поддържаме добро здраве, хармония и здравословни навици, но имаме и едно на ум, никога няма да имаме какъвто и да е проблем с такива неща.

Един вид, хайде слушкайте да не ви напляска дяволът. 

Редактирано от holyvalentine
добавка на текст
Линк към коментар
Share on other sites

Ето, аз чудесно се откривам в тази статия:

 

Здравейте.Аз предлагам една добра тема за днес-енергийният вампиризъм(ЕП).Това е паразитно отношение при което една личност се храни с жизнената сила и енергия,позната като прана от друга личност.

Тези хора,които се хранят с жизнената сила на друга личност,като измукват /изтеглят от нея се наричат психични вампири(ПВ).

Аз обаче ще предложа по-извисено предложение днес:не е възможно да дадеш на някой твоята енергия и не е възможно да вземеш енергията от някой.Ето защо нека да разгледаме Източника на всичките енергии.

Както знаем Източника е безкрайна Енергия без граници и той съдържа Всичко.

Има нишки/потоци в този Източник които наричаме Душа или Висш Аз.Това е просто поток в океана,но е израз на океана.

Пример:Така нека ги наречем Вие и Боб.Боб се храни с енергия само от неговата Душа или Висш Аз.

По същият начин и вие се храните от Вашата Душа или Висш Аз.

Това е поток от Съзнание,който ви захранва с Енергия.

Не е възможно някой да вземе от вашата енергия както и вие да вземете енергията на някой друг.

Всичко което се случва е,че тази личност се държи по такъв начин,че посредством възприемането му,усещанията за него вие започвате да имате разбиране и мисли,които водят до ограничаване и спиране на вашият собствен поток от Източника.Същото може да се случва и с другата личност. 

Боб може да чувства като,че ли има изтичане на енергията му към вас,но какво става обаче в действителност:той разглежда/изследва нашето поведение,при което той има мисли,които не позволяват на неговия поток от Източника да слезе в неговото физическо тяло.Това там е така защото той си казва''Сега аз чувствам,като че ли моята енергия е източена когато съм около теб''Всъщност няма никого който да извършва това на Боб.Това е просто извинение,че Боб се чувства зле.Това може да се случи и на Вас ако Боб прави нещо което ви прави да се чувствате като''че ли ви е източена енергията''Ако това е психически вампир единствената причина да имаме това възприятие е защото той/те правят неща,които ни водят/причиняват/ до мисли,гледайки на него/тях....така че тези мисли причиняват съпротива на собствения ни поток от Източника.Или схематично:

Поведение на Боб-Наше възприятие-наши мисли-наши чувства-обструкция на собствения ни поток енергия от Източника.

Този енергиен поток не може да тече към и в нашето физическо тяло.И това което става е,че изпадаме в неразположение ,болка или болест.

Всички тези симптоми на неуравновесеност са вторична продукция от нас-отнемащи нашия поток от Източника.

Психичните вампири(ПВ) не чувстват Вселената като безкрайна.

ПВ не чувстват и не смятат ,че е възможно да получат любовта която те заслужават.

ПВ не си вярват,че могат да се удовлетворят техните нужди и като резултат те вярват,че единственият начин да вземат това което им е нужно е като го вземат от другите.

Мислите които имат ,отслабват тяхната жизненост и така те преживяват техният живот в състояние на непрекъснато отчаяние,ужас и слабост.Те не забелязват,не чувстват и не знаят за собствения извор от Собствения им Дух.

Поради това,те се разглеждат като духовно неукрепнали и слаби.

В действителност е невъзможно да бъдеш духовно слаб,обаче е възможно да пренебрегнеш силата на своя Дух.

Подобно на гладуващите хора,които крадат храна,те крадат енергия.

Обаче както видяхме в посочения пример не е истина,че те крадат енергия.Но те се държат по такъв начин,който води до пораждане на мисли в другите, чрез които се блокирва собствения им енергиен поток от Източника.Това не ги прави лоши и зловреди или с болни намерения.Прави ги отчаяни жертви на техните собствени умове.Но с риск това да ви накара да се чувствате недоволни,аз трябва да ви кажа нещо отностно жертвите на вампиризма.Ние живеем в реалност,физическа реалност която е огледална холограма.Начинът по които е подредена, е точно съобразена и в пълно съответсвие със закона на привличането,който гласи,че само вибрации които са подобни могат да споделят една и съша реалност.Как става така,обаче,че жертвата и хищникът могат да споделят общо или едно и също пространство?Не са ли противоположни вибрациите им?Не точно даже изобщо не е така.Те са едни и същи вибрациии.Жертвата е точно същата..както и вампира.

Той или тя също имат мисли,които отслабват и намаляват собствената им жизненост и общо те живеят в състояния на слабост ,отчаяние и ужас,Те също не чувстват и не разбират ,не знаят и с това пренебрегват Извора на техния собствен Дух и също са определени като проявяващи духовна слабост.Както гладните хора,крадящи храна,те крадат две неща:

1.Първото е Съжаление-това се чувства като да обичаш тези,които са постоянни жертви,защото то кара хората да се грижат за тях,защото те се чувстват не достатъчно способни да се грижат за себе си.

2.Нещо повече,жертвите на психическите вампири крадат от пространството на отчаяние,то е чувстването на добрина и любезност,Когато ние се сравняваме с лошата личност(психичния вампир)ние изглеждаме добрите личности,Ние не се чувстваме способни да се чувствме добре отностно себе си,поне ние не се чувстваме като някой по-лош от нас.Това ни прави зависими към Психичния вампир(ПВ),ние продължаваме да вливаме в тях,защото те обслужват нашата концепция за себе стойност.Ако стане така,че контактуваме с ПВ ,започваме да се чувстваме изчерпани и объркани,като без настроение,даже депресивни.Твоята енергия обеднява и ти не знаеш какво те е нападнало,ударило.Точно както в старите приказки за вампирите смучащи кръв.

В повечето от времето те те нападат и ти не знаеш как да опишеш твоите чувства,защото не можеш да индетифицираш кой в твоето обкръжение прави това да се чувстваш по този начин.Следва кратък списък на главните атрибути на ПВ:

За да се счита някой за истински ПВ той трябва да има повечето от тези описани в списъка критерии:

1.ПВ живее в атмосфера на самоигнориране/самопренебрежение.Ние всички сме в процес на саморазкриване в някаква степен и ние сме всички в тъмнина отнесено към нас самите,но ПВ имат по- малко инвестиране в самоосъзнавнате,което те правят за оцеляване, И оцеляването означава да се молят на разстояние от другите.Докато те вземат тази енергия от другите те нямат много подтик да се променят и така да станат осъзнати.Това може да бъде трудно да се види защото те се грижат да се движат в кръг от хора.които наистина полагат усилия да се самоосъзнават,Духовните кръгове и лекуващите модалности са техните специални предпочитания,Ще ви кажа защо,като цяло духовните хора и хората от лекуващите полета са най- отворени към другите хора.Техните защити са ниски и слаби и те са прощаващи.Тези от вас които намират нашия път към Духовния път често не битуват/пребивават в пространството на Радостта.Много често Духовния път се намира по силата на нашето собствено страдание.

Повечето от нас намират пътя там защото се чувстват като жертва или са били жертва в миналото и така ние сме там в духовни кръгове по- специално за излекуване на вече текущите настоящи вибрации от виктимизацията(периода в който сме били жертва).Когато се заобикаляме с тези,които практикуват най- доброто мислене за другите и тези които практикуват пълна лична отговорност за всичко,много е лесно да да отидеш незабележимо и да накараш другите да съжаляват за твоята болка,когато ние ги наряняваме вместо да ни премахнат от техния живот.

По друг начин казано: Ако аз бях вампир- прилеп и аз знам,че там е крава(отвратителен човек) на полето,която практикува изкуството на не съпротива.Аз пак вероятно ще реша да кацна върху тая крава и да започна да се храня от нея.Защо? Защото аз знам,че тя няма да ме удари силно с опашката си,както средно статистическата крава.която не е в духовния кръг, и която не практикува колебание да ме удари и свали от себе си.

Те се хранят от негативното внимание.

Те причиняват проблеми и създават ненужни междуличностни търкания с цел да привлекат всички очи върху тях.Тези хора избират непрестанни битки и ти ще се опитваш да оправяш и балансираш,но това няма да помогне да решиш проблема във взаимоотношенията,защото това не е лечението което те искат.

Те искат вниманието което има даваш,когато те създават проблем,когато те искат.

Тази личност няма да стане по- добре без значение колко те казват,че искат да се подобрят,защото това не е техния прерогатив-привилегия.Те са лъжливи, измамни.

Техния любим номер за развитие на съгласие между хората за развитие на приятелство е да обърнат хората един срещу друг.Те са известни с взимането на страха,за играенето от определени страни,поставянето на хората един срещу друг,защото те могат да се хранят с енергията на някой с който се поддържа.

Вместо да се включат в честна безпристрастна игра,където две партии се съгласяват да се включат в емоционална битка от аргументи,те нападат когато е най- малко очаквано когато няма провокация,Те влизат в пространството в твоя слаб момент и те атакуват,те ще те нападнат,те ще го направят в твоя момент на слабост,те могат действително да се почувстват по- силни и техната собствена идея може да излезе.

Ти може да се почувстваш източен,изцеден по негативен път даже и при мисълта за този човек.Причината за това да се чувстваш изцеден по негативен път е,/ когато ние правим сенчеста работа или други форми на обучение,ние бихме могли да се чувстваме изцедени но със заземено задоволство-т .е радостно чувство-това като разлика/

най- вероятно е да си имал контакт с ПВ.

Вината е техния абсолютен ход за подбуда,атака.Не само,че ги кара да се чувстват силни,могъщи и прави но също така кара хората да се унижават и да се отдават на извинения и да се увеличат жествовете на оценяванеи одобрение към тях,което е форма на насилване върху някой да си подари енергията на тях(да си я намалят по този начин)

Те използват всичко което си им казал срещу теб по- късно.Нищо не стой с тях което си им казал нищо не пазят.Тези хора-ПВ са царе на извъртането.Те избират част от това което си им казал за да защитят своята позиция срещу теб!И по- специално неща които си казал,които са от твоето уязвимо място.

ПВ не вярват на НИКОГО!

Те живеят техните си животи в състояние на постоянна параноя.

Повечето от тях са супер,хипер перфекционисти,

Те се стремят към изяви,но докато техния външен свят става повече девствен,чист,техният вътрешен свят става безмислен и мрачен.

Те се вцепеняват в някои обстоятелства.

Те се сковават и в някоя обстановка което води до опасни междуличностни отношения.

Те се нуждаят да чувстват нещо, но всъщност не чувстват нищо и така,те проявяват много крайно проявяващо се поведение,само за да почувстват нещо като например спорт изръстващ адреналина или комплекс от престъпления.

Те са заети с грижи да бъдат прави и печелещи,защото бидейки прав означава да си добър.

Ето защо те избират борбата и битките и отказват да загубят битката , защото те не се интересуват от общите интереси(добра воля)

Единствения начин по който могат да се докажат на себе си,че са добри и достойни за любов е да бъде прав и да спечели каквото и да му/ѝ коства на всяка цена.

Много от тях са отделящи се..и те напускат своето тяло подсъзнателно през деня,те живеят във вид на екзистенциална тревога(свързана със съществуването и живота) те чувстват,че всеки около тях източва тяхната енергия,така,че те отговорят на това като измукват/изтеглят енергията на другите хора,за да компенсират това възприемане.

Те се индетифицират с виктимизацията до такава степен,че могат да изглеждат напълно безпомощни и вие можете да се окажете извикан в ролята на спасител.Само,че...те никога няма да бъдат спасени!

Вие само ще ставате все повече и повече изтощени,опитвайки се да изпълните ролята си на спасител.Те или са вечните мъченици или вечните нарцисисти(любов към себе си,свързваща се с характерни черти засягащи собственото възхищение,егоцентричност и егоизъм)

Като всички мъченици те предлагат да правят любящи неща,..но тяхното желание бързо угасва,когато другите приемат техното предложение.Те негодуват срещу другите след като направят нещата които сами те са им предложили..така,че другите вече никога да не ги помолят !

Те обичат съжаление.Това ги прави да се чувстват добре.

Вечните нарцисисти..обаче преднамерено ще избягват да правят нежни,любящи неща,защото те си мислят,че ако са нежни с другите,те няма да имат достатъчно енергия за себе си...т е те са скъперници..те лишават другите и спорят за техните права да бъдат себефокусирани.

Повечето от тях са се усъвършенствували в изкуството на пасивната агресия,сърцето на която е негодувание...

Те молят за помощ,но външната помощ не е от полза за тях..Бидейки неспососбни да им помогнете действително,вие ги активирате да се чувстват по- способни!

Те са заети и тревожни с правенето на заплахи които Ви правят да действате по начин,които ги кара да се чувстват като че ли са обичани.Това е вид заклещване,където те теглят,те ви насилват да ги гоните.Класическата форма което това приема ,е личност,която постоянно заплашва,че ще напусне,но никога всъщност не си отива,защото те наистина не искат да напускат.Какво искат наистина е:да продължавате да се връщате и да има казвате да не напускат да стоят и това е начин те да се чувстват обичани.

Срещата с ПВ означава нищо повече от това.Вие имате някаква вибрация на жертвата която да видите,разгледате някои вярвания,които отричат достъпа до вашата Лична Сила.

ПВ са специално привлечени към хора които нямат граници,Но не искам да оставате с погрешно впечатлениеЩе направя видео отнасящо се до границите.Границите не означават,че ние изправяме стени между себе си и другите,Означава обаче,че ние сме отдадени на нашата собствена идентичност ..Ние имаме солидно чувство за идентичност и солидно чувство за това какво означва щастието за нас като индивидуалност.Ние сме отдадени да направим каквото е необходимо за да сме доволни и щастливи.Тези от нас,които нямат добри граници,поради факта,че не сме много отдадени на нашето собствено чувство за лична идентичност и следователно и щастие ние не можем да кажем НЕ на другите хора,защото казвайки НЕ..ние се чувстваме лошо,това ни отваря много широко да бъдем смляни от другите хора.Да бъдеш в присъствието на някой,който обича да се държи по начин,който ги кара да се чувстват добре относно самите тях,но ние се чувстваме зле по отношение на самите себе си.Ето проблема .Традиционно ние мислиме,че най- добрия начин да предпазим себе си срещу ПВ е да се защитим,но аз ви казвам днес,че вие правите точно обратното,защото минутата в която идвате с тази идея,че се нуждаете от защита от някого,вие създавате това нещо,че вие се нуждаете да бъдете защитени от него.Или с други думи,ние вярваме на нас си,че сме жертва и ,че ние се нуждаем да бъдем защитени.

Няма защитна техника,която да ни защити от ПВ и така може да попитате:защо тогава е това което толкова хора визуализират,че са заобиколени с балон от бяла светлина..не работи ли това понякога?

Не е..,защото личността си мисли да защити себе си,а защото визуализирането на балона от бяла светлина е причината да се чувстват по- силни,по- могъщи и това освобождава съпротивата към идеята,че ПВ може да сподели пространство с тях.В реалността т,нар бял балон от Светлинакойто ние издигаме около себе си ментално не причинява буфер с тази личностПВ изобщо!То е причина да се увеличи нашата честота до степен до която достигайки ние не можем да бъдем използвани утилизирани от ПВ.

Но има по- добри пътища да се направи това,Ако вие стеПВ самия себе си,Вие скоро ще установите,че не може да се радвате и забавлявате на начина по който другите хора ви третират.Мога да ви обещая те няма да се отнасят с вас добре и вие ще откриете себе си напълно самотни без приятели.Това на което най- много се надявате е временнен прилив(впускане) във временна връзка с някой която скоро ще изгасне.

По силата на факта да бъде близо до вас,защото те ще се отделят от вас.Изисква се МНОГО СМЕЛОСТ да погледнете себе си честно и да приемете че сте с поведение на ПВ.Нещо подобно на това да приемеш,че си пристрастен към нещо(с вреда за теб).Като първа стъпка към Възстановяването.След това вие можете да прекарате известно време и да се захванете за действие..избирайки да правите нещо друго.Намирайки път да посрещнете своите нужди от самия себе си и да се отнасяте и третирате другите по начин,по коитоВие бихте искали да бъдете третиран.И така,как ние може да изкореним ПВ от нашия живот?

Като ги лишим от техния източник на енергия

Те се хранят от вашата слабост.

Така ако вашата слабост не съществуваше,те не биха могли да се захранват чрез вас. Страхът е общия знаменател между двамата-ПВ и Жертват.

Ето списък на нещатаот които ПВ се страхуват ужасно:Това е което фактически ги мотивира да се молят на другите:

1.Изоставяне,Напускане,Измяна-мислейки за себе си като лоши,измъчвани

2.Мъчение-невъзможност и неспособност да избягат болката.

3.Бидейки без сила или уязвими-дефицити-няма достатъно от нужното,лишаване от любов,отхвърляне,загуба на лична идентичност.

4.Инвазия-бидейки контролирани

5Зависимост 

6.Дефект-недостатък

Сега ще дам някои полезни съвети които ще помогнат да станете вибрационно съответни на това което бихте искали да сте,вместоПВ:

И ако искате вярвайте,това е едно и също лекарство и за двамата и за жертвата и за ПВ съзнавайки този принцип във вселената:

Не е възможно за ПВ да ти вземат от енергията(ако си в ролята на жертва) и

не е възможно за теб да взимаш(ако си ПВ) от тях енергия.

Това което е възможно обаче е да се държиш по начин който повлиява някого.

Да мислиш и да допускаш само мисли,които предпазват Източника на Енергия от техните по- висши съзнания да протича през техните физически тела ,това е подобно на това ти да правиш нещо,което ще коства на другия да сложи техните пръсти върху маркуча с вода,така,че да не може да тече вода в маркуча...

И така...решението става.с..

1.Развиване на Автентичност- ти трябва да разрешиш на себе си..да намериш себе си..и истината ..кой си ти и това което искаш да бъдеш.

.Колкото повече се държиш така, като тази личност,толкова повече ще бъдеш точно който си.Автентичността е изключително важна,когато имаш работа с ПВ/ЕВ(психични/енергийни вампири),защото те се хранят с нашата несигурност.

2.Развиване на Автономия-казано по друг начин-да изпълниш/осъществиш своите нужди по здравословен начин или да развиеш вид отношение с другите хора,които са симбиотични вместо паразитни.Отношение на зависимо сътрудничество са месото на ПВ.Единственият начин за предпазване на себе си от този вид отношения е да станем СИЛНИ В и от Себе си,да знаем,че сме способни.

3.Да се научим как да се подхранваме,как да обичаме себе си,как ‚''да си наливаме собствената чаша''...за двамата- ПВ и жертавата...това не е нещо в което те са много добри.. Но колкото повече се практикува изкуството да правиш каквото ти се иска,да обичаш себе си...,толкова по- малко се нуждаеш от другите хора да ти пълнят чашата.

4.Отдай се,ангажирай се към твоя живот и към твоето физическо тяло.Това може да изглежда обикновенно,но точно защото си тук в твоя физически живот,не означава ,че си се ангажирал към тоя живот!Само когато ние наистина сме се ангажирали към нашия живот

и сме се ангажирали към другите,тогава ние сме способни да правим необходимите промени,които повече Не съответствуват на вапиризма.

5.Развиване на вярването във себе си.Ти наистина може да вярваш на себе си.Твоята вътрешна система за ръководство никога не може да бъде корумпирана от други личности или нещо.И ако ти не вярваш на някого,,всичко това е всъщност Невярване на Себе си,защото това означава,че мислиш,че не си способен да разграничиш какво е правилно за теб разграничаване, проницателност за някого който е добър за теб от някой който е лош за теб.Също означава,че ти не мислиш,че можеш да направиш това,което те прави да се чувстваш добре,За ПВ,това специално е истина и за жертвата това е истина.

Като жертва това е истина,защото ние не чувстваме какво да се направи за да опазим себе си в безопасност или да се чувстваме доволни.Но ПВ изсмуква от другите,прави неща за да повлия на другите така,че те да могат да се чувстват добре,защото те не се чувстват способни да се чувстват добре от самия себе си!

6.Научи как да виждаш и да приемаш безмислиците,усложненията и сивите области.За тези от нас които са заклещени в ролята на ПВ или жертва,ние имаме много трудно време да видят света както в действителност е,защото се гледа в условията на черно- бяло,свят на злодеи и герои,на злодей и жертва.Виждайки светът по такъв начин..ни кара да се чувстваме като живеещи в един опасен свят..и така увековечава мирогледа,който не ни служи много добре..и това означава ,че ние избираме поляризация от едната или другата страна,вместо да ги уловим заедно.

7.Изучавайки поведението,което ти искаш да получиш от другите-искаш ли да бъдеш погален от другите,искаш ли да бъдеш изслушан?Ако ти видиш каквото и да е поведение,което искаш да получиш,започни да го правиш да го проявяваш същото към другите.Това ще направи ВИБРАЦИОННО СЪОТВЕТСТВИЕ за да получиш точно това поведение от другите към теб.Каквото и да помислиш каквото и да правиш,което ще те сложи в пространството да се чувстваш овластен..дава възможност..и ето момента на Истината: Колкото по- малко мисли на страх имаш,толкова по- малко страх ще чувстваш,и толкова по- високи ще са вибрациите,които ти поддържаш,за да се предотварти да бъдеш въвлечен на другата страна на взаимоотношенията които отрязяват вампиризма.

И това е Истината,ако ние бъдем честни със себе си, ще признаем,че всички ние имаме поне малко вампиризъм отвътре.

Линк към коментар
Share on other sites

БУДНОСТ НА СЪЗНАНИЕТО НА УЧЕНИКА


След изпълнение на Паневритмията се приближихме до Учителя да Го поздравим. Беше един от незабравимите пролетни дни. Плодните дървета бяха нацъфтели и придаваха приказен вид на полянката. Стройните борове се изправяха, обкичени с позлата от слънчеви лъчи. По витошките върхове се белееха още снегове и от тях лъхаше свежест. Стана въпрос за будността на съзнанието.

Има един апаш, с когото не можете да се справите. Имаш едно хубаво чувство, една хубава мисъл, но изчезнат, защото апашът ги е задигнал. Няма кой да те пази. Трябва солидна мисъл, за да си ограден винаги, трябва една отлична философия. Съзнанието трябва да бъде винаги будно и човек да знае в дадения случай дали страданието е негово или чуждо и да знае коя мисъл да приеме и коя да не приеме. Сега трябва да се пазите да не би, когато се повдигнете нагоре, да паднете, да не би да стане реакция. Например, някой вързан бръмбар подхвръкне и падне, подхвръкне и падне и най-сетне се освобождава и си отива. Някой път и вие сте вързани.

В човека има паразити, които искат да го заблудят и след това да го ограбят, а има и Висши същества, които искат да го предпазят от тях и изобщо – помагат му. Човек трябва да направи нещо, за да не се поддава: когато е буден, е добре, но при малко прекъсване на съзнанието паразитите влизат вътре. Когато искат да те оберат, ще те напият, т.е. ще замъглят съзнанието ти и когато изтрезнееш, ще видиш, че нищо нямаш. Не знаем как да запазим това, което имаме. Комарите си забиват хобота и смучат кръв; има и психически комари, които ви обезсърчават, изсмуквайки енергията. Трябва да се освободим от ненужния тормоз на низшите същества. Христос дойде да освободи човечеството от някои същества, на които хората са били пленници. Да, силата е там: съзнателният живот да коригира нещата. Има известни формули, но не смея да ги давам, понеже нямате ритъм и не ги правите със сърце. А и понякога уж стреляте патрони във въздуха, но може да направите пакост. Човек никога не трябва да подпушва Божественото в себе си. Когато го подпушва, той разрушава себе си. Когато човек иска да уреди по човешки начин своите работи, той си създава своето нещастие; с други думи, човек трябва да даде ход на Божественото в себе си и то ще уреди неговите работи. Необходимо е ново възпитание, ново разбиране, нови пътища. Може да турите в стаята си чисти или мътни стъкла; в единия случай няма да пропущат изобилно светлина, но ако турите съвършено кристални стъкла, ще бъде още по-добре. Който много знае и не прилага, много страда. Не от много знание, но от неприлагане страда човек.

Цялото човечество преминава в нова фаза и става един преврат. Хората не могат вече да живеят по старому. Старата черупка се пука и пилето или трябва да се измъти, или трябва да умре – едно от двете. Някой жали за старото, а върху старите клончета се раждат младите и тук страхът е неестествен.

В Елада разказвали, че хората видели в морето една голяма костена жаба и помислили, че това е остров. Забили знаме и се установили, но после костената жаба се размърдала и те избягали. По същия начин в нашия ум изпъква някоя идея и мислим, че е остров и туряме знаме, но после си отиваме. Преведено това значи да не се мамим с илюзии. Когато сте слизали на Земята, сте избрали един план, но като стъпите на нея, намирате си друг някакъв план.

Щом мислиш, чувстваш и постъпваш добре, ти си там, дето трябва да бъдеш; щом не мислиш, не чувстваш и не постъпваш добре, ти не си там, дето трябва да бъдеш. Мисли, чувствай и постъпвай така, както Христа в малък размер. Хората търсят лесния път, а той е мъчен. Под лесен път се разбира обикновен житейски път. Красивият път с големите постижения и успех е Божественият път, който всъщност е истински лесният път. За предпочитане е по-ранното събуждане в духовно отношение, отколкото по-късното. В това отношение в Евангелието имаме прекрасен пример с разумните и неразумните девици.

Като дойде една мисъл на раздвояване, тя е от човешки характер. Един човек се оженил за една баба, която била дегизирана като млада мома. После бабата си показала истинското лице, което момъкът е трябвало да провери отначало. Също така и вие имате много свои идеи, които трябва да проверите какви са всъщност.

Хората не бива да бъдат свинопасци. Злоба, омраза, нечисти мисли, желания и чувства и пр. са свинете, които човек пасе, и той трябва да ги напусне и да отиде при баща си. Няма какво да стоиш при тях и да слушаш грухтенето им, върви си по своята работа; не ги пъди, а ги напусни, защото ако ги изгониш, те пак ще се върнат. Човек трябва да освобождава ума си от някои ненужни мисли, желания и постъпки. Трябва да се научи всяка вечер да се разтоварва от ненужния багаж и да задържи най-ценното, което може да приложи в дадения случай. Човек трябва да потърси пътища, за да се освободи от чуждите мисли в себе си, които го отклоняват.

Както има пет степени хора – обикновени, талантливи, гениални, светии и Учители, също така има и пет категории мисли, чувства и постъпки. Например ти сега можеш да имаш една обикновена мисъл, друг път можеш да имаш талантлива или гениална мисъл и пр. Трябва да различаваме мислите. Когато ви дойде една хубава мисъл, не я отхвърляйте както петел подминава диаманта. Във всеки момент трябва да знаете къде е Божественото. Трябва да излезем от този свят на колебание и на страдание и да дойдем в свят на хармония, където всичко е Радост и Веселие.

Има чувствания, които са животински, а има и такива, които съдържат разумност – те са Божествени и не бива да се смесват едни с други. Когато казваме, че човек чувства, а не мисли, подразбираме едно животинско състояние. Какви ще бъдат последствията от това? Във физическия свят, когато се пързаляш надолу, няма за какво да се заловиш и продължаваш спускането през глава. Това е за света, но за ученика не е така; той трябва да е надраснал това пързаляне надолу, защото работи съзнателно. Докато се осъзнае, човек се намира в едно хаотично състояние. В мисълта могат да се съберат много непотребни, излишни неща и човек трябва да се освободи от тях. Прахта в стаята влиза неканена. Човек трябва да познае, кое в неговото съзнание е прах и да се освободи от нея. Ако имаш Светлина и Топлина, ненапредналият дух се пази от теб като от чума – не може да се доближи, но все гледа да прекъсне Светлината и Топлината в теб.

Противоречията в живота са предмети за тълкувание. Каквото и да се случи, онзи, който може да разгадава, няма какво да се смущава. Когато човек действа без Божествена светлина, тогава се ражда злото, тогава идат катастрофите. Например човек се разгневи на някого и иска да го бие, без да разсъждава за последствията.

Една сестра попита: „Как да се вардим от лошите мисли?“

Мисли за доброто! Повдигни се пет пръста нагоре. Не влизай в долното течение; щом краката ти се допрат до него, ще влезеш под влиянието му. Някой път в теб проблясва нещо вътрешно изведнъж, а някой път – медлено . Свещта блесва отведнъж, а Слънцето изгрява медлено. Бързите неща са човешки, а Божествените методи са медлени.

Когато влизаш където и да е, ограждай се, прави мислено светли кръгове около себе си и дълбоко дишане; чак след това влез, защото всички лоши влияния се премахват и така всичко се урежда. Цяло изкуство е да знае човек как да използва благоприятните условия, които му се дават в момента. Ученикът всякога трябва да помни, че е ученик; никога не трябва да забравя – в каквото и среда да работи и да се намира.

Когато Бог ти проговори и ти каже да направиш нещо, вторият глас ти казва чрез теб самия, че няма време, че не си струва да бъдеш толкова добър, че нямаш средства и сили, че не бива толкова да постиш и да се молиш. Вторият глас е гласът на изкусителя. Странични втичания могат да стават в човека, но той трябва да ги отстрани.

Веднъж поставили окото на един човек върху едното блюдо на везните, а върху другото турили злато, но блюдото с окото не се повдигало. Натрупали много злато и пак не се помръдвало. Най-сетне прибавили малко пръст и то се вдигнало. Човек не бива да желае много неща; ако желае много неща, очите отслабват.

Вие имате връзка с Христа. Вървете по този Път и връзката сама ще се усилва. Вие всички живеете в живота на миналото; казвате, че сте се помолили преди десет години и Бог ви е послушал, обаче днешният ден е важен. Всеки ден носи несметни богатства. А вие, като мислите за миналото, изгубвате настоящето. Сега трябва да турите основа; вътрешният ви живот е важен – там да бъдете изправни. Вътрешният човек е от Бога. Когато направиш нещо и не го харесваш, то е от тъмните духове; ако направиш нещо и го харесаш, то е от Бога. Божественото все нашепва на човека отвътре. Когато човек забрави пътя, нали разпитва окръжаващите за него? Също така и човек трябва да пита сегиз-тогиз Невидимия свят, трябва да почака и да не бърза с решаването на въпроса. Вслушвай се в новите идеи, които ти се нашепват отвътре.

Днес Божествените мисли и мислите на тъмните духове са оплетени навсякъде, затова не трябва да мисли човек, че ще се избави без будността на съзнанието си. Тъмният дух казва на Бога: „Те изглеждат много добри, пеят много добре, но не са такива, каквито се представят. Чакай, аз ще им дам една игра, за да ги пресея.“ Така че тъмният дух иска да ви пресее. Малките грехове приличат на кръчмарска чаша – чукаш се в кръчмата и всичко това, което Бог е вложил в теб, изчезва; значи така се постига целта на онези, които искат да те оберат. Още при първата визитация на тъмния дух трябва да го познаеш и да вземеш мерки. Твоят Ангел-ръководител може да ти говори чрез някой човек и затова трябва да слушаш какво говорят добрите хора.

Някой ще те пита как ще живееш в бъдеще. Аз за бъдещето не мисля, мисля за днешния ден и вярвам, че следващият ще бъде по-добър, а третият ден ще бъде още по-добър. Който пита какво ще стане с него, не разбира живота. Животът от единия до другия край е Божествена красота.

Един Учител препоръчал на двама свои ученици следното: на първия – когото срещне да му казва, че във всичко ще сполучи, а на другия – когото срещне, да му казва, че в нищо няма да сполучи. Когато се върнал, вторият разправял, че много пъти бил бит. Трябва да казваме на хората: „Ще се оправи тази работа!“ Сегашните хора навсякъде се колебаят – и светските, и духовните. Не могат да различат Божественото в себе си, поддават се и някой път човешкото взема надмощие. Понякога ние даваме ум на душата – обажда ни се тя, а пък ние все питаме дали другояче може.

Ние постоянно държим в съзнанието си тези, които са ни направили пакост, и с това спъваме своето повдигане. Щом дойде животинското в човека, братство и сестринство – всичко възвишено в човека изчезва. От низшите духове, които дохождат, човек може да се освободи. Как? – Не трябва да допуска техните слабости. Има ли ги, привлича всички неприятели. Със старото човек трябва да се прости, което е ценно да избере, а което не е – да се освободи от него.

Когато се изхарчи нервната енергия, идват всички болести. Като нямаш нервна енергия, ти си фалирал търговец, който няма никакъв капитал. Да няма изтичане на нервна енергия. Ако си кажеш: „Я го разбера, я не“ или „То моята се е свършила“, по този начин твоята нервна енергия изтича. Винаги човек трябва да има напрежение – да е напрегнат; тогава енергията идва и разумно се изразходва. Тепърва трябва да се самовъзпитаваш. Човек е странник на Земята – все ще го повикат един ден, но кога и как не знае. Ще го повикат, когато не очаква, затова трябва да е готов. Когато си омърлушен, отпаднал духом, когато се чувстваш в лошо състояние на духа, това значи, че преживяваш за един час или за един ден цял един недобър минал живот. А когато се чувстваш бодър, радостен, весел, тогава изживяваш цял един хубав минал живот.

Насреща ти иде един човек; не мисли дали той ще се отбие, но отдалеч още помисли как да му сториш място. Така спестяваш време и достойнство. Мислиш ли така, и в отсрещния ще се зароди желание да се отбие.

Имаш вериги, а си жаден; наблизо има вода, но не можеш да отидеш, вързани са ти краката. Обаче ключът на веригите се оказва в джоба ти – отвори веригите, остави ги, иди на чешмата и пий вода.

Като минавате през царството на тъмните духове, минете оцапани и когато го прекосите, омийте се. Един мъдрец прекарвал красива царска дъщеря през една страна, дето искали да я убият, но тя била оцапана и със скъсани дрехи, за да не я познаят.

Когато човек работи в която и да е област и влага лични чувства, кръвта отива към центъра на личните чувства, а не към предните и горните мозъчни центрове, които имат нужда от кръв. Тогава човек не може да напредва нито умствено, нито сърдечно, нито музикално и пр. Когато човек има висок стремеж, кръвта отива в предните и горните части на мозъка и развива неговите висши центрове. Обаче престане ли да работи в областта на високите стремежи, кръвта отива отзад и тогава човек слиза до животински чувства – сърдене, каране, отмъщение, гняв. Тогава трябва да дойде някое Същество от Невидимия свят, за да го ръководи, защото инак ще си докара някое страдание. Животът е най-хубавата музика. Мъчно се живее, защото не знаем как да живеем.

http://petardanov.com/index.php/topic/210-5-14-будност-на-съзнанието-на-ученика/#gsc.tab=0

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...