Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Търся специалист.


Recommended Posts

Здравейте,

Аз съм на 21 години, от София. Имам желание да посещавам психолог или психотерапевт, с който да успеем да преборим някои мои проблеми. Казвам да успеем, тъй като "и сам воина е воин" не важи в моя случай. 

Накратко ще разкажа проблемите, които осъзнавам, че имам, за да може да ме насочите към конкретен човек, който би могъл да ми помогне с тях. Имайте предвид, че мозъка и душата ми са толкова объркани, че ще изникнат множество проблеми в процеса, най-вероятно, които не осъзнавам. Аз искам да съм наясно със себе си, за да спра да наранявам близките си. 

Имам голям проблем с изричането на лъжи - лъжа честно и много, осъзнавам последиците от изречената лъжа, но въпреки това продължавам да лъжа и да наранявам хора, които обичам. Проблем също ми е това, че не оценявам себе си достатъчно, държа се като враг, с хората, които обичам, а с тези, за които ми е все едно - се държа отлично. Съответно, отблъсквайки всички близки около мен, често се чувствам самотно, депресирано и т.н., което води до едни не хубави мисли. Също така, имам проблем с говоренето, не мога да общувам пълноценно с хората, което ми пречи на работата, социалните ми контакти, връзката ми с хората и т.н. 

Много често си мисля и дори си повтарям, че съм за лудница и съответно съм за психиатър, а не психолог. Проблема е, че не искам да пия хапчета, чрез които да "затъпя" проблема още повече и да го задълбоча. Искам да осъзная какво се случва, от къде идват тези проблеми и да се справя с тях в дългосрочен план. Искам да намеря пътя към по-доброто ми аз, без медикаменти. 

Ще се радвам, ако ми дадете насоки и съвети за специалист, който може да ми помогне. Ще се радвам още повече, ако споделите експертното си мнение относно това, което е описано от мен, за да знам до колко е сериозно, според вас. 

Линк към коментар
Share on other sites

преди 22 часа, anonimen1 каза:

Проблем също ми е това, че не оценявам себе си достатъчно

Здравей,

то това е главния проблем в случая. Възрастта ти обаче е чудеста за успешни промени в тази насока - ти тепърва влизаш в света на "големите" и пораствайки, ще оставиш лъжата като един чаровен прийом от комуникацията в света на "малките".

За терапевт? - въпроса е личен - лично за теб. Тук пишем 7-8 специалисти - прочети ни, опитай да разбереш кой резонира най-добре с теб, при кого "войната" ще я усетиш като мирен преход към една по-висша версия на себе си.

Успехи!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...