Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мистерия с котка


Recommended Posts

Възможно ли е котките наистина да поемат отрицателните енергии на хората? Незнам от къде да започна.:unsure: Живях дълги години с един прекрасен ангорски котарак. Миналата седмица на Еньов ден имах рожден ден. По случайност близък е минал през нас докъто ме е нямало и забравил балкона отворен. Той никога не е скачал чак до там, но се случи така че точно като се прибрах вкъщи и докъто се молех за пречистване той скочи от 7 етаж, . Преди това същия ден се прибрах от разходка от Родопите и след като го видях в къщи помислих че всичко е както съм го оставила, не подозирах че прозореца е отворен. 

На разходката имаше една неприятна досадна жена която ме натовари психически и всякак. Тя не спря да тормози хората с теми за диети и прочие, та исках да се пречистя от нея по-скоро. Но не исках това да коства живота на мойто коте. Възможно ли е котките да обират наистина отрицателни енергии? Възможно ли е да ме е презаредила отрицателно въпросната дама?

Редактирано от Гарванче
Линк към коментар
Share on other sites

Всичко е възможно, а най-възможно е онова, в което вярваме. 

Няма да ти помогне това, да обвиниш или направиш друг отговорен - случилото се е случило. Изпитваш болка и тъга, липсва ти обичано същество - изживей болката си, естествена е. 

Линк към коментар
Share on other sites

не съм обвинила никого - разбира се - просто според мен с котето си отиде нещо лошо. Знам че те виждат невидими неща и енергии които ние не. Както си седеше до мен изведнъж тръгна да гони нещо невидимо за мен. 

Линк към коментар
Share on other sites

Нагаждаш нещата според както ти се иска да бъде и да вярваш, че е така. Не може да бъде проследено нито емпирично, нито вътрешно можеш да си тотално сигурна за това поемане на негативното. Принципно котките поемат, но не умират от това, а дори се зареждат. Кучетата се жертват, обирайки нещица от стопанина си. А за твоето прекрасно и мило коте - скочило/ паднало е, защото терасата е била необезопасена и е било оставено само на такава тераса. Просто е било въпрос на време и се е случило сега. Другия път, когато си вземеш коте, добра идея е да сложиш мрежа на терасата, на която го пускаш и дори тогава, да си около него. А когато не си в дома, терасата да е затворена, а само прозорец за проветряване да е отворен, отново с мрежа. За прзореца, най-обикновен комарник върши работа. За терасата: купува се от бриколаж или баухаус и т.н. мрежа, "свински опашки" и пластмасови разтегателни пръчки за баня, от тези, на които принципно се слага найлоновото перде за ваната/ душа. Та,тези пластмасови пръчки се слагат вертикално на терасата, опират се от парапета до горната тераса и на тях се слага мрежата и се закрепя със свинските опашки. Не е дебела мрежа някаква - по-скоро е символична, но служи като психическа бариера за котето. Научава се, че има преграда и не я престъпва. Въпреки това, когато е пуснато на терасата, е добре да си наоколо. Така магичното пожелателно мислене става излишно, поемаш здрава отговорност, вместо да къдриш нагласени хипотези с изнесена във външни фактори отговорност. Съответно котето живее с теб поне 15 години - при редовни обезпаразитявания, нужните инжекции, прегледи при вет. Поне 15 години, че и повече, е част от теб, от емоцията, енергията, сърдечността ти. Сега просто си го гледала безотговорно по отношение на безопасността.,,

Линк към коментар
Share on other sites

Спомням си, че преди много време сънувах как една котка се мъчи, умира. На следващия ден излязох на двора и у съседите видях умряла котка. Дали съм я чул или почувствал - по склонен съм към второто да вярвам.

Редактирано от Прогрессор
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...