Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Когато си мислиш, че не те гледам


Recommended Posts

Децата наблюдават и правят това, което ние правим.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз видях, че закачи първата ми картина на хладилника и веднага поисках да нарисувам друга.

Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как нахрани изгубено коте и научих, че трябва да съм мил с животните.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз чух, как каза една молитва и вече знаех, че някъде има Бог, с когото винаги мога да говоря и се научих да вярвам в Господ.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз видях как приготви храна и я занесе на приятел, който беше болен и научих, че ние всички трябва да помагаме, грижейки се един за друг.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз видях как отдели от времето и парите си, за да помогнеш на хора, които нямат нищо и научих, че тези, които имат , трябва да дават на тези, които нямат.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз видях как се справяш с отговорностите си, дори когато не се чувстваш добре и научих, че би трябвало да съм отговорен, когато порасна.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз видях сълзите в очите ти и научих, че понякога биваш наранен, но няма нищо страшно в това да поплачеш дори.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз видях как се безпокоиш и исках да бъда всичко онова, което бих могъл да съм.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз научих най-много от уроците на живота, които трябва да знам, за да бъда един добър и творчески човек, когато порасна.

Когато си мислеше, че не те гледам, аз те погледнах, за да ти кажа "Благодаря!" за всички онези неща, които научих, докато си мислеше, че не те гледам.

Всеки от нас, родител, дядо и баба, роднина или приятел оказва влияние в живота на едно дете.

-----

Майка ми донесе това послание, напечатано на лист. Една жена и го била дала. Не пише кой е автора. Реших да го споделя с вас.

...............

Личният пример!

Редактирано от wonderful
Линк към коментар
Share on other sites

:):v::thumbsup2: благодаря ти + върна ме назад във времето, когато навремето родителите ми закодираха следната заръка... :D

Когато си мислиш, че не те Гледаме...Гледай да вземеш НЕ най - голямото парче от тортата или НЕ повече от един плод...наведнъж  :1eye: дори много да ти се яде :lol:

хехе...положението беше такова :king: от тортата не вземах най - голямото парче - просто знаех, че то на мен ще се даде :1eye: обаче посягала съм към лешниците и бадемите, ягодите, малините, къпините и смокините :ph34r: когато никой не ме гледа + но заръката тръгна след като тайничко бях "глътнала" повече от нормалното череши ( без дръжките но с костилките) :lol: незаменима опитност е след като са ти казали заръката грижовно и благо...да се изкушиш + да нарушиш + да се изпотиш докато се оглеждаш и трепериш :sleeping: сърцето ми тогава ми беше съвестта + направо щеше да изскочи + когато станах на доста пъти " лудо биещо сърце" взех че проумях :1eye: и спрях да се изкушавам да посягам...не помня колко скоро след това беше, но когато веднъж се удържах с гооолям зор и вътрешна детска борба :king: ме обля такава чудна топлина и светлина :P:angel: че оттогаз даже автоматично някак си сработваше удържането...може би съм искала да преживея отново този непознат ми прилив + научих се да се самонаблюдавам и самоконтрола някак си естествено. Споделям това, защото абсолютно същата неземна грееща топлина усетих + преживях някъде след брой годинки, когато направих едно важно добро :hypocrite: без никой да ме види + на никого не казах + бях вече в седми клас. Наблюдавала съм :rolleyes: отначало неволно + после вече с интерес...поведението на човеци с рангове и възрасти разни, мислещи си че никой не ги гледа + беше ми нещо като игра на скрита камера + весело и поучително е :smarty: още веднъж благодаря за припомнянето.

:feel happy: Любов + Светлина + МИр + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Благодаря ти за това, че си го пуснала тук.

Да така, всичко оказва влияние върху децата, те са като цветята, когато ги посадиш, са толкова крехки и после имат значение и тъмнината и светлината върху развитието им, и водата и грижата и въздуха дори. За това трябва да знаем, че когато ние не гледаме, нас ни гледат, гледат ни и не само децата. :3d_029:

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ти wonderful!

Чела съм го в един хомеопатичен вестник, но и там няма автор. Но е страхотно :thumbsup2:

Ето и нещичко от мен:

Искам да ме обичаш такъв, какъвто съм!

Не ми казвай "трябва!" да правиш това, за да те обичам. Не ми налагай твоите правила. Чуй ме какво ти казвам с поведението си.

Не ми се сърди, когато си уморен и сърдит, а аз съм щастлив, смея се, играя и правя бели - та аз се уча, радвам се на живота - можем да поговорим и аз ще разбера.

Винаги ще давам повече, но не защото "така трябва!", " така е прието!", а защото те обичам. Та не разбираш ли, че аз те познавам по-добре от теб самия? И въпреки това те обичам!

Остави ме да проявявам любовта си и ме разбирай. Ако нещо не ти харесва, промени нещо в себе си, не търси вината само в мен....

От едно дете :thumbsup2:

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...