Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-27.8.-2.8.2018г


Recommended Posts

Мисъл за деня-27.8.2018г

Днес е понеделник – ден на луната. Затова, мислете върху среброто. ...Среброто чисти, както луната, а златото се счита като емблема на живота. Чрез него животът дохожда. В този смисъл, златото и среброто идат като помощници в живота на хората, а не като идоли, като кумири, на които да се уповава. Благодарете на златото и на среброто за онова, което носят в себе си и което възприемате от тях.

Опитано е

about-image.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

 Мисъл за деня-28.8.2018г

...Когато се намираш пред великото, стани прав. Когато се намираш пред малкото, отдай му своето внимание. Това значи последователност в постъпките на човека. Пред великото, като пред благо на своя живот, всякога ставай прав. В това отношение слънцето е благо за човека – велик извор на благословения. На малките неща човек трябва да обръща внимание, защото от тях може да се учи.

Ценности и възможности

136ddeb9edfdf4ef07ab48629c34ec22--dew-drops-rain-drops.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-29.8.2018г

Съветвам ви още днес да отидете при извора на живота. Как ще познаете, че сте при извора? Ако мислите, чувствата и постъпките ви са прави, вие сте при извора. Не сте ли добре разположени, вие сте далеч от извора. Всяко отклоняване от правите мисли, чувства и действия, отдалечава човека от извора. Правите мисли, чувства и постъпки са завършени картини.

Ценности и възможности

1180x557241.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-30.8.2018г

Кои неща считаме ценни? Всяко нещо, което Бог е създал, представя известна ценност. Ценностите, които виждаме в разумната природа, са представяли и представят велики блага за нас, както в миналото, така и днес. Такова нещо ще представят те и в далечното бъдеще. Ако можете да се ползвате правилно от тия блага, те ще носят щастие за вас. Не можете ли правилно да ги използвате, те ще ви създадат ред нещастия.

Ценности и възможности

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-31.8.2018г

Ако растенията изчезнат, земята ще се превърне в суха и безжизнена пустиня. Корените на растенията и на дърветата играят роля на помпи за извличане на вода от дълбочината на земята. Когато водата потъне дълбоко в земята, корените на дърветата, със своята магическа сила, я извличат на повърхността на земята. Поради това, че секат горите, почти в цяла Европа се забелязва намаляване на водата. ...Ако и в бъдеще продължават да ги секат, много от сегашните извори ще изчезнат. За да не става това, на мястото на изсечените гори трябва да посаждат нови.

Личност и душа

capture_11.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-1.9.2018г

Съвременните педагози търсят специфични морални правила за възпитание на детето. Първото условие за възпитанието на детето е любовта. Искаш ли да възпитаваш детето, ти трябва да го обичаш — нищо повече. ...Поставете любовта като връзка между човешката душа и нейния възпитател и не се страхувайте.

Новото възпитание

sochinenie-moj-lyubimij-uchitel-dlya-shkolnikov_3.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-2.9.2017г

Новият път на педагогиката е създаването на новия тип човек, – човекът на новата раса, която иде!

Методите си новата педагогика трябва да извлече из методите на разумната природа.

Из нашия живот. Из една беседа на Учителя пред учители и възпитатели

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...