Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Миома - алтернативни методи за лечение


Recommended Posts

Здравейте, имам миома и наскоро прочетох в един от форумите че можело да се лекува и с гладолечение, ако някой знае нещо по въпроса моля нека да го сподели с мене, искам да кажа също така че имам и ниско желязо в кръвта(анемия).Ще съм много благодарна на всички, които ми помогнат със съвет

Линк към коментар
Share on other sites

За гладолечението нищо не мога да кажа, но ако са ти изследвали само хемоглобина и са ти казали, че желязото ти е ниско, искай изследване на самото желязо...честичко пропускат да го направят и като видят нисък хемоглобин, заключават и ниско желязо, което често няма общо :thumbsup:

ПП: Моля, пиши на кирилица :)

Редактирано от Иви
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей! Пиша с ясното уточнение, че мнението ми може да не е най-обективното , но може да ти бъде полезно. Преди две години откриха на майка ми миома. Миома или изобщо болести по половите органи при жената се появяват тогава когато е накърнена женската същност. В продължение на няколко месеца майка ми пи билката турта и когато отиде на лекар се оказа че миомата е станала много малка. В последствие я накарах да изкара един месец само на жито, защото тя твърдеше, че не може да понесе гладолечение или плодолението на Лидия Ковачева. В момента няма миома. Но трябва да помислиш и за духовните причини да ти се появи миома, има нещо в мислите ни, в чувствата ни, което провокира болестите. Има една книжка на Луиз Хей - "Излекувай живота си" Там е описано за голяма част от болестите от какви чувства и емоции се провокират.

Линк към коментар
Share on other sites

Масово млади жени заболяват и страдат от онкологични заболявания и това няма никаква връзка с психиката. Рязко се покачват особено след Чернобилската ядрена авария и естествено се предават генетично. Има подобно изследване, но то не се огласява, поради ред причини. И не е случаен и фактът, че се раждат и толкова увредени деца с изключително редки генетични заболявания. Гладът няма да те спаси, а компетентна лекарска намеса и актуално лечение. Нека да имаме повече вяра в лекарите.

Линк към коментар
Share on other sites

Всички болести, не само миомата имат психологически, мисловен и т.н. вървейки нагоре по фините тела аспект.

Да приемем, че болестта се зародила първо в емоционален план - тогава на физическото тяло все още нищо му няма и обикновените лекари с наличната в момента апаратура нищо не могат да установят. Обаче някои ясновиждащи хора като Ванга например виждат болестта още в този момент. Постепенно човек изтласква психическата болка в по-долното тяло (за да му олекне малко) и тогава болестта слиза в етерното тяло. Тогава определен период от време (може седмица, може година), човек често се чувства отпаднал с ниска енергетрика, без видима причина. След това съзнанието на човека изтласква болежката в последното - физическото - тяло и чак тогава вече лекарите установяват конкретния проблем, на което му казваме болест.

Точно за това, когато човек се лекува, трябва да вземе комплексни мерки - и за физическото тяло, и за етерното, и за астралното(емоционалното), и за менталното (мисленето)...

Не ме разбирайте погрешно, не отричам съвременното класическо лечение. То е дори наложително, ако нещата са в много напреднала фаза и трябва да се предприеме спешна операция или когато има счупвания и др. Но всички вие сигурно имате познати и близки, които ако в мислите и в чувствата си са се предали, отписали са се, то дори перфектно извършена операция от лекарите не може да им помогне. Както казват: операцията беше успешна, но пациента умря.

Така че моята препоръка е - да се действа комплексно.

1. На физически план -билки, лекарства,операция...каквото е необходимо в конкретния случай.

2. На етерно ниво - гимнастика, масажи, разходки сред природата, посещение на енергийно заредени места, лечебен глад, тонизиращи сокове и чайове

3. На астрално ниво - прошка, вяра, любов, смях, търсене компанията на ведри и весели хора

4. На ментално ниво - изработване на положителен начин на мислене чрез утвърждения, автотренинг, медитация, молитва

Наистина от миома боледуват жени с преживявания от типа "Той ме нарани много", а те за съжаление не са никак малко на брой.

Линк към коментар
Share on other sites

Миомата е хормонално активно заболяване- т.е. образувание, и се среща най-често при жени в репродуктивна възраст. Анемията- ако менструацията е по-обилна, анемията е обяснима. Анемия, ако е желязодефицитна, най-често се свързва не с недостиг на желязо, а с хронична кръвозагуба отнякъде. При жените това е най-често менструацията, има и редица други причини- хемороиди, кървене от гастроинтестиналния тракт и т.н. Така че, всяка анемия, свързана с кръвозагуба- остра или хронична, се свързва с неправилна насока на емоциите и чувствата. Не помня коя лекция или беседа от Беинса Дуно беше, но в нея Учителят дава примера с двете жени- едната с хронична кръвозагуба, а другата- с проблеми в гръбнака...

По мои лични наблюдения, анемията следствие от кръвозагуба е резултат от хроничен енергиен недостиг, а в случай с миома- нямаме недостиг, а неправилно преразпрадалание. Всяко образувание- доброкачествено или злокачествено е породено от излишък, натрупване на енергия, а по отношение на миомата конкретно, има и хормонално обусловена "подкрепа" на тази позиция- натрупване.

Повечето миоми в климакса на жената претърпяват обратно развитие, не съм гинеколог, и нямам съвсем спнециализирани знания, но от целия ми опит като хирург, и изобщо- опита ми в живота, ми дава основание да твърдя, че е удачно не гладолечение- то няма да има ефект.

Надбъбреците продуцират основните хормони, които въздействат върху по-ниско стоящите хормонално активни о ргани- яйчниците. Надбъбрека от езотерична гледна точкасе свързва с обмена на енергия между втората и третата чакра, но не само това- цялата "ендокринна ос" преминава като регулрация и през този път- правата и обратната връзка, както и връзката с вегетативмната и централната нервна система. Със сигурност мога а твърдя, че в случай на миома има и симпатиков дисбаланс. Затова е уместно лечение с цветове и аромати, също и с кристали, и слънчеви лъчи.

Виолетовите лъчи, цветове и аромати, и особено пурпурния цвят, действат както бактерицидната лампа- унищожават вредни микробли, разрушават неща, които нормално не трябва да ги има- т.е. имат трансфоормиращо действие. Зеления цвят е най-удачен по отношение на стимулиране на хемопоезата.

Кристарлите имат специфично въздействие, и човек лично трябва да се запознае с тяхното действие, за да избере подходящите за него. Освен това, кристалите се "програмират", зареждат се енергийно, за да изпрълнят някаква определена задача.

Цветята са добре балансирано средство между аромат, цвят, и слънчеви лъчи.

Принципите на лечение изискват понякога да сезапочне лечение много далече от основния проблем..например от областта на хипофизната жлеза, при проблем ниско долу, в областта на репродуктивните органи...

Освен това, добре е да се изучи явлението "енергиен вампиризъм", защото състоянието е следствие на проява на това явление, така че Надя Георгиева, търсете причините, те са най-вече в емоционалните и менталните "модели", които човек си създава, и допуска да му "инфектират" "биополето"- а то е като харддиск- то е хранилище на паметта, и всеки път когато съзнанието подобно на разчитащо устройство попадне на тези негативни емоционално-ментални модели, ги разчита и те си действат..-.

Проявите са на много нива, като органичното ниво- физическия план на нещата е практически най-прясното проявление на тези модели- най-късно се засяга физическия свят, твърдата материя, поради нейната относителна инертност, диференциранвост, трудно поддаване на промяна.

Не мога да Ви поднеса "изцелителна рецепта", но мога да Ви дам една насока, в която да обърнете съзнанието си, и да използвате принципите на лечение, вложени в ксристали, цветове, аромати, но те са основно за това, да ви "отворят очите" и да можете да разпознаете и отстраните тези отрицателни емоционални и ментални модели, коитно се проявяват във Вас като личност- независимо дали са провокирани от друг човек или други хора, обстановка, ситуация и т.н. Когато човек осъзнава себе си, и знае как и здащо се проявяват тези негови "болестотворни" модели- на първо място, и най-вече в общуването, отношенията и почти минимално спрямо неща като хранене и т.н. Не е важно в повечето случаи какво точно се яде, а как- с какъв "емоционален апетит", с каква "ментална култура"...

Най-важната храна за човека е енергията, а енергията се обмченя на първо място като емоция- е моция...самата дума в латинския представя точно това Е- като енергия, и моцио- движение.

Когато човек прекъсне връзката си с естествените източници на Енергия, тогава се принуждава да "краде" енергия от другите хора; или да стане жертва на някой, който е загубил тази връзка.

Новообразуванията като цяло- доброкачествени, злокачествени, са свързани с явлението "енергиен вампиризъм"- не познавам случай, в който да не съм "региситрирал" това явление. Като повечето доброкачествени новообразувания са опити за компренсация от страна на "жертвата", а зблокачествените- крайна форма на вампиризъм- т.е. от страна на самия активено изтеглящ енергията човек от другите.

И оперативното лечение има своите показания. Хирургичната интервенция, когато се приема от човека осъзнато и с разбиране, когато приемайки оперативния начин на лечение, човек осъзнае, че е нужно да промени начина си на живот, а това включва всичко- мисли, чувства, емоции, желания, намерения, действия....тогава оператимвното лечение е успешно. Ефектите от оперативно лечение не са само физически, оперативтното лечение има "лечебен" ефект и на етерно, и астрално ниво (колкото е останало от него в наши дни).

Така че, като си напарвите един сбор- възраст, бременности и раждания, като си анализирате менструалния цикъл, начина на хранене, емоционалния живот- включително и сексуалния, отношенията с хората- от семейното "ядро" та чак до периферията, в която се намират "непознатите"- като мен например, професията, проблемите и отношенията в различните "групи" в които пребивавате- семейна, колектив, "компания", "роднинска", и т.н., мненията на лекарите които са Ви прегледали, или изобщо- всичките съвети които сте получили по повод на проблема Ви, информацията която сама сте потърсили (записвайте си нещата в нещо като дневник, за да може като се разходите из "себ еси" да не забравите после, а да може да погледнете записките, но пишете възмогно най-свободно, без да се стремите да се цензурирате- това което усещате, когато например дойде ред да запишете и мненето даено от мен- запишете го с тези емоции, с които го приемате- както самото мнение, така и това, което емоционално, или като мисъл Ви дойде и за човека, който е изразил това мнение- всичко ще Ви бъде изключително полезно)...и започнете от някъде- Откъде? От периферията най-често...към центъра. От всички най-далечни и отнесени неща, отнай-слабо познаните хора и отношения и така се придвижвайте към центъра. Опитайте лечебните средства по този начин- да работите върху емоциите и чувствата си, да ползвате и "извличате" цветове, аромати, да използвате силата на слънчевите лъчи, на водата и земята, да дишате правилно и колкото е възможно по-пълноценно, кристалите и прочие неща...като първо наблюдавайте ефектите в периферията- какво ще промени аромат,цвят, дишане...отношението Ви към мнение като моето, и естествено- към мен като човек, който го е изразил, и "стеснявайте" кръга...

Наи знаете как можем да помогнем на загубено куче да намери дома на стопаните си. Започва едно въртене в кръг, със стесняване, и така, докато кучето си намери къщата..Кучето е интуитивността на човека- за да познаете себ еси, и да вкарате интуицията в съзнанието си (да си намери стопанина тоест), е нужно да приложите този метод, същевременно опитвайки се да възстановите халмонията между Вас и цялата Всеена..е, като начало между Вас и "здравето", което да речем е "модел" на пълноценния "човек"- създайте си идеал за това здраве- всички ние боледуваме само заради това, че искаме да боледуваме, това е нашето желание....макар и да твърдим, че искаме да сме здрави.

Приятен ден от мен. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Надя, знаеш, че мякои медици предполагат зависимост на миомата от естрогена. Но още си твърде млада, за да се надяваш на естественото му ограничаване.

Все пак, като доброкачествен тумор би могла да се повлияе от добър режим на гладуване, но не мога явно да ти го препоръчам.

Продължавайки да расте се препоръчва оперативното отстраняване на миомата, но мисля, че в някои случаи се налага отстраняване на матка, че понякога и яйчници. Все пак трябва постояно да се наблюдава, около 1 на 100 миоми прерастват в злокачествено образувание.

Е, хвърли поглед на следното, което за съжаление е твърде бедно откъм полезност: http://www.homeopathybg.org/Patients/Gynecologie.html

Алтернативните методи за манипулация са свързани с ограничаване на количеството естроген в организма, което е трудно приемливо за жени в репродуктивна възраст.

Виж и това: http://www.fibroid101.com/ , може повече да помогне.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей и от мен. Наистина по-добре е да опиташ алтернативни методи от гореизброените и ако няма ефект тогава пристъпвай към хирургична намеса.

Лечението на всички нива наистина помага, повярвай и ще се получи :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Определено трябва да се опита друго преди хирургията, макар че в интерес на истината жените много различно се повлияват. Има случаи на големи миоми, които се стапят, както и на малки, които продължават да растат. Даже ми е хрумвало, че може да има два или три вида миоми, макар че в медицината не ми е известно да има теории и изследвания в това направление...

Във всички случаи повлияването е бавно, например билколечение за 6-12 месеца, в съчетание със съотв. диета може и по-бързо да даде ефект, но едва ли преди 3-я месец. Важно е също да се види състоянието на жлезите и черния дроб.

Линк към коментар
Share on other sites

Blagodarq na vsi4ki,za mneniqta i savetite.Izvinqvaite 4e pi6a na latinica ,no jiveq v 4ujbina i klaviaturata ne e prigodena za kirilica.Do sega ne se bqh zamislqla za vliqnieto na duhovnoto sastoqnie na 4ovek.Istina e 4e prez izminalata godina bqh dosta napregnata,problemi ot semeen harakter.Rabotq na dve mesta i 4estno kazano na ednoto sam pod naprejenie prez cqloto vreme.Tova razbira se okazva vliqnie varhu vrazkata mi.Az samata use6tam 4e sam mnogo iznervena,i nali znaete 4e si go izkarvame na nai-blijniq .Kolkoto do miomata tuk(Ispaniq) doktorite kazaha 4e e o6te rano za operacia,4e ako zabremeneq nqma da pre4i na zarodi6a za6toto e ot van6nata strana na matkata.Opitvame da zabremeneq no za sajalenie nqma rezultat(pone za sega)O6te vednaj BLAGODARQ na vsi4ki :)

Модераторска бележка: моля пишете на кирилица!

Линк към коментар
Share on other sites

Надя ти сама си забелязала, че си имала проблеми от семеен характер. При моята майка също имаше проблеми от такова естество включително и накърнена женска гордост и т.н. Има една фраза която си повтарям когато се ядосам на някого: Не наказвай себе си заради постъпките на другите. Гневът, презрението, недоволството, ревността и всякакви чувства които не са в хармония със самите нас ни карат да се разболяваме. Например при негодувание, презрение което изпитваш към твой партньор или някой от другия пол се проявява цистит. Много жени страдат от цистит без да осъзнават това.

Линк към коментар
Share on other sites

Надя, опитвай, каквото прецениш, но не губи и ценността на времето. Паралелно с методите, които решиш да използваш ,направи необходимите медицински прегледи и изследвания. Анемията в случая се дължи на бързото развитие на миомата, която е голям консуматор на желязото в организма. В АГ-клиниката на и-т Пирогов в София има невероятни специалисти. Те са и невероятно загрижени като Човеци за своите пациенти. Мога да ти говоря много например за д-р Л.Джунков, но по-добре е да кажа, че операциите на миоми са нещо рутинно и жените не бива да се страхуват от последствията.

УСПЕХ!

Линк към коментар
Share on other sites

Някъде бях чела една рецепта за миома с употребата на ленено или конопено семе.....ще се поразровя и ще я пусна тук стига да я окрия :)

спомням си че беше много елемнтарна за изпълнение и я бях давала на една позната...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Здравейте,отново, след почти 2 години!Какво се случи с мен през този период.....известно време пих продуктите на Forever living по съвет на Силвия СД http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showuser=2391 ,около 2 месеца,след това ги спрях защото Забременях!Голяма радост!!!!!!Нямах никакви проблеми по време на бременноста,по време на раждането се наложи цезарово сечение,защото беб4о бързаше да излезе на бял свят,пък мама не беше още готова.....02.01.2008год.Родих момче,кръстихме го Йоан(заради лекарска грешка се наложи да останем малко повечко в болницата)тежеше 3,320кг. и 52см..В края на 6 месец от бременноста миомата беше достигнала размер от 10см..От там нататак не зная,защото докторите не искаха да говорят много за нея,казваха че всичко ще се реши в момента на раждането.Живея в чужбина, имат малко проблеми със здравното обслужване,и вече на два пъти ми отлагат срещата с гинеколога(за сега датата ми е за август)нямам оплаквания,но пък от няколко месеца месечния ми цикъл се промени малко....та съм в очакване,да разбера какво става с миомата,расте или не,самичка ли е или си има компания?!До тогава - Всеки ден трябва да слушаш поне една песен, да погледнеш една хубава картина и ако е възможно, да прочетеш едно мъдро изречение-Гьоте До скоро

Линк към коментар
Share on other sites

Двойни поздравления, Надя!

Първо - за чудото и щастието да бъдеш майка,

второ - за позитивното мислене, което си избрала.

Заедно с майчинството природата ще ти подари здраве и усещането, че си полезна и нужна, а то повдига планини!

Линк към коментар
Share on other sites

От всички най-далечни и отнесени неща, отнай-слабо познаните хора и отношения и така се придвижвайте към центъра. Опитайте лечебните средства по този начин- да работите върху емоциите и чувствата си, да ползвате и "извличате" цветове, аромати, да използвате силата на слънчевите лъчи, на водата и земята, да дишате правилно и колкото е възможно по-пълноценно, кристалите и прочие неща...като първо наблюдавайте ефектите в периферията- какво ще промени аромат,цвят, дишане...отношението Ви към мнение като моето, и естествено- към мен като човек, който го е изразил, и "стеснявайте" кръга...

Наи знаете как можем да помогнем на загубено куче да намери дома на стопаните си. Започва едно въртене в кръг, със стесняване, и така, докато кучето си намери къщата..Кучето е интуитивността на човека- за да познаете себ еси, и да вкарате интуицията в съзнанието си (да си намери стопанина тоест), е нужно да приложите този метод, същевременно опитвайки се да възстановите халмонията между Вас и цялата Всеена..е, като начало между Вас и "здравето", което да речем е "модел" на пълноценния "човек"- създайте си идеал за това здраве- всички ние боледуваме само заради това, че искаме да боледуваме, това е нашето желание....макар и да твърдим, че искаме да сме здрави.

Приятен ден от мен. :)

Благодаря за мнението Кристиян!

Би ли разширил размишленията си за "кръга към себе си"? Аз в момента съм в този кръг и няма нищо общо с миомите, така, че бих искала (ако можеш) да отвориш нова тема и да си говорим за това...

Сърдечни поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,отново, след почти 2 години!Какво се случи с мен през този период.....известно време пих продуктите на Forever living по съвет на Силвия СД http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showuser=2391 ,около 2 месеца,след това ги спрях защото Забременях!Голяма радост!!!!!!Нямах никакви проблеми по време на бременноста,по време на раждането се наложи цезарово сечение,защото беб4о бързаше да излезе на бял свят,пък мама не беше още готова.....02.01.2008год.Родих момче,кръстихме го Йоан....

Да ти е жив и здрав Надя! На мен 3 пъти ми "стопяваха" миоми с хапчета. Не се притеснявай толкова - гледай си детето!

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

За съжаление,така и загубих рецептата,но моя колежка успя да се излекува,като използваше медицинска дъвка,счукваше я и я смесваше с мед. За съжаление не мога да си спомня колко пъти се хапваше от тази смес,но си спомням,че имаше много бърз ефект за около месец.

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

От всички най-далечни и отнесени неща, отнай-слабо познаните хора и отношения и така се придвижвайте към центъра. Опитайте лечебните средства по този начин- да работите върху емоциите и чувствата си, да ползвате и "извличате" цветове, аромати, да използвате силата на слънчевите лъчи, на водата и земята, да дишате правилно и колкото е възможно по-пълноценно, кристалите и прочие неща...като първо наблюдавайте ефектите в периферията- какво ще промени аромат,цвят, дишане...отношението Ви към мнение като моето, и естествено- към мен като човек, който го е изразил, и "стеснявайте" кръга...

Наи знаете как можем да помогнем на загубено куче да намери дома на стопаните си. Започва едно въртене в кръг, със стесняване, и така, докато кучето си намери къщата..Кучето е интуитивността на човека- за да познаете себ еси, и да вкарате интуицията в съзнанието си (да си намери стопанина тоест), е нужно да приложите този метод, същевременно опитвайки се да възстановите халмонията между Вас и цялата Всеена..е, като начало между Вас и "здравето", което да речем е "модел" на пълноценния "човек"- създайте си идеал за това здраве- всички ние боледуваме само заради това, че искаме да боледуваме, това е нашето желание....макар и да твърдим, че искаме да сме здрави.

Приятен ден от мен. :)

Благодаря за мнението Кристиян!

Би ли разширил размишленията си за "кръга към себе си"? Аз в момента съм в този кръг и няма нищо общо с миомите, така, че бих искала (ако можеш) да отвориш нова тема и да си говорим за това...

Сърдечни поздрави!

Привет Тина,

Няма да отварям нова тема, защото, убеден съм, че има теми, зададени като съдържание за развиване, в които естеството на това, което ще напиша като отговор, би се вписало в съответната тема, но нямам време да търся из темите- в края на мнението ще се обърна към модераторския екип на форумите да премести мнението ми там, където бъде преценено, че му е мястото...

Имам усещането, че колкото повече бих писал в тази посока, толкова по-малко разбираемо би било мнението ми дори и за мен самия, но ще взема да опитам, пък каквото се получи :)

Размишленията за кръга всеки сам за себе си може да разширява или стеснява- всеки човек може да бъде представен като окръжност, която има една точка за център (а точката по принцип не заема място- тя е онзи център, който ни свързва с Божественото- но, докато е точка, Божественото не е проявено, то е едно нищо, но въпреки това, тази точка-център е центъра на окръжността- човека като съвкупност от менталност, емоционалност, воля, физическа форма и т.н.

Периферията на окръжността изразява живота ни на физическо ниво, т.е. ние като хора имаме физическа форма, чрез която може да се проявяват и по-фините нива- емоционално, ментално и т.н.- съзнанието което имаме представлява диалектически проявена полярност, обуславяща егоцентричност на неговото съдържание и функция, защото чрез съзнанието ни ние се проявяваме като личности, като индивиди, а това е сила, която е с посока навън, или от гл. точка на окръжността- представлява центробежна сила. Центробежната сила е силата на егоизма- та увлича, завихря, и...ако погледнем едно въртящо се колело, ще видим че в периферията му движението е най-силно проявено, там е зоната на "триене" с всичко що е "външно", там енергията и нестабилността са най-големи...В периферията на окръжностат протичат най-бурните промени, породени от центробежната сила, която аз нарекох егоистична. Защо е егоистична ли? Защото ако центъра- централнята точка, вътрешния ни център е точка, незаемаща пространство и непроявена физически- е вхд/изход към/от Божествения Свят, то посоката от тази централна точка към периферията е обратна спрямо посоката КЪМ Божественото. Отдалечаването от Божествения център се нарича егоизъм, а приближаването (центростремителна сила) и сливането с Божествения Център, се нарича алтруизъм. Ние се раждаме във физическа форма, и ако и да имаме освен физическото, още множество тела, кое от кое по-фино, този център в нас, по рождение представлява само един потенциал- една точка- същата точка можем да направим с молив и да отбележим центъра на една бъдеща окръжност- проявената личност...Колкото по-голям е радиуса на на тази окръжност, толкова една личност е с по-развито его, и толкова по-отдалечен е от своя център. Съзнанието му обхваща само периферията- а там портичат бурни процеси, които наричаме "реален живот"- там движението е най-осезаемо, триенето е голямо, а това води до загряване, деформации...иначе казано-до болка и страдание...Колкото повече искаме, и искаме и икаме да полуим само за себе си, толкова повече тази центробежна сила увеличава "радиуса" на тази окръжност- изразяваща човека преди всимчко като индивидуално съществуващ, а възприемането на индивидуалността е толкова по-отчетливо, колкото съзнанието е по-далече от централната точка, и колкото по-мощна е центробежната сила, чрез която се оформя понятието Аз...

Както се изтърква автомобилната гума, така егоцентричното съзнание проявяващо се в периферията е потърпевшо от "сцеплението" , посредством което полярната диалектична егоистична личност се "реализира", "проявява" в живота- раждаме се, растем, желанията ни се променят и нарастват заедно с нарастването и съзряването ни като физически хора, като съвкупност от емоционалност, менталност и пр. компоненти, една малка част от които попадат в периферната зона, и оформят това егоистично по функция и посока съзнание. Рано или късно, съзнанието от такъв тип ще се опари поради загряване, ще премине през неравни терени, които ще доведат до "протъркване" на "грайферите"- а всичко това в една или друга степен представлява болка и страдание, оставящи следи на всички нива, а изтъркването на грайферите е а мортизация на физическото тяло- тук попадат всички видове болестни промени, болестни състояния и проявени болести...

В живота ни обаче, винаги има и възможност да обърнем "поглед", или по-точно да от правим взор вместо навън, навътре- и тогава има възможност да усетим оста между центъра и периферията- за егоистичното съзнание, усещането на тази ос е предимно еднопосоно- мнозина считащи се за окултисти и езотерици, или пък самоопределили се като вярващи в една или друга религия, използват тази ос за задоволяване на егоистичните си нужди- да, признават наличието на "центъра", но се опитват да "изтеглят" Бог от този център, и да го завлекат в периферията, където има движение, пространство и време- да но Бог в условията на време,пространство и движение не би могъл да бъде неизменим, един и същ- а също така, каквито и напъни да правим, Бог няма начин да се прояви в периферията- в царството на нашето егоистично съзнание, независимо че мнозина такива съзнания посещават църкви, школи, течения, занимават се с едно или друго, отправят молитви и т.н., "развиват се духовно"- резултати обаче няма, и не може да има...защото точката в центъра, представлявайки едно нищо- непроявен Бог, макар и да бъде "потвърдена" от съзнанието в периферията, то това подвърждение никога не представлява права ос- центъра е неподвижен, освен това в този център Бог е тенденция, но проявление няма- така че, тук и сега, съзнанието ни може да потвърди: "Да, вътре в мен има център, една точка, в която Бог може да се прояви"- но само докато си го помислим, за съзнанието в центъра това отнема няколко секунди- някакво време, в което пространството и движението са произвели промени в "реалността", и периферната отправна точка може да си изгради само една представа за централната- при това, това предтавлява една различно деформирана, неритмична, и нехармонична вибрация, породена от периферията, и уж насочена навътре до предполагаемия център, но дали е достигнала до този център- полярното егоистимчно съзнание не знае, а само предполага...Затова дори и 10-на души от една и съща религиозна формация, 10-на души от един и същи философски "клон", или 10-на учени от една и съща област на науката, може да имат сходни, но различни представи за този център- за религиозните това е Бог....но ако хванем например 10-на католици, 10-на протестанти, 10-на православни, и ги накараме да изложат в какво точно вярват и в какво се заключава вярата им, в какво намират връзката си с Божественото- те ще опишат процеси в периферията, подвластни на времето, пространството и движението, и следователно- ще бъдат различни, всеки ще опише Бог по този начин, който е най-угоден на егоистичния му аз- Бог е всичко това, което ми е причинило наслаждение, което ми е угодило на нуждите в периферията, и ме е "наказал" за "греховете", които несъмнено имам естествено...

Но, има една сила, наречена центростремителна, и тя би могла да ни отведе до този център вътре в нас.- Тази сила обаче не е проявена и ние не я познаваме- нарича се алтруизъм. Божественото може да се опише като свойство с понятието алтруизъм- Бог отдава от Себе Си, и посоката е винаги такава- отдаване, проявление излъчване на Светлината, която Той изявява от Своя Център към периферията, наречена Битие...И така- центростремителната сила ние не познаваме...Мнозина пъти сме се опитвали да се убеждаваме в това, че можем да бъдем, и сме в някаква степен алтруисти - по наше желание, и с наши сили и средства, но дали е така всъщност? Едва ли сериозен поглед върху представата ни за алтруизъм би довела до заключение- ами да, алтруистичното го има в мен от време на време, тъкмо напротив- ще покаже, че всичко се върти шеметно в една единствена посока- егоистичната, в която всяко даване е свързана с получаване, и изобщо- в периферията, наречена диалектика, където има пространство, движениние и време,основната характеристика която може да опише диалектиката е причинно-следствената верига...Времето е нищо друго освен разстоянието, необходимо на причината да се прояви като следствие. А щом има време, то не би могло да протича ако няма давижение, а пък движението не би могло да го има, ако няма пространство- тези три неща: време, пространство и движение, са атрибути на Противника, провокиращи преди всичко реактивното в нас- и така ние отдавна сме станали роби на реактивната си природа, поради която сме нагазили надълбоко в причинно-следствения свят,който представлява нашето битие...

Ако обаче точката в центъра ни се активира, и чрез нея се прояви Божественото- то за нас вече понятието реалност придобива съвсем друго измерение. Проявения Божествен Център какво представлява? Нищо повече от Любов- в писанието четем "Бог е Любов", и верно- така си е...Учителят Беинса Дуно твърди, че Любовта е най-слабата сила в нашето битие, в света на формите, на времето, пространството и движението...И точно поради това, че любовта е най-нищожната сила, тя е практически непроменима. И друг път съм споменавал примера с връзката между количеството на енергия в една енергийна система и нейната стабилност: Колкото по-малко е ниото на енергия в една енергийна система, толкова по-стабилна е тя. А стабилността пък е фактор, от който зависи устойчивостта. В писанието четем, че каквито и дарби да получи човек, те изчезват след време, но само любовта е тази, която остава...А любовта, както знаем, не е нещо, което ние сме в състояние да произведем- Бог е любов, и проявата на Любовта е проява на Бог...И тази най-малка сила- Любовта, е напълно достатъчна, за да осигури придвижване от периферията към центъра, чрез човек проявява свойството алруизъм, получава Светлина и се приближава към Твореца, а всяко приближаване представлява и степен на сливане с Твореца, което не става по наша воля- силата на Любовта е тази, която осъществява движението от периферията към Центъра, а това, което прави възможно за нас това придвижване се заключава в понятието Вяра, а Вярата като принцип, представлява винаги едно и също нещо- нивото на себепознание...Колкото по-добре познаваме себе си, толкова по-добре бихме могли да различим Божественото (алтруистичното, или - Светлината излъчвана от Твореца) от нашето си (егоистичното, което бидейки сила с обратна посока, е наречено Противник, или сатана, за който пък е писано, че може да се преправя на "светъл ангел"- как? Чрез отражение- отражението е толкова по-голямо, отчетливо и заблуждаващо, колкото по-малко познаваме себе си..)

И така- нашите мисли, чувства и действия обезпечават желанията ни, които са егоистични. Как може да бъде променен този модел? Принципа върху който е изграден Стария Завет, и особено Тората- съдържанието на която описва строежа на Мирозданието, и принципите действащи в него, и предвид че състоянието ни понастоящем е определено като състояние на "грехопадение"- защото сме загубили връзката с Твореца, и вървим в посока, която ни отдалечава от Него- степени на грехопадение. А Мирозданието - дали ще го погледнем в макро- или микро-аспектите му, то при всички случаи Тора заявява, че Човекът е модел на това Мироздание- умален модел на микрокосмоса...И понеже грехопадението е резултат от това, че праотците ни Адам и Ева похапнали от плода на дървото за познаване на доброто и злото, под влиянието на най-мъдрата сред всички твари (змията), то последствията от това похапване представляват степените на поляризация, които са описани в Тора. Тора, описвайки строежа на Човека като Душа, разглежда Душата като съвкупност от желания, които са 613- Във всички нас тези 613 желания съществуват, но във всеки от нас представянето им е различно- у един едно желание е в по-голяма степен изявено от друго, в друг човек пък не е проявено в такава степен, но за сметка на това пък при него други желания са по-изразени...Тора чрез всичките 613 заповеди представлява метод за поправка на Душата- за съжаление този метод е строг, и чрез него се поправят наличните 613 желания, изгжраждащи Душата на всеки един човек посредством инструментите НАМЕРЕНИЕ и ВОЛЯ.- Вярата е задължитнелен принцип в този подход, а намеренето и воля са атрибути, приложими към всяко едно действие и/или бездействие на физическо, емоционално и ментъално ниво, наречени в Стария Завет с една д ума "дела". Ето защо, принципът в Стария Завет разчита на делата, които са породени от определени желания, но егоистичните свойства се поправят именно чрез подходящо намерение и воля- Така, благодарение на делата, желанията ни постепенно сменят посоката си, и от егоистични се поправят, и придобиват алтруистичен характер- а това води до няколко неща:

-преустановява растежа на периферията

- забавя скоростта в периферията

- намалява се разстоянието между периферията и центъра

При определена степен на намаляване на радиуса или диаметъра, т.е. при определена степен на сближаване с Твореца, благодарение на намерението и волята, има един момент, в който се преодолява центробежната сила на егоистичното съзнание, и тогава човек бива изведен от робското си състояние от Египет- разделянето на водине на Червено море е точно този процес, в който се преминава границата, която отделя физическия свят, в който егоистичното съзнание чрез интелекта (фараона) управлява изцяло за своя изгода- всички желания на фараона биват удовлетворявани от "робите"- Душата, с всичките й 613 части/желания, а намерението и волята на егоистичното съзнание (светът наречен Египет) са онези двама придворни магьосници...

И така, преминаване то на Червено море е първата и най-ниска степен на духовно развитие, която в кабала наричат "максом"- а думата в превод означава "граница". И така, придобивайки най-малката духовна степен- максом, човек вече не е роб, а свободен човек, който носи отговорност за всички свои желания, намерения и постъпки- действия или бездействия. Освободения от егоистичното съзнание човек, попада в "пустиня"- започва да опознава самия себе си, и основната му цел е да достигне до Обетована Земя- онази имагинерна точка-център, която се превръща в реалност само при условие, че човек запази свободата си и не допусне грешки, които да не може да поправи- като четем "Изход", "Второзаконие", "Левит" и другите две книги от петокнижието- Тора, разбираме че не е лесно да скиташ из пустинята- несъмнено идва момент в който еднообразието взема превес, носталгията по египетския начин на жгивот, в който сеудовлетворяват всички егоистимни желания, обусловени от съблазняване от страна на петте ни сетива- защото сетивата са тези, които "пожелават", и при липса на развито шесто сетиво- духовно сетиво, което Твореца изявява точно в тази т.нар. точка, която всъщност се намира в сърцето ни. Но, за да бъде получено това шесто сетиво, следва да се спазват заповедите на Тора- "Всяка заповед е като запалена свещ, а всички заповеди на Тора са Светлината на Твореца"- та, докато в сърцата ни не измрат в пустинята желанията, наречени "поколението живяло в Египет", и докато не бъде отгледано ново поколение желания- т.е. дакото Душата не бъде поправена, Обетованата Земя е нещо имагинерно, непроявено, в което можем само да проявим принципа на Вярата.

Недостатъкът на този метод е този, че резултатите не може да се проявят в рамките на един човешки живот. Човешката Душа трябва много пъти да се въплъщава във физическо тяло, докато не достигне момент, в който човек ще се роди във физическо тяло, и Душата му ще бъде до голяма степен съставена от поп равени желания- такива случаи са описани в библията много, но е достатъчно да се посочи един- Йоан Кръстител. До тук стигат възможностите на старозаветния метод.

Новият Завет е метод, който представлява проявление на Божествения Център, който за да може да бъде осезаем от съзнанието ни, следва да притежава някаква форма, която да се прояви от центъра, та чак в периферията, и тази форма- наречена Исус Христос, извървява онзи Път, проявявайки изцяло алтруистичните свойства на Душата, като по този начин, чрез Исус, Творецът изгради Пътят към Себе си- тоест, нам вече не е нужно да се опитваме да се борим с центробежната сила, и да се опитваме да приближаваме към Центъра чрез центростремителни напъни, чиято успеваемост зависи от това, доколко делата ни чрез намерението и волята са успели да поправят частите на нашата Душа- съвкупността от всички желания, които я изграждат...

Христос внася едно нещо, което до тогава в битието е било практически невъзможно да се прояви- новораждането, раждането наново, пресътворяването- посаждането на едно семе в тленното, в периферията, но понеже това семе е Божествена Искра, не човешкото егоистимно съзнание е това, което ще се стреми към центъра, а растежа на семето- така се получават два центъра, а Христовото послание е това: "не дойдох да донеса мир в света, а разделение, меч и война"- Христос заявява, че Царството е вътре в нас и извън нас, също така че бива като синапеното семе- най-малко от всички, но даващо най-изобилен плод, при това, не човек с делата си би могъл да предизвика Христос да запали Божествената Искра, а чрез принципа на Вярата- себепознанието, в което се заключава всичко, което Йоан Кръстител проповядва "покайте се, защото наближава Царството Небесно", или "аз съм глас, висащ в пустинята: прав сторете пътя пред Господа"

А принципът на вярата- на себепознанието, включва отправянето на погледа навътре, и изучаване на съдържанието...Храмовата врата сама "изниква" пред нас, но на нея е написано: "Човече, познай себе си!", т.е. през тази врата не може да влезе никой, който не е опознал себе си, а опознавайки себе си, човек знае, че ще му трябва камшик, та след като храмовата врата се отвори и човек най-накрая влезе в неръкотворния храм- в сърцето си, първом да употреби камшика, за да изгони всички търговци и т.н. (т.е. всички онези псевдоучения и псевдознания, които е купил от тук или от там, или които се опитва да продава на другите, преследвайки единствено и само своя интерес) - така че, Пътя и Истината и Живота да бъдат дар, който човек получава единствено и само благодарение на Вярата в Този, Който наричаме Божий Син, Христос, Спасител, Месия...

Това е от мен. Много трудно може да се обясни ясно и разбираемо което и да е, отнасящо се до осъзнаване и осезаване на Центъра в нас. Много по-лесно е да се описва периферията, където причинно-следствения модел е приложим, а времето е фактор обуславящ движението и пространството- тоест, достъпно до всяко едно от сетивата ни...Така че, колкото и да ми се иска да бих могъл да изразя всичко просто и ясно, това едва ли би било по възможностите ми, защото с изразните средства, обусловени и познати нам посредством петте ни сетива, не е възможно да се опишат неща, за които Христос казва "ще ви дам каквотооко не е видяло и каквото ръка не е докосвала...", освен чрез търсене на метафори, както и чрез ползване на езика на "клоните". Езикът, чрез който се предава с точност нужното по отношение а Центъра, намира връзката между явленията в диалектичното ни битие и корените на явленията във висшите духовни светове, се нарича "език на клоните", и представя тези неща под формата на притчи, и прочие подобни странни и чудновати неща, които често звучат като небивалици, или звучат отнесено, объркващо, неразбираемо от нашето егоистично съзнание...

Поздрави!

Кристиян :)

П.П. Към модераторите на този форум: Моля мнението ми да бъде преместено в друга тема, в която да отговаря в по-голяма степен на зададеното съдържание на съответната темата- написах го тук поради това, че обръщението на Тина към мен е в тази тема, и тя всъщност акцентира на това, че няма връзка със съдържанието на зададената тук тема- така че, в която тема счетете, че е по-подходящо да бъде преместено, преместете го. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Миома...

Д-р Антоанета Ганчева, хомеопат

Акушер – гинеколог – онколог

Специализирана болница за

активно лечение по онкология

СБАЛО ЕАД

София, Ул.”Пловдивско поле”№6

Сл.тел.: 971 48 98

Вътр. 343, 320

София, Ул.”Искър”№23

/срещу III п-ка/

сряда: 15:30ч – 18:30ч

тел.:983 29 00

GSM 0888 754 077

Дом.тел.:983 45 66

Изт.

Много бих могла да кажа, за тази изключителна лекарка, но ще се огранича само да препоръчам за тези които имат такива проблеми. И един малък съвет, ако имате такъв проблем първо се обърнете към добър лекар и ако той ви препоръча алтернативен метод за лечение тогава го следвайте, не преди това и не на своя глава. Последствията са фатални.

Линк към коментар
Share on other sites

Вманиачавайки се върху отделен "проблемен" симптом не е най-удачният начин за лечение. Насочвайки мисълта си постоянно към него ние насочваме енергия към него, която се трупа на "проблемното" място. Тази енергия обикновено не е от най-полезните за нас, защото тя е енергия на разочарование, гняв, страх, ....вина, че никой не може да ни помогне. Всеки симптом, всеки "проблем" е сигнал за нас, че за нещо се съпротивляваме и не го приемаме.

Излекувайте живота си като цяло. Отворете и разширявайте сърцето си да приема всичко божествено.

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=262

Изобилието включва ВСИЧКО и "добро" и "лошо".

Линк към коментар
Share on other sites

Торвалд Детлефсен в "Болестта като път" дава много добро обяснение за причините. Книгата може да се изтегли:

"Болестта като път - І част"

"Болестта като път - II част"

Линк към коментар
Share on other sites

Вманиачавайки се върху отделен "проблемен" симптом не е най-удачният начин за лечение. Насочвайки мисълта си постоянно към него ние насочваме енергия към него, която се трупа на "проблемното" място. Тази енергия обикновено не е от най-полезните за нас, защото тя е енергия на разочарование, гняв, страх, ....вина, че никой не може да ни помогне. Всеки симптом, всеки "проблем" е сигнал за нас, че за нещо се съпротивляваме и не го приемаме.

Излекувайте живота си като цяло. Отворете и разширявайте сърцето си да приема всичко божествено.

http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=262

Изобилието включва ВСИЧКО и "добро" и "лошо".

:thumbsup: Абсолютно прав си :thumbsup: но след като вече има проблем е добре да потърсим и помощ :) . Ако не за друго поне за вътрешно спокойствие, а добрият лекар затова е добър защото лекува първо причините... Затова си позволих да препоръчам тази лекарка, защото знам,а за това което знам мога да си позволя да споделя :) . Поздрави!

Редактирано от Fut
Линк към коментар
Share on other sites

Когато научиш причината за "болестта", ти я научаваш и толкоз. ГОТОВ ли си след като знаеш причината да направиш така, че извличайки най-полезното за теб от дадена ситуация да го приложиш върху себе си.

Точно това е "проблема". Не всеки е готов да научи истината за себе си, не е готов да я осъзнае.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...