Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Али


Ally

Recommended Posts

Здравейте! Моля, препоръчайте ми терапевт, който разбира повече от дисоциация, деперсонализация..липса на идентичност, травма, насилие, нарцисисти, комплексно посттравматично стресово разстройство.. в София.

Редактирано от Ally
Линк към коментар
Share on other sites

Знаеш ли, това са много ,,купешки ,, изрази. Защо не приемеш,че просто не се чувстваш добре и ти трябва помощ? Какъв е проблема да потърсиш Орлин? 

Линк към коментар
Share on other sites

Много готин виц!

Говорят си двама приятели:

- Като чета литература за медицина и психология имам чувството, че съм болен!

- О, и аз като чета Наказателния кодекс имам чувството, че съм за затвора!

Линк към коментар
Share on other sites

В 22.12.2020 г. at 21:13, д-р Тодор Първанов каза:

Знаеш ли, това са много ,,купешки ,, изрази. Защо не приемеш,че просто не се чувстваш добре и ти трябва помощ? Какъв е проблема да потърсиш Орлин? 

 Трябва ми някой, който разбира как така се оттегляш /навътре/ от тялото си, и после нямаш тяло.. и ставаш само една то4ица вътре, която няма по никакъв на4ин енергията да задвижва това тяло.. и трябва абсолютно преко сили да го мъкне и да го вла4и.. И как като си дисоцииран никой не те вижда, все едно не съществуваш.. Как тотално те няма, не си тук, не си в тази реалност, в която са другите хора, не усещаш нищо..някъде много назад във времето си..  Умът ти е замръзнал, забил на едно място, не можеш да мислиш.. 4уваш гласовете на майка си и баба си в главата си, не можеш да ги спреш, като някаква обсесия.. 4уваш се как коментираш в главата си някакви неща с техните гласове, не, направо техните мисли са там вместо твоите, защото ти не би имал такива мисли.. Някой, който да разбира тази реакция   замръзването.. Да разбира как нещо така стяга тялото ти, 4е не можеш да се движиш, не можеш да помръднеш..а трябва.. 4е нямаш глас и никой не те 4ува.. 4е по4ти не виждаш.. И примерно веднъж на 3, 4 месеца това нещо те отпуска за един два 4аса, маха се от около теб и усещаш, 4е си излязъл вън в света, запо4вах да можеш да ходиш, да виждаш, да усещаш някаква свобода, усещаш въздуха около себе си, спира да ти е студено, умората из4езва, запо4ваш да си усещаш краката.. Но ти ве4е не можеш да общуваш с хора, нямам хора около теб, и може би и затова нещото те стяга отново и продължаваш да живееш в това нищо, където няма никой..

То вярно, 4е като не съществуват за теб хората, които са около теб в момента, и ти не съществуваш, или по скоро при мене е така.

 

Редактирано от Ally
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Човек живее в среда която не разбира напълно и за това някои неща се изплъзват от  вниманието .Базата която получаваме от родителите си е точно за това да канализира възприятията . Това което описваш се базира на условности . Условности които си възприела , малко по различни от тези на повечето хора .Тези условности създават тази картина на реалност . Това е съвсем нормална реакция и резултатите ѝ , ако са неприятни спокойно можеш да приемеш за илюзия .С това практически правиш стъпка към разбирането какво казват мъдреците за обикновенните хора и за илюзията ,,мая" в която живеят .Предполагам най бързия начин да се пренастроиш е общуване с терапевт .

От опит знам че повечето проблеми се създават от разни страхове .А страха е празното от към любов място . Казвам го защото тук има съкровище , беседите .Почти във всички се третира въпроса за любовта .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...