Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Незнам какво ми е.. Деперсонализация


stasito97

Recommended Posts

Здравейте, 

От около седмица се чувствам зле психически. По принцип съм тревожен човек, но сега се чувствам много странно. Усещам замайване, липса на концентрация и постоянно ми се въртят мисли, които се повтарят... Мисля си как говоря, от къде идват думите, аз ли ги изричам... Как управлявам тялото си, ужасно ме плаши всичко това. Прочетох, че е възможно това състояние да е деперсонализация. Ужасно съм притеснена, тъй като съм бременна в почти 5 месец и това ми пречи да водя нормален начин на живот. Незнам как се породи, но имам опасения, дали не полудявам или се разболявам от шизофрения. Моля за помощ, съвети и според вас как да си помогна и какво ми е? 

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей!

Не полудяваш, просто усещащ по малко по-различен собственият си стрес. Трябва да ти кажа, че самата бременност е стресова за тялото.Като прибавим и новата отговорност на родителството и всичко е обяснимо. Новото за теб са тези мисли, това са натрапливи мисли, които много хора имат в стресов състояние.При теб идват като въпроси, безсмислени въпроси. 

Те в никакъв случай не са признак на полудяване и нещо друго освен стреса ти и не бива да се плашиш от тях. Не им отговаряй, не размишлявай по тях. Просто, когато ги чуеш в главата си казвай - това са едни безсмислени натрапливи въпроси, плод на моя стрес ...и нищо повече.

Почнеш ли да размишляваш по тях, ще усилиш още повече стреса си .

Линк към коментар
Share on other sites

Мъча се да не го мисля, но просто при общуване се отключва пак тази натрапливост.. Сега как изричам тези думи, как ги подреждам в изречения, това моите мисли ли са.. Дори вмомента докато пиша.. все едно се следя постоянно и се питам едно и също. Забравям, но за кратко. Дано по скоро премине този стрес. Просто е налудничево и много ме плаши. 

Линк към коментар
Share on other sites

Натрапливи мисли означава ,,нахални мисли,, .Ще се връщат, но когато стреса се овладее ще отминат.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

От около месец нещата прогресират и се задълбочават. Не спирам да следя себе си, останалите и да си задавам същите въпроси. Имам чувството, че ще започна да бъркам думите докато говоря или няма да разбирам или просто ще забравя всичко. Не изпитвам емоции имам чувството, че немога да контролирам вече мисленето си и себе си. С постоянно главоболие съм и незнам към кого да се обърна, от тези мисли немога да спя, започва да ми става все по трудно. Започвам да си мисля все повече, че вече съм болна от някаква болест, като шизофрения. С чувство за нереалност съм по цял ден, ходих на ендокринолог, всички изследвания са ми в норма, ПКК също. С кръвно 120/50,110/60 съм. Приемам магнезий, витамин б12, витамин Д и пастили на Бах срещу тревожност и не виждам ефект. 

Линк към коментар
Share on other sites

Свойството на натрапливите мисли е точно това, да прогресират.Ако погледнеш старите ми постове, винаги при натрапливости съм препоръчвал само едно - да се потърси психотерапевт.При всички други състояния, като Паник атаки, Фобии и тн, аз съм препоръчвал самостоятелно справяне, но при ОКР смятам,че това е невъзможно.

Потърси психотерапевт и започни психотерапия, това, за мен, е единственият правилен избор.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...