Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Липса на доверие и любов


Recommended Posts

Здравейте, имам голям проблем как да излекувам малкото дете в себе си, което страда от липса на любов? Проблемът е, че не мога да се доверя на Вселената и да вярвам, че всичко ще бъде наред. Ходя на терапия и там успешно установяваме, че моето малко момиченце е  било лишавано от родителска любов, гушкане ласки. Ок.. но от там нататък? Няма стратегия.  Да, родителите ми са били там да обгрижват, да възпитават, да изискват и критикуват доста в моя случай. Но не си спомням просто гушкане, просто време с мама или тате. Не. И въпреки това имах щастливо детство, беше безгрижно в последните дни на комунизма. Много често искам да изпитам онова щастливо чувство, когато се отправяш на улицата да играеш с децата и си готов да яхнеш вълната, всичко е наред, нямаш стрхове, не си мислиш, ами сега ако изляза дали някой наяма да ме набие, да се изгубя или да ме блъсне кола. Прости излизаш  и си изпълнен с ентусизаъм и позитивност. Ето това чувство искам да си върна. Да, животът ми го ограби, когато пораснах видях, че всъщност в живота се случват мноооого гадории. И загубих доверие във Вселената. Дори на терапията изпитах малко гняв към нея, че уж нали трябва да се учим, затова претърпяваме болка, но пък защо по дяволите трябва да е толкова сложно? Свързваш се с нея и там всичко е цветя и рози, ама тук долу сме програмирани, натоварени с багаж... И сега съм в един такъв омагьосан кръг, в който съм си изяснила, че моето малко момиченце се чувства като едно сираче, жадно за любов, искащо да се чувства закриляно и защитено, но голямата Аз, възрастната няма този ресурс просто да го прегърне това детенце и да му кажа, че всичко ще е наред. И така търся си тази Вселена - майка, непреходна, могъща, раздаваща, дето уж обича и подкрепя, но в същото време не дава гаранции, че няма да боли. А кой родител съзнателно оставя детето да страда?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
В 13.01.2023 г. at 20:19, holyvalentine каза:

И така търся си тази Вселена - майка, непреходна, могъща, раздаваща, дето уж обича и подкрепя, но в същото време не дава гаранции, че няма да боли. А кой родител съзнателно оставя детето да страда?

Закона е : каквото търсиш, това намираш. Търсиш майка, която уж обича и уж подкрепя, която не дава никакви гаранции, че няма да боли. Като я намериш, ставаш недоволна и не знаеш защо си оставена да страдаш. Чувстваш се онеправдана. Ако допускаш  това противоречие в себе си, това показва, че вярата ти в тази майка не е истинска и живееш в неразумен свят.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей ! Миналото е назад , не можем да го променим . Можем да се поучим , да не влизаме в неудобни положения .Бъдещето е неустановено , То в възможно или не . Можем да го избираме и се стремим .Остава , сега какво правим . Принципно , възможно най доброто , за да отидем в желаното .

Ти къде си?

Не е достатъчно да си много умен . За да си добре , е нужно да правиш възможно най доброто .Какво е то според теб ?Щом разговаряш с психотерапевт имаш представа . Иначе най общо казано принципа е следния . Чашата е полупразна или полупълна , ти избираш и живееш избора си .А избора е , ежедневен .Уморително е но не го ли направиш , отиваш в противоположната страна .

За да се отклониш от оплакването , което увеличава мъката ,  има тазлични техники .Терапевта ги знае и ако те познава може да ти препоръча най подходящите.

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Аз привеждам този закон и в отношенията ви към Бога. Ако вие подозирате Бога в Неговите действия, очакват ви големи нещастия. Такъв е законът. Ако ти подозираш Онзи, Който ти е дал живот, Който ти е дал всички блага, в най-малката лоша мисъл, ти ще бъдеш на крив път и ще страдаш. Онзи, Който ти е дал живот, блага, Който е създал всичко, има най-добри желания към тебе. Тази свещена мисъл трябва да държите в ума си, в сърцето си.    Призова учениците Си 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Здравейте , тъй като не ми е позволено да създавам теми в форума. Ще помоля за помощ тук. Дали някой от админите може да ми помогне. Ако може да мога да създавам теми много ще съм благодарен! Съжалявам че пиша в тази тема , наистина имам нужда от психологическа помощ а тук в този форум мога да ви се доверя защото вярвам в доброто и духовността! :)

Редактирано от Pom2455
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...