Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Грешки при отглеждането


Recommended Posts

:feel happy: Здравейте, Катовсички хора и ние си имаме трески за дялане. Преди една седмица минахме на смесено хранене и понече имахме и други проблеми (опитваме се да се установим за по-трайно в Италия), без да обърнем внимание на етикета на Млякото на Прах два дни давахме на малката мляко приготвено и престояло няколко часа. След това прочетохме в едно списание, а после и в интернет, а после опаковката на млякото и разбрахме, че приготвеното веднъж мляко може да се държи максимум един час.

Моля пишете ми какви могат да бъдат последствията, колко са сериозни и т.н.

Благодарим ви много

Линк към коментар
Share on other sites

Щом досега не му е станало нищо на бебето не мисля, че има за какво да се притеснявате. След известно време се образуват гъбички, но винаги на етикетите дават по-малко време, отколкото реално може млякото да издържи. Много зависи и на каква температура е било държано... ако е било малко по-хладно съвсем няма проблем. Но наистина е по-добре да не стои повече от посоченото просто за всеки случай. А защо не пробвате стимулиране на лактацията вместо смесено хранене?

Линк към коментар
Share on other sites

По принцип търсехме информация манеможахме да намерим нищо конкретно (диети, лекарства, билки или други). Ако знаеш нещо безвредно което може да помогне ще ти бъдем много благодарни.

Линк към коментар
Share on other sites

- За стимулиране на лактацията майката трябва да се храни, аз като намаля храната и кърмата ми намалява.

- Да се пият достатъчно количество течности 2-3 литра на ден.

- Има лактогонни чайове, в бг по аптеките има български който много хвалят не съм го пробвала, а иначе от марките на Хип също майките чета че са доволни.

- Аз с предното си дете ползвах хомеопатично Рицинус Комунис потенция 5 и взимах при нужда по 3 или 5 гранули. Потенцията е важна защото по-високите потенции като 30 са за спиране на кърмата.

- Изключително важно е майката да е спокойна, ако се притеснява кърмата драстично намалява. Колкото по-малко мисли за кг-те на детето и за грамчетата, които изяжда, толкова по-добре. Трябва да се отпусне, за да потръгнат нещата. Докато кърми, за да е напълно спокойна може да си пусне някаква релаксираща музика.

- Лактацията може да се стимулира и с доизцеждане на гърдата след хранене. Незнам как го храни дали от едната или от двете. Ако се храни само от едната, като се нахрани бебето се доизцежда и на следващото хранене се предлага другата. Ако се храни първо от едната, изяжда я цялата и после се предлага втората. Втората се доизцежда и после се започва от нея.

- Не трябва да се кърми под някакъв режим, а винаги когато бебето пожелае. Така то само определя и показва кога е гладно и колко и кога има нужда от кърма. Незнам и колко е голямо бебето, но при новородените майката има много кърма, на която и трябва време да се урегулира според нуждите на бебето. Когато това стане гърдите вече не са болезнено твърди и големи като в началото, а омекват и имат точно толкова, колкото се нуждае бебето. После има периоди на които детето рязко израства и е необходимо време на организма на майката да започне да произвежда по-голямо количество кърма. В тези моменти бебето суче по-начесто, а майката има усещане, че кърмата и недостига. Просто се кърми по-начесто и до няколко дни или седмица нещата се възстановяват. Нощните паузи не помагат за стимулацията, аз примерно кърмя винаги, когато е гладно.

Всичко това съм го чела и прилагала с първото си дете, сега го прилагам с второто, но имайте предвид, че не съм специалист по лактация. Просто майка с малко опит (голямото кърмих година и 3 месеца).

Още нещо щях да пиша но просто ми изскочи, дано съм била от полза :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Тъй като не намерих по- подходяща тема реших тук да споделя едно мое притеснение.

Поддържам близък контакт с една млада жена роднина на моя съпруг, в момента тя има нужда от подкрепа ,тъй като съпругът и я изостави преди няколко месеца с детенце на 1 годинка и 2 месеца.Тя преживява тежко тази раздяла и намери в мое лице приятел.В момента живее с баба си която е на 75г. и никак не и лесно.

Та какъв е проблема конкретно като грешка в отглеждането.

На 1.03 отидох(те живеят в друг град) да занеса мартеничка на детенце и да ги видя, останхме за обяд и какво беше изумлението ми когато те ми показаха как детето пие вино.

Стана ми изключително криво.Първо бабата решила да му дава хляб натопен във вино за да се успокоява и да спи защото му растат зъби.Майката няма нищо против защото и на нея го били правели.Но вече са на вариянт да му дават просто да пийва вино.За половин час то изпи половин ракиена чаша.Най- ужасното беше ,че те се радваха и ръкопляскаха.Опитах се да кажа нещо , но последваха обикновенните реплики как и на тях им давали като деца.

Лошото е ,че това се повтаря и на обяд и на вечеря всеки ден, това означава грубо ,че около 50 грама алкохол влизат всеки ден в организма на това дете.

Ще се радвам ако ми пуснете информация подкрепена с факти за вредата , за да мога да информирам майката по някакъв начин.Няма смисъл да и говоря, защото тя сега е и в лошо емоционално състояние заради раздялата и само конкретни примери и факти може би ще променят нещата.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Диди... ако майката не разбира вредата, която причинява на детенцето си, каквото и да и предоставиш, ще е безполезно...

Срещни я с детски педиатър...

Линк към коментар
Share on other sites

Леле! Чувала съм за това! Това е обичай, който се среща у нас! Ст. Л. Костов го представя в пиесата "Женско царство" ! Доста хора считат, че детето така има по- спокоен сън! Наистина, само педиатър би могло да я убеди! Тъй като става дума за елемент от т.нар. "традиционна" педагогика ... към нея следва да се причисли и обичая за повиване на бебетата, който днес се счита за много вреден ...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...