Jump to content
Порталът към съзнателен живот

10.12.2007г. - Ти боледуваш – защо?


Ани

Recommended Posts

Ти боледуваш – защо? Защото искаш твоята воля, а не Божията воля. Ти осиромашаваш – защо? Защото искаш да стане твоята воля, не Божията воля.

Мислете за светлината, НБ, 4.VII.1937 г.

:thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

От същата беседа:

Казвате, че ние живеем в Бога. Ние живеем в светлината, тя ни обгръща отвсякъде. Тогава, когато ние се намерим в едно тежко състояние, значи намалила се нашата светлина.
Само ако се осъзнаем като част от общото творение, ако живеем в синхрон с Божия план, ще бъдем в Светлината, ще постигнем истинско щастие и хармония. Щастие извън Светлината няма.

ОТ ИОАНА СВЕТО ЕВАНГЕЛИЕ

ГЛАВА 1.

1. В начало беше Словото, и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото.

2. То беше в начало у Бога.

3. Всичко чрез Него стана, и без Него не стана нито едно от онова, което е станало.

4. В Него имаше живот, и животът беше светлината на човеците.

5. И светлината в мрака свети, и мракът я не обзе.

:angel:

От цялата Библия, това най-много ми допада.

:v:

Линк към коментар
Share on other sites

"В Божествения свят болести не съществуват. Човек създава болестите, а не Бог."

"Болестите показват пътищата на вашето отклонение от великия Божествен живот, или от правата мисъл."

"Когато боледува от някаква болест, човек се намира в страданията на плътта. Като страда, той изучава законите на живота. Всяка болест показва, че е нарушена някоя добродетел."

"Законът е следният: когато страда тялото, то е за благото на душата."

"Ето защо, за да се излекувате от болестта си, първата ви работа трябва да бъде насочена към възстановяване на правилни отношения между духовното и физическото тяло на човека."

"Болестите, от които съвременните хора страдат, биват 3 вида: физически, т.е. такива, които засягат тялото; сърдечни, засягащи чувствата; и умствени. Болестите на физическото тяло се лекуват по един начин, на чувствата - по друг, а на нервите - по трети начин. Съвременната медицина не разполага още с методи, чрез които окончателно да лекува болестите. Като говоря за добрата страна на болестите, това не значи, че човек трябва да боледува. При това болестите не са само физически. Всяко неразположение, всяка скръб, мъка са болезнени състояния, които се отразяват върху организма. В този смисъл болестите биват видими и невидими, или физически и психически. Важно е човек да намери начин да се справи с тях разумно."

Из Книга за здравето

Учителят съветва, че всички болести се лекуват чрез смирение. Човек се освобождава от болезнени състояния чрез смирението. Здравето на човека зависи от следните четири неща: от силата на неговия дух, от добротата на неговата душа, от светлината на неговия ум и от мекотата на неговото сърце.

Здравето се възстановява чрез мисълта, но се поддържа чрез човешките чувства.

прочетено в интернет Редактирано от Ася Иванова
Линк към коментар
Share on other sites

Вие имате долни мисли един за друг. Много долни мисли имате. Оставете се с вашите мисли. Не се самоизлъгвайте. Не се самоизмамвайте. Понеже самоизмамата е нещо лошо. Ако ти се самоизмамваш, ще станеш нервен. Ако ти се измамваш, ще станеш болен; ако ти измамваш, ще осиромашееш. После ще започнеш да казваш: „аз много работих“, изтощил си се. Ако ти си много работил и си се изтощил, аз имам долно мнение за тебе. Ти си бил крайно користолюбив. Не си знаел своята цена. Тогава беше ли свободен? „Работих за децата си.“ Ти си се осакатил. Ако ти си работил за своите деца и си се осакатил, тия деца не мязат на тебе.

Всякога щом съм стеснен, показва, че не съм добър проводник на Божията Любов. За добрите и лошите проводници, ето какво е моето мнение: Добри проводници са ония тела, онази материя, ония сили, през които Божествената Любов идва до нас. Това са добрите проводници. Тази любов, за да може да се задържи до нас и да се върне назад, трябва да дойдат лошите проводници. Един лош проводник е вълнената дреха. Тя задържа топлината на тялото. Чрез добрите проводници ще възприемем Божията Любов. След като приемете Любовта, ще дойдат лошите проводници, тогава ще придаде любовта в друго направление. Тази любов ще я използувате за себе си. След като я използувате, ще дойдат пак добрите проводници, вие ще изпратите тази любов навън и нищо няма да остане във вас. Този закон постоянно действува във вас. Дишането е основан[о]на този закон.

Добри и лоши хора

Линк към коментар
Share on other sites

Ти боледуваш – защо? Защото искаш твоята воля, а не Божията воля. Ти осиромашаваш – защо? Защото искаш да стане твоята воля, не Божията воля.

Мислете за светлината, НБ, 4.VII.1937 г.

:thumbsup2:

:wub:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...