Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Секса и ролята му в човешките взаимоотношения


Guest НиколаДамянов

Recommended Posts

Guest НиколаДамянов

Секса и ролята му в човешките взаимоотношение!

Важна тема...Дори бих казал - една от ключовите теми!Ако човек може да си отговори пълноценно и обстойно на всички маркирани въпроси,то той би си спестил много мъки,дерзания и страдания...

Трудността относно говоренето,обясняването и съветването по тази тема идва от това,че при хората либидото си променя с промяна на възрастта,...а отделно то се проявява с различна сила при различните хора...Следователно всеки се опитва да разяснява "фактите" от своята си "камбанария" и объркването и противоречията стават тотални!Може би първо трябва да стъпим на някаква по-обща и неоспорима основа и тогава да градим някакви тези-решение относно възникнали или възникващи проблеми в тази област.

Преди време като медитирах върху въпросите за секса ми се даде една случка,която до голяма степен ми изясни нещата...Малко смешна,но ще споделя!Имах малко кученце /Тара/ - бяло,женско /сибирска лисица ми казаха,че било/,което един път го нахраних с хляб на улицата и то ме последва до нас...Не се притесни да влезе и във входа... и в апартамента и така заживяхме заедно.Никога не съм го връзвал при разходки с изключение,когато беше в период на разгонване...Та точно за този период искам да ви разкажа...Забелязах,че докато стигне да кулминацията да допусне мъжко куче до себе си, Тара мина през един много обстоен период "на проучване"...подушваше и едва ли не "кокетничеше" с всички кучета,които срещахме...проявяваше изобщо голям интерес! Много от кучетата също и отвръщаха с високо вирнати опашки,но евентуално когато Тара вече загубеше интерес и не дърпаше повода на каишката да ги "преследва" ...нахалниците бяха прогонвани от мен!До тук всичко нормално,но Тара се "влюби"...Вярно ви казвам! Харесаха се с едно кученце -болонка,...бяло,къдраво,симпатично,...и непрекъснато седящо на една тераса на втория етаж на две улици от нас.А болончето как я харесваше - просто и представа си нямате!!! Още в далечината като се задавахме по улицата то беше скимтене,то беше виене...стоеше на задните си лапички,...скачаше като тези кученца в цирка по цялото пространство на оградената с железни пръчки тераса! "Влюбената" Тара изгуби интерес,към другите кучета и все на там ме дърпаше да ходим..,а онова мъниче на три пъти щеше да скочи от вторият етаж за да ходи да се подушат,да си играят,...да се любят може би... Какво "любов" само...Представих си "Ромео и Жулиета" само,че този път Ромео беше на терасата и щеше да се хвърли отгоре и не му пукаше,че ще се размаже долу ...искаше своята Жулиета,която като че ли със скимкане,палаво разхождане и пишкане под терасата издайнически подсказваше,че това е "кучето на живота" и ...Сериозно ви казвам ,че ако на 2-3 пъти не хвърлях пръчки от долу по терасата,онзи мъник щеше да се хвърли отгоре промушвайки се между железата ! Каква любов само...каква саможертва,каква отдаденост... и то забележете - при две животинки,които имат колективно съзнание,а не като при човека - индивидуално...

Колко много подобни примери срещнах след време като тази "любов",но вече хора бяха главните герои...Виждах доста подобни неща почти ежедневно!От тази случка възникнаха и доста въпроси в мен,на които търсих отговори и светлина.

Първият и основен въпрос: Защо е цялата тази колосална полова енергия,която ни е дадена и под чийто напор бихме направили неща,които в обикновено състояние дори не бихме помислили за тях? - Единственият отговор е репродуктивна функция!Значи нашият Творец за да се "презастрахова" ,че няма да "увиснат" изпълнението на всички природни закони и най-вече този на кармата, е вложил изключително голяма енергия във етапите от възпроизводство на индивидите от по висш клас...Това поражда много емоционални стихии и чувства,...които "принуждават" индивидите да се размножава.

Това е и първият извод: Секса е даден за увеличаване на популацията! И допълнение...най-общо: Секса го разглеждаме за сега като много силен първичен елемент,заложен най-общо в бозайниците,който спомага за размножаването,...което пък гарантира изпълнението на кармата и други природни закони...Перфектен замисъл на нашият Творец и напълно в унисон със Вселенският закон за "Запазване на енергията",за който споменавах в други постове!

Важен момент от тук нататък е разграничаването на животинското от човешкото начало...Например задавали ли сте си въпроса: Защо животните имат точно определени дни в годината,в които те биха могли да правят секс...да се размножават? Представяте ли си ако за тях беше в сила "разрешението" за ползване на секса по всяко време?...Та те нямат индивидуално съзнание,не могат да планират...не носят отговорност и до какво щеше да ги доведе тази взривоопасна полова енергия,ако нямаше "възбрана" за ползване...Направо не ми се мисли! :)

ОК! Ами ако сложим обратното равенство - за човека,който се е хванал единствено за сексуалните енергии пораждащи щастието,което му е дадени "по дефиниция" и което произтича от целите на неговите репродуктивни функции...

Правилно!...Това е изключително преживяване и изживяване,НО ТО Е МНОГО МАЛКО КАТО ВРЕМЕТРАЕНЕ! Колко време е един екстаз? - Блаженството,което се получава при секса е различно за жени и мъже,...но при всички случаи е крайно малко като времетраене и от тук и ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ: Хората вместо да осъзнаят своята същност и да търсят екстаза и блаженство в други неща са зациклили в тази изначална даденост /секса/ и хилядолетия се стремят да я "усъвършенствуват", "обогатяват","развиват" ...което е просто крайно грешно! От тук са се получили и големите аномалии в човешкият разум,който генерира все нови и нови неща,с които да удължи този екстаз и блаженство...Размислете се за порнографията,проституцията,мазохисти,... и всякакъв вид извратености които се сетите...На всичко това генезиса е в изпитването на все по дълго и по дълго...,все по-често и по-често ...КРАТИЧКОТО щастие от половото общуване!Колко са наивни тези хора...Това е една голяма заблуда и утопия,защото предназначението на секса не е за удоволствие,макар че той носи такова,...а е за размножаване!

Може много да се говори по темата...Има много изводи,...но много неща се натрупаха и ще спра до тук!

Накрая ще ви кажа,че и хората имат също ограничение в секса ...нещо като "човешки период на разгонване" като при кученцата и други животинки.Замислете се малко...Значи при животните то е по един-два пъти в годината,...а при хората този период е фиксиран ориентировъчно от полово съзряване до климактериума, ...а като се има предвид,че и женските яйцеклетки и мъжките сперматозоиди са ограничени като количество,...излиза,че даденото ни "щастие" е все пак временно..Какво са 30-40 години такова "щастие" във галактически мерки или светлинни години... и то е много относително дали можеш да го изпиташ...В повечето години търсиш я подходящ партньор,я сродна душа,я човек "който ти допада сексуално" и ...времето си отлита...загубва се!... Нямам думи! - Можете ли да си представите нещастието на тези семейства и двойки,на които взаимоотношенията по между им се крепи на добрият секс? /популярна фраза "секса крепи семейството"/...А като се има предвид,че секса е в главата/мозъка/ на човек,...и този мозък ежедневно търси удължаване на "върховното щастие",което в повечето случаи се изразява в минути...можете да си отговорите и на въпроса за "здравината" на съвременните връзки и защо хората се разделят дори вече и след 2-3 "проби" ,а да не говорим и за "разтоварващият" секс за една нощ... Колко ли неща /оправдания/ може да измисли един "заболял" мозък,заразен от сексуална манящина ... ???Отговора е - безброй много неща могат да се измислят,но резултата е винаги един и същи - РАЗОЧАРОВАНИЕ !!! Екстаза и върховното чувство породено от сексуалните взаимоотношения са крайни величини и е голяма заблуда и глупост,човек да се опитва да ги прави безкрайни...

Моето лично мнение и че всичко е на финала ...т.е. заблудите в скоро време ще отпаднат,защото скоро хората ще започнат да изпитват подобни състояния на екстаз и върховно усещане,но не по сексуален път...! Все повече хора искат да осмислят живота си и да се докоснат до нещо по Истинско..до нещо по-трайно...до щастие и екстаз изразени в по-дълъг период от време,а не като ефимерните наслади от сексуалните общувания...

Съжалявам за дългото мнение,но...не можах да се спра! :)

Все пак се надявам,че някой ще има търпението да изчете всичкото докрай,а може би ще се намерят и хора,които мислят по подобен начин! :)

Поздрави и приятен ден!

р.р.Писах и обмислях мнението повече от два часа,моля Ви отделете му повече от две минути преди да публикувате някакво мнение! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Секса и ролята му ...

Единственият отговор е репродуктивна функция!

хубав отговор :feel happy:

Хората вместо да осъзнаят своята същност и да търсят екстаза и блаженство в други неща са зациклили в тази изначална даденост /секса/ и хилядолетия се стремят да я "усъвършенствуват", "обогатяват","развиват" ...което е просто крайно грешно! ...Колко са наивни тези хора..

безброй много неща могат да се измислят,но резултата е винаги един и същи - РАЗОЧАРОВАНИЕ !!! Екстаза и върховното чувство породено от сексуалните взаимоотношения са крайни величини и е голяма заблуда и глупост,човек да се опитва да ги прави безкрайни...

:thumbsup1:

Дори да станат безкрайни, какво? с какво такъв човек е по-умен от сексуален робот?

Или от наркоман в тежка зависимост от ЛСД - даващ между впрочем според консуматори, попрефинено удоволствие от секса?

Има център на удоволствието в мозъка и съм чувал за експеримент в който маймуни получили възможност да го стимулират като натискат бутон.

Накрая те толкова натискали че умрели от глад.

Все повече хора искат да осмислят живота си ... нещо Истинско

Големият духовен учител Дада Лейкрадж наставлявал учениците си да спазват целомъдрие като задължително условие за напредналите в обучението си.

Веднъж при него дошъл човек и сазал "Много ми харесва знанието, но имам голям проблем със секса. И една вечер не мога да изкарам без секс"

Дада Лейкрадж му казал "Добре. За теб правя изключение и ще те уча ако успееш да изкараш без секс само 1 година."

Човекът се зарадвал на изгодната сделка. Другите ученици оставали в целомъдрие цял живот, а той - само година.

Една година минала. Но човекът вече сам не желаел секс. Той усетил много по-висшето и чисто удовлетворение и щастие в медитацията и службата за ближните.

Той реформирал целия си живот и го осветил с огъня на йога.

Линк към коментар
Share on other sites

Секса и ролята му в човешките взаимоотношение!

Има сериозна роля но не е решаваща и първостепенна това на всеки е ясно.

Мисля, че ако е обратното човек ще е збъркан. Не би трябвало на секса да се пречи(подтиска) . Пишат за разни техники за странсформиране на сексуална енергия... , но аз винаги съм твърдял че не е добре да изпадаме в крайности.

Хора сме и нищо човешко не би трябвало да ни е чуждо :thumbsup1:

// Възможно е след време хората да съумеят(да се научат) да изпитват наслада подобна на тази която се изпитва при секс

с други методи , но не мисля че ще се откажат напълно от секса ;)))

Всъщност има много да се учим и от първичните инстинкти естествено и да ги ''управляваме'' .

:rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Е, какво като е семеен човек, и аз съм такъв, но съм определено ретропотентен..каквото и да означава това...

В цялата природа сексът е преди всичко за удоволствие, и едва на второ място идва момента с размножаването....а що се отнася до вариантите...ние има да догонваме природата, и да си коригираме определенията за сексуалност, за "нормалност", за сексът и половете...

Несъмнено човекът преди е имал избор по отношение на пола- да избира какъв да бъде, която способност е изгубил по неизвестни на т.нар. "съвременна наука" причини...

Ако вземем физциологията на секса, ще установим, че при хората сексуалното преживяване като физиологична реакция доближава много до прага на смъртта..но удоволствието е от това, че стига до там и се връща...е, почти винаги се връща...

Интересно е и друго, че при изследване на на най-благоприятното време за секс, се оказва, че рано сутрин, между 5 и 7ч сутринта, на обед около 13ч, и в късниея следобед-надвечер, между 18-21ч са енергийно най-благоприятните моменти за секс ако биологичният ни часовник работи правилно...Нощта винаги е време за уединение, било под формата на сън, или работа над себе си...

Линк към коментар
Share on other sites

Никола Дамянов

ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ: Хората вместо да осъзнаят своята същност и да търсят екстаза и блаженство в други неща са зациклили в тази изначална даденост /секса/ и хилядолетия се стремят да я "усъвършенствуват", "обогатяват","развиват" ...което е просто крайно грешно! От тук са се получили и големите аномалии в човешкият разум,който генерира все нови и нови неща,с които да удължи този екстаз и блаженство...Размислете се за порнографията,проституцията,мазохисти,... и всякакъв вид извратености които се сетите...На всичко това генезиса е в изпитването на все по дълго и по дълго...,все по-често и по-често ...КРАТИЧКОТО щастие от половото общуване!Колко са наивни тези хора...Това е една голяма заблуда и утопия
:thumbsup1: Точно така се получава. Защото човек веднъж вкусил, по спомена за това прживяване се опитва да получи още и още, да отиде още и още по-навътре в това с едничката цел да получи миг наслаждение, да връща и преживява отново и отново този миг. Конфликтът идва от факта, че способностите на сетивата ни да се наслаждават независимо от какво: секс, красиви гледки, вкусна храна и т.н. СА ОГРАНИЧЕНИ, те имат граници, а желанието на нашият ум за удоволствие е безгранично и ненаситно. Нали е така? Апетитът ни към някое хубаво ястие е ненаситен до момента, в който нашият организъм не каже "стоп!", докато не ни стане тежко на стомаха от преяждане, едва тогава спираме когато е доста късно.

Споделям мнението, че сексът е даден само за размножаване. Както и при животните. При тях има наложена забрана в повечето периоди от природата. Докато при човекът няма такава забрана, Бог му е оставил свободата в останалото време да работи с нея на по-високо ниво, на творческо ниво. В моментите, когато човек е зает с работа, с творчество, или с бизнес, у него не възникват мисли за секс. Но когато няма какво да прави, енергията не се оползотворява и тогава се надига желание. Всичко, към което е фокусиран нашият ум идва в живота ни. Мислейки за похот, похотта се увеличава все повече и си обсебен. Мислейки за знанието, в живота засиява знание и чистота.

Дада Лейкрадж му казал "Добре. За теб правя изключение и ще те уча ако успееш да изкараш без секс само 1 година."

Човекът се зарадвал на изгодната сделка. Другите ученици оставали в целомъдрие цял живот, а той - само година.

Една година минала. Но човекът вече сам не желаел секс. Той усетил много по-висшето и чисто удовлетворение и щастие в медитацията и службата за ближните.

:hypocrite: Добър пример! От много места съм чувал, че навлизайки по-дълбоко в медитация, повече не желаеш да се връщаш към секса, осъзнавайки че си се докоснал до нещо несравнимо по-силно и красиво, отколкото е бил сексът. Не говоря от личен опит в случая за съжаление :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

...ние има да догонваме природата, и да си коригираме определенията за сексуалност, за "нормалност", за сексът и половете...

Ако вземем физциологията на секса, ще установим, че при хората сексуалното преживяване като физиологична реакция доближава много до прага на смъртта..но удоволствието е от това, че стига до там и се връща...е, почти винаги се връща...

:thumbsup: ''малката смърт''

Линк към коментар
Share on other sites

Максим :thumbsup2:

В момента има едно свръхстимулиране на втората чакра в човечеството в резултат от смяната на епохите. Разбира се тези енергии не трябва да се подтискат, а да се трансформират в нещо по-възвишено. Подтискането на желанието за секс е много по-вредно от задоволяването му и единствено когато то се трансформира в чиста и безкористна любов, може да се каже, че човек е овлавял сексуалната енергия и че сексуалният му живот се отличава с пълнота. Тогава може да се практикува и безопасно тантра, защото за това е нужно сливането да започне от душите, да се извърши обединение на менталното, астралното и етерното тяло, и едва тогава да се премине към половия акт и обратното изкъчване на енергията нагоре. Но това е друга тема.

Линк към коментар
Share on other sites

"Споделям мнението, че сексът е даден само за размножаване. Както и при животните. При тях има наложена забрана в повечето периоди от природата"

Тъкмо напротив. В природата, сексът е за удоволствие целогодишно- периодите за размножаване всъщност са ограничени, и масова заблуда, тенденциозна и манипулативна, в посока да се твърди, че сексът бил само за размножаване. Природата знае да се размножава и без секс...По-скоро човекът си е дал ограничения и забрани- в природата такива няма.

Хората са част от природата, и като обитатели на физическо тяло са подвластни на желанията си- не се е намерил нито един човек, който да живее въз основа на свободна воля и свободен избор- както и да разглеждаме явленията в живота, те са резултат от липса на свобода на избор...но, нима не можем да си създадем илюзия за свободен избор? Можем...при това много добре...

Сексът се проявява във всички възрасти, дори и в кърмаческата възраст- това, че ние приемаме сексът като полов акт си е за наша сметка...Но, дори и като полов акт, сексът е изцапан с повече от 10 най-разпространени морални петна....поради което дори и да правим секс, след като приключим заниманията си, ние не сме опознали човека до себе си по-добре..а най-често обръщаме тениската с гърба отпред....за да не виждаме колко нови петна са се появили на предницата...така са възникнали щампите по тениските, според мен...но не знам в кой размножителен сезон...

Линк към коментар
Share on other sites

Докато при човекът няма такава забрана, Бог му е оставил свободата в останалото време да работи с нея на по-високо ниво, на творческо ниво. В моментите, когато човек е зает с работа, с творчество, или с бизнес, у него не възникват мисли за секс.

Страхотно казано. Тоест тази енергия е дадена не само за размножаване, но си има точно определена цел, за която е дадена - специфична при всеки човек. Творческа енергия е точно думата. Ако човек допусне да бъде отклонен от творческите си задачи (които далеч не се изчерпват със създаването на деца) и използва тази енергия дълго време само за удоволствие, възникват проблеми, болести и т.н. В съвременното общество ВСИЧКО цели да ви отклони от истинското творчество и да ви внуши идеята за великото удоволствие от секса. Огледайте се само - телевизия, вестници, списания, билбордове... Необходимо ни е не да подтискаме сексуалната енергия, а да развием резистентност към това бомбардиране с нискочестотни разрушителни програми ЕЖЕДНЕВНО - програми, които целят да увлекат енергията ни за захранване на чужди цели и да ни превърнат в марионетки.

Но когато няма какво да прави, енергията не се оползотворява и тогава се надига желание.

Велика мисъл! Да, мързелът е много важен фактор за възникването на желанието. Ако сте заети по цял ден и си вършите работата (в смисъла, влаган в думата от Дънов), няма да ви хрумне да мислите прекалено за секс. Но и деца да имате, много, пак няма време покрай тях. Какъв е изводът?

И само като се замисли човек, че философията на съвременното общество се основава на... мързела... Да, всички искаме да имаме много, без нищо да правим. Да получаваме и да не даваме. Имам предвид масовото съзнание, да не ми се засегне някой... А и живея в Германия - тези неща тук са много по-силни.

Линк към коментар
Share on other sites

Спазвайки целомъдрие напредваме в обучението си но пък тогава къде отиват човешките взаимоотношения си се чудя ...

Линк към коментар
Share on other sites

:rolleyes: .. Май пак, навътре гледаме /и няма лошо - даже трябва/, ... ама тоя другия - обект, субект, нещо със което да манипулираме ли е ... какво е?

... в "черешката" се спряхме да споделяме вкуса и. А има , знаете, дълбочина ... в черешката - засита няма истинска, но вкус богат и "пълномаслен" има по-дълбоко ... и благодат - за повече от "малко" ... може да се случи! "Черешката" по-скоро въдичка е и ме привлича с яркият си цвят ... и захарна глазура, но всъшност искам "торта" ... и понеже аз съм "торта", мога май да дам ... и да добия "сладост"! Ако остана си "черешка", то никой няма да заситя пълно :yinyang: и пълно аз да съм заситен. Накрая, ще съм плюната костилка. :rolleyes: . И така е ,за жени и за мъже. Ако някой предпочита ОК /сам си знае/, ... мен не ме възбужда :feel happy:

А иначе сме торти и компоти, и пресолени ястия, и горчиви каши, ... може всякак.

------------------------------------------------------------------------------------

... не съвсем в контекста, два безименни цитата, съвсем разнопосочни /не от форума/:

"... най-трудно се намира - четвърти за карти и втори за секс..." <_<:3d_098: .............. и друг, който ми хареса

"... мозъкът ти е линеен ускорител, а сърцето ти - дълбочина е."

-----------------------------------------------------------------------------------

п.п. Естествено, че винаги на Бог се уповаваме, но как обратното да стане, та в битието ни сегашно и той да ни погледне благо, като радостен родител ... :hypocrite: Може би, като не гледаме отражението си в повърхостта :yinyang: /само/.

...Решила си да скочиш в "Златната река",

излъсканата и повърхност те привлича

... ала срешнеш ли се с хората от дълбините -

въздух няма да ти стигне

... и трябва да си камък - мъртва плът - да оцелееш.

Като камък стой на мястото си,

понесе ли те течението,

... ще заситиш водопада.

Редактирано от бяса
Линк към коментар
Share on other sites

Спазвайки целомъдрие напредваме в обучението си но пък тогава къде отиват човешките взаимоотношения си се чудя

Спазвайки целомъдрие не можеш да напреднеш в обучението си, ако творческата енергия продължава да бъде свързана с низшите желания и страсти вместо с любовта и след това отдадена за благото на човечеството. Това последното въобще не означава прекратяване на сексуалните отношения, а извършването им в едни разумни граници и на основата на любовта и чистотата във взаимоотношенията, а не на животинските страсти. Развитието предполага трансформиране - на мислите, на желанията, на всичко. Изчистваме и преобразуваме желанията си, мислите, мотивите. Същото е и с отношението ни към секса. Не се отказваме от нищо, а го използваме и работим върху него за да достигнем до следващото ниво. Тогава то вече може да се нарече ненужно, но не и преди това.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Секса е толкова важен колкота за мъжа, толкова и за жената. Освен репродуктивен, той е важен и за физическото състояние на човек, също има и голяма отношени в психически план. За двама души които се обичат и имат връзка е много важен, за брака също. Много важно е партньорите да си пасват и да могат да правят любов, която да им пасва, т.е. да се нагодят някак един към друг до такъв етап, че достигнат върховно удоволствие.

В различен момент и с различен партньор е различен, в този смисъл е нищо и всичко, много и малко.

Линк към коментар
Share on other sites

Спазвайки целомъдрие напредваме в обучението си но пък тогава къде отиват човешките взаимоотношения си се чудя ...

:) Какво пречи да имаме взаимоотношения? Нали сме тук, в света, всеки ден се срещаме с хора, с приятели, или на работа...имаме човешки взаимоотношения. Тази година когато бях на Рила, бяхме заедно с две приятелки, спахме в обща стая, и имахме човешки взаимоотношения-четохме си книжки, дискутирахме знания, лични опитности, заедно играхме паневритмия, заедно посрещахме слънцето на молитвения хълм, посмяхме се заедно, без нищо сексуално да има в цялата работа. Ха, дори се поскарахме по едно време, после се сдобрихме. Това не са ли човешки взаимоотношения? :3d_146:

Линк към коментар
Share on other sites

Максим :thumbsup2:

В момента има едно свръхстимулиране на втората чакра в човечеството в резултат от смяната на епохите. Разбира се тези енергии не трябва да се подтискат, а да се трансформират в нещо по-възвишено. Подтискането на желанието за секс е много по-вредно от задоволяването му и единствено когато то се трансформира в чиста и безкористна любов, може да се каже, че човек е овлавял сексуалната енергия и че сексуалният му живот се отличава с пълнота. Тогава може да се практикува и безопасно тантра, защото за това е нужно сливането да започне от душите, да се извърши обединение на менталното, астралното и етерното тяло, и едва тогава да се премине към половия акт и обратното изкъчване на енергията нагоре. Но това е друга тема.

Нямам какво да добавя, освен може би че проблемът е свързан и с нуждата от преодоляване на мисленето в противоположности, както видяхме и тук - ако правим секс, "не сме целомъдрени" и обратно. Откъде идва това мислене?

Въпросът не е към Станимир - неговото изказване говори за истинско познаване на тази проблематика. Много точно, ясно и изчистено формулирано.

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Естествено, че при приятелство между мъж и жена секса остава на заден план , но аз питам

как стои въпроса когато човек е семеен за какво въздържане ми говорите?

При всички положения нещата(човешките взаимоотношения) ще закуцат щом секса е ограничен умишлено , мисля си че трябва да има баланс т.е

всичко с мярка :thumbsup: .

Линк към коментар
Share on other sites

Естествено, че при приятелство между мъж и жена секса остава на заден план , но аз питам

как стои въпроса когато човек е семеен за какво въздържане ми говорите?

При всички положения нещата(човешките взаимоотношения) ще закуцат щом секса е ограничен умишлено , мисля си че трябва да има баланс т.е

всичко с мярка :thumbsup: .

Да баланса е много важен, наистина много важен, но по -скоро трябва да има някакво пасване между партньорите, защото един може да има нужда да е всеки ден, а друг един път в месеца...тогава как ще постигнат баланс, ще е доста трудно и за двамама навярно.

Линк към коментар
Share on other sites

Приятели,
не е ли смешно да се твърди за какво служи секса, преди да сме напълно на ти с темата...
Инак мисля ще се съгласите - има нещо наистина божествено в самия секс - трепета...
Той е нещо невинно, божествено, огнено!... Другата част сякаш наистина е животинска,
и следва да бъде продължение на горната, иначе ставаме като нищо повече от животни...
Защото - какво мислите тогава за духовни практики, като напр. десния път на Тантра
- където точно сексът се ползва за духовно извисяване... (?) (някои ще кажат че им е отминало времето - и може да имат право.).

М/у другото
(в повечето "м/у другото" се открива понякога повече смисъл отколкото ако говорим по същество smile.gif),
при жените и при мъжете съм "открил" известни разлики в сексуалното възприемане - по принцип.
Помогнали са ми една беседа от Щайнер (където говори за половете като полва за онагледяване статуи на Микеланджело), нервно-лингвистичното програмиране,
книги като "Мъжете са от Марс, жените от Венера",
медицинските статии по физиология на половете smile.gif, както и собствени мисли, разбира се. smile.gif
 

Линк към коментар
Share on other sites

Според мен всеки човек осъзнава какво му е нужно за духовно развитие и напредък.Ако секса не е спирачка,ако е осъзнат и е с любим човек какво лошо има в него.А и чрез мимолетните контакти и евентуалното разочарование или удовлетворение от тях ние също опознаваме себе си,изявяваме се,оглеждаме се в другия.Ако имаме мъдрост можем да открием много важни неща необходи ми ни за нашето израстване.Всеки според неговия индивидуален път.....

Линк към коментар
Share on other sites

Помогнали са ми ... , нервно-лингвистичното програмиране,...

Мръсничка техника. Какво точно има да се научи от нея в духовно отношение? Ами това, че е мръсничка техника за въздействие върху другите. Много е на мода.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...