Jump to content
Порталът към съзнателен живот

14.01.2008 г. - Бог функционира чрез твоята душа и другите души


Recommended Posts

Мисъл на деня - 14 Януари 2008 г.

Човек трябва да се отрече за онова, великото в света, за един следващ, по-велик порядък. Но казвам: никога не късай онези свещени връзки, които Бог е поставил между твоята душа и другите души! Остави тези връзки, нека Бог функционира чрез тях. И тогава работите ти ще вървят напред.

Из И видях ново небе и нова земя, 4а НБ, 18.X.1936 г.

Линк към коментар
Share on other sites

По острието на бръснача минава пътят на ученика. Не е свободен от полярностите, но може да бъде свободен да види единството зад тях. Ако се забоде в полярностите и се опитва да разбере коя е по-добра, та нея да избере, явно пропуска, че те освен противоположни, са и единни. Пада от острието на бръснача само от едната страна... Така ученикът е призван да скъса дори с великото в света, но в името на един следващ, по- велик порядък.Само че това отричане може да стне по един нов, различен начин.Не като тотално отхвърляне. Едновременно с изпълнението на задачата на Новия човек тук и сега. Смисълът на връзките, които могат да останат, е Бог да функционира чрез тях.

Казвам: Иде време, когато всичко ще се измени. Ако остане на нас да видоизменяме нещата, нищо няма да излезе.
Тук виждам указание за основната задача на ученика: да допусне промяната чрез себе си. Така, че самото му естество да се промени. Защото:

И тъй, ще започнете с новото. Новото небе иска нови хора. От сегашните хора нито един няма да влезе в новото небе и в новата земя. Разбирайте сега правилно нещата.

Преди това има малко указания в тази посока:

Ами, сегашното ви разбиране е основа на бъдещото ви разбиране. Ако вие нямате сегашни разбирания, и за бъдеще няма да имате. В детето се крие малка сила, която в големия може да се развие. Тогава именно вие ще бъдете това, което сте сега, и плюс нещо. Този плюс именно представя новото. Но новото, което ще дойде у вас, трябва да видоизмени естеството ви.

Няма място за компромис.

Линк към коментар
Share on other sites

:feel happy:

в името на един следващ, по- велик порядък.... Едновременно с изпълнението на задачата на Новия човек тук и сега. Смисълът на връзките, които могат да останат, е Бог да функционира чрез тях.

Много хубаво и вярно казано!

Като например освен връзката баща-син добавяне на още едно измерение -

дете на Бог към дете на Бог :sorcerer::thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...