Jump to content
Порталът към съзнателен живот

23.02.2008 г.– Магнетизмът е сила, която съдейства за развитието


Ани

Recommended Posts

Мисъл на деня - 23 Февруари 2008 г.

"Магнетизмът е сила, която съдейства за развитието във вселената, за развитието на всички живи същества... Магнетизмът поддържа хармонията в живота, в цялата вселена. Ако магнетизмът изчезне, животът не може да се проявява. Първото нещо, когато човек изгуби магнетизма си, това се познава по недоволството, което настава в него."

Из В начало Бог създаде небето и земята, 14а НБ, 7.III.1937 г.

Още от същата беседа за магнетизма:

Онова, което спъва човека в днешния живот, това се дължи на факта, че той не е запознат с онази магнетическа сила, която работи в света. Хиляди имена са дадени на тази сила. В Евангелието я наричат „любов“, „мъдрост“ и „истина“. Това е онази сила, чрез която Бог спасява хората. Учените хора я наричат „животворен магнетизъм“, който съществува като силна връзка между ума, сърцето, волята на човека; тази връзка съществува и между членовете на семействата, на обществата, както и между цялото човечество.

Излиза ли от тук, че магнетизмът съдържа в себе си любовта, мъдростта и истината? :hmmmmm:

Ето едно интересно сравнение между електричеството и магнетизма:

Външната форма на човешката мисъл е направена от електричество и магнетизъм, които показват онези мощни сили. Има сили, които вървят от центъра на вън по права линия, а пък има сили, които вървят от вън към центъра. Пътят на магнетизма върви по спирала. Разумността е свързана с електричеството, а обичта – с магнетизма. Вие не може да предизвикате едно магнетично състояние във вас, ако не обичате. И вие не може да предизвикате едно електрическо състояние във вас, ако не мислите.

Мечът на Духа

Линк към коментар
Share on other sites

Да, и електричеството и магнетизма са в нас самите. Те не са някъде навън, а в нас. Бог е вложил всичко в човека стига човек да го открие т.е. да намери собствения си център. Хармонията, равновесието... Любовта+Мъдростта и Истината са в човека и само от него зависи дали ще ги открие и ще се ползва от тях. От човека се изисква работа, много духовна работа за да може всичко това да се пряви, за да може да се превърне във вечен, непресъхващ извор и за себе си и за съществата около себе си. Поздрави и много любов ви желая!

Линк към коментар
Share on other sites

Излиза ли от тук, че магнетизмът съдържа в себе си любовта, мъдростта и истината? :hmmmmm:

Аз веднага си правя аналогия с тялото и душата. Тялото е външен израз на душата, инструмент за нейното проявление.

Линк към коментар
Share on other sites

Мнозина казват, че науката е доказала всичко. Щом всичко е доказала, нека докаже какво нещо е магнетизмът, нека докаже неговите свойства и въздействие върху човека. Методите и начините, с които науката си служи, са верни, но всички неща не са доказани.

Следователно, когато учените хора се въздържат да изказват мнението си, това се дължи на факта, че всяко тяхно мнение е един плод, узрял вече, но обикновените хора не са готови да го разберат още. Обикновените хора не са готови да възприемат новите идеи.

Казвам: Съвременните хора се нуждаят от здрава мисъл. Човек може да се опълчва против човешките работи, против всичко човешко в света, но дойде ли до великото, до Божественото, Което твори в него, там той трябва да има един отличен, дипломатически език. Нищо обидно не се позволява по отношение на Божественото, нито в ума, нито в сърцето, нито във волята. Нито една обидна мисъл, нито едно обидно чувство или обидно действие не се позволява от човека към Божественото в себе си или в другите хора.

В началото Бог създаде небето и земята

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...