Jump to content
Порталът към съзнателен живот

28.02.2008 г. - Знайте, че вие сте дошли за нещо велико в света


Recommended Posts

Мисъл на деня - 28 Февруари 2008 г.

"Сега вие сте дошли на Земята, но сте забравили защо сте дошли. Аз ви напомням: не мислете за себе си, но мислете за онова, Божественото Аз, което живее у вас. И знайте, че вие сте дошли за нещо велико в света. Другите работи ще дойдат сами по себе си... Най-първо ти трябва да познаваш Бога, Който живее в тебе. И като познаваш Него, всички други работи ще ти се наредят."

Из Най-голям в Царството небесно, 1ва НБ, 27.IX.1936 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Дошли сме на Земята да се учим, да намерим божествената частица в себе си. Тя е в сърцата ни, т. е. ние имаме задача да се учим и да развиваме Любовта. Ние все се занимаваме с някакви неща странични. Защо това се случило, защо този казал това?... Забравяме, че трябва да се доверим на вътрешния си аз, да разбираме и усещаме енергията на думите. Да развием интуицията си.

„Кой е най-голям в Царството небесно?“ Кой е голям човек? Голям човек е този, който знае да расте. Това подразбира правилно растене в живота. Душа, която не може да расте, тя не може да стане голяма. Малките неща стават големи. Човек трябва да расте, за да стане голям. Не е мъчно това. В тази големина трябва да има едно вътрешно разбиране, една сила, която да разбира нещата. Това може да направи всеки един човек, който има тази прозорливост, която наричаме „интуиция“. Човек не може да се развива, ако не схваща нещата интуитивно. Интуицията е чувство, наука в човека, която схваща нещата изведнъж. Това, което един обикновен човек цял живот го следва и не може да го постигне, човекът с интуиция в 5–10 минути, моментално почти, може да го достигне същото нещо. И най-големите опити, които сега хората правят, с интуицията същите опити ще бъдат играчка. Този опит може да се направи в 5–10 минути отгоре. Сега тези неща не стават, защото целта, с която сегашните хора се домогват до науката, е съвършено друга от [тази на] просветените хора, които работят с интуиция. Те не я употребяват за благото на цялото човечество, но я употребяват за свое лично блaго и по този начин те си причиняват пакости сами на себе си.

"Да обичаш, това значи да забравиш себе си..."- ето към това трябва да се стремим.

Линк към коментар
Share on other sites

"Сега аз ви предупреждавам, понеже ще станете възпитатели на деца, да знаете как да ги възпитавате. Когато възпитаваш детето си, по възможност не говори за неговите недъзи, които има. То само ги знае. Че обича да краде, да лъже, не говорете нито дума за това. И като го виждаш, че краде, прави се, че не виждаш. – „Ама, какво ще стане от него?“ – Много добро дете ще стане. Щом му кажеш, че си го видял да краде, детето вече разбира, че и ти знаеш да крадеш, но се криеш да не те види. А така, като не му казваш нищо, не му прави никакво впечатление. Не забелязвайте недъзите на хората по никой начин. Да не ги забелязваш, това значи да не ги държиш в ума си. .................... Не мисли лошо нито за другите, нито за себе си. Вие трябва да имате това истинско знание."

Из Най-голям в Царството небесно, 1ва НБ, 27.IX.1936 г.

Благодаря ти, Учителю! Зная, че много имам да уча...Когато дъщеря ми лъже, винаги съм считала за свой морален ангажимент да й покажа, че знам. Реагирам така от незнание.

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...