Jump to content
Порталът към съзнателен живот

24.04.2008 г. - Христос знаеше за какво бе дошъл


Recommended Posts

Мисъл на деня - 24 Април 2008 г.

"Христос знаеше за какво бе дошъл. Той дойде на Земята, за да изправи всички погрешки на хората. Една от погрешките на първите хора се заключаваше в това, че те си казваха, че тази работа няма да се поправи с Любов, но живот трябва. Те се заблуждаваха с живота. Вторите хора казваха, че животът няма да оправи света, но знанието. После си казаха, че и Истината няма да оправи живота, но свободата."

Из Ти си Христос, Син на Бога живаго, 13-а НБ, 28.II.1937 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Христос запита учениците Си: „За кого Ме мислите, че съм?“ И отговори Му Симон-Петър и рече Му: „Ти си Христос. Син на Бога живаго“. Христос знаеше за какво беше дошъл. Той дойде на Земята, за да изправи всички погрешки на хората.

От 18 милиона години, откакто човечеството съществува на земята , земята е напоена с престъпления, човечеството е създало много тежка карма. Тази тежка карма е зарегистрирана в аурата на земята. Вследствие на това земната аура е ставала от век на век все по-неблагоприятна, по-тъмна. Както човекът, така и земята и всички планети си имат аура. Вследствие на тези неблагоприятни условия човечеството не е могло да се подобри, издигне, спаси. Толкова тежка била тази карма. С идването си на земята Христос изпълва нейната аура със Своята светлина и с това Той трансформира, заличава тази част от човешката карма, която била зарегистрирана в нейната аура. С това се създават благоприятни условия за човешкото развитие. Дава се възможност на човека отново да победи егоизма в себе си и да приеме любовта. Останалата част от кармата ще се плати чрез човешките страдания. Христос е имал за мисия, от една страна, да трансформира земната аура, а от друга, да донесе на земята силата на любовта. Самият Христос е носител на Любовта. С Неговото идване на земята се дава на човечеството възможност да започне своята еволюция. След Него започва издигането на човечеството към Бога, от материалния към духовния свят. Христос е най-пълно, най-висше изявление на Любовта тук на земята. Със Своята Любов Той облъчва всички същества, както Слънцето огрява цветята, дърветата и пр. Под действие на Христовата Любов се събужда и човешката душа. Божествената Любов е вложена в човешката душа още при излизането на човечеството от Бога. Любовта на Христа към човечеството дава условия да се разцъфтява човешката душа. Всички хора, които нямат любов, проявена в себе си, са мъртви. Те спят, те не са събудени хора. Това, което е направил Христос с възкресяването на Лазаря, ще стане с всеки човек.

Огън ще слезе на земята да изгори всички нечистотии, всички лоши мисли и чувства на хората, ще остане само идейното, красивото в тях и те ще започнат нов живот, живот на любов и знание, на истинска свобода. Това се отнася за онези, които ще бъдат готови, когато дойде този момент.

Учителя за Христа, Статия от Боян Боев

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...