Jump to content
Порталът към съзнателен живот

19.06.2008 г. - Вашето видоизменение да се извърши от Божествения Дух.


Recommended Posts

Мисъл на деня - 19 Юни 2008 г.

„Вашите отношения са: първо – отношението ви към Бога. Като влизате в тази Школа, не се старайте вие сами да се видоизмените, а вашето видоизменение да се извърши от Божествения Дух.”

Из Голям е само Бог, 23.VIII.1920 г.

Линк към коментар
Share on other sites

Ето такива “беседи” харесвам най-много. :feel happy: Стегнато, ясно и най-вече кратко :D . Всъщност не знам по какъв случай е казал тези думи Учителят през далечната 1920г. във В.Търново :hmmmmm: , но са ми доста интерсни :v: . Ето още:

Всеки един от вас трябва да знае каква малка величина сте. Всеки е много малка величина. Велик и голям е само Бог. Ангелите са една среда за превръщане на малките и големите величини.

Голям е само Бог

Прави се сравнение с математиката, но в нея най-голяма величина няма освен ако за такава се приеме безкрайността? Имам предвид множеството на естественните числа например.

Знач Бог = безкрайност? :)

Интерресна е и ролята на ангелите? :angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Като влизате в тази Школа, не се старайте вие сами да се видоизмените, а вашето видоизменение да се извърши от Божествения Дух.

Разликата?

Ако ние сами себе си променим, то най-вероятно ще наложим върху естеството си някакви измислени от нашия ум норми и правила, ще гоним някакъв идеал и ще се променяме, защото сме недоволни от това, което сме сега. Постигнатото пък ще сравняваме с набелязания идеал и, разбира се, отново няма да сме доволни...

Ако се оставим Божественият Дух да ни променя - това би означавало да се променяме според каквото изисква от нас настоящето - моментът. Тогава промяната не е мотивирана от недоволство и някакви конкретни цели, а от осъзнатото единство с Цялото и осъзнатата свободна воля да се развиваме хармонично с него - както зърното пониква, расте и дава плодовете си в хармония със сезоните, а не по негова прищявка...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...